Mukana tulee vain virtajohto. Eli äänilähteen kytkemiseksi tarvitaan aina joku erikseen hankittava johto.
Onko tämä näin tosiaan myös tässä 8020B mallissa, missä siis ei ole ilmeisesti xlr liittimiä vaan rca:t pelkästään? Eli ei tule rca-rca linjatasoista johtoa kaiuttimelle? Entäs jos hankkii 5040A tohon vielä kaveriks - mitä sen mukana tulee? http://www.thomann.de/fi/genelec_8020bwm_white.htm
Joo, kuutiot meni vähän alakanttiin. Nopean laskuopin mukaan laskin kuutioiksi 144 mutta edelleen antoi ykkösvaihtoehdoksi 8020B:t. Maltillinen äänenpäine, rangella ei niin väliä, stereo, ei subia, ikä 31-40, kotikäyttöön, ...
8020:ssa on XLR-liittimet. 5040 on todennäköisesti liian pieni. Sen myyntipakkaus sisältää virtajohdon, 'kaukosäätimen' ja muistaakseni 2kpl mono-rca johtoja, korjatkaa, jos olen väärässä. Jokatapauksessa 8020 kanssa soveltuvia xlr-kaapeleita siinä ei tule.
Onkohan mitään kauppaa tai nettikauppaa mistä saisi tilattua oikein kytketyt valkoiset RCA (uros?) to XLR (uros?) kaapelit 5040 ja 8020b välille? Onhan tuo sukupuolisuus oikein noin että molemmat päät uroksia?
Valkoinen väri voi olla se suurin ongelma, sillä ainakin mustana noita löytyy lähes mistä tahansa. Omat on tullut hankittua St. Paul's soundista. Tietysti vaihtoehto voisi olla valkoinen RCA-piuha (jos tällainen on helpompi löytää) ja siihen XLR-RCA -adapteri päähän. Uros-uros on oikein.
Tuli juuri hankittu 2 x 8030a valkoisena + project pre box esivahvistin + RCA-XLR-piuhat 1200 eurolla hintakilpailun jälkeen. Tyytyväinen olen hintaan. Hirveän montaa laitetta noihin ei saa kiinni, mutta riittää tällä hetkellä. Suuri plussa, että esivahvistimessa erillinen kaukosäädin. Mikä olisi helpoin kaapelivaihtoehto kannettavan ja MP3-soittimen liittämiseen? Entä tulevaisuudessa, mitä tarvitsisi erillisen äänikortin lisäksi?
Ajattelin päivittää kaiuttimia kerrostaloyksiöön, olohuone n. 30m^2. Tällä hetkellä BK elecin 200df subbari ja kolme Tannoyn F1:stä. Vahvistimena toimii Sonyn str-dg910, jota ei ole tarkoitus vaihtaa. Mielessä olisi kaksikanavainen kokoonpano 8020 tai 8030 ja siihen subbari, mikäli tarpeellinen. Saavutetaanko 6010 setillä (sis. 5040 subbarin) riittävä toisto omaan kuunteluympäristöön? Vanhat kaiuttimet ja subbari olisi tarkoitus myydä pois. 8020/30 setin puolesta puhuisi, kun tästä joskus muuttaa pois niin ei tarvitsisi päivitellä. Mikäli kokoonpano tulee olemaan 20/30, niin subbari tulee ostettua myöhemmin. Paras vaihtoehto olisi saada kaiuttimet ilman, että tarvitsisi ostaa erillistä subbaria, jolloin subbarin hinta voitaisiin käyttää mahdollisesti parempaan kaiutinpariin. Käyttö pääasiallisesti musiikki, satunnaisesti elokuvia.
1. "Riittävä" ja "subwooferin tarve" ovat jokseenkin subjektiivisia asioita. 2. Onko vahvistimessa pre-outit? 3. Jos noilla namiskoilla mennään, niin ehdottomasti 8030:t. Maailman historiassa kukaan ei ole koskaan katunut, että "tulipa ostettua hyvät kaiuttimet". Jos Geneleciä meinaat, niin niin isot, kuin lompakko kestää (8000 sarjasta, siis). 8020:lla ei oikein musiikillakaan tahdo pärjätä vailla subwooferia, 8030 menee jo monen mielestä ihan ok. Ja sen subwooferin saa aina hankittua myöhemmin, jos alkaa siltä tuntua, että sitä kaipaa. Yksi kannanotto isompien puolesta. Äänenpaine ei ole ainoa hyve.
Kiitos nopeasta vastauksesta. Tätä vähän ounastelinkin. Isompi-parempi siis . Mikäli oikeen ymmärsin laitteen spefikaatiosta netin ohjeesta, niin Pre Out SW x4, eli normi kaiuttimella ei pre-outtia löydy. Tässä harrastuksessa ei taida olla mahdollista tyytyä siihen sen hetkiseen niin kuin ei myöskään tietokoneissa. Olen katsellut myös muiden valmistajien lattiakaiutin malleja mutta ehkä nämä ovat monikäyttöisemmät ja plussaa kotimaisuudesta
Nekin kannattaisi jättää pakkaamatta jos laatu on mitä on kun surisee vain. Bilteman kaapelit rokkaa Tulipa taannoin ihmeteltyä tuotakin....
Googlasin kuvan takapaneelista, eikä näy liittimiä. Periaatteessa tuohonkin liittäminen on mahdollista, mutta uuden AV-vahvistimen hankkimalla päässet helpommalla, sikäli kun tuossa Sonyssa ei ole jotain ominaisuuksia, mistä et missään tapauksessa halua luopua.
Mulla täsmälleen samanlainen kokoonpano eli 2 x 8030a + + RCA-2 x XRL-piuha + 2 x RCA-RCA-piuha. Voisiko joku oikein rautalangasta vääntää, että miten saan television äänen tulemaan geneleceistä ja samalla esivahvistimen väliin toimimaan? Nyt jotkut johdot menee väärin päin ja kaiuttimista ei tule ääntä. Televisiosta olen kytkenyt TV:n kaiuttimet pois ja valinnut äänilähteekti ulkoiset kaiuttimet. Kyseessä Samsungin LCD-televisio. Olen nyt laittanut geneleceistä virtajohdot pistorasiaan ja XLR-päät kaiuttimien inputiin ja RCA-päät esivahvistimen out-kohtaan. Miten RCA-RCA-piuhat television ja esivahvistimen välillä? Esivahvistimen virtajohto pistorasiassa.Jotain nyt mennyt vikaan...
Television LINE OUT -liittimistä RCA-johto esivahvistimen IN-liittimeen. Onhan televisiossasi LINE OUT -liitin (RCA)? Joissain uudemmissa on vain LINE IN eli television äänen sisääntulo RCA:lla ja lähtö ainoastaan optisella (esim. "digital out"). Jos television päässä ei ole lähtöä, ei toimi niin millään. Mallinumeron tietämällä tuon selvittäisi googlellakin, mutta katsopa nyt ensin, mitä siinä RCA-liittimessä siellä television takana (oletan, että se on takapaneelissa) lukee. Linjalähdön puuttuessa voit toki käyttää äärimmäisessä hädässä myös kuulokelähtöä, jos sellainen löytyy. Yleensä niissä tosin on 3,5mm-liitin, eli RCA/RCA ei käy, vaan tarvitset 3,5mm/RCA. Sikäli kun siellä on tosiaan linjalähtö, niin ilmeisesti piuhat on oikein.. Eli sitten tarkistamaan toisella äänilähteellä, että toimiiko ja jos toimii, niin pöyhimään television asetuksia. EDIT: kävin muutamaa Samsungin televisiota vilkaisemassa heidän sivuillaan, ja äänilähtöinä mainittiin vain digitaalinen (optinen).
Kiitos nopeasta vastauksesta! En tajua mitä tarkoitat 'Line out'-liittimellä, mutta televisioni takana on reunassa 'AV IN'-osa, jossa kolme RCA-liitosta (keltainen videolle ja valkoinen sekä punainen audiolle) ja takana 'COMPONENT OUT'-osa, jossa viisi RCA-liitosta (audiolle punainen ja valkoinen sekä Pr- (punainen), Pb(sininen)- ja Y(vihreä)-kirjaimet). Ei luulisi olevan kovin vaikeaa. Ilmeisesti tarvitsen siis jonkun muun piuhan, missä toisessa päässä digital outiin sopiva ja toisessa päässä RCAx2? Voi perse. http://www.chord.co.uk/products.php?pg=107 <- Noilla RCA-RCA piuhoilla pitäisi televisio saada esivahvistimeen. [edit]Jos hankin tuon kaapelin mikä puuttuu niin nuo 2 kpl RCA-RCA-piuhoja voi kuitenkin liittää esim. blu-rayn ja esivahvistimen välille?
Linjatasoista analogista äänen ulostulo-liitintä. Avainsana tuossa on "IN". Se on sisääntulo. Siitä voisi viedä ääni- ja kuvasignaalin televisioon, mutta ulospäin se ei siitä tule. Ei niin millään. Tuo on komponenttivideon lähtö, jossa kuvasignaalille on kolme liitintä ja äänelle kaksi. On täysin mahdollista, että tuo toimii vain silloin, kun se on a) erikseen kytketty päälle, b) siinä pitäisi olla kuvalähde lisäksi kiinni. Tai sitten ei. En osaa sanoa. Laitapa television mallinumeroa tulemaan, niin minä tai joku muu voi paremmin ottaa kantaa. Ei ja ei. Television päässä on digitaalinen lähtö (digital out), josta siis tulee digitaalista äänisignaalia ulos. Esivahvistimesi taas ottaa vastaa analogista singaalia. Tuo ei onnistu millään yksittäisen johdolla, vaan digitaalinen signaali pitäisi muuttaa analogiseksi. Yleisin laite tähän tarkoitukseen on "AV-vahvistin". Televisio: tuuttaan digitaalista ääntä -------------------------------> Project BOX: osaan ottaa vastaan vain analogista ääntä. Ymmärrätkö ongelman? Sama ongelma silloin, kun tv-lähetys muuttui digitaaliksi: analoginen televisio ei sitä ymmärtänyt, vaan väliin piti hankkia digiboksi signaalia muuntamaan. Tuon takia yleensä käytetään AV-vahvistimia, jos tarkoitus on liittää televisiota ja blu-ray -soitinta ja muuta. Pelkän cd-soittimen kanssa tuo Box olisi passelimpi. [quoteJos hankin tuon kaapelin mikä puuttuu niin nuo 2 kpl RCA-RCA-piuhoja voi kuitenkin liittää esim. blu-rayn ja esivahvistimen välille?[/QUOTE]Kyllä, sikäli kun blu-ray soittimessasi on - jälleen kerran - analogiset äänilähdöt siinäkään. Eli "line out" tai "analogue out" tai "multi channel analogue out". Nyt jätetään ne johdot rauhaan. Fiksuin ostos television ja Genelecin väliin olisi ollut AV-vahvistin. Tämänhetkinen ongelmasi on se, että vahvistimesi osaa ottaa vastaan vain analogista signaalia. Tämä on fakta. Sen sijaan televisiostasi ei toistaiseksi kuvauksesi perusteella ole löytynyt toimivaa ANALOGISTA äänen ulostuloa. Telkkarista ulos ja vahvistimeen sisään, get it? Minkään maailman johdolla digitaalinen ei muutu analogiseksi.
Suuri kiitos selkeästä vastauksesta! Mieleeni vain tuli, että onko AV-vahvistin tosiaan ainoa mahdollisuus eli mitä mieltä olet esim. väliin tulevasta 'adapterista'?: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6587/cbnqm/Cypress-DCT-3-DA-muunnin-Coaxial-Toslink-L-R-RCA
Ongelmasi ei suoranaisesti liity mitenkään aktiivikaiuttimiin, vaan tosiaan siihen faktaan, että signaali tarvitsee muuntaa jossain vaiheessa digitaalisesta analogiseksi. Tilanne olisi sama, mikäli käytössä olisivat tavallinen stereovahvistin ja passiivikaiuttimet. Jos lähde (tässä tapauksessa tv) ei sisällä analogisia ulostuloja, tarvitsee signaali muuntaa jossain vaiheessa lähteen jälkeen. Monesti se tapahtuu av-vahvistimessa, joissa on da-muunnin sisäänrakennettuna. Toinen vaihtoehto on juurikin erillinen da-muunnin. Linkkamastasi laitteesta minulla ei ole mitään kokemusta, mutta nopeasti katsomalla se toiminee kyseisessä käytössä.