Ilmeisesti 8030:n kiinnikereikien väli on 76cm ja VESA-standardi on 75cm? Yritän vain etsiä jotain vaihtoehtoisia seinä- ja kattotelineitä, kun alkuperäiset on hinnoiteltu aika kovasti ja kattoon ei ole oikein sopivaa pituutta (20-50cm säädettävä). Deltacolla on näköjään melkein kopio siitä K&M:n telineestä mikä on Genelecin virallinen tarvike. Hinta 16e vs Genelecin 129e. Toki maalit uupuu ja itse kiinnikelevy on turhan iso ja hiukan liian pienellä reikävälillä. Lisäksi kallistustakin on vähemmän. Deltaco ARM-403
Hei. Kävin eilen hakemassa kotiin parin 6010-kaiuttimia. Huomasin heti ensimmäisen käynnistyskerran yhteydessä, että molemmat päästävät pienen ja suhteellisen hiljaisen, mutta selkeän "napsahduksen" kun laitan virrat päälle. Ihmettelen asiaa siksi, että minulla oli koekuuntelussa viikonlopun yli toinen pari 6010:siä enkä niissä huomannut samaa "ongelmaa". Mistähän tämä voi johtua? Vahvistin on H/K avr 245 ja kaiuttimet kiinni mukana tulleilla piuhoilla pre outissa.
Onko kummatkin säädetty samalle herkkyydelle? Tehtaalta tullessaan ne on säädetty maksimille. Itselläni myös napsuu. Varmaan kaikki napsuvat. Tosin, jos sulla ei ole enää koekuunteluparia, niin et pääse myöskään tarkistamaan herkkyyksiä, jos et satu muistamaan.
Pahoittelen jos kysytty usein. En löytänyt. Ymmärrän kyllä jopa speksien mukaan maksimiäänenpaine-erot, mut sellaista kysyisin (kun näin noissa Genelecin kuvissa 5x6010 setin), että onko aikuisten oikeasti sellaista yö/päivä eroa, jos teatterin rakentaa 5 x 6010, eikä 5 x 8020. Onko kellään kokemuksia? Toistavatko pikku-Genet tavallaan "yhtä hyvin" jos ihan maksimeja ei haeta. Ja tila mihin "pikkuteatteria" aion mahduttaa olisi pintatöiden jälkeen n. 265cm x 345 cm. Kiitos mielipiteistänne.
En muuten muistanut/ehtinyt säätää herkkyyksiä enää sitten illalla. Muutaman viikon ikäinen poika vaati hieman huomiota. Muistaakseni koekuunteluparin herkkyydet eivät olleet maksimissaan, vaan hieman sitä pienemmät. Millä tavalla nuo herkkyydet tulisi säätää oikein? Bass tilt ja desktop asetukset laitoin kyllä ohjeiden mukaisesti (pöydän päällä). Mietin vain, että nuo napsahdukset eivät vahingoita/riko ajan kuluessa kaiuttimia. aapol: pitkääkö sinun kaiuttimesi pientä huminaa virran ollessa päällä kaiuttimissa, mutta pois vahvistimesta?
No periaatteessa maksimilla ja koskematta ne on kalibroitu tehtaalla "yhtä kovalle". Ruuvarilla kun pyörität, niin ne saattaa ilman mittauksia mennä hieman poikkeaville herkkyyksille, jolloin toinen kuuluu kovempaa. Toisaalta jos säädät niin ku susta kuulostaa hyvältä, niin eipä niitä mittareita tarvita. Mielestäni maksimeilla Genelecit kuitenkin suhisee liikaa ja pienillä äänenvoimakkuuksilla suhina kuuluu läheltä kuunneltuna musiikin päällle. Olen säätänyt herkkyydet sellaisiksi, etteivät suhina häiritse tai kuulu ollenkaan siltä etäisyydeltä, miltä en niiden halua enää kuuluvan. Toki jos laitan korvan skobeen kiinni niin suhinaa kuuluu. Pääskobeissa (hieman suuremmat Genet) säädin tasot vahvistimeni mukaan (+4dBu) eli about 3/4 pienemmälle muistaakseni kuin maksimi (normivahvarit pre-outeista muistaakseni -10dBV (eri yksikkö), mikä vastaa kaiketi Genen maksimiasetusta -6dBu). Ajattelin siis, että kopsahdus kuuluu kummistakin kokeilemistasi Geneleceistä, mutta toisessa herkkyys oli pienemmällä, niin et ehkä kuullut poksahdusta.
Jahas, nyt olis 3x8040 ja 2x8020 paikallaan. Pitäis vaan vielä säätää kohdilleen. Meneekö ihan vituiksi jos ajaa säädöt Audyssey MultiEQ XT:llä?
Etäisyyssäädöt (eli viiveet) voit tehdä automaattiohjelmallakin, mutta EQ (eli taajuusvaste) säädöt on ehdottomasti tehtävä genejen omista dipeistä.
Ei kannata genelecin toistoa pilata noilla leluilla. Säädä tasot vaikka RS:n mittarilla, jos et korviisi luota. Tai jos sattuu olemaan Android-luuri, käy hakemassa marketista vaikkapa jompi kumpi: http://www.androlib.com/android.application.bz-bsb-decibel-jmpm.aspx http://www.androlib.com/android.application.kr-sira-sound-qinnE.aspx Jälkimmäinen kalibroitu kaiketi ainakin seuraaville luureille: Samsung GalaxyS ja HTC Desire
Mjoo, niin vähän ajattelin, että en ala kikkailemaan tuolla audysseyllä sen enempää, tosin noiden dippikytkimien käyttö vaatii hiukan perehtymistä asiaan. Edit. millaisia jalustoja porukka on käyttänyt noiden 8040 kanssa?
Norstone stylum 2:t mustana. http://www.norstone-design.com/en/model/22_Stylum-2.html Ylälevy muokattu 8040:n alle sopivaksi. Täytteenä kuparimursketta. On muuten kaupan lähipäivinä...
Hoi Brilleaux Tuota andoid mittaria olisi voinnut kokkeilla mutta en löytänyt sivulta mitään namiskuukkelia mistä tuon olisi voinut ladata. Onnistutko tuon itse imuttamaan? vai pitääkö sivulle surffata luurilla? nyt kävin paikalla konella linkkisi kautta. VP
Kuinka niin oletat? Annatko jotain perusteluja? Ei se ole kaiketi sen enempää vitsi kuin esim. automaattiequn käyttö? Vai tarkoititko viittaustani RS:n mittariin? Vai äänen pilaamista?
Tarkoitin sitä, että mahtaa olla luurien mikit sitä tasoa, että ei mitään kaiuttimia säädellä. Ja samaan aikaan torppaat vahvistimen automaattiset säädöt, jotka on sentään suunnilteltu kyseiseen hommaan. Esim Yamahan YPAO tekee ihan kelvollista jälkeä. Vaimentaa omassa olohuoneessani olevaa ärsyttävää kumisemaan jäävää korostumaa selvästi ja selkeyttää näin ollen ääntä. Saman s teki myös Genelecin 8040:lle, vaikka kyseiset ämyrit ei näillä näkymin tänne kotiudukkaan. Genelecin dipeillä korostumaa sai hieman vaimentumaan, mutta ei läheskään yhtä tehokkaasti kuin parjatulla automaattisella equlla JA dippejä käyttämällä.
Eiköhän luurin mikki testikohinasta selviä; kyseessähän on ainoastaan kaiuttimien tasonsäätö. Ei kaiuttimen toiston pilaaminen autoequlla Toisekseen muuten: ainakaan marantzin SR6003:ssa equn säädöt eivät edes ole käytössä HD-ääniformaateilla. Kannattaa aina varmistaa, kuinka oma vahvistin käyttäytyy ko. tilanteessa? Edit: pitänee muuten jossain välissä verrata kohinalla RS:n ja luurin Db-mittarin lukemia keskenään.