Tällä hetkellä tietokoneen kaverina majailee 2.1 setti, eli 2x6010a ja 5040a. Tällä hetkellä kaiuttimet on lähinnä musiikin kuunteluun mukana tulleilla kaapeleilla, mutta kohta on muutto edessä ja tarvisi rakennella uudenlainen paketti 2.1 ympärille. Kaikki toiminta kaiuttimilla olisi yhdessä pisteessä, esim. sohva, pöytä, tvtaso jolla kaiuttimet. Eli ääniä pitäisi kuulua seuraavasti: -ps3:sta kun pelailee, tarvittaessa vaihto kuulokkeisiin. (optinen?) -musiikki macbookista (optinen vai usb?) -telkkarin äänet (elokuvat jne.) Kysymys kuuluukin että miten tosta teidän mielestä sais järkevään hintaan rakennettua hyvälaatuisen kokonaisuuden? Jonkun verran on tullut seurattua keskustelupalstoja asian tiimoilta ja poikkeuksetta on sanottu, että äänenlaatu paranee huomattavasti USB-DAC:n kautta (läppäriltä siis). Kannattaako siis ostaa tohon esim verkkiksestä Nuforce Icon uDAC2? Miten onnistuu noi muiden äänilähteiden käyttö, tarviiko toisen erillisen vahvarin mukaan? Mitä kaapeleita tarvitsisi ostaa? Hinnan tulisi olla aika järkevä opiskelijabudjettiin sopiva, esim. toi Nuforce on vielä ihan ok hinnoissa. Toim.huom. olen aika noviisi näissä hommissa, niin yrittäkää selventää mahdollisimman ymmärrettävään muotoon.
ÄLÄ osta mitään missä lukee NuForce. Laatu on täyttä roskaa ökyhintoihin nähden. Silti on hirmuinen audiofiilihypetys päällä, "suunniteltu kuunnellen eikä mitaten" tapaa vaan julistetaan suureen ääneen. Behringerin kahden kympin dac pesee nuforcet kaikilla alueilla digital to analog konversion toteutuksessa ja laadussa. Terveisin pettynyt sekä vttuuntunut Icon HDP omistaja. Tarvitset vain esivahvistimen. Tässä eräs kelvollinen. Tuo boksi siis vaihtaa siihen kytkettyjen neljän laitteen välillä ja säätää myös niiden äänenvoimakkuuta. Kaikki vehkeet kytketään tuohon tavallisilla rca-piuhoilla. Läppärin voit vetää ihan sillä mukana tulleella piuhallakin, dac ei ole aivan absoluuttisen välttämätön jos et ole tarvinnut sitä tähänkään asti. 5040 kytketään tuon vahvistimen pre-out liittimiin käyttäen vain kahta kaapelia ja 6010 kytketään edelleen aivan normaalisti subiin. Vahvistimessa olevaa sub liitintä ei käytetä, koska materiaali on alkujaankin vain kaksikanavaista (kaikki sisääntulotkin kaksikanavaisia). Ei saa pistää esivahvistinta tekemään 2.1 konversiota, eli signaalin jakosuodatusta genelecin tapauksessa, koska 5040 subissa on kaikkien muiden genelec subwoofereiden tavoin jakosuodin sisäänrakennettuna. Kahden päällekäisen (1. vahvistimen & 2. subwooferin) jakosuotimen käyttö on nimittäin kielletty, siitä aiheutuu vaikka mitä harmia ja epätarkkuutta. Valitaan vain toinen, genen tapauksessa itsestään selvästi subin suodin.
Aika moneen olen ehdottanut ja taas ehdotan. Sijoitan kunnon jalustoihin, niillä on merkityksensä toistossa. Targetilla on hienot jalat, mutta vain 40 tai 60 cm. Luultavasti 50cm olisi paras? Norstonella on yksi malli 50cm. Atacamalla on myös 50 cm.
Eikö DacMagic plus toimisi tässä tilanteessa ja saisi samalla DACin? http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=872
No, jos tähän ei usko, niin miten olisi turvallisuus? Tuollaiset 30kg painavat alumiinimöhkäleet. Ajatuskin karmii, että olisi hutera jalka ja omia tai vieraiden muksuja keikuttamassa tuota hökötystä.
Tosi plazalainen ei usko eroihin missään sen jälkeen kun setissä on a) digi b) aktiivikaiutin c) subbari ja DSP
Itse uskon eroihin heti, kun niiden olemassaolon puolesta voidaan esittää muitakin perusteluja, kuin "kuuleehan sen". Esimerkistä käy lähtökohtaisesti mittaustulos, josta ilmenee muutos äänessä tai vaihtoehtoisesti muuhun, kuin mutuiluun perustuva selitys siitä, mikä fysikaalinen ilmiö aiheuttaa muutoksia äänessä. That said, niin toki kannattaa ostaa omaa silmää miellyttävät ja tukevat jalustat, etteivät kaiuttimet putoa ja rikkoudu. Ihan näilläkin perusteilla voi aika monta euroa latoa tiskiin hyvillä mielin.
Näinhän se (karrikoiden) on viime vuosina ollut tällä foorumilla... Tällöin äänenlaatu on ns. "vakio" Kun halutaan viilata ääntä ilman digiä ja signaaliprosessointia muutenkin, harrastus menee cd/lp-soittimien, etu/päätevahvistimien (putki/trankku/hybridi/aktiivi/passiivi), kaiutintyyppien/merkkien/mallien vaihteluksi. Ja tästä vielä friikimpi harrastaja vaihtelee signaali/kaiutin/virtakaapeleita, laite/kaiutintelineita ja jakosuotimia yms. muokkaillessa kunnes ääni joskus ehkä miellyttää niin ettei halua rumbaa jatkaa. Toisin sanoen kun ikää tulee tarpeeksi niin sitä alkaa keskittyä enemmän kuunneltavaan materiaaliin kuin laitteisiin itseensä. Tässä vaiheessa ikä voi olla jotain väliltä 25-65v... Lopuksi, jotta saataisiin tämäkin turha postaukseni pysymään aiheessa... Vaikka vaihdoin dsp-genet rakennussarjapömpeleihin, niin iso-G:n 8260A-pari saattaa hyvinkin löytyä allekirjoittaneelta tulevaisuudessa jos/kun maailman taloudellinen tilanne ei kauhean syvälle tätä maata aja.
Ennoo tosi plazalainen, kun nostelin paketista Ecophonin Master SQ levyjä 6 kpl nojailemaan seiniä dsp-kaiuttimien lähelle, ja siis huomasin eron entiseen. Semmonen yleinen kaikuisuus/hälyisyys/räikeys hävisi jo tuommosella sijoituksella..varmaan koska muuton jäljiltä seinät loistaa vielä tyhjyyttään. Nyt pitää vaan alkaa suunnittelemaan tarkemmin sopivia sijoituspaikkoja.
Mitattavia ominaisuuksiakin on _vähintään_ yhtä monta, kuin laitteitakin. Sitten voidaan miettiä mitataanko huonetta, kaiutinta, vahvistinta, suuntaavuutta, säröjä ym.
Jos nyt kyse oli niiden jalustoiden vaikutuksesta, niin eipä siinä ole kuin yksi ainut muuttuja. Siis se jalusta, mitä vaihdetaan kaiuttimen alle. Muu setuppi on koskematta (toki kaiutinta pitää hiukan kosketella että sen alle saa sujautettua uuden jalustan) koko testin ajan. Mittamikki kuuntelupaikalle ja sitten vain ajelemaan läpi kaikki mahdolliset testit mitä löytyy. Jos teidän teorianne mukaan kaiuttimen hintainen jalusta tuo toistoon jotain merkittävää parannusta, niin tokihan se muutos eri jalustojen välillä näkyy mittamikrofonin tuottamissa käppyröissäkin.
Tänään kotiutui markun musiikista seinäjoelta 5051A ja voin kertoo et toimii. Pääkaiuttimet 2x8030...
Malleja merkillä on ainakin pirusti. ---- Osaako joku heittää kokemuksestaan tai luotettavasti kuulopuheista että mi(t)kä Genelecin vanhemmista malleista ovat ns. erittäin onnistuneita ääneltään ja esim. käytettyjä normaalissa hifikäytössä? Ilmeisesti nykyään ei tehdä enää passiivimalleja? Kiinnostaa kyllä merkin ääni varsinkin vanhemmista passiivimalleista ja sitten uudemmista ei-Muumipappalook-kaiuttimista. 8000-sarja ei käy mun järkeen ulkoisesti kuin 8020 valkoinen pakko-saada-Macin-kylkeen tapauksissa. Ilmeisesti HT208/1032 ovat kans ihan OK kaiuttimia?
Haloo haloo, eikös täällä ollut Genelec-tietoutta? Onko 1030/1031 täysin vastaavia kuin 8000-sarja? Tai kääntäen, onko niin että 8000-sarja on tehty joka osiltaan yhtä laadukaasti kuin edeltävät mallit? Vahvistimien laatu jne. 1032a saa on sitten eri peto ilmeisesti kun se 10" bassokeskarilla.
8000-sarja on kaikilta osin erilainen ja luonnollisesti myös parempi kuin 1000-sarja, koska 8000-sarjan kehitystyö lähti siitä ajatuksesta, että sen suorituskyvyn tulee olla kaikilta osin 1000-sarjaa parempi. 1032A:n suorituskyky on samassa linjassa muun 1000-sarjan kanssa, toki askelta ylempänä kuin 1031A. HT-sarja on ulkonäöltään ja suorituskyvyltään identtinen 1000-sarjan kanssa, eroa löytyy liitännöistä (RCA & XLR) ja ominaisuuksista (autostart). HT206 - 1030 HT208 - 1031 HT210 - 1032
Kaikki Genelecit ovat onnistuneita, dear alspe. Niitä käytetään uusina, käytettyinä ja varastettuina kaikenlaisissa käytöissä, myös "normaalissa hifikäytössä". "Normaali hifikäyttö" tarkoittaa sanakirjani mukaan kaikusalonkiasennusta äänentoistokäyttöön heikosti soveltuvassa huoneessa. Miksi sinä häiriintyä takuuresonoimattomasta difraktionpoistokotelosta? Ei kuitenkaan hätää, G on muistanut myös alumiiniallergiset vintage-muotoilun ystävät. 1032A olisi alspe sinulle juuri oikea G. Se on jo melko kookas ja munakas kaiutin 10" bassoelementillä. P.S. Kyllä nyt ilon kyynel vierähtää Reaaliäänentoistajan karhealle poskelle. Alspekin liittymisaikeissa G-kuuntelutiimin! Joulun ihme on tapahtumassa.
Ite aikeissa toteuttaa jalustat mahdollisimman halvalla ja helposti, joten päädyin ideaan jota tässä joku juuri ehdotti. Eli betoniharkkoihin. Lattialle eka Pilariharkko (240x240x190mm, 11kg) http://www.byggmax.com/fi-fi/prod/pid-04540.aspx Väliin vaikka silikonia tai jotain tasottamaan välipintoja ja tukevoittamaan. Pilariharkon päälle sitten pystyyn tollanen harkko (240x190x590mm, 20kg) http://www.tuotetieto.com/tiedot.htm?hash=00000000-1478-fe8d-0000-000002bcd8b4 Hintaa tulee 2x 5,50euroa + silikoni (+asennus oluset) ~40euroa koko hoito... Kaiuttimina vain 8030:t, mutta kyllähän noittten päälle uskaltais isommatkin laittaa?