Monet muutkin näyttivät havainneen saman asian. Itsekin etsin messujen päivämäärää kuumeisesti liitteestä Eipä tämä nyt niin vakavaa ole, löytyyhän se netistä.
:OI Taas joku, jonka mielestä alle miljoona tuumaa ja 5 kilowattia ei ole subbari. Jos on tarkoitus testata 500-1 000e hintaluokkaa, niin sitten testataan, mitä sillä rahalla saa.
En ole juttua vielä lukenut, mutta jos katsoo niitä vastekäyriä niin eihän nuo kummoisia ole. Ja jos juttu on otsikoitu "äijäsubit", niin olis ne voinut vähän miehekkäämpiä olla. Odotin, että hintaluokkakin olisi vastannut tuota otsikointia.
Testin voittanut SVS pääsee lähes suorana 20hz alapuolelle ja BK:kin ylettyy 20hz asti. Nollaanko pitäisi päästä?
No SVS olikin ainoa, jonka vaste näytti siltä mitä voisi tällä otsikolla odottaa. Mutta osa laahasi aika kaukana takana. Täytyy lukea juttu ennen kuin alan enempää kommentoimaan. Pointti oli vaan se, että jos otsikko olisi ollut vaikka "vähän passoa pikkurahalla", niin olisi tiennyt mitä odottaa.
Äijäsubit tarkoittaa omastakin mielestä jotain vielä järeämpää. Äijäsubi tarkoittaa jotain sellaista millaista ei missään tapauksessa tarvita kerrostalossa. Sellainen hankitaan kerrostalokäyttöön vain harrastuksen vuoksi. Vaikkeivat äijäsubeja olleetkaan, niin testatut olivat ihan kunnollisia subbareita. SVS:n tai BK:n ottaisin itsekin mielelläni olkkarin kakkossettiin tietäen, että matalien taajuuksien toisto olisi kunnossa.
Kaikki on suhteellista, myös subbarien koot ja tehot. Kuitenkin otsikko oli mielestäni ihan perusteltu siinä mielessä, että nyt kyseessä oli sellainen koko luokka, että siinä ei anteeksi pyydellä, kun kotiin kannetaan ja hintaakin alkaa olla. Näppituntumalta voisin veikata, että monella "subwoofer" tarkoittaa Audio Pierun pikkuisia ynnä muita Anttilan 150e subbareita, mitkä nyt ovat sinänsä "lisäbassoja", mutta eihän noista mihinkään ole. Siinä mielessä oltiin mielestäni koko-, teho- ja paineluokissa jo siinä pisteessä, että "äijäsubbareiksi" kutsuminen oli ihan perusteltua. Ei tuon(kaan) kaliiberin vehkeitä marjanpoimijat olohuoneeseen hanki. Nyt testatussa koko- ja hintaluokassa alkaa sitä potkua jo olla aika monen tarpeisiin riittävästi ja ollaan jossain 'järkevässä' keskipisteestä, minkä jälkeen alkaa mennä jo todella vakavasti otettavan harrastamisen piikkiin. Voisihan sitä testava SVS:n isoa Ultraa ja vaikka tätä, mutta hanskaa pystyyn, kuinka moni sellaisen kotiinsa hankkii? Seuraava testi sitten "järjettömän kokoiset subbarit, joita myydään Suomeen alle 100 kpl" ja testiin hyväksytään vain alle 10hz toistavia vermeitä? Ihan mielenkiinnosta, mitä subbareita sinä olisit kelpuuttanut testiin tuon otsikon alle?
Olen myös linjauksesta yhtä mieltä. En ole kuitenkaan huomannut marjojen poimisen vaikuttaneen lisäbassovalintoihini .
Vanha fakta on se, että neuvojia on aina enemmän kuin tekijöitä. Joku näkee aikaa ja vaivaa testin eteen ja sitten persaukiset puritaanit itkee foorumeilla sanamuodoista ja termeistä. Ehkä pointti on se, että tavistavaraa ei saa testata HIFIstien lehdissä. Täytyykin tarkistaa Hifimaailman oma keskustelupalsta, koska täällähän käy vain tavikset.
Joo, siis kyllähän varsinkin Monolithin ja SVS:n kohdalla puhutaan jo ihan oikeasta subwooferista, eikä apupassosta. Vakava teatteriharrastus -missä ei hellasärö ole tiellä ja löytyy oma leffahuone- poikii monelle varmasti BK:n ja SVS:n tuotteita. Kaikilla ei ole rahkeita rakentaa tai varaa ostaa pakastimen kokoisia arkkuja leffahuoneeseen. Tässä testissä hintaluokka on järkevä, monen tavallisen pulliaisen hankittavissa oleva. Jos nälkä kasvaa ja lompakko tursuaa punttiin asti, niin mikään ei estä ostamasta useampaa Monolithia / SVS:ää. Kokoluokka on kuitenkin vielä sen verran järkevä, että siirtely sentään onnistuu vielä yhdeltä henkilöltä. Ihmetystä kyllä herätti tuo 3D-näytönohjaimen testi. Oli vielä useamman sivun juttu. Piti hetken jo katsella, että onkos tämä hifimaailma vaiko mikrobitti... meni mielestäni kyllä hifilehdeksi överiksi tuon jutun osalta. Tuommoisesta olisi voinut sivun verran mainita esim. 3D-televisioiden yhteydessä. Vaikka 3D on tätä päivää myös tietokoneissa, niin ei siitä silti mielestä tarvitse paasata montaa sivua hifilehdessä. Verkkopalvelimen juttu sensijaan on ihan mielenkiintoinen. Monella on jo pääasiallisena äänilähteenä (cd-soittimen lisäksi) verkkopalvelin, jossa musiikki otetaan kovalevyltä. Tämä on ihan tämän päivän mediatoistoa.
Minulla pisti silmään mediatoistimien testissä se, että testilaitteistosta sanottiin, että laitteet oli kytketty RCA:lla vahvistimeen. RCA:han on käsittääkseni liitintyyppi ja liittimen kautta voidaan viedä niin digitaalista kuin analogista ääntä, joten info jäi aika ohueksi - ja on täysin keskeistä sen kannalta, että Sonoksen äänenlaatua haukuttiin suhteessa toisiin. Jos kyseessä on pelkästään analoginen anto, niin asia on varsin irrelevantti ja helppo korjata kunnon DAC:n käytöllä - ja silti hinta jää alle tyyriimpien kilpailijoiden, joilla oli selviä käytettävyysongelmia. Vai väitetäänkö testissä, että myös Sonoksen digitaalianto oli jotenkin huonompi?
- BD-soittimien hintoja ei ilmoitettu lainkaan, jutun alussa vain todettiin hintaluokan olevan noin 100. - HQV-testit (s. 38) ja Pisteytys (s. 39) -laatikoissa Sonyn lomituksenpoistoa kehuttiin mutta loppuarvostelussa (s. 40) DVD-kuvan lomitusongelmat ovatkin miinuspuolella + Subbaritesti oli hyvä ja hyödyllinen.
Luin jutun sillai nopeasti. Kirjoitin vain alkujaan tänne tuon jutun alun tahalleen "ronskisti". Eihän siinä näytönohjainta varsinaisesti testattu, 3D:stä PC:ssä kylläkin höpistiin monen sivun verran. Varsinkin kun juttu painottui peleihin, niin kyllä se silloin on enemmän mikrobitin tms. lehden asia kuin hifin. Eihän siinä muuten mitään... mulla toimii itelläkin tietokone blu-ray:n toistajana. TV on hdmi:llä tietokoneessa kiinni. Tuo puukotti muuten minunkin silmään. hyvä kun on edullisen pään blu-ray soittimia testissä. Vanha pioneerin dvd-soitin alkaa olla itsellä ehtoon puolella ja päivitystarve alkaa kohta tulemaan blu-ray soittimen suuntaan. Hyvä testi hyvään aikaan. Hintojen puuttumisesta vain pieni kauneusvirhe... hinnat on kyllä netistä saatavilla
Hyvä numero näytti olevan. Mielenkiintoisimpina juttuina subbaritesti, Yamahan vahvari, verkkotoistimet ja kuvakatras messuilta. PC-12NSD:n kohdalla olisi kyllä voinut mainita, että laitetta saa tuubin lisäksi myös perinteisenä laatikkomallina. Edelliskerran testissäkään siitä ei mainittu mitään.
Olen aina ihmetellyt miksi tarkkoja (sv-)hintoja ylipäätään ilmoitetaan, kun todellisuudessa hinnat vaihtelevat viikoittain. Noin 100 euroa maksavien soittimien todellinen hintajärjestys voi siten pyöriä jatkuvaa ympyrää. Verkkotoistimista ei sen sijaan ollut annettu edes hintaluokkaa. Aivan kuin yhteenvetosivu olisi jäänyt jutusta pois.