Kotoa löytyy siis mokkula netti, joka pitäisi saada jaettua työhuoneen koneelle sekä olohuoneen koneelle. Myöhemmin ehkä vielä kolmanteen koneeseen. Miten tämä onnistuu? Voiko sen tehdä tällaisella? http://www.markantalo.fi/product/ti...eet/DIR655/d-link-langaton-reititin?scid=1984 Eli mokkula tuupata reitittimeen kiinni ja langattomana jakaa sitten koneille? Tarviiko koneissa olla sitten jonkinlaiset vastaanottimet, vai onko ne yleensä kaikissa koneissa vakiona sisällä?
-Modeemissa/reitittimessä 3g tuki. -Koneisiin langaton wlan, tai ethernet johto. Läppäreissä wlan on yleensä valmiina, pöytäkoneisiin tarvitset sisäisen kortin tai usb-wlan mokkulan. Edit: tuossa D-linkissä ei taida olla 3g tukea.
Mokkula-sanan käyttö tässä yhteydessä on väärin, sillä se tarkoittaa modeemia. USB-WLAN -verkkokortti on parempi termi.
Tuossa muutama poiminta tukiasemista 3G-tuella: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...N-3G-langaton-tukiasema-ja-reititin-3G-tuella http://www.verkkokauppa.com/fi/product/37155/ctbck/Zyxel-NBG4115-Langaton-150-mb-tukiasema-3G-tuella Jos sinulla on jo mokkula, kannattaa varmistaa, että tukiasema toimii mokkulasi kanssa.
Molemmat koneet ovat pöytäkoneita. Eli ostaa tuo Netwjork N+3G, sekä tällainen kumpaankin koneeseen niin pitäisi toimia? http://www.verkkokauppa.com/fi/product/43463/cjgdg/Netwjork-150Mbps-WLAN-USB-sovitin
Kunhan varmistat, että mokkulasi on yhteensopiva tuon Netwjork N+3G:n kanssa, niin sitten toimii. Kannattaa kyllä hieman ottaa selvää noiden Netwjork-laitteiden laadusta Googlettamalla.
Itselläni on TP-Link langaton 3G-tukiasema TL-MR3420 mokkulan jakajana muille koneille ja tyytyväinen olen ollut, vielä kun suhkot edullinenkin. http://www.luurinettikauppa.com/tplink-langaton-3gtukiasema-tlmr3420-p-1867.html Lämpenee kyllä aika voimakkaasti TP-linkin logon kohdalta päältä, mutta ei tuo kyllä ole pätkinyt eikä oireillut.
Tänään kävin hakemassa tuon Netwjork tukiaseman joka oli tarkoitus laittaa toimimaan DNA:n Sierra USB 309 mokkulan kanssa. Pari tuntia tappelin, tarkistin, että kaikista on uusimmat firmikset, buuttailin kaikkea kaikissa kombinaatioissa ja olin päätymässä siihen, että palautan njetworkin. Laitoin kuitenkin viestiä verkkokaupan tukeen. En odottanut vastausta, mutta sellainen tulikin tunnin sisällä. Moka oli siinä, että olin lukenut netwjorkin firmis historiaa väärinpäin; kuvittelin, että mulla on uusin versio, kun se olikin se vanhin joka ei vielä tukenut tuota Sierran 309 modeemia. Uuden firmiksen jälkeen kaikki lähti toimimaan heittämällä. Stressitestailin yhdistelmää jossa loggautumalla sisään ja ulos kännykällä, iPadilla ja läppärillä edestakaisin ja samaan aikaan latailin fileksiä. Ei ainakaan tässä ottanut kaatuakseen. So far so good.
Tilasin DNA:sta tuollaisen mokkulan:MF 60 ja kysyisin, mikä reititin toimii tuollaisen kanssa. Haluan siis jakaa tuon mokkulan kautta nettiyhteyttä langattomasti(wlan) ja rj-45 kautta langallisesti. Onko kellään käyttökokemusta tuosta MF 60 nettitikusta? e: mokkula(MF 60) tuntuu hienolta, koska sitä voidaan ladata ja mielelläni pitäisin sen, mutta täytyy palauttaa ja ottaa tilalle tuo Sierra, jos ei MF 60 toimi.
Siinä on WLAN sisällä valmiiksi joten valmistajat eivät näe tarpeelliseksi tukea reititintä reitittimellä. Jos tarvitset WLAN+ethernet, pitää laite vaihtaa
Vanhempien kotona on tuollainen jakamassa Huawein e169 -mokkulan kautta Elisan megaista... Sitä käyttää niin BD-soitin kuin oma ja systerin kannettava, ainoa jumppaamisen aihe oli saada se Sony:n BD-soitin salattuna kiinni siihen, vaati firmispäivityksen joka oli taas ihan oma lukunsa, kun meikun WNAP oli b-revisiota... T: Vesku
Nyt tuli tänka på. Ei ole mitään varmuutta esim. TP-link MR-3220 toiminnasta tuon MF 60 kanssa(kaveri ehdotti sitä). Ehdin jo ostaa VK:sta tuon Netwjorkin. Täytyy kai sitten palauttaa se MF 60 ja pyytää tilalle tuo Sierra. Sillä ei kai sitten saa yhtä hyvää nopeutta, kuin MF 60:llä? MF 60 antoi tosin nopeudeksi aiemmin sitä kokeiltuani vain n.1,2-3Megaa/s. Noita nopeuksia liioitellaan tolkuttomasti. Tärkeintä kuitenkin minulle on yhteyden pätkimättömyys-nykyisessä home pna:ssa yhteys(1 Mega) pätkii ja epäilen syyksi home pna:n laiteongelmia puhelinjakamossa. Siksi haluan testata mokkulaa vielä. Minkähän reitittimen kanssa kannattaisi vielä testata tuota MF 60:tä?
Sierran tilalle tullut 310-loppuinen tikku. Täytyy varmaan testata sitä. Mokkulat muuttuvat kovaa vauhtia. Minulla oli aiemmin tuo 310 varmaan ja siinä nopeus oli 2 megan luokkaa ja luvataan jopa 21 Megaa.
Keskimäärin nopeudet aika paljon kovempia, joten joko sigaali on huono tai sitten tosi ruuhkanen tukari. Vaihteleeko nopeus päivän mittaan ja mikä on signaalivoimakkuus (dBm). Näkyy dna.mokkula hallintasivulta.
Ei riipu tikusta tuo. Puhelinverkot vain ovat niin täynnä liikennettä ettei jokaiselle riitä sitä luvattua kaistaa mitenkään. Mokkuloita ja älyluureja on yksinkertaisesti niin paljon, että verkoista loppuu kapasiteetti. Siksi sopimuksiin lisättiin se pikkupräntti, "nopeuden normaali vaihteluväli 0,3-21mbps". Muuta maalle, siellä on vähemmän liikennettä per asema ja näin mokkulasi nopeutuu (Testattu juttu, speedtest antaa galaxy sII luurissa saunalahden "7,2mbps" yhteydellä mökillä/vanhemmilla/mummolla järkiään 7mbps nopeuksia, kun kaupungissa saa tyytyä päiväsaikaan pahimmillaan selvästi alle megaan. Aamuyöstä saattaa kaupungissakin saada hetkellisesti täyden kaistan, kun muut verkon käyttäjät ovat nukkumassa.)
Keskimääräiset on silti rankasti tuon 1-2 yläpuolella ja suht usein se voi johtua myös signaalivoimakkuudesta. Jos ei ole siitä kiinni, sitten se tukari. Tosin kaupungissa antennilla voi ehkä saada moniin eri tukareihin yhteyden ja valita parhaan....
Kyllä sinä olet oikeassa. Testasin nopeutta tuolla 310-tikulla eri vuorokaudenaikoina ja aina se nopeus oli reilusta 1 megasta 2,5 megaan. Poika väitti joskus mitanneensa 5 mega nopeuden, mutta minä en siinä onnistunut. Kaistaa ei todellakaan riitä täällä pk-seudulla. Täyttä kusetusta nuo operaattoreiden lupaukset:OI.
Siitä on aikaa, kun testasin tuota. Täytyy tsekata, kun saan taas tuon käyttööni ja tuohon Netwjorkiin kiinni.
Sitä kautta voi olla hankala katsoa signaalivoimakkuutta ja osa laitteista ei anna lainkaan dB lukemaa. Jos sulla on vielä MF60, ota yhteyttä wlaniin ja mene osoitteeseen http://dna.mokkula ja siitä muistaakseni rscp Jos sierra, asenna softa ja laita hiiri palkkien päälle, jolloin saat lukeman PK seudulla verkon nopeudet on aika hyvin keskiarvossa, joka tarkoittaa n. 8M _keskimäärin_. Tietysti jos joku saa 15 niin joku toinen saa sitten 1. Itsellä suht hyvä tilanne, yli 10M tulee pelkällä HSPA+ laitteella, DC-HSPA+ onkin jo 15-20.