Tämä nyt on se väittelylinja, jolle en olisi halunnut lähteä. Jos puolue lähtee oppositioon sillä periaatteella, että "haa päästäänpäs päättämään asioista, jos hallituspuolueet eivät ole samaa mieltä asioista", niin homma on jo siinä vaiheessa persiillään. Hallituksen pystyssä pysyminen ilman persuja on 100% varmaa. Samat puolueet ovat ennenkin olleet hallituksessa ja haastatteluissa Katainen on sanonut, että sdp:n kanssa löytyy helposti hyvät yhteiset linjat ja Persut on se kenen kanssa ongelmia tulee, jos on tullakseen. Ja on hieman hassua kuvitella, että Persufanien "ei me vielä olla oppositiossa"-huutelut jotenkin enää vaikuttaisivat asiaan. Jos kerran Soini on ilmoittanut, että me nyt ei olla mukana hallitusneuvotteluissa, niin ei ne enää sinne voi yhtäkkiä hypätä mukaan. Ja eikös se, jos mikä olisi takinkääntöä. Nythän Portugalihommissa ei enää ole mitään säädettävää, koska Persut ovat ilmoittaneet olevansa oppositiossa. Kun nyt Katainen on jo ilmoittanut puolueet, joita hän kutsuu hallitusneuvotteluihin (olikohan Kokoomus, Sdp, Vihreät, Rkp ja KD) niin vaikea tuohon on enää Persujen tunkea väliin. Valitettavasti. Persujen isoin ongelma oli mielestäni se, että hankittiin äänestäjien ääniä sillä, että luvattiin liian isoja Portugalin suhteen. Luvattiin, että ei olla hallituksessa mukana, jos Portugalia tuetaan. Kuviteltiin tyhmästi, että sillä voisi jotenkin painostaa. Nyt pilkka osui omaan nilkkaan ja koska hattua ei uskalleta ottaa käteen ja sanoa, että Suomessa on tärkeämpiäkin asioita kuin Portugali, niin se on sitten menoa oppositioon. Valitettavasti. Tätä tietenkin voisi kysyä Persu-kannattajilta. Oletteko Soinin kanssa samaa mieltä, että Portugali on niin tärkeä asia, että se ajaa muiden edelle vai olisitteko halunneet, että Persut olisivat ajaneet myös muita mainostamiaan asioita?
Persujen politiikka aivan liian antiikkista että siitä tulisi mitään tänä päivänä. Nyt kuuluu katsoa koko maailman tilannetta eikä tuijottaa pientä maaplänttiä nimeltä Suomi/Finland. Totta on että markkinataloudelle tulisi keksiä parempi vaihtoehto koska se on aina ollut läpimätä ja tavallaan jopa venäjän "kommunismia" paljon huonompi vaihtoehto. Vähemmällä tulisi kaikkien tulla jatkossa toimeen ja turhakkeiden ostaminen olisi saatava loppumaan ja vain kestävän kehityksen tuotteita saisi valmistaa.
Ei kukaan ole väittänyt että puolue lähtee oppositioon tuolla periaatteella. Se vain sattuu olemaan tosiasia että hallituksen erimielisyys jossain asiassa tekee opposition kannasta merkittävän. Ei ole. Hallitus voi kaatua, joten pystyssä pysyminen ei ole varmaa. Sinun ennustuksesi ei ole sama asia kuin varmuus. Tottakai voivat jos Katainen ei saa hallitusta aikaan. Voit toki ennustaa että saa aikaan sataprosenttisen varmasti, mutta edelleen ennustuksesi ei ole sama asia kuin varmuus.
Niin. Eihän sekään ole varmaan, että Suomi enää vuoden päästä on Suomi. Jos vaikka Venäjä tai Ruotsi valloittaa sen. Totuus on kuitenkin se, että on huomattavasti todennäköisempää, että hallitus pysyy kasassa ja että Persut eivät ole hallituksessa mukana, kuin että hallitus jostain kumman syystä hajoaisi tai Persut lähtisivät hallitukseen. Jos nyt Portugali-linja ei muutu, ja miksi muuttuisi, niin eivät kai Persut hallitukseen lähde, vaikka se ei noilla puolueilla onnistuisi, mitä aiemmin mainitsin. Sehän olisi taas takinkääntöä. Keskusta ja Vasemmistoliitto ovat vielä todennäköisempia hallituspuolueita kuin Persut, koska Persujen linja perustuu Portugaliin, mikä ei rajoita muita puolueita. Kaiken tämän negatiivisuuden jälkeenkin täytyy sanoa edelleen, että olisin mielelläni nähnyt Persut hallituksessa. Ehkäpä pettymys ulostautuukin näin, kriittisenä asenteena. Tuntuu vain siltä, että Soini teki tällä teolla iloiseksi ainoastaan Persujen vastustajat. Vaikea on keksiä kauheasti syitä iloon esim. Persujen kansanedustajille.
Ottamatta kantaa suuremmin omaan puoluevalintaani, niin seuraavat seikkat ovat aiheuttaneet minulle ihmetystä keskustelupalstojen kommenteissa. 1. Portugali-paketti on ollut "päätettynä" ennen eduskuntavaaleja. Se vain ei ole saanut vielä voimassa olevan hallituksen sinettiä. 2. Kun sinettiä ei vielä ole ollut, niin miksi ps:n olisi pitänyt se lähteä hyväksymään hallitukseen muiden puolueiden mukana, varsinkin kun ps on ilmoittanut sitä vastustavansa. 3. Jos haukutaan, että ps:n ainut iso kysymys on ollut portugali-paketti, eikä muita asioita ole haluttu tai ole ollut joita ajaa hallituksessa, ajatellaan taas liian yksiselitteisesti. Ehkä ps:n ajatuksena kuitenkin on ollut portugali-paketin kanssa se, että jos pakettia tuetaan, niin mihin vedetään raja, jos Kreikka tulee uudelleen hattu kourassa. Mitä jos Italia, Espanja tai Irlanti tulee hattu kourassa? Ehkäpä ps ei halunnut vain kiusata Portugalia, vaan halusi ajatella koko vakausmekanismin toimintaa pidemmälle. Lisäksi, kyllähän ps:llä oli argumentteina paljon muitankin asioita. Ehkä niistä vain ei ole mielekästä puhua. 4. Miten ps olisi voinut avata tiensä hallitukseen kääntämättä takkia ja antamatta periksi muille puolueille jo ennen hallitukseen pääsyä? Käsittääkseni Kokoomus ja SDP kävivät KESKENÄÄN neuvottelut, joissa he hyväksyivät Portugali-paketin. Ps ei päässyt edes tästä neuvottelemaan. Eli nyt sitten läimitiin paketti läpi tiedostaen varsin hyvin, että ps ei lähde hallitusneuvotteluihin, jos joutuvat hyväksymään jo hyväksytyn tukipaketin.
Jos Suomen etua ei kukaan aja, Suomi poljetaan maahan. Niin yksinkertaista se on. Markkinataloutta pitää mielestäni säädellä ja Pohjoismainen malli on hyvä (tosin viimeaikoina hieman liian oikealle suuntautunut). Tuollaisen utopian toteutumiseksi turhakkeiden ostamisen lopettaminen täytyisi tapahtua kaikkialla yht'aikaisesti. Muuten siitä ei tule mitään. Yritäpä vakuuttaa juuri leveämmän elämän makuun päässeet kiinalaiset luopumaan keskiluokkaisesta elämästään.
Eikös se jo ole pyytämässä 26 miljardia (joka ei ole osa aikaisempia lainoja, josta seuraavaa erää siirrellään Kreikan tilille)?
Se on eka välikysymys ja persukset on taas puikoissa. Niinhän te maailmanlopun ennustajat povasitte persushallituksellekkin käyvän? Tosi siis hei fantsua ku pääsit takas!
Hehe. Markkinataloutta ei edes toteuteta kun sosialisoidaan tappioita maksattamalla harvojen voitot veronmaksajilla. Näitä valtioiden konkursseja on ennenkin hoidettu velkajärjestelyin menestyksekkäästi. Joidenkin liittovaltiounelma tietysti siinä voisi murskautua.
Soinihan ilmoitti, ettei hyväksy Portugali-pakettia missään olosuhteissa. En oikein tiedä, mitä persujen kanssa olisi voinut tämän jälkeen neuvotella. Kokoomus halusi saada paketin läpi ja oli valmis kuulemaan demareiden ehtoja. PS:n roolia olisi neuvotteluissa voinut esittää CD-soitin, jolla soitetaan Maija Vilkkumaan laulun EI kertosäettä jatkuvalla repeatilla. ("Mä sanon viimeisen sanan, ja se on EI")
Siinäpä listaa Kreikan tuhlailusta formularadan jatkeeksi (eipä ole ihme, että maalla menee päin persettä kun yövartija voi valtionyhtiössä tienata jopa 72 000 euroa vuodessa): http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110574765
Punavihersokeat kuulemma saivat itkupotkuraivareita vaalien jälkeen. Mitäs Mestari Halla-aho sitten? http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/viikon-valopaa-jussi-halla-aho
Tuo kolumni ei nyt tuonut mitään uutta tähän asiaan - "näppärä" toimittaja vain lopulta rinnastaa kuvasta (väitetysti) närkästyneen kansanedustajan islamisteihin.
Yllättäen Hommafoorumilla ei oltu täysin yksimielisiä(vaikkakin suurella enemmistöllä kuitenkin) siitä että Aamulehti olisi tahallaan "pilannut" kuvan. Osa uskoi että kyseessä on sama "satelite"- automaatin kämmi mitä täälläkin olen esimerkkeinä postannut. JHA suhtautui asiaan kypsästi ja ilmoitti että "Poistun toistaiseksi foorumilta, jotta voin keskittyä niihin oikeisiin asioihin. Te voitte sillä aikaa jatkaa esim. tätä ketjua."