Täysmustat, kuten muutkin erikoisvärit, ovat tilaustavaraa joten harvemmin niitä kaupassa varsinaisesti näkee. Isompia kaiuttimia erikoisväreissä, siis esim subeja, valmistetaan ainoastaan tilauksesta, mikä vaikuttaa tietysti toimitusaikaan. Myyjältä kysymällä erikoismalleja saane tilattua suunnilleen kaikilta jälleenmyyjiltä.
Jos ei ole kaupassa nähnyt, niin täällä voi katsella kuvasta. Pian myös - ellei jo ole - kaupan hyllyssä; 'Black Edition'. Tosin, mikäli oikein ymmärsin, niin toistaiseksi ainoastaan nuo pienokaiset. Mutta yksinomaan tilaustavara se ei enää ole. Subia ovat jo plazalaiset ostaneet.
Palatakseni vielä tähän... Eikö moisia kaapeleita löydy esim. Neutrikilta valmiina. Juottokolvi ei nimittäin itsellä pysy näpeissä...
Näiden pohjatietojen perusteella mikä vaan noista kolmesta voi olla mahdollinen. Tyypillisesti Genelecin subbarit eivät kyllä päästä ilmoille pahoja häiriöääniä vaikka niitä yliohjaisikin rajusti. Saatko äänitettyä millään vehkeellä tuota häiriöääntä? Oletko kokeillut tehdä Audyssey-korjauksen uudestaan alusta saakka? Mitkä kaiuttimet järjestelmässä on? Millainen kuuntelutila?
tein uudestaan audyssey säädöt niin ongelma korjaantui, mutta ihmettelen edelleen sitä "pohjaus" ääntä, suurimmat ongelmat oli tuossa "9" elokuvassa...muissa leffoissa harvemmin, voiko itse elokuvassa/levyssä olla tuo ongelma? Otin pois tuon audysseyn kokonaan päältä niin tuntuu olevan muutenki munakkaampi tuo basso puoli ilman sitä...:thumbsup:
Jaa pitääkin laittaa nämä harkintaan niin ei edessä ole mitään turhia namiskuukkeleita ja fullwhite ovat... :thumbsup: EDIT: ja 12v herätekin löytyy....
8050a mallin herkkyyden säädöstä kysyisin, että kun herkkyys on säädetty -6db niin kaiutin soi kaikista herkimmin ja taas +6db asennossa kaikista epäherkimmin? Pystyykö 8050a kuitenkin tuottaan ääntä enemmän herkkyyssäätimen olessa asennossa +6db, sillä tuossa manuaalissa oli ilmoitettu, että ääntä lähtisi -6db asennossa 100db ja maksimi äänenpaine on ilmoitettu 110db? Kannattaako 8050a:lle hankkia esivahvistin vai lähteekö kotiteatterivahvistimen (marantz6003) preouteista tarpeeksi hyvä signaalia? Palstoilla liikkunu `huhua`,että av-vahvistimien preoutit ovat huonoja. Onko näin verrattuna halpaan(<500) 2kanava esivahvistimeen?
Se on ottoherkkyyden säätö: paljonko jännitettä suhteessa 0,775 volttiin (tehollisarvoa l. RMS:ää) ottoliittimeen pitää tulla että yhden metrin päästä mitattuna kaiuttimesta saadaan ulos SPL-taso 100 dB (puoliavaruuteen, 100 - 3k -alueen pistetaajuuksien lyhytaikaisena ka:na). Trimmeri minimissä +6 dBu:ssa siihen tarvitaan +6 dBu mikä vastaa 1,55 volttia RMS. Trimmeri maksimissa -6dBu:ssa 100 dB @ 1 m toteutuu jo n. 0,39 voltilla RMS. Kaiuttimen puolesta säädöllä ei ole vaikutusta SPL-tuoton maksimimäärään mikäli ohjaavan laitteen signaalitaso riittää kannustamaan sen maksimiohjaukseen myös epäherkimmässä +6 dB -asennossa. Käytännössä sourcesta pitää lähteä 8050:n (maks. 110 dB @ 1 m) tapauksessa +6 dB -herkkyyssäädöllä jänöä +16 dBu l. 4,96 volttia RMS jotta 8050 saadaan ohjastettua maksimi-outputtiinsa. Hihipalstoilla nyt aina tornihuhuja riittää. Jos se Maranzio on muuten tehtäviensä tasalla niin eipä kannata ainakaan äänentoistomielessä.
Ja kaikkihan ymmärtävät, että tuo on sinun henk. koht. mielipiteesi. Totuuden kanssa sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä. Omistan muuten itse myös tuon SR6003:n. Ja tulevaisuudessa aion "kunnollisen" etusen hankkia. Oma veikkaukseni on, että äänenlaadussa saattaa jopa olla eroa. Ja siinä asiassa en tarvitse mielipidettäsi. Kiitos.
Mikäli marsu ei kohise liikaa, vasteet ovat ok ja volumesäätimen tracking toimittaa käyttöalueella ilman vippausta, esivahvistimeen ei jää jäljelle erojen aiheuttajia. Esivahvistin syöttää linjatasolla vakioimpedanssia, mikä tässä tapauksessa on G:n 10kOhm. Tuntemattomien kaiutinimpedanssien ja tehotasojen vaihtelua ei ole esivahvistimelle olemassa, joten päätevahvistinpuolelta kenties tutut luukutuksessa hyytymiset yms. volumen mukana esiin nousevat ongelmat eivät päde esivahvistimeen. Balansointi olisi mukava lisä, mutta sen saa kätevämmin G:n subbarilla; lyhyillä rca:lla G:n bassomanageriin sisään, bassomanagerin outputista balansoituna ulos.
Marantzin etuaste on varmasti kelvollinen. Heittäisin kysymysmerkkiä ennemminkin tuonne D/A-muuntimien suuntiin. NAD voisi olla kokeilemisen arvoinen laite, mikäli tekee mieli vaihtaa.
Tervetuloa vaan G-Forceen Itsekkin liityin noin vuosi sitten kun joulupukki toi 3kpl 8020B valkoista kaiutinta seinätelineillä. Muutama muukin pieni kaiutin kävi testissä mutta nämä olivat kuuntelutestien perusteella valinta. Sisustuspäällikkö päätyi samaan ratkaisuun. :thumbsup:
Täällä myös siirtymä G-leiriin aloitettu. Takana useampi vuosi jahkailua, mutta nyt tilattu eteen 3 x 8040. Taakse lienee ko. etusilla 8020 vs 8030 vaihtoehdoista parempi vaihtoehto tuo jälkimmäinen, joka on seuraavana listalla. Nykyinen setti on ollut Infinityn Alpha sarjaa (edessä 50, center, takana 20). Subbarina vanha Audio Pro Subzone, joka on tarkoitus päivittää uuteen lähiaikoina. Vahvistimena Yamahan RX-V630, josta löytyy tarvittavat liitännät, joten ainakin aluksi tällä lähdetään liikkeelle.