HTPC vai tallentava normiboksi?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Viltro, 11.10.2010.

  1. Viltro

    Viltro Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    oli tarkoitus ostaa hdmi-liittimellä varustettu kaapelimallin digiboksi. Mutta sitten kohtalo päättyi peliin ja Wanha pöytäkone sanoi lopullisesti itsensä irti.

    Nyt tulikin mieleen että pystyisinkö yhdistämään nämä kaksi asiaa?

    Eli tarvitsisin tietokoneen joka toimii tallentavana kaapelimallin digiboksina sekä perus netti/office käytössä. Hdmi liitin olisi hyvä löytyä että saisi telkkarin kiinni...

    Opiskelija budjetilla ollaan liikkeessä joten melkein voisi sanoa "mitä halvempi sen parempi."

    Onko tämä yhdistäminen mahdoton ajatus vai ostanko suosiolla erikseen tietokoneen ja tallentavan digiboksin...

    Kyseleee nimimerkki Todella Tyhmä
     
  2. tpi

    tpi Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 399
    Saadut tykkäykset:
    34
    Jos ei ole tarvetta katsella jotain suorana lähetyksenä, niin tietokone + Tv-kaista on hyvä yhdistelmä. Itsellä on käytössä keittiö "tv:ssä". (Joka siis on pienikoteloinen standardi pöytäkone + seinään kiinnitetty monitori.)
     
  3. Daedalos

    Daedalos Tunnettu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    315
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä ollut helmikuusta lähtien käytössä yhdistelmä Asus Eeebox 1501 & Anysee E30. Hyvin on toiminut tallennukset Windows 7:n Media centerillä. Yhteensä paketti maksoi 500 €.

    Nyt on ilmeisesti uudet ION2-laitteetkin jo saatailla, joyten kannattaa ne katsastaa.
     
  4. Viltro

    Viltro Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. Daedalos

    Daedalos Tunnettu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    315
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, se on vihdoin saatavilla. Jos tuuletus ei ole vaatinut muutoksia uuden IONin myötä, niin tuo on myös todella hiljainen kone.
     
  6. Restive

    Restive Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin painiskelen otsikon kanssa, tällä hetkellä kotoa löytyy Topfield TF500 PVRc ja muutto edessä antennitalouteen. Vaihtoehto Topparin TF600 PVRt + BD-soitin tai siirtyminen HTPC-kokoonpanoon täysipainoisesti.

    Kertokaapas nyt gurut rehellisesti onko olemassa (vieläkään) kunnollista digivastaanotinta tietokoneelle, jolla toimii tekstitykset ja tallennukset ilman ylimääräistä kikkailua. Alla olevat pitää löytyä
    - EPG jolla voi tehdä tallennuksia hakuun perustuen
    - Pitää pystyä katsomaan toista kanavaa toisen tallentaessa
    - pitänee olla tässä tapauksessa ilmeisesti toinenkin digivastaanotin
    - vai löytyykö tietokoneelle tuplavirittimellisiä malleja
    - Perheen naisväenkin pitäisi pystyä järjestelmää käyttämään (lue kunnollinen kaukosäädin)

    Perusteita sen verran, että liittäminen seuraavalla tavalla:
    - tietokone HDMI:llä vahvistimeen (5.1-järjestelmä)
    - vahvistimelta tykille Sanoy Z4

    Koneessa tehot riittää, käyttöjärjestelmänä Windows 7 64-bit.
     
  7. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä ovat perusominaisuuksia kaikissa varteenotettavissa katseluohjelmissa.

    Kyllä, jos haluat vastaanottaa kanavia samanaikaisesti useasta kanavanipusta. Yksi viritin / kanavanippu riittää, eli DVB-T:n tapauksessa neljällä virittimellä voi katsella tai tallentaa kaikkia kanavia samanaikaisesti. Tosin maksukanavien salauksen purku on silloin tehtävä softcamin ja älykortinlukijan avulla. Rauta-camilla voi vastaanottaa vain yhtä tai kahta kanavaa samanaikaisesti, koska useimmilla CI/CAM-ratkaisuilla lähetystä ei voi tallentaa kryptattuna ja purkaa myöhemmin.

    DVB-T-vastaanottoon sopivia tuplavirittimiä on sekä PCI(e)- että USB-malleina. Suosittelen PCI-väylään Hauppauge Nova-T 500:aa ja USB:hen jotain DiBComin piirisarjaan perustuvaa diversity -tikkua. Kaksi yhdellä virittimellä varustettua tikkua tulee kyllä halvemmaksi.

    Kaukosäätimissä on kyllä valinnanvaraa, mutta muuten tämä on ehkäpä se kovin vaatimus.

    Tarkista, että virittimelle on kunnollinen ajuri 64-bittiseen W7:ään.
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2010
  8. jpukki

    jpukki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2010
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi

    Liitytäänpäs sitten tähän threadiin kysymyksineni..

    Eli aloin itsekin selvittämään samaa asiaa vanha Humaxin alkaessa takkuilemaan.

    Osien kartoituksen aloitin kotelosta, joista ensimmäisenä hintansa puolesta esiin nousi Antecin Fusion Remote (se keskikokoinen, ilman virtalähdettä). Kyseisessä kopassa on valmiina IR-vastaanotin ja mukana seuraa myös kaukosäädin. Vastaanottimen herkkyydestä on tosin enemmän haukkuja kuin kehuja...
    Ensimmäinen kysymys tähän liittyen: pitääkö emolevyssä olla jokin erikoinen liitin johon tuo IR-vastaanotin liitetään? ulkoiset tulevat USB-porttiin, mutta miten nämä jotka jo kotelossa valmiina? Mikäli olen ymmärtänyt oikein, suurimmassa osassa emolevyistä tällainen löytyy, mutta ilmeisesti hyvä varmistaa. Yleisin tapa käyttämiseen taitaa olla kaukosäädin, mutta langaton näppis+hiiri kannattaa varmaan myös hommata, jos meinaa enempi nettiä tai muuta käyttää?

    Onko HTPC:ssä yleisimmin käytetty mini-ATX emoja ja millä prosessorikannalla tällä hetkellä kannattaa etsiä? ja samaten tietysti mikä prosessorimalli on yleisin valinta tähän tarkoitukseen? Pelejä ei tarvitse pystyä pelaamaan, mutta HD-videon pyörittäminen/koodaaminen on vaatii ilmeisesti jonkun verran paukkuja.

    Itse meinasin suosia sisäistä viritinkorttia, koska USBiin tulevat tököttävät sitten koneen takaa ja tilaa sinne on jätettävä varmaankin tällöin joku 10-15cm. Kaapeliinkin varmaan löytyy myös useamman virittimen malleja, mutta jos ei, niin mitenkäs kahden erillisen kortin yhdestelmällä esim. tuo ohjelman tallennus ja toisen katselu onnistuu? Osaako ohjelmisto käyttää automaattisesti toista korttia toiseen toimintoon ilman erillistä säätöä (kuten digiboksit)?

    Sitten näytönohjain: varmaankin kannattaa hommata erillinen, eikä yrittää emoihin integroiduilla. Onko jotain hyvää vaihtoehtoa passiivijäähyllä tai sitten erittäin hiljaista tällaiseen tarkoitukseen tehtyä? Kaikissa taitaa olla nykyisin HDMI-liittimet. Emosta pitää tietysti katsoa, että löytyy PCI-E paikka.

    No tässäpä näitä kyssäreitä olikin, että alkuun pääsee. Toivottasti joku vastailee edes johonkin, niin saadaan me amatööritkin joskus koneet kasaan ; )
     
  9. LOP

    LOP Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Meikä ei tuota oikein jaksa suositella hitaahkon kanavavaihdon takia. Se käyttää tuplavirittämiseen USB:ta ja se on mitä ilmeisemmin se hidastava tekijä. Muuten kortti kyllä toimii hyvin.
     
  10. Slarti

    Slarti Vakiokasvo

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se liitetään emon USB-pinniin. Löytyy jokaisesta emosta.

    Helpottaa elämää kyllä.

    MicroATX on hyvin yleinen koko. Riippuu yleensä käytettävästä kotelosta mikä sinne kannattaa tunkea. Fusion taitaa olla microATX-kotelo (en jaksa tarkistaa). LGA 1156-kanta tukee Intel core i3/i5-prossuja jotka ovat HTPC-käyttöön ihanteellisia. Löytyy tarpeeksi tehoa lähes mihin vaan ja prossuun integroitu näyttis pyörittää hienosti kaikenlaista videota. Virrankulutus ja lämmöt pysyvät pieninä.

    Ei ole moniviritin kaapelimalleja olemassa (ainakaan vielä). Kaksi korttia (tai enempikin) toimii hyvin esim. MediaPortalilla. Ohjelma osaa vaihtaa automaattisesti käytettävää korttia.

    Tuolla edellämainitulla integroidulla (ja useimmilla muillakin) pärjää puhtaassa HTPC-käytössä yleensä hyvin. PCI-E paikka tietysti auttaa tulevaisuuden mahdollisessa päivityksessä mutta on aika hankala löytää mATX-emoa jossa tuota EI olisi.
     
  11. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole huomannut tällaista hidastelua Linux-ajurilla, mutta voi johtua siitäkin että käytössä on kolme viritintä, jolloin kanavanipun vaihtoja ei juuri tule.
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2010
  12. noeikujoo

    noeikujoo Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 930
    Saadut tykkäykset:
    177
    Intel core i3/i5-prossujen integroidut näyttikset eivät taida ihan pärjätä kuvanlaadussa lomitetulla materiaalilla Atin ja Nvidian ohjaimille? Tarkoitan siis tilannetta, jossa käytetään rautapohjaista videopurkua ja lomituksenpoistoa. Siinä mielessä Ati tai Nvidia voisi ehkä olla parempi vaihtoehto HTPC digiboksin näytänohjaimeksi.
     
  13. Slarti

    Slarti Vakiokasvo

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet oikeassa että lomituksenpoiston laatu ei ole yhtä hyvä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että laatu olisi kelvoton. Jos on tarkka asiasta ja katselee paljon nopeasti liikkuvaa SD-kuvaa isolta ruudulta, on ATIn tai Nvidian valitseminen perusteltua. Progressiivisen kuvan (SD tai HD) toisto on samalla tasolla kaikilla.

    Edit: Jos päätyy Linuxiin käyttiksenä, on Nvidian näyttis lähes pakollinen. ATInkin ajurit taitavat nykyään toimia jotenkin Linuxissa?
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2010
  14. LOP

    LOP Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Nimenomaa siinä kohtaan sitä hitautta esiintyi, kun vaihdetaan kortista toiseen. Kortin käyttöönoton jälkeen hitautta ei esiintynyt. Näin siis Windowsissa ja DvbViewerillä.
     
  15. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä tarkoitat kortista toiseen vaihtamisella? Jos kukin kortti on viritetty omalle nipulleen ja kanavia vaihdetaan vain näiden nippujen sisällä, kanavien vaihdon nopeus riippuu ainoastaan DVB-ohjelmistosta ja videokodekeista. Kortilta saadaan kyllä dataa välittömästi, jos se on jo viritetty oikealle taajuudelle.

    Mutta ehkä DVBViewer virittää uudelleen silloinkin kun siihen ei ole tarvetta?
     
  16. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Intelin ajuri on varmaankin parempi rautapurun osalta, koska Atin XvBA on harvinaisen vaikea saada toimimaan kunnolla. Nvidia on kuitenkin helpoin ja toimivin ratkaisu videotoistoon.
     
  17. jpukki

    jpukki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2010
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksista. Itse pysyttelen ainakin aluksi tiiviisti Widows-puolella. Ehkä testaan myöhemmin Linuxia. Huomasin tuon " Hiukan "ylimitoitettu" hiljainen HTPC " -threadin, jossa oli jo peruskokoonpanostakin esimerkki.

    Ajattelin, että hommaan prossuksi tuon Celeron E3300, jolloin emo 775-kannalla ja näyttispuolelle sitten 220GT (tässä mukana IR-vastaanotin, jota voi hyödyntää jos kotelon oma on kehno) tai HD5570. Ja muistia on hyvä W7:lla olla varmaan se 4 GB.

    Onko jotain hyviä yleisesti käytettyjä koteloita, joissa olis jo IR valmiina? En haluais mielellään ylimääräsiä möykkyjä pöydälle. Tuo Antec Fusion Remote taitaa olla aika suosittu (on muuten mATX)

    Sanokaas miten näkyis tuollasella terrestial-virittimellä ja pikkuantennilla (joissain vissiin tulee mukana joku piiska) pääkaupunkiseudulla (espoossa)? Taloyhtiössä kaapeli, mutta en haluais alkaa ehkä useampaa korttia ostamaan, jos lähiaikoina tulis muutto antennitaloon.. Nuo kuitenkin kustantaa sen jonku 90€/kpl?

    Sitten oli vielä sellainen selvitys, että koitin etsiä tuollaista hiljaista alle 100€ poweria irroitettavilla johdoilla, mutta ei tahdo ainakaan verkkokaupasta löytyä. Antecissa turhat johdot voi niputtaa erilliseen osioon, joten ei niin tärkeää vaikka ei irti saisikaan.
     
  18. noeikujoo

    noeikujoo Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 930
    Saadut tykkäykset:
    177
    Jep. Samaa mieltä. Nvidian VDPAU rautapurku ja lomituksenpoisto toimivat Ubuntun 10.04 ja 10.10 versioilla aika pitkälle "Out-of-Box".
     
  19. naur1s

    naur1s Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    20.09.2009
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä kokemusta Nexus Value430 ja on minun käytössä äänetön. Johdot eivät ikävä kyllä ole irrotettavia.
     
  20. P.Kosunen

    P.Kosunen Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 369
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kyllähän nuo HQV-testeissä saa huomattavia eroja eri piirien kesken.