mailma on täynnä vääräuskoisia... haluavat piilottaa syntinsä, niinkuin haluavat piilottaa kinkun juuston alle!! tehkää parannus!! näyttäkää itsellenne ja Herra Sebaotille ettei teillä ole piilotettavaa.. kinkku juuston päälle!!
Juusto päälimmäiseksi, sehän nyt on sanomattakin selvää. Pollin voisi tehdä myös aiheesta "kumpi on näkkileivän voipuoli", tässäkin on valitettavaa vääräuskoisuutta.
Mikä on tilanne kuuden vuoden päästä? Minä laitan tietenkin juuston leivälle päällimmäiseksi, kuten se oikeaoppisesti kuuluu. Näin toimiessa ei kastu eikä sotkeennu sormet, sillä juustohan on kuivempi kuin kinkku tai kurkku tai tomaatti. Hämmästyttävää että noinkin moni on näin helppoon kysymykseen vastannut väärin, vaikka vaihtoehtojakaan ei ole kuin kaksi. Uusavuttomuus valtaa maan, ihmiset eivät osaa enää voileipiään rakentaa oikeaoppisessa järjestyksessä.
Juusto päällimmäiseksi koska se on yleensä pienempi. Olisi typerää hukuttaa juusto ison makkarasiivun alle. Kurkku ja tomaatti päällimäiseksi koska ne ovat kauniin värisiä ja leipä ei saa olla kosketuksessa minkään märän kanssa. Toki olisi loogisinta piilottaa kurkut ja pienet meetwurstisiivut juuston alle koska silloin ei ole vaaraa niiden putoamisesta. Syön leipäni reunoista pidellen joten sormet ei ole koskaan rasvassa oli järjestys sitten mikä tahansa.
Aina juusto pohjalle, tämän jälkeen lihat ja sitten tomaatit yms. Kuka hullu nyt juuston päällimmäiseksi laittaa... :hitme: Edit. Ja leivän syömiseen käytän koko kämmentä, niin kuin luolamiehen kuuluu. Leivän syöminen sormenpäitä käyttäen on vaan niin GAY!
Valittujen päällisten rasvapitoisuus on ratkaisevaa. 7-12% rasvaa sisältävän "reikäjuusto"-tyyppisen kuivan, injektiohartsilla kovetetun persu-härmäläisen perinnejuuston voi sijoittaa alle, päälle, väliin tai rullalle nenään koska se ei kuitenkaan maistu miltään. Oikeassa juustossa on rasvaa enemmän kuin keskiverto kevytlevikkeessä. Jos sormet ei tahraannu juustosta kiinni pidettäessä, ei se ole juustoa. Kinkku taasen, sivistyneessä maailmassa, ilmakuivataan jolloin sen rooli on tuoda voileipään makua, muttei rasvaa. Perusidea leivän kasauksessa on sitten rasvaisemmasta kevyempään, eli juusto -aito- alle ja siitä sitten ylöspäin.
Perushärmäläisessä oltermannissa on rasvaa luullakseni yli 30%. Luokittelisin tuon "ihan oikeaksi juustoksi" vaikka maku onkin miedohko. Oltermanni sotkee silti sormia huomattavasti vähemmän kuin pinnaltaan kostea keittokinkku tai muu leikkele, tai rasvainen metukka. Siksi juusto edelleen sijoitetaan päällimmäiseksi, suojaamaan sormia.
Mitä hulluutta tämä on?! Leivälle laitetaan kinkkua TAI juustoa. Ei sotketa niitä päällisiä! Yksi maku per leipä! Ja vihannekset voi työntää... salaattiin.
Laitan päällimmäiseksi sen minkä haluan maistuvan enemmän, jos siis laitan molempia leivän päälle. Sama toimii jos käyttää vihanneksia, ne mauttomat kurkut sinne alle ja ylikypsä kinkku tai hyvin kypsynyt gouda päälle, niin avot. Moni varmasti tällä tavalla syö helpommin vihanneksia leivänkin kera. Iso
Tuossahan on ideaa, vähän kuin piilottaisi koiralle matolääkkeen makkaranpalaan voi myös piilottaa isännän voileipään kurkkusiivut metukan/kinkun/juuston alle :thumbsup:
Kokin paperit taskussa voin sanoa, että juusto tulee leikkeleen alle :naminami: Ne ketkä tekevät toisin päin (väärin) ovat huonoja ihmisiä eikä niiden pitäisi leipään koskea Voileipä kasataan oikeaoppisesti siten, että "suurimmat" täytteet tulevat alimmaiseksi ja täytteiden koko pienenee mitä korkeammaksi kasa kasvaa. Tämä siksi, että kaikki näkee mitä leipä sisältää. Järjestys: 1. Leipä 2. Levite 3. Salaatin lehti 4. Juusto 5. Leikkele 6. Tomaatti/kurkku 7. Persilja
Itse harrastan usein sitä, että laitan päällimmäiseksi toisen leivän... Ja vähän majoneesia väliin. *slurps* Sitten voi puraista vaikka joka toisen haukkauksen leipä ja täytteet toistepäin...
Pöh Kyllä se juusto tulee kinkun päälle. Leipää on huomattavasti mukavampi syödä, kun sormet eivät jatkuvasti ole märkänä kinkkunesteistä. Kiva, kun toinen ensin nuolee kinkkunestesormensa ja ojentaa sinulle sitten pöydän toisesta päästä jotain. Yäh. Juusto on siis paljon hygieenisempi vaihtoehto. Tämänhän pitäisi siis olla yhtä itsestään selvää kuin lääkärille käsien peseminen. Osa meistä taitaa siis vielä elää leiväntekemisen keskiaikaa. edit: Lääkärien käsien pesemiselle naurettiin lääkärikouluissa pitkään ennen kuin se otettiin vakavasti. Taitaa sama homma päteä kokkikouluissa leipien tekemisen kanssa. Ammattilaisethan ne viimeisenä oppivat uudet ja fiksut asiat.