Kevään kuumin ruokareality-sarja alkaa. Isojen karsintojen kautta valitut neljäkymmentä Suomen lahjakkainta kotikokkia tarttuvat veitsiin boot campilla. Taitotestien kautta jyvät erotellaan akanoista. Tuomarit maistavat, miettivät ja tiputtavat. Vain taitavimmat kokit jatkavat boot campin seuraavaan vaiheeseen. Tuomareina Sikke Sumari, Tomi Björck ja Risto Mikkola. Alkaa virallisesti tiistaina 18.1.2011 klo 20.00. Lähetysaika tiistaisin klo 20.00, uusinnat sunnuntaisin. Ensimmäinen jakso on jo nähtävillä Ruutu.fi-palvelussa. Itselleni mielenkiintoisin ruokaohjelma tälle keväälle. Onko plazalta edustajaa mukana kisassa? Säätäjä?
Aika jähmeää - mitä suomi-versiosta tietysti voikin odottaa. Yllättävän surkeita veitsenkäyttäjiä tuonne oli päässyt, oli aika kamalan hidasta ja jähmeää se sipulinpilkkominen oli monella. Enpä usko, että olisin lisäkarsintoihin tuossa koetuksessa joutunut. Tässä versiossa häiritse sama kuin alkuperäisessäkin, oikeastaan vielä enemmän: Miksi ihmeessä sitä mysteeriboksin sisältöä ei voi näyttää pitempään kuin 1.5 sekuntia? Olisi edes sen aikaa kuvassa, että pystyisi kunnolla hahmottamaan mitä kamaa sieltä löytyy, ja näyttäisiin kokkaajien voivotteluja sitten sen verran vähemmän.
Jotenkin surettaa kun tätä katselee että ei edes MasterCheffiin saada tuoreita merirapuja pakastettujen sijaan. Myöskin ilmeisesti kesken loppunut liha saa miettimään että kuinka hemmetin pienellä budjetilla tätä oikein tehdään? Lohimedaljongeilla jatkoon joten taso ei taida päätä huimata Olisi mielenkiintoista nähdä kun raaka-aineena olisi joku viikko vaikka hummeri (ei tällä budjetilla kyllä tule koskaan toteutumaan) että mitä nuo kilpailijat osaisivat sen kanssa tehdä.
Hummeri, sehän on vähän ku iso katkarapu. Ite laittasin pari sellasta pizzan päälle, lisäksi edamia ja säilykeananasta - aito italialainen gourmet pizza. Varmuuden vuoksi paljon oreganoa päälle. Vaikuttaa siltä että suurin osa kilpailijoista on pari kertaa kokannu Jamie Oliverin kirjan reseptin mukaan jotain ja kaverit kehuneet ja siitä innostuneina hoksanneet olevansa suuria kokkilupauksia. En väitä että olisin parempi, mutta.
Tasosta kertoo se että en edes yllättyisi jos noin oikeasti tapahtuisi. Ei pidä tietenkään unohtaa Italialaistakin Italialaisempaa kebablihaa
Joopa, ja kun kaikkia annoksia ei edes näytetty niin taisi olla jopa huonompia master annoksia mukana :weep: Jospa se tästä parantaa, tason nosto ei ainakaan liian vaikeaa ole :thumbsup:
Eiköhän siinä, että raaka-aineita oli vain tietty määrä, ollut osittain pointtina se, etteivät kaikki tee samasta raaka-aineesta. Itse olisin vetäissyt tuoretomaatti/paahdettupaprika-keiton, jossa olisi ollut sienitäytteisiä tortellinejä, päällä vähän basilikaöljyä. Uskon että edelleen olisin mukana. Olis voinut harkita jopa kilpailuun hakeutumista, mutta ei kai muilla kuin työttömillä, opiskelijoilla tai muilla "luusereilla" ole aikaa viikkotolkulla tämmöiseen käyttää. Tulisi hiton kalliiksi olla töistä poissa.
Kebab on paras täyte Pizzaan. Oli aika levottomaksi materiaali leikattu. Toivottavasti hieman rauhallisempaa otetta jatkossa, että tapahtumista saisi selvääkin(you wish...). Siinä vaiheessa, kun alettiin jotain nenäkkäin tenttaamaan kokelaalta, vaihtui kanava. Teennäistä tarpeetonta draamailua. Onhan se läpinäkyvä draamailu toki jonkinverran huvittavaa, kun ensiksi tää kaljupää dumari sanoi sille yhdelle naiskilpailijalle, että sussa ei oo tarpeeks sitä spirittiä, niin siihen kilpailija selittää jotain ympäripyöreää, jonka kuka tahansa osaisi säveltää siinä tilanteessa, niin tuomarin mielestä siinä nyt oli sitä otetta mitä haetaankin.
Toivotaan että paranee kun porukkaa tippuu pois. Tähän mennessä ollut pettymys oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Suunnittelu kuralla, toteutus huono ja kilpailijoiden taso aivan käsittämättömän surkea.. Sosemies sentään tarjosi edes jotain komedia-arvoa..
Ja tämä kerran viikossa tahti vaikuttaa paljon huonommalta kuin Australian version joka päivä vauhti. Silloin ehti tutustua kilpailijoihin, oli master-class jaksoja jne, ja kilpailijoillakin oli aikaa oppia. Tässä on ilmeisesti tarkoitus, että joka viikko ja joka jakso yksi putoaa, ja sillä siisti. Kilpailijoiden tasoon vaikuttaa varmaa se, että pienestä maasta ei helposti löydy tasokasta sakkia, ja varmaan jo lähtökohtaisesti kotikokkauksen taso on Suomessa about maailman surkein. Ainakin kun katselee kauppojen tarjontaa: einespaskaa, teurasjätettä punaisessa paskakastikeessa, kevyt-hyla-rasvaton-mautontuotetta jne jne niin tämmöisiin päätelmiin on helppo päätyä.
No tästä nykysarjasta on helppo olla samaa mieltä! Vaikka tositv-roskaa tämä nyt tosiaan edustaakin.. Kehno leikkaus, teennäinen draamanhaku, surkeat mitäänsanomattomat kilpailijat, wannabe-tough -tuomarit...Joista se kalju on ilmeisesti Aleksi Valavuoren veli, äänenkäytöstä ja skappari-maneereista päätellen. Huvitti vielä nämä riemutuuletukset jatkoon päässeillä. Ja tuhat hakijaa, lienee ollut kovakin karsinta joopajoo. Ja sitten tämä blondinaisen tylytys, melko turha ja tahattoman koominen käänne. Kuten todettua, Suomessa ei tällaista pitäisi lähteä tekemään. Muualla on tuo ruokakulttuuri sen verran kehittyneempää, että jokapäiväisillä kokkiohjelmilla pärjättäisiin ihan hyvin. Nykypäivänä eletään vaan tätä talent-fantasiaa.
Niinpä. Kokki Kolmonen myös aika kuningas. Ja kaiken huipuksi huomasin juuri että näitäkin tulee KAKSI ERILAISTA. Eli "Top Chef Suomi" alkaa tänään. :sleep: Kyllä taas osataan, kuka näitä suunnittelee? :hitme:
2 jaksoa katsoin ja vähän tämä ontuu. Eipä ollut epäselvää ketkä pääsee jatkoon, kun toiset eivät saaneet mitään esittelyaikaa itselleen. Myös tönköt "mun on pakko ... ... ... ... päästää sut jatkoon" odottelut ovat kamalaa televisiota.
Sama asia ärsytti myös Ramsayn jenkkiversiossa. Muuten se oli täysin superlatiivinen tähän verrattuna - kilpailijat, tuomarit ja sapuskat ihan toiselta puolelta planeettaa. Tykkäsin.
Kuka näitä paskoja oikein leikkaa? 90% tönkköjä formaatinmukaisia tarkoituksella hidastettuja puheita ja esittelyvideoita ja fiiliksiä. 10% sitä kokkailua:hitme: 14 mahdollisesta annoksesta taidettiin näyttää 5 ja arvostelut niistäkin todella lyhyitä ja sisällöltään suppeita. Kaiken kruunasi painetehtävä jonka arvostelussakaan ollut mitään hajua kenen annoksesta ne puhuu milloinkin ja lopputulema jäi täten ihan yhdentekeväksi. Käsittämätöntä paskaa:OI
Samaa mieltä. Ja kisassa sellaisia jotka eivät ole koskaan fileoineet kalaa? Minkä kiven alta tuollaisia "kokkeja" on löytynyt? Kuinka kehtaavat edes hakea kisaan?