Dan Simmonsin Hyperion Cantos Tai ainakin ne kaksi ensimmäistä, Hyperion ja The Fall of Hyperion. Siinä Geroge-papalla kaulaheltta tutisee ja partainen suu väpäjää, kun aito nero ja visionääri Simmons kutoo taitavasti juonirihmastoaan; sodan, politiikan, tekniikan, uskonnon ja uskottavien henkilöhahmojen poimukasta verkkoa. Mutta onhan se vähän siinä ja siinä, voittaako Geroge pelkällä lightsaberin keksimisellä ja wookieen urahduksella Hyperionin huumaavat näyt... no melkein ainakin!
En edes ymmärrä miten kukaan AIKUINEN ihminen voi pitää jostain star warsseista. Lapsellista paskaa. Jotain lasermiekkoja ja avaruuslentelyitä :hitme: todella upeaa. Lucas voisi tehdä palveluksen ja työntää koko star wars saagansa hornan vittuun, eikä kenenkään tarvitsisi nähdä kyseistä jöötiä. Aikuiset ihmiset voisivat lapsellisien avaruusspedeilyjen sijaan katsoa esim. ranskalaisia taide-elokuvia. :thumbsup:
Minua tuo valomiekka ei ole koskaan kiehtonut ja sitä käytettiin juuri sopivassa määrin alkuperäisessä trilogiassa. Se oli ase muiden joukossa, tosin vain harvojen ja valittujen käytössä, mikä loi sen ympärille hieman mystiikkaa. Uudemmissa tämä miekka on jatkuvasti tanassa ja siitä tehtiin kyllästymiseen saakka liian arkipäiväinen kapistus. SW universumissa kiehtoo avaruus, seikkailu, alukset sekä "tulevaisuuden" teknologia. Hyvän ja pahan taistelu sekä voiman mystiikka tuovat myös kiehtovan lisän. Ensimmäinen näkemäni SW oli V joskus pentuna 90-luvun alussa. Olihan se melkoinen pläjäys ja seuraavana yönä Darth Vader hönkäili painajaisissa. Sittemmin tuli katsottua IV ja VI. IV löytyy pariltakin VHS:ltä TV nauhoituksena sekä koko settinä VHS SE (vain 4:3, koska varaamani widescreen ei sittenkään sisältänyt suomi tekstejä ). I-III löytyy erillisinä DVD:nä sekä IV-VI ensimmäisenä julkaistuna DVD boksina. X-Wing simulaattoreita (ja paria muuta SW peliä) on tullut tahkottua paljon sekä ostettua parit sarjakuvat. SW kirjoista olen lueskellut orginaalin, Thrawn sekä Jedi akatemia trilogian. Tällä taustalla en pidä itseäni minään HC fanina mutta pidän kuitenkin SW universumista. SW:n liittyvät uutiset tulee luettua vieläkin, tosin en erikseen niitä mistään seuraa tai etsi. Threadin kysymykseen vastaisin, että ehkä olisin voinut pitää nerona joskus alkuperäisen trilogian aikaan, mutta en todellakaan näiden uusien jälkeen. Enkä varsinkaan näiden jatkuvien raiskausten jälkeen. Mitä tahansa SW materiaalia kulutankaan en koskaan ajattele Georgea... paitsi näissä uusissa turailuissa ja silloinkin pahalla.
Täytyy sanoa, että olen samaa mieltä siitä, että uudessa trilogiassa valomiekat olivat turhankin paljon esillä. Jedien neuvottelija- ja rauhantekijätaidoista aina puhutaan, mutta niiden sijaan kaikki ongelmat kuitenkin ratkaistaan valomiekoin. Thrawn-trilogia taitaa olla tuosta laajennetusta universumista ainoa lukemisen arvoinen. Useimmat muut ovat olleet pettymyksiä, paitsi ehkä pienenä valona pimeydessä loistaa kuitenkin sarjakuvista Star Wars: Legacy, eli Cade Skywalkerin seikkailut.
Thrawn-trilogialle kun Lucas antaisi filmausoikeudet niin voi pojat! Itse myös pidän Han Solo trilogiasta kirjana...
Vastaan sattui netissä mainio kaaviokuva, josta ilmenee Lucasin ja ensimmäisen Tähtien Sodan vaikutus tähän päivään asti eri osa-alueilla. Vähän tuon kaltaista "karttaa" olen päässäni hahmottanut Lucasin visionäärisyydestä joskin en tietenkään noin hurjan tarkkasti yksityiskohtien osalta. Melkoinen vaiva tuon kaavion tekemisessä on nähty.
Ohoh, mistäs tuo miniversio on tullut? Täysikokoista luulin tarjonneeni. Sori. Siinähän se. Kiitos! :thumbsup:
Jotenkin vaikea kuvitella, että Steve Jobs olisi Lucasin tuotos. Samoin Fincher ja Darabont ovat saavuttaneet nykyisen asemansa omien lahjojensa ansiosta, eivät Lucasin. Ja eiköhän Harry Potterista ole kiittäminen J.K. Rowlingia, Lucasin merkitys filmatisoinnissa vaikuttaa aika kaukaa haetulta. Muutenkin tuo graafi on about yhtä vakavasti otettava kuin six degrees of Kevin Bacon.
No eihän tuo kuva kerron kuin sen ketkä ovat tavalla tai toisella olleet Lucasin kanssa tekemisissä. Jobs perusti Lucasin kanssa Pixarin tjsp. joten sieltä tulee yhteys. Ei tuo tarkoita, että nuo kaikki olisivat olemassa vain ja ainoastaan Lucasin vuoksi. Ja onhan se totta, että Lucas on luonut paljon asioita urallaan. Olkoonkin, että osa on paskaa, niin väheksyä ei kuitenkaan voi.
Kertooko se sitten jotain Lucasin merkittävyydestä, että hän on sanonut kättäpäivää Steve Jobsille? Olihan Tony Halmekin tekemisissä Jeremy Ironsin ja Samuel L. Jacksonin kanssa, mutta ei se hänestä suurta visionääriä tee.
Toistan tässä nyt itseäni. Tuo graafi kuvaa vain Lucasin yhteistyötahoja, pieniä sekä isoja. Mielenkiintoinenhan tuo on, mutta eihän tuolla sen enempää virkaa ole. En ole mistään isoista visionääreistä edes puhunut, mutta jos ajatellaan vaikka yritysten LucasFilm, LucasArts ja ILM vaikutusta leffa-/peliteollisuuteen niin ei kovin pienistä asioista ole kyse. Ja tuohon Pixariin viitaten Wikipedia sanoo näin:"Yhtiö sai alkunsa Lucasfilmin digitaalisesta animaatio-osastosta. Steve Jobs, yksi Apple Computerin perustajista, osti osaston George Lucasilta vuonna 1986.[1] Jobs ja Edwin Catmull perustivat sen pohjalta uuden yhtiön." Joten siinä on se yhteistyö, oli se sitten jonkun mielestä merkityksetöntä tai ei. Itse, vaikka en Star Warsien kehityksestä pidäkään, annan Lucasille kuitenkin pojot siitä mitä muuta hän on myös tuonut viihdeteollisuuteen. Ja vaikka hän ei muuta olisikaan tuonut kuin alkuperäiset Star Warsit niin jo niilläkin kerää meikältä pinnat. edit: Ei hän silti mielestäni ole taiteellinen nero tai iso visionääri. Enemmän vain bisnesmies, joka on siinä sivussa onnistunut luomaan muutaman hyvä leffankin.
Kyse on toimintaympäristöstä. Eivät nerotkaan juuri mitään saa aikaan ellei suotuisia olosuhteita ole olemassa. Tai jos saavatkin niin sitten vaatimattomammassa muodossa. Steve Jobs olisi ehkä saavuttanut hieman vähemmän ilman Lucasia ja voihan se olla että Lucas olisi vastaavasti saavuttanut vähemmän ilman Jobsia (symbioosi). Graafin pointti on juuri siinä kuinka George Lucas ja Star Wars muuttivat elokuvien toimintaympäristön vallankumouksellisella tavalla.
Niinpä. Eipä täällä taida moni kritisoineen elokuvien teknisestä annista. Melko täydellinen on kaavio, puuttuu vain sellaiset detaljit kuin henkilöt, dialogi ja juoni. Mutta mitäs me insinöörit sellaisilla.
Trololoo. Mä en tajua miten kukaan aikuinen ihminen voi olla noin vitun kiinnostunut siitä, mistä muut aikuiset ihmiset tykkää. :hitme: Ja sä voit mun puolestani työntää ne ranskalaiset taide-elokuvasi sinne hornan vittuun. Vittu mitä paskaa, oikeesti! Hanki elämä!
30 vuoteen Lucas ei ehkä ole antanut yhtään hyvää elokuvaa mutta onneksi hän antoi meille tämän threadin mikä on ollut viihdyttävämpi kuin hänen kaikki elokuvat yhteensä.
Sopinee tänne (pahoittelut, jos on jo Dvdplazalla ollut): http://anthonyherreradesigns.com/in...ic-designer-ewoks&catid=34:anthonydesign-blog Onhan tuolla miehellä (George Lucasilla siis) selvästi ollut paljon vaikutusta ihmisiin... Henkilökohtaisesti en kyllä Star Warsseista tykkää, enkä Lucasia nerona pidä.