Muistan tuollaisen Fazerin makeisen - ja olisikohan se tosiaan ollut nimeltään yksinkertaisesti ANIS. Ei ole kyllä näkynyt missään pitkään aikaan - liekö nuo enää edes tekevät moista.
Todella harmillista. Fazer tekee tietysti päätöksensä myynnin perusteella, mutta... Mikä ihme siinä on, että Fazerin parempilaatuisia suklaita ei ole yleensä saatavilla siellä mistä minä olisin ostamassa. Palautettakin on ko. paikoille annettu aina kun on muistettu. Se Fazerin alkuperäinen "premium" tumma suklaa (kultapäällysteinen) häivisi samaan tyyliin. Ostin sitä(kin) aina kun kohdalle osui, mutta kun ei osunut, niin piti ostaa jotain muuta. Ei ihme, että myynti ei vedä, kun tuotetta ei ole kuluttajien saatavilla - kele!
Tuli nyt mieleen tuon aiemmin veikkaamani kurkkupastillin lisäksi Halvan Anis. Googlauksella löytyi myös joskus perustettu adressi "anis-pastillit takaisin", mutta ainakin linkin kauppa myy tuollaisia pussukoita (liekö sitten samoja joihin addressissa viitataan). Olisiko tämä nyt se DVB-G:n kaipaama aniskarkki...
Halvan anisversio vaikuttaa jotenkin tutulta, pitääpä harkita 2,1 kilon satsin tilaamista. Postikulut 10 euroa 15,90 euron karkeille. Mieluiten toki yksittäispussia kokeilisin eli vähittäismyymälän löytäisin. Mutta nyt siis etsintä kohdistuu HALVA:n karkkihyllyyn/vähittäis-/tehtaanmyymälään. Ennen muinoin Kekkosen Kaudella oli erilaisia aniskarkkeja myynnissä. Ehkäpä tänään on vain tuo yksi Halvan versio olemassa. Saatan myös sekoittaa vaaleat sokeroidut AnisPallerot Fazerin Eucalyptuspastilleihin: http://www.karkkigalleria.fi/fazer-eucalyptus-kurkkupastilleja-38-g.html vaikka sellainen mielikuva päässä on, että aniksen makuisiakin palleroita on joskus ollut olemassa. Eniweissön, muistan kyllä tutun maun sitten kun jostain saan suuhuni minkä tahansa aniskarkin. Makumuisti on parempi kuin nimimuisti tai ulkomuotomuisti. Ellei reseptiä ole vaihdettu vuosien varrella ja lisätty nykyiseen namuun vaikka Asesulfaamia tai hajuvettä, nykymuodin mukaisesti. Olen popsinut myös niitä kurkkupastilli-anis+mitälie -karkkeja, enkä niistä erityisemmin tykkää. Puhdasta anista etsin.
Tehtaanmyymälähän löytyy (kerrankin näin pääkaupunkiseutulaisen näkökulmasta ) ihan kohtuuetäisyydeltä eli Tammistosta. (Tämä oli ehkä tiedossakin.) Siellä tapahtunee kaikki tuotantokin. Onnistunee varmaan maistaminenkin ilman ostopäätöstä. Aktiivisena pyöräilijänä sinulle tuosta mukava kohde ensi viikolle.
Jos tässä Mayassa on mitään samaa kuin Fazer exclusive thin mocha 70%:ssa (ainakin samat prosentit) niin en jää kaipaamaan. Tummana suklaana ihan perus Fazerin Taloussuklaa on paljon parempaa (ja halvempaa) ja sitä mieltä näyttää olevan Suklaayhdistyskin Maya:2,63 / 5 Mocha: 1,86 / 5 Taloussuklaa: 4 / 5 Joku kehui liiteri ketjussa heidän "premium" suklaitaan. Ainakin tuo 81% oli aivan kamalaa ja suolaista tököttiä. http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi/hs.xsl/4179_10064.htm
Tuo Thin Maya oli erilaista kuin nyt puheena ollut patukka. Patukka-Mayasta erinomaisen teki juuri oikeanlainen ripaus chiliä.
Fazerilta näkyi tulleen uusi suklaalevy, paahdettuja ja suolaisia cashewpähkinöitä oli makuna. Noh tietenkin menin sellaisen pähkinäsuklaan ystävänä ostamaan. Hienoinen oli pettys ainakin itselle. Pähkinät turhan pienenä rouheena, jäi aika valjuksi se pähkinän maku. Eikä nyt niin nuossu se suolankaan maku, mikä nyt ei tietenkään varmaan haittaakkaan, mutta olennaisena osana voisi kuitenkin nimen perusteella pitää sitäkin, että pikkuisen olisi edes vivahdetta. Noh joo, siis suklaatahan se toki on, mutta toisaalta jos pelkästään suklaalle maistuvaa suklaata haluaa, niin itse ainakin mielluummin ostan ihan "perus"-sinistä tai vaikkapa Maraboyn "perus"-maitosuklaalevun
Tulikin pari, kolme viikkoa sitten haettua alennuksesta 15 kappaletta Fazerin levyjä. Ilmeisesti tein viisaasti, kun otin vain yhden tuota cashew'tä. Vielä on maistamatta, mutta olisi kai siellä voinut olla pähkinät jotenkin samaan tyyliin kuin hassel-levyssä. Ainakin jonkinlaisina palasina eikä minään rouheena... Hasselia, Mariannea ja Lontooraetta otin loput 14 levyä. Pitihän sitä ottaa kunnon satsi, kun ei ole pitkään aikaan näitä alennuksessa näkynyt.
Kyllä, siis kunnon pähkinäpaloja, puolikkaita pähkinöitä edes... Joo, ei kai sitä ois tullukkaan ostettua, jos ei ois niin sopivasti ollut tyrkyllä. Isot marketit osaa.. Tosin ehkä tarkempi vilkaisukin siihen käärepaperin kuvaan oisi saanut hieman miettimään... Kaitzu: :thumbsup:
Aika pahaa trollausta Henkilökohtaisesti en pysty syömään tuon valmistajan maitosuklaaksi kutsuttuja tuotteita ollenkaan. Minun suuhuni ällöttävän makeita. Tummat ovat tuollakin puolella lahtea eri kaliiberia.
Muistaakos kukaan enää Fazerin kahvisuklaalevyä? Kyseessähän oli siis maitosuklaalevy, jossa oli seassa pieniä kahvin makuisia rapeita murusia. Tämän herkun valmistuksen Fazer lopetti muistaakseni noin puoli vuosikymmentä sitten, ilmeisesti huonon menekin vuoksi. Itse jäin kuitenkin tätä kaipaamaan ja tulikin mieleeni kysyä täältä että tietääkö kukaan korvaavaa tuotetta tälle? Siis kahvisuklaalevy, mieluiten vielä rapeiden murujen kera.
400 g vetelin lärvihin kuvassa ylempänä olevaa pähkinärouhetta, mainonnan uhriksi tunnustaudun. Fazerin vastaavat rouhelevyt ovat pikemminkin pähkinäpulveria, liian hienoksi rouhittua pähkinää. Ja kuvan alempi kokopähkinäinen MaraPou-suklaa taas on jotenkin pahan makuista, pähkinöissä on jotain vikaa (kitkeriä kuorisuikaleitako?). Minusta ideaali pähkinäsuklaalevy olisi puolikkailla pähkinöillä/manteleilla tehty. Kahta ennenkokematonta makua haluaisin maistaa: - Pistaasi (suolattuina ja toki kuoret poistettuina) - Manteli (ne valkoiset mitä jouluna riisipuuroon pannaan) ja kummatkin pitäisi testata sekä Fazerin että MaraPoun suklaatyypillä. On aina tapauskohtaista kummanko firman suklaa sopii yhteen minkäkin lisukkeen kanssa. Taidan pakottaa itseni jouluna koekaniiniksi ja ostelen pistaaseja sekä valkomanteleita ja mutustelen niitä Fasun Sinisen sekä MaraPoun vakiosuklaan kera.
Marabou on tunnetusti hieman makeaa, joten ehkä yksi "toimiva" yhdistelmä vois olla että kookkaat pähkinälohkot sekoittas Fazerin taloussuklaaseen
Fazerin taloussuklaa ja pähkinärusinasekoitus sopivasti pussiin paloiteltuna on ikiaikainen metsä/hiihtolenkkieväsresepti. :thumbsup:
http://www.suklaayhdistys.com/testit.php?cat=21&tuote=1764 Ihan hyvää, tosin pistaasi biitit on aika jauhetta.