Äänenvoimakkuuden säädin tulee RCA-portteihin, siitä lähtee subbariin ja subbarista kaiuttimille. Eli kuulokeliitäntä jää täysin vapaaksi. Ostat vain Maverickin linkittämät adapterit ja kaksi sopivan mittaista XLR-kaapelia, ellei sinulla valmiiksi ole.
Noniin, sainpas setin valmiiksi. Oli vanhat 6010:t ja 5040:n kyllä hyvin soivia pelejä. Mutta ei niistä kyllä ihan samanmoista ääntä ja dynamiikkaa lähde kuin näistä 4030:stä ja 7050B:stä. Ja kun sain kaiuttimet korvien korkeudelle, seinälle ja ilman mitään "styroksitelineitä", aukesi kyllä stereokuva. Ei ole tottunut tällaiseen lähikenttäkuunteluun. Jotenkin stereokuva oikein puree pään sisälle. Meinasin kyllä vain lentää perseelleni, en tajunnutkaan, että nuo 30:set ovat noin isot. No, näitäpä ei tarvikkaan sitten enää vaihdella. Tuosta KRK Ergosta. Nojuu, nojaa. Eipä tuo ole todellakaan niin tajunnanräjäyttävä kuin Lyngdorfin oma roomperfect. Ehkä tuo yli 500 Hz:n DSP-osuudelle olisi käyttöä. Ainakin stereosetissä olkkarissa tuolla saa paljon suuremman hyödyn. No, pitää silti ottaa huomioon se, että olohuoneessa kuunteluetäisyys on noin 3 metriä, tietokonesetissä noin 85 cm. Eli lähikenttään on muutettu. Lisäksi nyt vääntelin dipit ohjeiden mukaisiin kohtiin, joten toisenlaista korjausta on jo käytetty, hyöty ei ole enää niin suuri kuin passiiveilla. Kyllä se ääneen hiukan munaa tuo lisää. Valitettavasti myös pienen korustuman alarekisteriin. Mutta tuota on tässä nyt helppo kompensoida subbarin avulla, säätämällä jakotaajuutta ja vaikkapa subbarin tasoa tarvittaessa. Tuossa vielä kuva mausteeksi! Setti
Hetkinen, eikös tuossa adapterissa pitäisi olla RCA uros eikä naaras vai ymmärsinkö väärin? Eli tämä: http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=811
Genelec Studio Monitors in action with Nightwish! Genelec Marketing pätkä. Keskittyy tietysti enemmän Nightwishiin. Mielestäni hyvä veto Geneleciltä.
Ehdin jo laittaa normaaliin asentoon seinälle, mutta täytynee jossain välissä kääntää ja kuunnella eroa. Yleisenä kommenttina nyt kun 3x8030 ja 2x6010 kotiteatteria on jonkun aikaa ehtinyt testailla niin eipä itselläni ainakaan ole kaipuuta vanhoihin Infinityn lattiakajareihin. Genen soundi on mielestäni mukavan pirteä ja dynaaminen verrattuna yli 10v. Infinityihin. Subbarikin integroitui ainakin REWin mukaan settiin ongelmitta ja Antimodella homma oli Behrua helpompaa. Kajarit on tosiaan seinäteilineillä kiinni ja bassoa dippasin -2db vaikka ehkä -4db olisi se parempi. Lisäksi jako subille on 60hz mikä on vähän siinä ja siinä, mutta subin loiva jakosuodin ainakin REWin mukaan tuottaa aika tasaisen lopputuloksen. Tässä vähän käppyrää: Sininen on 2x8030 Lila on BK300xl Vihreä on nämä yhdessä Eihän tuo tietysti ole täydellinen ja 80hz paikkeilla on järkyttävä monttu veikatenkin huonemoodista tai jostain vastaavasta. Käppyröiden mittauksissa taisi taso vaihtua niin niitä ei suoraan voi verrata, mutta näkeepähän kurvit erillisinäkin. Käppyrä
Veikkaisin heijastusta n. metrin päässä mittauspaikasta sijaitsevasta takaseinästä, mistä vielä puuttuu siihen kuuluva metrin kerros villaa. Muutenkin vaste näyttää jo 200 jaksoon sekunnissa katkeavasta käppyrästä huolimatta hieman siltä että Kuunteluun ei taida olla vielä lähiaikoina asiaa. +- 5 dB ilman tasoittavia on se raja minkä jälkeen huonetta ja kaiuttimia vasta saa lähestyä kuuntelut mielessä.
Jep kajarit seinällä ja kuuntelupaikka lähellä seinää...huono sijoitus, mutta elämä on täynnä kompromisseja. Ehkä sitten joskus oma dedikoitu Kuunteluhuone missä ei tarvitse murehtia ruokapöydän sijoitusta tai kulkureittejä.
Parempi ja suurempi ääni kutkuttaa siinä määrin, että pitkään pohdittu päivitys näyttää toteutuvan. Tarkoituksena oli korvata nykyiset 8040x3 etuset 8050 mallilla, mutta lienee "järkevin" vaihtoehto hypätä suoraan 8250 malliin ja GLM-pakettiin, kun hinta ei näytä ihan älyttömästi nousevan verrattuna analogiin. Luultavasti näiden kanssa pärjään, kunnes heinäsirkkojen äänet eivät enää kuulu. Alkuvaiheessa on tarkoitus laittaa nykyiset 8040 pöntöt taakse ja nykyiset 8030 siirtyvät muihin tiloihin. Mielessä on myös käynyt takasten vaihto 8240 malliin, mutta kuinka suurta käytännön hyötyä tällöin voisi odottaa? Btw... Zipmanille tiedoksi, että Genelecin www-sivuilla 8240 ja 8250 teknisissä tiedoissa paino on merkitty kuten 80x0 malleilla.
Tarkoitus olisi hankkia kaksi Genelec 8020B pönttöä tietokoneen kaveriksi. Minulta löytyy HRT Music Streamer II DAC jota ajattelin käyttää. Kysymys vain heräsi että miten pystyn volyymiä säätää helpoiten?
Genelecillä on oma volumesäädin (9000A) mutta siinä on 3.5mm plugit ja muutenkin on hiukan ylihintaisen oloinen. Vaihtoehtoisesti voit laittaa siihen minkä vaan laadukkaan esivahvistimen väliin tai läiskäistä väliin jonkun tälläisen: http://www.thomann.de/fi/sm_pro_audio_nano_patch.htm Itselläni ei ole näitä erillisiä volume controlleja (vielä) vaan kaikissa audiolähdöissä on sellainen itsessään.
Ok, se olisi tietenkin yksi mahdollisuus. Toinen mahdollisuus olisi sitten vaihtaa DAC ja hankkia Nuforce uDAC2 jossa olisi valmiiksi volyymisäädin. + Helppo käyttää - Tuo uDAC2 on huonompi kuin nykyinen DAC. Ja kolmas vaihto olisi vaihtaa 8020B --> 6010 + 5040 jossa olisi tuo Genen oma volyymisäädin mukana. + Basso toisto parempi - Ainoo paikka subille olisi pöydän alla + / - Ääni verrattuna 8020?
Taas iski Genelec himo joka on kytenyt vuosia. Olen koittanut metsästää käytettyjä mutta niidenkin hintataso on uusiin verrattuna melko korkea.. Hieman mietin jos kävisin hieman koekuuntelemassa 8030A mallia, se on se mihin ehkä budjetti(luottokortti) voisi venyä :weep:. Malli on jo kuitenkin melko vanha eikä hintakaan ole kai kauheasti laskenut vuosien varrella. Onko mitään tietoa uudesta mallista ettei käy niin että sijoittaa viimeiset roposet ja huomenna julkaistaan uusi hieno digipäätteet sisältävä Gene samaan hintaan? ps taloudesta löytyy jo pari biway 1049 passiivimalleja ja yksi 1019A . Parittoman 1019A:n sain ilmaiseksi kaverilta ja ostin siihen geneleciltä heidän viimeisen bassoelementin. Historiallinen laite siis...
En usko että Iisalmesta heti putkahtaa 8030B:tä, sen sijaan 8230A DSP:llä saattaa ilmaantua pienten surround systeemien täytteeksi. Trendi on tuonne DSP suuntaan aika vahvasti eikä puhtaasti analogisella puolella ole kasvupotentiaalia samaan malliin. Kyllä niistä 8030A:sta iloa on koko rahalla vaikka uusi malli tulisikin, en usko että se samassa kotelossa ja saman kokoisilla elementeillä on merkittävästi parempi vaikka B-kirjain perään ilmestyisikin. Aina voi odottaa parempaa. Tai sitten voi vaan hankkia hyvän nyt ja lopettaa sen arpomisen + keskittyä nauttimaan siitä mitä on
Ei varmasti tule. Pieniä surroundjärjestelmiä varten on jo olemassa 8130A SmallEnvironment. Eihän täysimittaista dsp mallia olisi mitään järkeä tehdä, kun se lopettaisi täysin tuon suppeamman toiminnallisuuden mallin myynnin. Muto voi ostaa genet ihan rauhallisin mielin, tuskin mitään dramaattisia muutoksia tapahtuu kun tuotteet ovat jo "lähes täydellisiä".
Kas tuo 8130A oli jäänytkin huomaamatta kokonaan.. Sen siitä saa kun ostaa 8030A:t ja lopettaa arpomisen Tästä tuli mieleen kysymys joka on minua vaivannut hetken.. jos käytössä DSP genet ja signaali tulee systeemiin AES/EBUna, miten volume control järjestetään? GLM käsittääkseni tukee suoraan volumen säätöä ja mute/dim toiminnallisuuksia jolloin tason säätö tapahtuu oikeassa paikassa eli D/A muunnoksessa tai vahvistuksessa. Mutta näille ei varmaan mitään sellaista master nuppia löydy jonka voisi laittaa pöydälle vaan homma hoituu GLM softalla. Jos taas volumea säädetään muokkaamalla sisään menevää AES/EBU signaalia niin silloinhan menetetään dynamiikkaa ja joudutaan mahdollisesti kompressoimaan..? Olenko ihan hakusessa ja missaan ilmiselvän ratkaisun? Tätä miettiessä olen tullut vähän siihen tulokseen että jos volumea tarvii ropata jatkuvasti (kuten yleisesti ottaen asumiskäyttöön tarkoitetuissa tiloissa joutuu) niin noiden DSP genejen kanssa kannattaa unohtaa ne AES/EBUt ja tehdä se D/A muunnos jossain missä se volume säätyy samalla tai sen jälkeen analogisena. Referenssinä, tällä hetkellä esim. mulla on tässä työhuoneessa vanhemmat 2029A:t eli Genen SPDIFfiä syövät edellisen sukupolven monitorit. Niiden SPDIF inputti on kuitenkin vähintäänkin haastava koska melko yleistä tuntuu olevan se ettei SPDIF outputtiin päde volume control lainkaan. Eli genet tykittää täysillä. Jos niiden tasoa laskee niin subbarin säätövara (-6 .. +6 dB) loppuu kesken. Eli käytän niitä analogisena - jossa ei ole mitään valittamista siinäkään kun on ihan hyvä Focusriten firewire audio tuottamassa signaalia.
Nyt olis tilattu ekat uudet Genelecit verkkokaupasta. Huomenna pitänee hakea . Tottahan se on että aina voi odottaa parempaa. Nykyinen 1019A kuulostaa tietokoneen perässä mononakin jo niin hyvältä että tuskin tulee petyttyä. Ovat nämä myös melko monikäyttöisiä kun voi suoraan djkäytössä esim käyttää mikserin perässä monitoreina. Kovasti selittelyä riittää kun tonni menee pieniin kaiuttimiin :thumbsup:. Musta on hyvän näköinen väri toivottavasti! (ei mattamusta).
PowerMate rullalla voi säätää äänenvoimakkuutta GLM ohjelmassa. Tämä tapa edellyttää että tietokone on aina päällä. Kyseinen rulla löytyy myös Iisalmesta genelecin esittelytiloista. Toki homma toimii niinkin, että säädetään signaalin voimakkuutta ennen a/d muunnosta. Siis kotiteatterivahvistimesta säädetään volumet aivan normaalisti kaukosäätimellä ja vahvistimen pre-outit on sitten kytketty edelleen geneleceihin a/d muuntimen (esim AD9200A) kautta.