Sony on esitellyt edullisemman sarjan PVM-2541 ja PVM-1741 oled monitorit. Suuremman mallin suositushinta on Japanissa noin viiden tuhannen euron luokkaa. Kelpaisi OLED myös prosumer-luokan näyttöihin, joten siinäpä Sonylle vinkkiä.
http://www.oled-display.net/udc-fou...onsumption-and-extends-operating-lifetime-for Eikö 20,000 tuntia meinaa sitä että nyt pystyttäisiin jo myymään ihan tavan kuluttajillekin sopivia TV:itä?
Tuo arvo on 1000 cd/m2 kirkkaudella vaaleansiniselle värille, jota ilmeisesti olisi tarkoitus käyttää normaalien vihreän, sinisen ja punaisen pikselin rinnalla. Jos kirkkauden pudottaa järkevämmäksi, niin elinikä vastaavasti moninkertaistuu. Eiköhän valmistajilla ole tällä hetkellä tarvittavat palikat oled töllöjen valmistamiseen, pitää vain päättää millä palikoilla suurempia malleja aletaan tekemään.
LG on tuomassa ensi vuonna markkinoille 55-tuumaisia OLED-televisioita: http://www.engadget.com/2011/07/23/lg-promises-55-inch-oled-tv-in-2012-just-in-time-the-next-bak/
Tämä Sony BVM-E250 on se ammattilaismalli ja tuo PVM-2541 "halpis" http://geizhals.eu/122838711 PVM-2541 http://geizhals.eu/659522 No ehkä meitä kuolevaisia onnistaa jo vuoden 2012 lopulla...
http://fin.afterdawn.com/uutiset/ar...g_julkaisee_ensimmaisena_ison_oled-television Tuo LG:n 55-tuumainen OLED-telkku tulisi maksamaan alustavan arvion mukaan vain noin 2250 euroa. :thumbsup:
Heh, samaa ihmettelin. Toimittaja on nyt kyllä sekoittanut tuon hinnan alkuperäisen jutun 15" nykyhintoihin.
Juu jos 55" OLED televisiolla olisi tuollainen hinta vuoden 2012 lopulla (2250€ ja esim. +23% ALV), niin seuraavan vajaan 1½ vuoden aikana ei myytäisi yhtään 50" paikkeilla olevaa LCD/Plasma televisiota
Hauska tuo hinta-arvio. Lähinnä on kyse siittä, maksetaanko siittä 55 tuumaisesta alle vai yli 10000 dollaria. Veikkaan $8999-9999 hintalappua.
MikroPC 8.11.2011 Tässä uutista töllöostoksien lykkääjille. Pian ei enää tarvitse lykätä. http://www.engadget.com/2011/11/06/duponts-amoled-hdtv-tech-licensed-by-someone-will-likely-be/
http://www.oled-display.net/samsung-galaxy-tab-gt-p6200-with-7-inch-super-amoled-debut-at-ifa-2011/ Eikös Samsung ainakin valmista 7" AMOLEDia? Vai onko tuo vielä markkinoilla?
Samsung ja Lg esittelevät 55" tuumaiset oled paneelit ces messuilla: http://www.oled-display.net/samsung-and-lg-introduce-55-inch-oled-tv-at-ces-2012-in-las-vegas/
LG Releases Gorgeous New Pics of the Worlds Largest OLED Screen LG details 55-inch OLED TV, will show off its true colors at CES 2012 - 4mm paksu - 7.5kg Toiset lähteet väittää että refresh rate on 100000Hz, mutta se taitaa olla alunperin lähtöisin ylemmän linkin PR miehen sanoista joka väittää että reaktioaika voi teoriassa olla 100kHz.
Tuon mukaan käytössä on RGBW alipikselit, joka ei viittaa täysin optimaaliseen toteutukseen. RGB värit suodatetaan valkoisesta valosta, joka ei ole energiatehokkuuden kannalta paras vaihtoehto. Tätä kompensoidaan sitten valkoisella alipikselillä. Luultavasti käytössä on "bottom emission" tekniikka, joka syö pikselin täyttöastetta ja omalta osaltaan energiatehokkuutta. Toisaalta myös Samsung taitaa esitellä oman näkemyksensä oled töllöstä parin päivän päästä.
Sony aikoo lopettaa kuluttajille suunnattujen OLED-mallien valmistuksen. http://www.digilelut.fi/2012/01/ole...ttaa-samsung-ja-lg-julkaisevat-omat-mallinsa/
Kuluttajille tarkoitettuja OLED telkkareita ei jatkossakaan kukaan valmista kuluttajille. Sony keskittyy ammattilaiskäyttöön tarkoitettuihin OLED näyttöihin (pienet ruudut). Nykyiset Samsung, LG ja muiden mainostamat OLED telkkarit eivät ole sitä mitä myyntilause voisi luvata. Isoja OLED näyttöjä ei pysty vielä kukaan valmistamaan kunnolla edes laboratorion testikäyttöön. Sony ei toistaiseksi ota tuotantoon OLED taustavalaistuja LCD telkkareita. Nämä ovat tavallisia LCD telkkareita, jossa LCD panelin takana on pixelien taustavalona OLED matriisi. Valmistuskustannukset ja tehdasinvestoinnit murto-osa oikeasta OLED näytöstä. Näissä toki on parempi kuva kuin aiemmissa local dimming taustavalotelkuissa, mutta aika näyttää miten taustavalo-OLEDit viiden vuoden käytön jälkeen näyttää. OLEDeissa on erityisesti sinisen värin tuotannossa huomattavaa eliniän lyhentymistä. Sonyn vastaus lienee Crystal LED telkkari jos saavat prototyypin myyntikuntoon. Tässä tekniikassa pixelit ovat aktiivisia rgb ledejä (rypäs per pixeli) ilman erillistä taustavalomatriisia. Ehkä Sony on oppinut omista OLED tutkimuksista sitä ei vielä kannata tuoda kuluttajatelkkareihin edes taustavalona.
Täyttä höpöä. Mistä päättelit että esim. Samsungin esittelemä SUPER OLED on tavallinen LCD? Samsungin SUPER OLED- televisiossa jokainen kolmivärinen RGB-pikseli tuottaa oman valonsa. Laite tulee myyntiin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, tuskin olisi markkinoitu isolla hypellä jos ei olisi tarkoitus jäädä prototyyppiasteelle. Etelä-Koreassa oleva Samsungin ja LG:n 8,5 G OLED-tehdas aloittaa toimintansa tänä vuonna.:thumbsup: Eli ota selvää faktoista ja sitten takaisin palstalle.