Itselläki oli mielessä tuo BK:n XLS200-DF ihan koonsa puolesta mut sit kuitenki päädyin tuohon XTZ iceen ku oli refleksi loota ja 12" ja sai melkein samalla hinnalla. Käytetty tosin mut eiköhä tuo mulle passaa. Uuden hintaki on noussu nii pirusti.
Mites plazalaiset järjestäis seuraavat setit vaikka parhaimmasta huonoimpaan: Setti 1 Wharfedale 2x10.5, 2x10.1, 10.cc Setti 2 Wharfedale 5x10.1 +subi(saa ehdottaa itsellä ei vielä hajua mallista/merkistä) Setti 3 Q-acoustics 5x2020 +subi Kuten seteistä voi päätellä on pääpaino leffakäytössä. Kuuntelutilana puurakenteinen ok:n olkkari jolla mittaa 650x380x260(PxLxK) ja kolme kulkuaukkoa. Vahvarina palvelee yamaha rx-v667
Ostin Yamahan rx-v667:n ja käytössäni on toistaiseksi vain etukaiuttimet ja keskiääni. Ongelmana on nyt, että kaikista kaiuttimista tulee kyllä ääntä, mutta pc:ltä leffaa katsottaessa jammu tunkee kaikkiin kolmeen kajariin samaa ääntä. Esim. puhe kuuluu kaikista kolmesta ja tätä ei korvat kestä. Pakko vaihtaa stereoksi ja kuunnella leffat sillä tavalla. PC => (v-aux, hdmi) \ --> Yamaha => (hdmi out) Samsungin lcd Digiboksi => (hdmi 1) / Läppäri siis on kytketty jammun etupaanelin v-aux hdmi-liitäntään. Jammun audioinfosta näkyy 3/2/0.1 (5.1) eli läppäri nähtävästi osaa syöttää äänet oikein. Kuitenkin jos katson digiboksin kautta ohjelmia (hdmi 1), audioinfo näyttää vain 2/0/0 eli stereona tulee. Tosin tässä tapauksessa jammu osaa syöttää puheen pelkästään keskiäänelle ja etukaiuttimista tulee loput. Onko muut saaneet tuota v-auxin kautta tulevaa hdmi:tä toimimaan oikein äänien suhteen?
Oiskos tuo SVS:n PB12-NSD mitenkä järkevä kaveriksi jammun rx-v667:lle ja 5kpl tannoy mercury v1:lle... meinaan jos alkuvuodesta hommais norjasta niin onko nyt järkee että subbari maksaa yhtä paljon kun mun 5kpl kaiuttimia...? Leffakäyttö on kyllä tärkein eli PS3:lla katselen blu-ray:t... Tuleeks muuten SVS:n mukana tarvittava kaapeli (eli joku RGB tms?)..? ja sitten pitäs varmaan äänenpainemittari hommata ja opetella säätämään nuo tasot... Ja varmaan PB-10NSD ei olis huono vaihtoehto olettaen että seuraavakin asunto tulee olemaan kooltaan kaksio ja ehkä kerrostalo...
Eli onko järkeä ostaa hinta/laatu -suhteeltaan todella hyvä subbari, kun kaiuttimet ovat hintaluokkaa edullisemmat? Vai pitäisikö sittenkin ostaa kertaluokkaa heikompi subbari, vaikka joku XTZ, ettei tulisi Tannoylla paha mieli..? Jos silmä ja sisustus kestää, niin hanki se SVS. Saat laatusubbarin ja jos Tannoyt päivyttyvät vaikka 5v. päästä, niin subbari palvelee vaativammassakin seurassa.
Ei. Kyllä ne muut kaiuttimet on huomattavasti tärkeämmät äänenlaadun toteuttajat kuin subbari. Tämä ei siis tarkoita, etteikö SVS:ää sinänsä kannattaisi ostaa vaan että vastaavasti muihinkin osiin olisi syytä panostaa. Näillä palstoilla käytetään käsittämätön määrä energiaa suhteellisen merkityksettömän pikku osasen eli subbarin valintaan ja samalla muiksi kaiuttimiksi ja vahvistimiksi ostetaan halvinta mahdollista krääsää äänellisestä lopputuloksesta välittämättä. Tavoitteena on vain, että subbariin jäisi enemmän rahaa. Tärkeintähän toki on, että 20-30 Hz alue soi komeasti! :hitme:
Tannoyt kaiketi ovat kuitenkin ihan passelit, jos eivät kuitenkaan kovin bassotykit. Itse ostaisin tuon SVS:n, jos se olisi budjetin ja sisustuksen puolesta vaihtoehto, nauttisin laadukkaasta bassotoistosta ja toteaisin seuraavan laitteistopäivityksen kohdalla, ettei subbarin vaihdolle ole tarvetta. Käsitin, että Tannoyt on jo hankittu. Tietenkin, jos muu toistoketju on remontin tarpeessa, voi hyvällä syyllä miettiä, olisiko joku muu osa syytä uusia ennen subbarin hankkimista. Sen sijaan "huonomman" subbarin, kuin mihin budjetti ja muut seikat antavat periksi, hankkimiselle en keksi perustelua, kun nyt kuitenkin ollaan ihan järkevässä hintaluokassa, missä eroja vaikka puolta edullisempiin todellakin on.
Juu Tannoyt on hankittu just ekoiksi kaiuttimiksi. Samoin jammun 667-vahvistin just gigantista... Subbaria ei vielä ole. Kyllähän tuo SVS kiinnostaa, täytyy katsoa rahatilanne kunhan arki taas koittaa...
Tuo SVS on ihan soiva peli ja erinomainen valinta. Lähinnä yritin tuossa edellä sanoa, että täällä usein subbarin valinta on aivan suhteettoman ylikorostuneessa asemassa verrattuna laitteiston muihin osiin. Yleinen äänenlaatu tulee kuitenkin ihan muualta. Sinullakin on hankittu Tannoyt "ekoiksi kaiuttimiksi" (en tosin yhtään ymmärrä, miksi ekoiksi kaiuttimiksi olisi perusteltua ostaa tarkoituksella heikommat kuin esim. kolmansiksi kaiuttimiksi) oletettavasti sokko-ostoksena näiden foorumeiden perusteella ja entry level vahvistin samalla periaatteella. Miksi siis subbarin ostoa tarvitsisi pohdiskella sen enempää? edit: Tilanne vastaava kuin ostaisi autoksi jonkun Dacia Loganin ja sitten selailisi vannekuvastoja 3 kuukautta...
Miksei sitä subbaria saa miettiä kunnolla, vaikka olisikin hankkinut ekat kaiuttimet sokkona? Tämä on kuitenkin av-laitteita/leffoja koskeva foorumi, joten mielestäni ihan asiallista että sitä subbaria mietitään. Kuitenkin leffoissa niin suuressa merkityksessä. Makuasioita toki, mutta itselleni subbari on jopa tärkeämpi leffoissa, kuin muut kaiuttimet(olettaen toki että edes joku taso niissäkin on). Varmaan sinulle "rahamiehenä" outo juttu, että jotkut harrastusta aloittavat eivät välttämättä halua heittää sitä 100k euroa vehkeisiin heti, vaan ostavat aluksi halvemmat ja jos harrastuksesta innostuu, panostetaan omien varojen mukaan vasta sitten paremmat laitteet. Tuo SVS on varmasti hintaisekseen laatu laite. Itse en ole kyseistä subbaria kuullut, tosin itsekin omistan SVS:n toisen subbarin ja siitä ei mitään pahaa sanottavaa ole. Hyvin laadukas laite. Lsoundi toiminnasta myös plussaa. Ottavat hyvin asiakkaan huomioon ja neuvovat parhaansa mukaan kunhan aluksi sinne yhteyttä otat. Toki jos laitteen hommaat ja se ei miellytä, on sillä palautusoikeus ja saat rahasi takaisin.
Tyypilliselle amatöörille sekä kaikille kt:ssä kakkuaan lusiville ammattilaisillekin helpoin, kivuttomin ja paras 2.0 - 5.1 -systeemi syntyy 5x Genelec 6010 + 5040:lla. Tämä systeemi on edullinen joten sen ostaminen jopa kerroslatoon on vielä mielekästä. Erikoisominaisuutena, mistä muuten saa maksaa perseensä punaiseksi, on subbarissa oleva volumesäädin. Se mahdollistaa ilmeisen asian l. volumen säätelyn lisäksi myöhempään rappiotehokäyttäjävaiheeseen siirtyneen kuuntelijan kytkeä täydellä linjatasolla syötetyt ekvalisaattorit jokaiseen kanavaan. Erillislaitteilla pitäisi ostaa vähintään kuusikanavainen volumesäädin DB25 -erikoiskaapeleineen. 6010 on myöskin pesueen ainut missä on VESA 75 kiinnitysreiät (ilman adapterilevyjä) helppoon kiinnitykseen esim. Clas Ohlsonin näyttötelineeseen. Tuosta Ohlsonin monitoritelineestä saa ultimate-pöytätelineen 6010:lle lähikenttäasennuksien kompakti-kuninkuusasennukseen.
^ Molemmilla edellä kirjoittaneella on pointtinsa, tarve "laatusubbarille" on tapauskohtaista. Ja jos olet nyt uhrannut rahojasi ns. Tannoyn tasoisiin kaiuttimiin, niin niille voisi käydä kaveriksi vaikka joku AudioPron "matolaatikko" (joidenkin mielestä), etkä huomaisi tarvitsevasi parempaa. Vielä. Nyt viime vuosina markkinoille on nimenomaan SVS:n toimesta tullut "päättömiä" subbareita, jotka tarjoavat loistavan hinta/laatusuhteen. Ilman SVSää (ja muutamaa kilpailijaa) olisi tämäkin aloittelijan "ohjeistus" helppoa, kun tarjolla olisi niitä <500 euron laatikoita ja sitten vaihtoehtoisesti 1000> euron. Se, että nyt tuosta välistä löytyy subbareita tekee tästä asiasta "hankalan". Mutta siis se pointti mitä sinun on mietittävä mun mielestä on, että haluatko subbarin, joka voisi selvitä siitä seuraavasta päivityskierroksesta (niinkuin x_jmt_x sanoi) vai sellaisen joka menee sitten vaihtoon kun Tannoytkin menevät. Ja ihmisluonto on vaan sellanen, että vaikka et uskois sitä, niin parin vuoden päästä Tannoyt ovat vaihtuneet. Et voit nyt tehdä yhdestä osa-alueesta ns. paremman. Ja kyllä ne matalat taajuudet elokuvakäytössä minunkin mielestä tärkeässä roolissa on, joten niihin panostus kannattaa.
Mielenkiintoista kirjottaa tällainen vinkki ketjuuun, jonka viimeinen tiedustelija on jo hankkinut kaiuttimensa. Olet nyt myöhässä.
Kaiutinsysteemi on järjestelmä. SVS:n kapasiteetilla ja muilla hyveillä ei tee kerrosliiterissä mitään. Olohuonemittakaavan kaiutinasennuksen tekeminen kerrostaloon ei ole mielekästä kenellekään. Kerrostalon kaiuitinsyteemi on järkevässä maksimissaan yksipaikkainen pöydän tai sen kokoisen alueen ympärille rakennettu kompaktisysteemi. Täydellinen esimerkki siitä on 6010 + 5040. Pöytä on akustisesti epäedullinen, mutta käytännöllisyyden nimissä se siihen pöytämittakaavan asennuksessa kuitenkin useimmiten jää. Joten sillä mennään. Se olikin yleisohjesääntö. Nimim. timpsukka teki vakavan virheen laiteostoissaan. "Tuleeks muuten SVS:n mukana tarvittava kaapeli (eli joku RGB tms?)..?" -tason meininkiä sanan varsinaisessa merkityksessä.
^ Voisit perustaa tänne uusia ketjuja, jos on noin kova tarve opastaa ihmisiä Genelecin maailmaan. Turha näissä ketjuissa enää "itkeä", ettei nyt päästy täydelliseen ratkaisuun. Se ei palvele ketään. Ellet sitten ehdota, että Genelecin subi Tannoytten pariksi. Mutta sitä en minäkään rivien välistä näe.
Se on oleellista. Kuvaa erittäin hyvin amatöörien ekan 5.1 -setin ostamista ilman opastusta oikeasta.
Jos olisit opastanut naljailun sijaan, niin olisit kirjottanut että subbarin mukana on usein RCA-, ei muunlainen kaapeli. Mutta ei tästä enempää. :hitme: