Onko sitten järkevää panostaa vähän lisää ja ostaa suoraan 8040? Ne olisi kuitenkin sitten omakotitalossa paremmat, suurempien äänenpainevarojen ansiosta?
On, mutta 8040:lläkään ei akkuna aukea 3,5 metriin teräpiirtoerottelulla. 3,5 metrin kuunteluetäisyydelle tarvittaisiin HD-toistoon jo raskasta kalustoa. G:n belsebub- tai kevyt-belsepub -osastoa. Kevyt-belsebubit The Belsebubit
Ymmärrät varmaan että ei nuihin ole tavan kuolevaisella penniä riittävästi? Jos kysyn 8030 vs. 8040 niin miksi nämä?
Oman kokemuksen mukaan 8030 vs. 8040 oli huomattava ero ns. normaalillakin kuunteluetäisyydellä (muutama metri) ja maltillisilla paineilla - kävin kaverin mukana koekuuntelemassa viime syksynä. Pienempi putosi potentiaalisten vaihtoehtojen listalta muutamassa minuutissa, eikä parinkymmen minuutin lisäkuuntelu muuttanut kantaa. Vilkaise myös tämä avauspostaus.
8040:sta lähtee 5 dB enemmän ääntä ja toistaa alemmas kuin 8030. Siinä on hyödyllinen bass roll-off säätö ja useampipykäläinen diskanttisäätö kuin pikkuveljessä. G:n rähinäremmi tiukalla -studiotaulukko kuunteluetäisyyksistä: http://www.genelec.com/documents///other/Step-by-Step_Int.pdf 8030:n ja -40:n suuntaavuuseroa ei kuule enää 3,5 metriin, eikä se nyt mikään iso ero edes ole. 8030 putoaa optimivihreältä pois melko tarkalleen kahdessa metrissä, 8040:n venyttäessä karvan kauemmas kuten taulukosta näkyy. Jos kuunnellaan jostain parista metristä l. oikean kuunteluetäisyyden ylärajalla, 8040 saatta puhallella asioita korvaan ehkä vähän selkeämmin. Alemmas ulottuvan bassopään huomaa pääerona jos kuunnellaan ilman subwooferia. 3,5 metriä on jo ison kaiuttimen kuunteluetäisyys ja selvästi liikaa kummallekkin. "Liikaa" tarkoittaa tässä nyt sitä tarkkailukaiuttimen veroisen ääni-ikkunan ja läpivalaisevan selkeyden saavuttamista, mitä ei noilla tuonne asti saavuteta. Kyllähän niistä ääntä lähtee ja perusasiat toimivat tuonnekin asti, mutta ne audiosta high fidelityä tekevät asiat jäävät kuulumattomiin. Optimivihreällä 3,5 metriin asti venyttävä hinnat-alkaen -malli on 1037C/1038CF/1238CF. Tässä puhutaan nyt siis sellaisista asioista mitä ei vältämättä huomaa, eikä ainakaan osaa kaivata, jos ei ole teräväpiirtotoistoon päässyt tottumaan. Tämä kuunteluetäisyysasiahan ei nyt sitten koske vain Genelecciä vaan yhtäläisesti aivan kaikkia kaiuttimia. Gene vain kertoo tämänkin etäisyysasian rehellisesti niin kuin se on. Muut valmistajat kertovat satuja jopa seitsemään kilometriin toimivista jalustakaiuttimistaan. Tai sitten vaikenevat koko asiasta/ piereskelevät jotain ympäripyöreyksiä, esim 5" bassokeskarillisen pikkupöntön "sallittu kuunteluetäisyys 1 - 4 metriä" yms täyttä scheissea.
Heräsi kysymys liittyen 7050B subbariin. Onko normaalia, että tuo pörisee hieman itsekseen, oli johdot kiinni tai ei. Hurina ei ole jatkuvaa, vaan se ilmenee välillä ja sitten taas häipyy. Hurina tuntuu ikään kuin kelluvan. Pistorasia on maadoitettu. Tekevätkö muidet 7050B:t vastaavaa, vai onko subbarina viallinen? Voiko tuolle tehdä mitään?
Kuulostaa vialliselta muuntajalta. Lähetä 7050B kotiinsa Reindeer Waterin tukikohtaan G-huollon tarkastukseen. http://www.genelec.fi/yhteystiedot/
Tässä kun ollut nuo jalustimet ylhäällä, niin itse voisin heittää kyssärillä, jotta millä tunkkais 1022b:t lattiatasosta hiukka ylöspäin. Nuo Genelecin omat jalustat on ehkä hiukka turhan hinnakkaita. Noissa barbababoissahan on ainakin wall mount,side mount sekä sellanen pohja mount -mahdollisuudet. Jengat taitavat olla jotain 10mm luokkaa, ettei ihan pienimmästä päästä nekään. Mietin aiemmin et tökkäis seinään kiinni, muttei taida olla hyvä idea pitää seinässäkään aivan kiinni vaan vähän ilmaan pitäisi saada väliin jäämään. Onko kellään mitään luovaa ehdotusta noiden varalle. Ilmeisesti jotain trumpettijalkoja oli joskus ollut saatavilla, mutta kuulostavat jo aika kauheilta
Noin isolle aivan seinässä kiinni on paras paikka mikäli seinää pystyy edes vähän vaimentamaan. Ja vaikka ei pystyisikään on se siltikin luultavasti paras. Vahvistimen jäähtyminen pitää tietenkin ottaa huomioon. Kannattaa mitata tarkkaan ihan käytännössä kuuntelupaikalta mikrofonilla oman pääkallon paikalta. Onko sinulla taajuuskorjain käytettävissä?
Morjesta Maverick, Tuota on mulla kun ostin sen Onkyon PR-SC886 A/V-prossun tuolta Marekilta. Siinä näyttäisi olevan EQ, sekä mun surroundiin vielä suureksi ilokseni jakotaajuus valittavissa jokaiselle kanavalle erikseen (2x1022 + 3x8020), eli säädöt on suht hyvin muokattavissa. Jännittää vaan hiukan kun seinä taitaa olla jotain "ei-kantava" mallia että miten se kestäisi noiden painon, toki katto olisi yksi mahdollisuus myös, mutta taitaa olla vielä vaikeempi toteuttaa. Tyyliin katosta roikut alas, mihin laittais babat roikkumaan. Surroundit taidan pultata kattoon anywas kun tuli niihin ostettua oikein Genelecin omat mountit. Noi barbababat taitaa olla jotkut vanhat studio tms käytöstä poistuneet ja siksi aika järeillä kiinnitysmahdollisuuksilla varustetut, nätit eivät ole mutta hellasäröstä ei pelkoa kun ei yhteistä osoitetta Mikki mitä ajattelin käyttää on joku suht perus Audessey:n Onkyon mukana tullut tötterö.
Tuolla ei tule kunnon mittauksia. Sinulla on niin timanttinen setti että nyt ei kannata häröillä. Oikeat mittausvehkeet ovat esim. tässä: http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=7_74&products_id=1387 http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=297_301&products_id=3064 http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=71_105&products_id=1550 Softa (pitää tekaista käyttäjätunnus että pääsee lataamaan): http://www.hometheatershack.com/roomeq/ Pohdintaa: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/63943-Room-EQ-Wizard-aloittelua?p=1480029#post1480029
:king: Okei. No pitää laittaa softa tutkintaan sekä kamat hankintalistalle, kun ei ältsin kallis toi korttikaan ollut. StPaul muutenkin tuettujen kauppojen listalla heittämällä! Toi on vähän uusi maailma mulle,mutta uskosin että noilla vinkeillä pääsee jo kohtalaisesti alkuun. Vielä ennen kaikkea pitää ratkoa tuo mountti-ongelma, että miten ja mihin, mutta siihen on jo varattu pullo punkkua ja odottelen toista tuomaria, että pääsee oikein kunnolla pohtimaan tilaratkaisuja. Liene ei olisi paha huollattaa noita babojen vahvareitakaan, sekään touhu kun ei kauhean hinnakasta Genelecin neuvokkaan aspan mukaan ole. Hyvä tästä tulee, ja kiitos paljon vinkeistä!
Kysytäämpä neuvoa, kun tuli ostettua uusi vahvari(yamaha 667) etuseksi geneille(8030+7050) ja näissä valmistajan termit on taas hieman erilaiset entä vanhassa marantzissa. Musiikkitoistossa ei mitään epäselvää, kun Front-kaiuttimet on laitettu largeksi ja subbari off, joten gene saa itse hoidella bassojen leikkauksen. Mutta ongelmia tulee sitten elokuvatoiston kanssa.. Eli asetuksista subbari päälle ja etukanavat yhä largena, jotta yamahan oma 'bass cross over' ei lähde käyntiin. Mutta tämän lisäksi yamahassa on asetus nimeltään "Extra Bass", joka määrää miten etukaiuttimien matalat tajuudeet toistuvat. 'Extra bass' OFF = "etukaiuttimet kokoasetus määrää toistuvatko etukanavien matalat tajuudeet etukaiuttimista vai subbarista" ON = "Etukanavien matalat taajuudet toistuvat sekä subbarista että etukaiuttimista". Joten pitääkö minun tapauksessa extra bass olla 'off', jotta subbari ulostuloon menee pelkästään lfe-raita ? Vai mikä olisi optimaalisin asetus, jotta bassojen leikkaus toimisi iisalmelaisten haluamalla tavalla :OI
Oikea asetus on ekstra passo = off. Tuolla ei kyllä pitäisi olla sinun systeemissäsi äänellistä vaikutusta, koska 8030:n ylipäästösuodin on kuitenkin signaalia vastassa.
Tervehdys kaikille Genelec harrastajille. Haluasin eka sanoa että on todella mielenkiintoista lukea tätä genelec foorumia, täällä selvästi keskitytään myös juuri niihin tärkeisiin perus asioihin jotka vaikuttavat kaiuttimen sointiin, Maverick :thumbsup:. Ei siis pelkästään kuinka "kytket" genelecin vahvistimeen. Genelec on pyörinyt mielessäni siitä lähtien kun kotiteattteri harrastukseni aloitin. Kuitenkaan en ole niitä raskinut ostaa tai rahat eivät ole riittäneet. Harrastukseni on kuitenkin edennyt siihen pisteeseen että minulla on behringerin aktiivimonitori kaiuttimia ympäri huonetta (5.1) ja profiloitu screeni roikkuu katosta. Omistan ehkä hieman erikoisen ajattelu maailman että kaiuttimet ovat vain työkaluja äänentoistoa varten, joten siksi behringerin studiomonitorit olen ostanut jotta pääsen "harjoittelemaan" äänikenttää. Olen vasta muuttanut omaan puutaloon johon olisin valmis tekemään tarvittavia asennuksia äänen ehdoilla. Kyseinen tila mihin rakentelen palvelee olohuoneena, minkä haluasin muuttaa tyylikkääksi äänentoisto/kotiteatteri huoneeksi. Tilaan olisi tarkoitus rakentaa seinä minkä sisään upottaisin etu kaiuttimet. Screenin taakse valitsen joko 1032A tai 8050A, kuuntelu etäisyys noin 3-3.5m. Olen ymmärtänyt että 8000 sarja on parempi kuin tämä vanha 1032 mutta sitten taas refleksi reijät kummassakin ovat aivan eri suunnissa mikä mielestäni hankaloittaa seinän "sisään" asentamista. Seinän rakennetta en ole vielä päättänyt ja kuinka paksu siitä tulisi. Pystyykö kumpaakaan genelecia ns. Flushmout periaatteella asentamaan seinän sisään ja olisiko siitä mitään etua?. Ajatus kuitenkin olisi tehdä seinästä yleisesti "imevä", rakaa lasivillaa tai akustiikka levyjä mitä sitten valitseekin. Millainen seinän rakenne pitäisi olla että kaiuttimen toisto olisi hyvä? Kannattaako näitä edes upottaa vai antaako olla vapaasti kankaan takana? Tämmöistä pilkun viilaamista mutta mielestäni erittäin tärkeä asia! Seinää en ole vielä hetkeen rakentamassa mutta kaiuttimet haluasin kuitenkin valita tätä suunnitelmaa varten oikein. Olisin erittäin kiitollinen vastauksista.
http://www.genelec.fi/ak/faq/akustiikka/kaiuttimien-upottaminen/ Genelecin omilla seinäasennussarjalla on hintaa... http://www.stpaulssound.fi/kauppa/i...uct_info&cPath=3_437_480_481&products_id=4642
Onhan Genuja seinäasennusmalleinakin: http://www.genelec.fi/ak/tuotteet/seinaasennuskaiuttimet/ T: Vesku
Kiitoksia vastauksista. Tuolta genelecin sivuilta löytyy kyl hyvin tietoa tosta seinä asennuksesta. höh olimpas huolimaton kun en sieltä ekana tarkistanut kunnolla :hitme: