En tiedä tuleeko tämä nyt oikeaan ketjuun mutta liittyy ainakin Onkyon käyttöön. Eli voisiko joku selittää minulle LPF of LFE-käytön tarkoituksen ja idean? Eikös subin jakotaajuus valita siinä vaiheessa kun valitaan muiden kaiuttimien jakotaajuus? Eli jos pääkaiuttimien jakotaajuus on 40Hz niin kaikki sitä alemmat taajuudet menevät subille. Mutta kun Onkyossa LPF of LFE-säätimen alin taajuus on 80Hz niin eikös tämä tarkoita sitä, jos se on valittu niin taajuudet 40-80Hz menevät sekä subille että pääkaiuttimille? Pitäisikö siis molemissa olla sama taajuus? Mihin sitä yleensä siis tarvitaan ja miten sitä pitäisi käyttää?
Toi HDMI pois kytkentä ja uudelleen kytkentä on mielestäni jokasen vehkeen ongelma. Itse esim. televisio hävittää singaalin jos rämpytän tv:n ja pc:n välillä. Aluks mulla oli DVI-HDMI 5m piuha ja se toimi aivan päin persettä. Kuva oli paska ja signaali tuli huonosti. Vaihdoin piuhan 3m johtoon ja kuva on hyvä, mutta kadottaa singaalin rämpyttämällä. Ehkä lyhyemmällä lopettas ton?!
Hei kertokaas te osaavat kaverit. Riittääkö tämän TX-NR609 resurssit soittamaan seuraavaa 5.1 kokoonpanoa: Pääkaiuttimet: Amphion Argon 3 Keskikaiutin: Amphion Helium 520C Subi: Amphion Impact 500 Takana: Amphion Helium 3 Vai onko tuo hyvien kaiuttimien raiskausta? Kauhea ongelma löytää sopivaa vahvistinta kun se saisi olla vain max 36...37cm syvä... En oikein tiedä miten tuohon TM:n testin juttuun pitäisi suhtautua: "Suojapiiri rajoittaa viiteen kanavaan mitatun jatkuvan tehon 23 wattiin. Ääntä riittää silti käytännössä sekä musiikunkuunteluun että elokuviin. Hetkellinen teho on näet vertailun suurin, eikä vahvistin hätkähdä hankaliakaan kaiutinkuormia."
Lähinnä tuo tehon "vähyys" näkyy maksimiäänenpaineessa, joka siis syntyy kaiuttimen hyötysuhteen sekä syötettävän tehon desibelimääränä. Toki varmaan särö- yms. komponentit tekevät äänelle hallaa ennen tuota maksimia. Kyllä mä melkein enemmän luottaisin tuohon TM:n lopputulemaan. Luultavaa on, ettei varsinkaan kerrostalo-olosuhteissa pystytä edes luukuttamaan niin kovaa, etteikö se ns. riittäisi. Eiköhän tuo Onkyo toimi Amphioiden kanssa ht-setupissa ihan hyvin. Jos parasta virranantokykyä etsitään, katselisin Marantzin tuotteita. Toimittavat aika poikkeuksetta varsin lähelle "speksattuja" wattimääriä.
Vaikka omakotitalossa asutaan, niin luulisi riittävän. Kait tuosta sen verran hönkää lähtee ettei siedä olla kovin lähellä kaiuttimia. Voihan se olla että jos piheys iskee, Argon 3 vaihtuu ja kaikki kaiuttimet tulee Helium sarjaa Mene ja tiedä.
Nyt kun alko toi gigantin tarjous kiinnostamaan eli toi tx-nr 579 lähtisi 299 hinnalla niin onko jotain syytä olla ottamatta sitä tolla hinnalla. Tarttis vielä siihen kyllä hommata ämyritkin mutta näin ensihätään pitää tyytyä noihin sonyn sarjan purkkeihin. Onko tässä 579 vahvarissa mitä eroa 609 vahvariin kun eikös noi molemmat osaa syöttää televisiolle kuvaa hdmi piuhan kautta noista analogisista lähteistään. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Tuo 579 himottaisi itseäkin, olisi aika siirtää 10v vanha jammu jo eläkkeelle. 609:ssä oli ainakin enemmän HDMI -sisääntuloja (takana 5 ja edessä 1) ja VGA-tulo. Tehoissa pientä eroa ainakin paperilla. Muuten en äkkiseltään eroja huomannut.
No tuli sitten ostettua kyseinen onkyo ja ei voi kun sanoa että kannatti ostaa, ääni sekä kuva paranivat roimasti. Myyjä toki gigantissa sanoi että tämä 579 eroaisi 609 mallista sillä ettei tämä osaisi poimia kuvaa analogisista tuloista hdmi out porttiinsa pitääkö se paikkaansa, ja asiasta kukkaruukkuun eli, osaako tämä onkyo antaa heli kuvan mennä lävitseen puhtaana 4k kuvana noin niinkuin tulevaisuuden varalta kysyn. Kyllähän tässä on tuki konvertoinille eli 1080 kuvasta saa 4k kuvaa mutta saako esim porttiin 3 kytketyn playstation 4 antamaan omaa 4k kuvaansa tulevaisuudessa televisiolle hdmi out portin kautta ilman konvertointia. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Mahtaako äänenlaatu kärsiä tai pudota jos hommaan tuon 579:n 607:n tilalle? Olis kyllä niin halpa, että houkutus olisi suuri. Vai kannataako satsata 608/609? Onko äänenlaatu parempi? Oikeestaa noita muita hömpötyksiä en tarvi. Hdmi edessä tietysti olisi kiva ja thx logo
Eikös tuokin jossain päivityksessä tullut? Niin ja eikös tuo 579 osaa ainakin komponenttitulon työntää hdmi ulostuloon? Vois kohta lähteä hiplailemaan giganttiin . edit: löyty tuosta spotifysta jotain http://www.eu.onkyo.com/en/spotify-and-onkyo-50268.html
Onko joku hankkinut Onkyon omaa wifi-sovitinta (~50) TX-NRx09 malliinsa vai riittääkö siihen mikä tahansa usb-porttiin sujahtava wifi-sovitin, mikä tietenkin toimii oman wlan-tukiaseman kanssa yhteen?
Tein vihdoin eilen kalibrointi omaan 609:in adysseyn (vai mikä se nyt olikaan) ja kaiuttimien ja tv:n ääni ei enää tämän jälkeen tule samaan aikaan. En saa ko. tehostettakaan enää pois päältä. Myöskään av-synkronointi ei auttanut asiaan. Käytössä on vain 2 etukaiutinta. Oliko kenelläkään antaa hyviä neuvoja?
TX-NR609 näyttäis olevan Gigantissa nyt 399e. Kerkesin kylläkin käydä tuon TX-NR579:n hakemassa muutama päivä sitten tarjoushinnalla, mutta vielä se avaamattomana on. Onko tuota 100e ekstraa järkeä maksaa, jos kävisi vaihtamassa sen tuohon "parempaan" malliin? Spotifyt kait kuuluu tuolla halvemmallakin ja osannee se työntää analogitulot HDMI-lähtöön? Eli käytännössä eroiksi noille jää muutama liitäntä?
Ainakin 507 ja 607 välillä oli ihan merkittävä soundillinen ero 607 hyväksi. Itse aikoinani tein vaihdon 507-607. Nyt hyllyssä 609 jota voin kyllä suositella.
Tais nyt just sit hajota toi oma Onkyo tx-nr609, ohjelmalähdettä vaihtaessa ilmoitti että ei signaalia>vaihdoin takaisin digiboxille niin kappas eipä näy enää kuvaa, ääni vaan kuuluu ja TV:ssä lukee ei signaalia.. No onhan toi jo 3kk vanha... :OI
Joku mainitsi täällä aikaisemmin ongelman PS3 kuvan välkkymisestä kun kuvasignaali kulki hdmi:llä Onkyon läpi. Minulla oli samainen ongelma joka korjaantui ottamalla PS3:n asetuksista syvävärilähdön pois päältä. Oma kokoonpano on siis PS3 > Onkyo(TX-NR509) > tykki(Epson EH-TW3200). Vahvistimen manuaalissa kyllä sanotaan, että pitäisi tukea syväväri toimintoa, mutta ei näytä käytännössä toimivan. Onko muilla vastaavaa ongelmaa? Voisiko firmware päivitys auttaa?
Onko tietoa miten Spotify-tilassa saa valittua shufflen päälle? En ainakaan nopealla yrittämällä sitä kaukosäätimestä löytänyt eikä ohjekirjakaan mainitse kyseistä asiaa (TX-NR579). Hox. 579-mallissa on siis todellakin Spotify, tätä epäileville.