Huumoria se oli, vaikka kai siinäkin joku tituuden siemen oli. Kommenttisi on ymmärrättevä http://en.wikipedia.org/wiki/Spider_Jerusalem.
Ja minä toista mieltä kuin ne 100 miljoonaa japanilaista (Vaikka kyllähän tiedän että ne kauriinsilmät ja koulutyttöhameet vain symbolisoivat jotain todella syvällistä)
Kuvallinen kerronta ehkä, mutta Ryhmä X on yhtä täynnä teiniangstia kuin ennekin ja tulee varmaan aina olemaankin. Wanha kunnon Spirit, vaikka vanha onkin, sisältää monen ikäisille sopivia teemoja eli ei se aikakausi vaan laatu, osattiin sitä ennenkin tehdä hyvää.
Jos käsitys sarjakuvista on vain X-Men ja Spirit, niin aika suppea mielikuva varmasti koko laajasta tarjonnasta jää. Kannattaa tsekata esim. Preacher, Transmetropolitan, Fables ja Walking Dead. Jokainen noista käsittelee aikuisia ja yleismaallisia teemoja ja ovat moninkertaisesti parempia ja fiksumpia kuin lukemattomat kehutut viime vuosien elokuvat.
Tarkennetaan sen verran, että Ryhmä X kosiskelee samanikäistä yleisöä ennen ja nyt ja sen perusajatus ei sinällään ole muuttunut, mutta tottahan pelikentälle on tullut paljon uutta monenlaiselle yleisölle, se on sitten asia erikseen.
Watchmen ei ilmestyessään kiinnostanut yhtään, sarjakuva tuntematon ja tuntui todelliselle fanipoikatekeleelle. Hehkutukset toi mieleen Dark Knight-ilmiön joka oli omiaan antamaan lisää pahaa makua koko tekeleelle. No olen avomielinen ja hieno ihminen muutenkin, joten kyllä tämä hieman kiinnosti, siksi lainasin tämän kirjastosta, kuten köyhät tekee. Komeasti omat ennakko-odotukset varisi jo ensimmäisten hetkien aikana, etenkin alkutekstien aikana näytetyt kivat takaumat sai kiinnostuksen kuolan herahtamaan housuihin. Tykästyin kovasti siihen rentoon tahtiin mikä tässä vallitsi, jokaiselle hahmolle annettiin kunnolla lihaa ympärille pienen taustakertomuksen verran. No tykästyin alun tahtiin niin paljon että ihan loppuun asti ei sama tunne kantanut, mutta erittäin hyvälle tämä silti maistui. 40-luvun MinuteMeneistä toivoisin näkeväni jotain lisää joskus.
Ei taida irrota kuin jenkeistä. Vähän ongelmallista - kiinnostaisi nähdä Watchmen, mutta paras versio maksaa mansikoita. Ja jos sitten kävisikin niin, että en pitäisi elokuvasta... Pitänee tyytyä Director's Cutiin, kunhan briteistä lähtee sopivaan hintaan.
Amazon.comista saat 60 USD + postit tienoilla. E-baysta saattaisi lähteä etullisemmin. Tuota limited-editioniahan ei enää 'virallisesti' myydä, oli saatavilla vain rajoitetun ajan BD:nä.
Äh, ultimatecutissa on vain se 30min sitä puuduttavaa animaatiota. Itsehän suunnilleen kelasin ne parin ensimmäisen pätkän jälkeen. Meni jo niin överiksi.
Sarjakuva menee överiksi? Ei sillä itsenäisenä ole mitään virkaa, jos et lue sitä sen päätarinan kontekstissa.
Henk.koht en usko, että tuo Ultimate tarjoaa enään mitään, mitä itse haen tuolta elokuvalta. Dir.cut on minusta todella onnistunut ja varmasti tule siinä pysymään jatkossakin. Katsoin tuon ns animaatio osion erikseen ja se oli kyllä todella tylsää, mitä juuri anidabi sanoi. Voi olla, että se on jollekkin sarjakuvan dikkarille ihan must juttu, mutta itse en näe mitään tarvetta tuolle.
Tuli lopulta katsottua Watchmen BD:ltä. Lyhyesti: ylivoimaisesti paras sarjakuvafilmatisointi, jonka olen koskaan nähnyt, ja ylipäätänsä ehdottomasti yksi parhaista elokuvista, jonka olen nähnyt vuosiin. Elokuvan tyyli oli erinomainen ja kantoi ehjänä alusta loppuun. Ja tähän tyyliin luen niin visuaalisuuden kuin musiikinkin kuin yleisen tunnelmankin. Efektejä oli paljon, mutta ne upposivat hyvin osaksi tarinaa eikä tuntunut siltä, että efektejä oli tehty vain sen takia, että se oli kivaa ja mahdollista tai että niillä haluttiin brassailla (vs. Inception) Elokuvan alkutekstikohtaus nousi kaikkien aikojen top-listalla hyvin korkealle ja se tuki ja taustoitti lisäksi tarinaa hyvin. Sopivan hidastempoinen kerronta eli ei mikään täyteen ahdettu action-pläjäys. Yllättävän monikerroksinen tarina. Hahmot olivat myös mukavan moniulotteisia henkilöitä, joilla oli taustoja, motiiveja ja tunteita. Hyvä ja paha sekoittuivat virkistävästi keskenään. Dr. Manhattan oli toteutettu vakuuttavasti ja hänen surumielisyytensä oli hyvin konkreettista. Näyttelijät eivät olleet mitään suuria staroja, mutta hoitivat hommansa esimerkillisesti. Time well spent. 4.7/5.0 tähteä
tulipas hassu havainto tehtyä: Watchmen sarjakuvassa kun Rorschach kertoo sille psykologille miten sai maskinsa niin mainitsee että asun josta hän lopulta teki maskin oli tilannut Kitty Genovese niminen nainen, ja paljastaa hetkeä myöhemmin että kyseinen Kitty murhattiin jonkin aikaa myöhemmin. Tämä murha tapahtui siis vuonna 1962. Boondock saintsin alussa pappi sano sarnaa pitäessään suunnilleen näin: "mieleeni muistuu kitty genovesen surullinen tarina. lähes 30 vuotta sitten.... ja kertoo että hänet murhattiin. Ja boondock saints sijoittuu vuoteen 1999. Sattumaa? I think not!
Kitty Genovese murhattiin vuonna 1964, siis ihan oikeasti. Molemmissa elokuvissa on viittaus tähän kuuluisaan tapaukseen. http://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Kitty_Genovese