Mikähän voisi olla kun 8020:sta kuuluu pieni napsahdus kun sen sammuttaa? Ollut uudesta asti ja aluksi luulin sen johtuvan piuhasta, mutta nyt kun kotiteatteri muutti omaan, sille pyhitettyyn tilaan ja tein uuden piuhan, niin napsahdus kuuluu vieläkin..?
6010:t napsuu laitettaessa virrat päälle+sammutettaessa. So What? Ihan kuin tuolla nyt jotain merkitystä olisi.
Tässä vähän mietinnässä jos hankkisi 6010a:t, mutta ei nappaisi virtaa sammutella manuaaliseti. Eli vaihoehdot olisi sitten joku master-slave jatkoroikka tai sitten pitäisi jatkuvasti päällä. Paljonkahan mahtaa olla lepokulutus noilla? E: Näyttäisi 5VA olevan eli ei pahemmin kävisi kukkaronkaan päälle.
Itse hommasin pari päivää sitten koneen rinnalle 6010A parin, eikä tuo virran sammuttaminen kovalta hommalta ole ainakaan vielä tuntunut. Sammutan aina yöksi virrat. On muuten hyvät kaiuttimet. Liikkeessä kun kuuntelin ilman subbaria, ajattelin että se subbari voisi olla jossain vaiheessa ihan hyvä lisä, mutta nyt kun kaiuttimet on kotona, niin mielipide muuttui. Bassoa riittää tarpeeksi lähes kaikkeen musiikkiin (ei tällä nyt mitään Pendulumia popiteta kunnolla, mutta TV-huoneesta löytyykin sitten hyvä setti sellaiseen musaan), joten subbarille ei ole käyttöä.
Minkäsmoisia RCA kaapeleita porukka on ostellut näille käytettäviksi. Kaupoista kuin ei löydy muutakun kalliita Vivancon naruja niin ajattelin et jos tilaamalla sais hieman halvemmalla ja parempaa. Thomanilta kattoin ja jotakin Snakea löysin, ST paul soundista taas en mitään. Pitää vissiin laittaa meiliä tuonne ja kysyä mitä maksaa muutama piuha jos tekee. Pitäis löytyä jotain edullista perus hyvää suojattua kaapelia ihan kauppatavarana, koska itsellä ei mitään taitoa alkaa tekemään moisia. Settinä siis tällähetkellä 6010 + 5040 Ostin tuossa juuri vahvistimen joten piuhoja tarvii muutaman lisää. Ajattelin kierrättää kaiuttimet subin kautta, onko oikein? Meneekäs tuolle subille sama RCA kaapeli kuin muihinkin kaiuttimiin vai pitääkö olla erikseen joku "subwoofer" kaapeli? terv. Ken_Adams
6010 + 5040 setupissa minusta kaikki piuhat ovat ihan RCA:ta joka päässä ja jos sinulla on stereolähde niin tottakai L/R sisään subbariin ja sen outeista RCA-RCA piuhoilla sitten 6010:t. Jos taas sinulla on joku HT vahvistin tms jossa on jakosuodin jolla irtoaa se subbarikanava irti niin voit toki kytkeä kaikki 3 kaiutinta erikseen, sillä voi olla merkitystä jollain leffoilla joissa erillinen LFE kanava potkii varmaan enemmän kuin L/R sisään miksattuna. Tämä lienee riippuvaista käytetystä surround codecista ja varmaan vahvistimen valmistajasta ja asetuksesistakin. Varmaan auttaisi jos kertoisit minkä vahvistimen juuri ostit...
Kaikki kanavat omista lähdöistään subbariin kiinni (L/R, lfe/sub jos käytössä). Ei jakosuodatusta vahvistimessa, eli subwoofer = on (tai vastaava asetus) ja kaiuttimet large. Näin jakosuodatuksia tehdään vain yksi ja sekin subbarissa = mahdollisimman vähän äänenroplausta. Kaiuttimien asettaminen small teettäisi yhden jakosuodon vahvistimessa ja toisen genelecissä.
Käytettynä tuli ostettua tuommonen Cambridge Audio azur 540r v2. Tällä hetkellä vaan kytkeny 6010 ilman ensimmäistäkään säätöä, kun ei ollu ylimääräistä piuhaa subille. Vahvistimen ominaisuuksista tai säädöistä en vielä tiedä kun en ole tutustunut, ajattelin laittaa sitten asetukset kuntoon kun sais kaikki tarvittavat kaapelit.
Ei sisällä LFE/SUB-out, eli - Vahvistin Left channel OUT - RCA - subwoofer Left channel IN - RCA - vasen kaiutin ja sama oikealle kanavalle.
Kyllähän tuossa mielestäni on subwoofer out eli kyseessä on tuo 6.1 kotiteatterivahvistin. Vissiin samanniminen stereovahvistinkin valikoimissa. Juu eli vedän vain subin kautta. Pitää nuo kaapelit tilata ja katsoa sitten miten setti soi.
Sori, luulin stereopeliksi. Sama ohje, paitsi LFE/BASS/SUB/whatever -outista vielä sitten se subbarin oma RCA. Mutta vahvistimesta kaiuttimet "large" (päinvastoin yleistä ohjetta), että saat Genelecin jakosuotamaan.
Luin pari viimeistä sivua keskustelusta, ja tuli muutamia juttuja mieleen. Minulla on 8020A-pari tietokoneella, ja johdoksi ostin muutama vuosi sitten Cordialin CMK222. Pituutta on muistaakseni 1,5 tai 2 metriä max. XLR-liittimet ovat Neutrikin sopivat ja pätevät. Hyvin toimii, ei valittamista. Genelec kertoo, että 8020B-malliin on suuntainta päivitetty A-mallista. Kuinka on mahdollista, että kun katsoo taajuusvaste-pdf:ää, niin siellä (taajuusvastekuvassa) lukee, että mittaustulokset koskevat sekä A- että B-malleja? http://www.genelec.fi/ht/documents/datasheets/DS8020B.pdf Siis ei mitään eroja mallien välillä? Suojapiireistä: minusta myös pienemmät mallit olisi voinut varustaa kaksivärisellä ledillä, jotta ylikuormituksen näkee. Onko kaksivärinen LED vaikea tai kallis toteuttaa, tuskinpa. Myös omat kaiuttimeni napsahtavat virran poiskytkennän jälkeen. Joku pitää kaiuttimensa päällä aina, mutta itse sammutan ne kun en niitä kuuntele. Kätevä yhdistelmä jota käytän, on pistorasia kytkimellä ja johdoton haaroitusrasia. Tällaiset: http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=161533807 http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=161744544 Jatkojohto, jossa kytkinpistorasia on, on pöydällä, joten kytkin on kätevästi käden ulottuvilla kurkottelematta. Kaiutinpari kuluttaa päällä ollessaan 10w tehon, joten 24/7/365-käytössä sähköä kuluu vuorokaudessa 0,24 kWh eli vuodessa 87,6 kWh. Jos kWh maksaa 0,12 senttiä, niin 87,6 kWh maksaa 10,51 euroa. Minä en keksi syytä, miksi pitäisin kaiuttimet päällä aina, ja 87,6 kWh sähkömäärällä lämmitän saunan 11 kertaa! Ja joka uskoo ilmastonmuutokseen, voi tietysti jättää saunomatta ja säästää nuo rahat.
Tässä sitaatti ja linkki: "8020B:ssa on myös diskanttielementin ympärille muotoiltu uudistunut Directivity Control Waveguide (DCW) -suuntain, joka mahdollistaa erittäin tasaisen taajuusvasteen sekä kuunteluakselilla, että siitä sivussa." http://www.genelec.fi/ht/tuotteet/2-tiekaiuttimet/8020b/
Tuolla tarkoitetaan 8000-sarjan eroa 1000-sarjaan. Kieltämättä hiukan harhaanjohtavasti sanottu kun kyseessä on jo B-malli. 8020A ja 8020B ovat suuntaimen muotoilun osalta identtiset.
Tässä toinen sitaatti ja linkki: "8020A:ssa on myös diskanttielementin ympärille muotoiltu uudistunut Directivity Control Waveguide (DCW) -suuntain, joka mahdollistaa erittäin tasaisen taajuusvasteen sekä kuunteluakselilla, että siitä sivussa." http://www.genelec.fi/tuotteet/vanhat-mallit/8020a/ Genelec kertoo...