Totuus on kuitenkin se, että hallitus taisi hajota jo ennenkuin syntyikään: http://www.iltalehti.fi/uutiset/201106010193935_uu.shtml
Kiinnostava tilanne. Taitaa Katainen koittaa nyt edellistä hallitusta uusiksi, mutta ei se oikein vaalituloksenkaan kannalta tunnu järkevältä. Paikkoja taitaisi tulla 102, mikä on toimivuuden kannalta turhan tiukka enemmistö. Käyköhän nyt niinkin harvinaisesti, että vaaleissa eniten paikkoja saanut puolue jää hallituksesta.
Hienoa! Persut - sdp - vihr - rkp -kd - vas. Tuollaista ajattelin vaalien jälkeen ja josko se nyt toteutuisi. Arhinmäelle ja Urpilaiselle pitää nostaa hattua ettei lähteneet suorittamaan kansanvaistaisia tekoja. Kokoomusta äänesti 1/5 kansasta ja pitäisi muka mennä heidän mukaansa kaikessa. Suomen voi lisätä vitsikirjaan jos muutosvaalien jälkeen samat rötösherrat ja rouvat jatkaa...
Kunhan ei perustaltaan kykemättömiä päästetä valtaan koska silloin saisi nostaa kortin jos toisenkin... Toisaalta tämä tyhmä kansa voisi ansaita jotain vielä huonompaa? Itse olen edelleen sitä mieltä ettei kaikessa voida mennä enemmistön mielen mukaan koska siinä ei vaan ole mitään järkeä. Demokratia, sanan varsinaisessa merkityksessä, ei ole toimiva tapa vaan edustuksellinen on aina parempi.
"Sosialidemokraatit eivät hyväksy tasaverojen nostoa Sosialidemokraatit kampanjoivat eduskuntavaaleissa työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Suomalaiset antoivat vaaleissa selvän viestin siitä, että Suomessa viime vuosina harjoitettuun politiikkaan haluttiin muutosta. Eriarvoisuuden ja tasaverojen kasvulle oli laitettava stoppi. Nyt käydyissä kokoomuksen johtamissa hallitusneuvotteluissa ei ollut valmiutta muuttaa suomalaisen politiikan suuntaa. Epäoikeudenmukainen tasaverolinja olisi jatkunut ja ihmisten välinen eriarvoisuus olisi edelleen kasvanut. SDP ei hyväksynyt kokoomuksen ajamaa arvonlisäveron nostoa, joka olisi iskenyt kaikkein voimakkaimmin pieni- ja keskituloisiin ihmisiin. Kokoomus yritti sanella oman tasaverolinjansa myös tulevan hallituksen verolinjaksi. SDP olisi halunnut jatkaa neuvotteluja ja etsiä vaihtoehtoja, joissa tasaverojen korotuksen olisi voitu välttää. Hallituksen muodostaja ei tähän ollut valmis, vaan näytti sosialidemokraateille ja Vasemmistoliitolle ovea. Ratkaisu oli kokoomuksen puheenjohtajan oma." Siinä missä Soini otti pitkät yrittämättäkään mitään, nuo kaksi (SDP, VAS) koettivat muokata hallitusohjelmaa oman politiikan suuntaan. Verotuksessa tuli sitten Kataiselle raja vastaan.
Hehehe...Karille meni niin että rysähti! Aletaanko tässä tosissaan miettimään uusia vaaleja, ei kai sentäs. Aikamoista. Se nyt vielä puuttuisi että Keskusta jotenkin nousisi sinne. :hitme: Persu-hallitus taitaa olla jotakuinkin selvä asia? :naminami:
Täyttä potaskaa, syy hallitusneuvotteluista poisjäämiselle oli kaikille täsmälleen sama: Katainen ei hyväksynyt jotain puolueen kynnysehtoa. Persut vaan tajusivat iskeä sen oleellisen asian heti pöytään toisin kuin takinkääntäjä-SDP ja Vasemmistoliitto.
Tuo nyt ei vastannut kysymykseen. Missä asiassa on takki kääntynyt ja miten? SDP esitti koko vaalikampanjan aikana ehdot jotka pakettiin on saatava sen hyväksymiseksi, ja ne ehdot ajettiin siihen. Lisäksi tehtiin yksipuolinen julistus missä Suomi ei enää tule mihinkään tukitoimiin osallistumaan. Euroopan maiden rahoitusputki on Suomen osalta laitettu poikki. Tästä vaaleissa tapetilla olleesta asiasta SDP veti linjansa läpi ENNEN hallitusneuvottelujen käynnistymistä. Vasemmistoliitto tuli mukaan vasta kun oli (persuille) pedattu mahdollisuus tulla neuvotteluihin Portugaliratkaisun jälkeen. Mutta kun esität väitteen, niin osoita ensin aiempi kanta, ja sitten muuttunut kanta.
Niin, samaahan se Jyssy on tarjonnut, mutta teidän kahden sopisi muistaa että Suomi on demokratia. Yhtä paljon teiltä kahdelta on myös tullut viisaita lauseita kansan hyvinvoinnin puolesta... Persukset järjesti Jyssylle "once in a lifetime" -sauman PM:ksi, jotenka on kai sitten selvää että tämä kaivaa itsensä upoksiin suohon hampaat irvessä ennemmin kuin luopuu ainoasta saumastaan. Tajuaakohan se itsekkään ettei se ole omien saavutusten ansiosta tunnustelija/ PM ehdokas, vaan se on protestivaalien kautta tullut lahja jonka järjesti Persukset? Tuskin tajuaa, silmät sokeena ajaa vaan isovaraisten etua, millä ei ole mitään tekemistä kansan tahdon, hyvinvoinnin ja vastuunkantamisen kanssa.
Linkin kysymyksessä kysyttiin: Suomen kuuluu jatkossakin tukea taloudellisesti ahdinkoon joutuneita EU-maita. SDP:n vaaliohjelmassa johdonmukaisesti käytiin tähän kysymykseen vastaus, ja nyt on annettu eurooppaan yksipuolinen julistus että Suomi ei enää vastaisuudessa anna tukea velkaantuneille valtioille. Vasemmistoliitto pragmaattisesti äänesti Portugalin tukan vastaan. Rautalangasta vääntäen, tuo sinun linkkisi ei tue väittämääsi eikä vastaa kysymykseen. Tuo linkki toimii sinun väittämääsi vastaan. Saat vielä kerran mahdollisuuden osoittaa missä asiassa nämä kaksi ovat kääntäneet takkinsa?
Linkin takana oli kaksi kysymystä. Ensimmäinen: "Suomen kuuluu jatkossakin tukea taloudellisesti ahdinkoon joutuneita EU-maita." SDP:n edustajista jokseenkin samaa mieltä 22%, jokseenkin eri mieltä 61% ja täysin eri mieltä 16%. Eduskunnan äänestys: "Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle Portugalille annettavaa lainoitusta varten Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle myönnettävästä valtiontakauksesta. Ainoa käsittely. Kannanotto, Valtioneuvoston kanta / Arhinmäki" (relevanssi sivuston mukaan 77%). SDP:n edustajista 100% äänesti JAA. Äänestettiin siis Portugalista yleisesti "ahdinkoon jääneiden EU-maiden" sijaan. Ja demarit ajoivat tähänkiin pakettiin haluamansa reunaehdot. Ja tämän jälkeen hyväksyivät esityksen. Minä ymmärrän kysymysten väliset hienoiset vivahde-erot, joihin rautalanka on kieltämättä liian karkea työkalu.
Kiitän tästä tarpeettomasta mahdollisuudesta. Jos osaisit lukea niin huomaisit etten ole väittänyt molempien kääntäneen takkiaan.
Tästä voisi jotain sellaista kyllä päätellä: Mutta juu, saivartelemalla tuon saa kyllä selitettyä, että Vasemmistoliitto ei ole takinkääntäjä, joten armollisella tulkinnalla olet väärässä vain SDP:n osalta.
Saa olla melko yksinkertainen jos tuon onnistuu tulkitsemaan väärin. SDP:n takinkääntö tuli jo osoitettua.