Onkos tähän tullut päivitystä? Ja tuosta nettiselaimesta olisi kiva kuulla tarkemmin? Onko siitä mihinkään? Flash-, Javascript-tuki, jne.
Syyskuun jälkeen ei ole tullut mitään päivityksiä. Seuraavaa päivitystä on huhuiltu vasta vuodenvaihteen tienoille ja siinä pitäisi olla mm. täysin uusi pohja dvd-toistolle. Nettiselaimesta ei ole kokemuksia.
Tuli päivitettyä tuo ei-virallinen 2124-testifirmis ja lupaavalta vaikuttaa. Isoimpina päivityksinä on dvd-äänibugin korjaus ja laitteen oman näytön käyttö tiedostonavigoinnissa. Uusia bugeja ei ole vielä tullut vastaan.
Testifirmikseen on lisätty myös pitkään kaivattu selaimen kautta tapahtuva kaukosäätö. Valmistajan puolelta ei ole vielä dokumentaatiota mitä kaikkea tuo tulee mahdollistamaan, mutta MPCClubin puolelta löytyy jo itse väsätty http-kaukosäädin ja i-laitteillekin on tehty sovellus.
Mietin tuota BD primea, mutta nyt näyttäisi tuota MAX mallia olevan saatavilla ihan Suomesta: http://www.superkuva.fi/dune_hd_max_mediasoitin_pr_014HDMAX.html Onko kokemuksia tästä? Onko käytännössä muuta eroa kuin tuo kovalevypaikka?
Itselläni on nyt ollut pari viikkoa käytössä kokoonpano, jossa mediasoittimena on HDi Dune BD Prime 3.0 ja tallenustilasta vastaa Qnap TS-419P+. Qnap:ssa on 4 x 2TB (Samsung F4) kovalevyt Raid5 kokoonpanossa ja täytteenä siellä on omistamani Blu-rayt BDMV kansioiksi ripattuna. Rippaan PC:llä Blu-ray:den pelkät leffaosat DVDFab Blu-ray Copy ohjelmalla täysilaatuisena, siirrän Qnap:iin, selaan leffoja Dunessa toimivassa Zappiti -videoseinäohjelmassa ja katselen. Olen testannut, että tällä kokoonpanolla toimii myös Blu-ray ISO:t, m2ts:sät, avi:t ja mkv:t. M2ts:sän kanssa tekstityksiä ei pysty siirtämään kuten JaniH ketjussa aiemmin mainitsi, mutta BDMV-kansioilla ja ISO:illa myös Zappitin kautta katsottuna homma toimii meille constant image height -tyypeille. Qnap:sta helppokäyttöisiä NAS:seja kaipaaville vielä semmoinen, että esim DLNA jaot tulee käyttöön lähes automaagisesti ja ne toimivat ainakin minun setupissani ongelmitta esim. PS3:n kanssa. Kokemusta muista mediasoittimista tai nasseista minulla ei ole. Dunen 2124 Testifirmiksellä en jostain syystä saanut zappitin kautta katsottua Blu-ray rippejäni, mutta vaihdettuani takaisin siihen toiseksi uusimpaan firmikseen homma lähti pelaamaan. Ongelmatonta Zappitin asettaminen ei minulla ole ollut sillä välillä en meinaa saada Zappiti-tietoja päivitetyksi kyseisen ohjelman export-to-dune valinnalla. Näiden ongelmien syy ei ole itselleni kunnolla auennut, mikä johtunee siitä, että on liian monta uutta asiaa samalla aikaa opittavana (eka mediasoitin, eka NAS, ekaa kertaa Zappitin kanssa jne.). Zappitin käyttö Dunella on kuitenkin mutkatonta ja toimivaa. Ainoastaan Zappitin päivittäminen uusien rippien jälkeen on se, mikä ei välillä tahdo toimia. Zappiti näyttää vähän rikkinäisen kamerakännykän kautta käytössä tältä: Alkuvalikko, jossa valitaan selaintapa (esim ABC, Movies, TV...) Movies valittuna näkyy leffankansia, joiden selaaminen on melko ripeää. Kun edellisessä näkymässä on klikattu yhtä leffankantta päästään tällaiseen näkymään, josta vielä ok:ta tai play:ta klikkaamalla aloitetaan leffankatselu. Kaikki tässä näkyvät tiedot Zappiti on tuottanut itse tai hakenut IMDB:stä.
Uudesta epävirallisesta firmiksestä Juttua täällä. Edit.1 Uusi virallinen beta odotettavissa lähipäivinä.
Review: Dune HD Smart D1 Media Player http://www.mediasmartserver.net/2011/01/19/review-dune-hd-smart-d1-media-player/ yllättävän tehokas Sigma Designs 8642/8643 media processori on kyllä. HDMI 1.4 puuttuu, vaikka 3D. Tuuletinta ei ole ja ei lämpöongelmia.
Uusi firmis julkaistu vihdoin ja viimein. Suurin osa uusista ominaisuuksista löytyi jo aiemmasta test-firmiksestä. MMS-nettiradiotuki on ihan oleellinen päivitys laitteelle, jolla ylipäätään on nettiradio ominaisuuslistassa. Omassa käytössä laitteen ainoaa bugia, eli äänisynkkavirhettä ei ole fiksattu, vaan sen joutuu edelleen säätämään joka kerta kohdilleen. Virhe juontaa juurensa Sigman SDK:sta ja samalla piirillä olevassa Popcornhourissa bugi on korjattu omalla purkkavirityksellä. Ilmeisesti Dune odottaa uutta SDK:ta, jossa bugi on korjattu, mutta olisi mukava pikaparannus, jos äänisynkan säädölle voisi asettaa default-asetuksen. http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=26307
Miten olette hoitaneet omien BD-lättyjen muunnon m2ts-muotoon niin että valmiissa m2ts-filessä olisi pelkästään yksi kokonaisen leffan (haluttu ääniraita + tekstitys) sisältävä m2ts file? Saan kyllä tehtyä DVDFab:lla muuten homman ok., mutta ohjelma tekee useita pieniä m2ts filejä (mm. Toy Story 3; ohjelma tekee sen kolmisenkymmentä m2ts fileä). Ja kun menen Dunella ko. kansioon ja rupean toistamaan ripattua pätkää, Dune menee ns. BD-modeen joka tosiaan on aika "nihkeä" verrattuna ns. media-modeen. Eli millä softalla yhdistän nuo useat m2ts filet yhdeksi kokonaisuudeksi, että pääsen nauttimaan Dunen mediatoistin ominaisuuksista?
Lueskelin Dunen manuaalia ja koitin varmistua, että mahdollisen hankinnan jälkeen ei tule ei toivottoja yllätyksiä. Dune HD Base 3.0 lähinnä kiikarissa ja tarkoitus olisi käyttää ilman kovalevyä niin, että kaikki materiaali on verkkolevyllä. Saako tässä esim. Picture ja Video kuvakkaiden taakse vaihdettua eri verkkosijainnin? Tai ainakin niin, että eri verkkosijainnit saa suosikiksi tai omaksi kuvakkeekseen. Saako zappitiin määritettyä mistä kansioista tuo videoseinämä tehdään? DigiTV tallenteet on toisessa kansiossa samalla verkkolevyllä mutta niistä ei ole tarkoitus rakentaa kansikuvanäkymää, niitä kun on niin paljon.
Etusivulle saa pikakuvakkeet haluamallaan nimellä haluttuun kansioon, alikansioon tai tiedostoon. Kaksi jälkimmäistä näistä taitaa vaatia system storage -usb-tikun asentamisen.
Saa, helpostikin. Itselläni on Zappitiin määritettynä tällä hetkellä 3 eri kansiota. Niistä 2 näkyy movies näkymässä ja yksi tv-näkymässä. Myös Zappitin saa etusivulle pikakuvakkeeksi. Omissa kokeilussani smb, nfs ja UPnP ovat kaikki toimineet täyslaatuisilla BD-leffoilla nykimättä.
Missä moodissa Dune on kun valitsee zappitin kautta BDMV kansion? (media/BD) DVDFab jälkeen säilytetään siis "Elokuva"/BDMV/Stream/... Tässä oli keskustelua yksi m2ts, BDMV tai .iso. Dune ilmeisesti osaa toistaa nämä kaikki vaihtoehdot ja loppu on makuasia vai kuinka?
Osaa toistaa kaikki vaihtoehdot kaikilla kuva- ja äänikoodekeilla, mutta filetoistossa (ts/m2ts/mkv/...) kelailu/ajanhyppely/yms. on huomattavasti sujuvampaa kuin BD-moodissa (BDMV/ISO). Lisäksi resume taitaa toimia vain tiedostoille (?). Tiedostotoistoa kannattaa siis ehdottomasti suosia, jos ei ole tarvetta tekstinsiirrolle, ekstroille tai valikoille. Tosin jos aina katsoo elokuvan vain alusta loppuun, niin asialla ei nyt hirvittävän suurta merkitystä ole.
Kiitos tarkennuksesta. Testailin eilen DVDFabilla .iso ja BDMV vaihtoehtoja. Elokuvasta riippuen BDMV kansioon tulee siis 1 tai useita 'kuva' tiedostoja. Täytyy testata kauanko kestää tuo kansion muuttaminen yhdeksi tiedostoksi. Nykyinen mediatoistin (Xtreamer) joka tulee siirtymään toiseen huoneeseen toistaa BDMV:n smb jaolla nykimättä mutta .isot nykii. Siksikin jokin muu kuin iso on minulle yleispätevämpi. Ja suuri etu tietysti kaikille on tuo, että ei tarvi odotella valikoita. Kyllä niiin tekis mieli tilata Lueskelin muitakin foorumeita ja uudet mallit on juuri tulleet myyntiin. Onko joku tilannut? Millaisia käyttökokemuksia?
Parin testin perusteella mkv toimii ongelmitta. MakeMKV:n suurin puute taitaa olla, ettei se ymmärrä suoraan pelkkää m2ts:ää, vaan audio- ja videoraidat on ensin demuksattava auki ja sitten liitettävä jälleen yhteen (tai tehtävä BDMV-rakenne). Useaan m2ts:ään jaetun levyn MakeMKV osaa näppärästi yhdistää, joten se on ehdottoman hyvä puoli ohjelmassa. Jos m2ts-tiedostoja on vain yksi, eikä halua esim. poistaa turhia ääniraitoja, niin mitään muunnosta ei tarvita. Muuten hommassa menee palttiarallaa kymmenisen minuuttia. Toiminnallisesti varsinaista eroa ei uusissa malleissa näihin pykälää vanhempiin ole, sama piiri ja sama firmis. Loppuvuodesta tulee sitten seuraavan sukupolven Sigman piiriin perustuvia laitteita. Uusissa malleissa on kyllä päivitysmahdollisuus seuraavaan piirisarjaan, mutta rahallisesti voi tulla järkevämmäksi vaihtaa koko laite samalla.