Näin maallikkona ilmoitettavat asiat voisi imo jakaa kahtia: 1) tekstipohjaiset - esim rss feed, saapuneet sms/puhelut, sosiaalisen median tilapäivitykset jne 2) kuvapohjaiset - säätiedotus, lokaation liittyvät asiat, pelit, videot ja visuaalisuutta tarvitseva uutisointi Siten kaikkea informaatiota ei voi ihan samaan laittaa tekemättä kompromissejä visuaalisen suhteen. Ja jos nämä kaikki laittaisi samaa, informaatiotulva olisi aika pirun suuri. Lisäksi osa ihmisistä tuskin haluaa integroitua sosiaalisiin medioihin. Silloin notifikaatiot liittyvät enemmän saapuneisiin ja lähteviin viestintävälineisiin eli suht perinteiseen viestintään. Jos tähän lähtisi sotkemaan jotain webiä, voisi monella nousta inhoreaktio aika suureksi. Noissa kolmessa ruudussa on takana omat lauseetkin: everything you can do = sovellukset everything your friends are doing = notifikaatiot everything you are doing now = multitasking Jos näitä taas miettii muiden valmistajien osalta niin sovellukset on täysin samaa peruskauraa kaikille. Notifikaatiot on yleensä erikseen niin että perinteinen viestintä ja päivitykset omassaan (vrt android tai tuleva ios 5) ja sitten saa oman aloitusruudun, jossa luuri synkkaa kaikki sosiaalisen median palvelut (vrt android ja HTC friend stream). Sinänsä ei siis mitään kovin mullistavaa, nämä vaan laitettu kaikki samaan ja toistaiseksi Nokia on ainoa joka näin tekee. Joidenkin mielestä näiden kaikkien laittaminen samaan tuskin on hyvä asia ja siten tätä ei voi pitää vain positiivesenä asiana kaikkien segmenttien kannalta. Sen sijaan tuo multitaskin on ihan uutta. Tähän asti kunnollista multitaskingiä ei ole ollut (ios, wp), multitaskin on olemassa mutta fiksua tapaa vaihtaa sovellusten välillä ei ole (android 2.x) tai mutitaskig on olemassa ja sovellusten välillä vaihtaminen sujuu käytännössä popup ikkunoiden välillä (android 3.x, maemo). Sen sijaan kukaan valmistaja ei ole vielä toteuttanut tuota niin, että multitaskin on suoraan yksi perusnäkymä muiden joukossa. Vielä erikoisempaa on, että tässä näkymässä olevat sovellukset käyvät päivittämässä itseään, jolloin käyttäjän on teoriassa mahdollista nähdä aina uusin infomaatio kaikista sovelluksista ilman että sovellusta tarvitsee klikata täysin aktiiviseksi. Ja kun tähän vielä yhdistetään "suosikit" niin tuloksena on ruutu, joka käytännössä eliminoi 99% valikoissa surffailusta. Näin tekstinä luettuna toi tuntuu vähän "mitä siitä" jutulta, mutta kun tuota pääsee käyttämään ja näkemään sen vahvuuden, ominaisuutta toivoisi välittömästi omaan luuriin.
Paljonkos tossa olikaan akkukesto, oikeasti? Haluaisin vielä kuulla hyvät perustelut sille, miksi hankkisin N9:n, jonka on jo ilmoitettu jäävän ensimmäiseksi ja viimeiseksi MeeGo-puhelimeksi? Kun haluan hankkia uuden puhelimen N9:n jälkeen (tai esimerkiksi sen rikkouduttua), kuinka siirrän vaikkapa kaikki ostamani ohjelmat ja niiden asetukset uuteen? Siirtyvätkö nämä nappia painamalla esimerkiksi saman firman seuraavaan (Windows-) lippulaivapuhelimeen? Siis ymmärrän varsin hyvin, että tuo kiihottaa insinöörien mieltä, mutta tällaiselle tavalliselle ihmiselle vaikuttaa melkoiselta gimmickiltä.
Anteeksi, pieni tarkennus lillukanvarsiin tarttujille: Haluaisin vielä kuulla hyvät perustelut sille, miksi hankkisin N9:n, jonka on jo ilmoitettu jäävän Nokian ensimmäiseksi ja viimeiseksi MeeGo-puhelimeksi? Ja sitten se itse kysymys, johon kaipaan vastausta: Kun haluan hankkia uuden puhelimen N9:n jälkeen (tai esimerkiksi sen rikkouduttua), kuinka siirrän vaikkapa kaikki ostamani ohjelmat ja niiden asetukset uuteen? Siirtyvätkö nämä nappia painamalla esimerkiksi saman firman seuraavaan (Windows-) lippulaivapuhelimeen?
Sori Kysymyshän on hyvä. Ehkäpä markkinareaktiot pyörtävät päätöksen? Vai sitooko Mikkisoftan kanssa tehty sopimus kädet? Ei kai sentään...
Eli kaikki OVI Storesta ostetut MeeGo-sovellukset ovat suoraan yhteensopivia Windows-puhelimien kanssa. Luksusta! :king: No varmuuskopion palauttaminen uuteen iPhoneen iTunesista (kuten uuteen Macciin Time Machinesta) ei juuri helpompaa voisi olla. Kun vaihdoin iPhone 3G:n iPhone 4:ksi, puhelimen käyttö jatkui ilman mitään säättämistä tai näpräämistä. Kaikki ohjelmat, asetukset, yhteystiedot, viestit, mediat, yms. siirtyi nappia painamalla uuteen puhelimeen. Mutta hienoa, jos Nokia PC Suite (eiku sori, OVI) toimii yhtä hienosti. Jopa eri käyttöjärjestelmien välillä.
Puhelin osaa ryhmittää pyyntöjä yhteen, jotta päivityksiä haetaan tietyin väliajoin, ei kokoajan. Mitä alempana listalla on softa, sitä harvemmin haetaan. Jotain voidaan siis hakea esim 15min välein ja jotain vuorokauden välein. Keskimäärin Nokioissa on ollut suht hyvä akku, saa nähdä miten tässä. Vielä on paha sanoa. Kyseessä ei ole insinööreille suunnattu laite vaan sosiaalisen median suurkuluttajille sekä trendsettereille, jotka haluavat erottua tyylikkäällä luurilla. Vertailun vuoksi: applella ei erotu enää kukaan, sitä kun löytyy jokaisen raskamiehen, taksikuskin, insinöörin ja teinin taskusta. Aika osoittaa, saadaanko tälle laitteelle sitä kriittistä softamäärää, jotta ihmiset luurin ostavat. Lopulta sen määrän ei tarvitse olla hirveän suuri, vaan kyse on enemmän laadusta. Mutta tämä pienikin määrä voi kyllä jäädä saaamatta.
lol No ehkä Nokian puhelimella on jotain post-ironista arvoa hipstereille. Paitsi että hipstereillä näyttää tänä kesänä olevan Galagxyt vai mitä ne nyt onkaan.
Just. Ihan niinku N900. :thumbsup: Valitseeko joku oikeasti puhelimen sillä perusteella, että haluaa erottua muista?
Varmasti. Nokia N9 saattaa olla joidenkin erottumishaluisten nörttien valinta, kun Android on jo liian mainstreamia.
Historia haltuun: Maemo lähti aikanaan Nokialla liikkeelle viiden laitteen projektina, joka alkoi puhtaasta nörttilaitteesta ja tarkoitus oli lopettaa laitteeseen, joka on massoille, ei nörteille. Polku on / oli: 770, N800, N810, N900, N9 Tämä uusin laite ei ole nörteille tarkoitettu millään mahdollisella mittarilla. Katso vaikka mainontaa Puhelin on todella monelle imagokysymys ja nimeonomaan erottumisen väline. Tossa luurissa swypen ansioista kaikki näkevät myös kaumepaa, että kyseessä on juuri N9, eikä joku randon 4" kosketusluuri. Tätä alleviivataan vielä tolla värivalikoimalla, joista kaksi todella räikeitä.
"And he also emphasized that the N9 is the only Meego device this year. In other words, Squires wouldnt flat-out say that this would be the only Meego device, ever. Does that mean there could be more beyond 2011? I suspect well have to see how this one sells first." - Mark Squires, PR manager for Nokia http://paidcontent.org/article/419-a-first-look-at-the-nokia-n9-this-is-not-a-dead-end/ Otapa tästä taas selvää. PR-osasto saa paiskoa tosissaan töitä eliminoidakseen Elopin suusta karkaavia sammakoita.
Harvemmin ohjelmat siirtyvät laitesukupolvesta toiseen muutenkaan. Todennäköisesti joku propellihattu tekee backup softan millä dep paketit saa kopioitua talteen. Arvailua toki.
Hyvinhän nuo siirtyy ainakin iPhone -> iPhone 3G -> iPhone 3GS -> iPhone 4. Tai voi vaikka jättää muutaman välistä. Esimerkiksi mulla iPhone 3G -> iPhone 4. Todennäköisesti.
http://nokiagadgets.com/?p=2234 Linkin takana 21 minuuttinen video Harmattan UIsta. Laitteena kehittäjille jaettava N950.
Ei suoranaisesti liity Nokian tulevaisuuteen, mutta tuli jostain jo aiemmin luettua, että innovatiivisuudestaan huolimatta Googlella ei juurikaan ole patentteja nimissään (esim. Nokialla on huomattavan paljon enemmän). Google meni sitten häviämään Nortel Networks -huutokaupan, mikä edelleen voi vaikeuttaa sen asemaa: "No major industry player is as needy in terms of patents as Google. There are already 45 patent infringement lawsuits surrounding Android and makers of Android-based devices have to pay royalties to dozens of right holders. Just this week Microsoft announced that three more Android device makers, in addition to HTC, are already paying royalties on Google's Android to Microsoft. [...] "In light of Android's patent problems it's surprising that Google didn't outbid everyone else. It could have afforded more than $4.5 billion but it doesn't appear to be truly committed to Android." http://www.guardian.co.uk/technology/2011/jul/02/google-pi-auction-bid
Kauan noi pellejen keksimät patentit ovat nykyään voimassa? Ei mitään järkeä sellaisille patenttijärjestelmille että ovat yli 5 vuotta voimassa. Joutaisivat nyt hopi-hopi romukoppaan ja vapaasti saisi kehittää mitä lystää tai jättää kehittämättä, nykyinen tie tuo meille vain epätäydellisiä tuotteita jossa toisten patentit ovat kierretty, tavalla tai toisella. En silti usko että markkinatalouteen (ja patentteihin) saadaan minun elinaikana muutosta, sen verta laput silmillä täällä kuljetaan ja monopoliasemassa olevia yrityksiä paapotaan.
No tarkoitin lähinnä käyttiksen muuttumista. Vai voitko vaihtaa välissä sen Applen tuotteen johonkin muuhun?