1. Ei, AV-vahvistin ei ole ainoa vaihtoehto tai edes järkevä, koska sinulla on jo esivahvistin. 2. Helpoin tapa olisi edelleen käyttää joko linjatasoista ulostuloa televisiossa, tai mikäli sellaista ei ole, kuten nyt vaikuttaa olevan, television kuulokeliitäntää. Silloin vaadittava johto olisi 3,5mm/2RCA. 3. Tuosta putikasta ei ole mitään käsitystä, mutta epäilen, josko halvalla saa hyvää, varsinkaan muun settisi ollessa sangen pätevä. Edullisemmalla ja todennäköisesti yhtä hyvään lopputulokseen pääsisit käyttämällä sitä kuulokeulostuloa. Miksi muuten alunperin ostit Project-Boxin esivahvistimen?
Eli tuo väliin tuleva adapteri on ihan fiksu veto jos en tässä vaiheessa halua investoida isompaan vahvistimeen? Huonontaako tuo väliin tuleva laite äänenlaatua merkittävällä tavalla?
Verrattuna mihin? Tällä hetkellähän mistään ei kuulu mitään. Noin ylipäätään, tässä on muutama kelvollinen DAC (Digital to Analogue Converter eli D/A-muunnin): DacMagic +, joka olisi muuten kelvannut sellaisenaan Genelecin kaveriksi, ilman mitään lisälaitteita tai vahvistinta. Lead Audio. Molempien puutteena voinee pitää kaukosäätimen puuttumista. Mutta vilkaisepas hintaa. Toki molemmissa on läjä ominaisuuksia, joita tuossa linkittämässäsi putikassa ei ole, mutta silti olen skeptinen siitä, kuinka hyvää laatua noin edullisesti voi saada. Edelleen könyäisin sen television kyljen läpi etsien kuulokelähtöä..
Suurin syy on yksinkertaisesti se, että esivahvistin tuli käytännössä ilmaiseksi. Tarkoitus oli siihen plugata blu-ray + jokin muu laite kiinni. Ja tilaa suurikokoiselle av-vahvistimelle ei oikein ole. Haluaisitko vielä viimeisillä hermon rippeilläsi sanoa, kummalla tavalla ääni olisi laadukkaampaa; 3,5mm-RCAx2-piuhalla, vai digital out -> halpa erillinen d/a-muunnin -> RCAx2? :hitme: [edit]Luinkin edellisen viestisi, eli 3.5mm mennään. Ja jatkossa sitten tuo saatu esivahvistin pois ja toinen laite tilalle. Kiitän kärsivällisistä vastauksista.
Kuulokelähdössä lisäbonuksena TV:n volumesäädin toimii, digi- ja linjalähdöistä tulee yleensä vakiotasolla. Joissain malleissa voi asettaa toimiiko, yleensä ei.
Haluaisitko vielä viimeisillä hermon rippeilläsi sanoa, kummalla tavalla ääni olisi laadukkaampaa; 3,5mm-RCAx2-piuhalla, vai digital out -> halpa erillinen d/a-muunnin -> RCAx2? :hitme: Ei pysty sanomaan kokeilematta, tod näk kummastakin riittävän hyvä TV äänelle.
Jälkimmäisellä jää ainakin mahdollinen 3,5mm liitoksen asentoherkkyys ja naarasliittimen ja töllön "kuulokevahvistimen" heikko laatu ja mahdolliset maalenkit ym. häiriölähteet pois, jolloin äänenlaatu on kiinni DAC:in ja vahvistimen laadukkuudesta, jotka kuitenkin "pesevät" tuon 3,5mm vaihtoehdon mennen tullen... T: Vesku, nimimerkillä: "Kokemusta 3,5mm naarasliittimien heikosta/olemattomasta laadusta"...
Huomioiden, että alle 40e DACilta ei voi odottaa juuri mitään (ellei merkki ala B:llä) ja se, että Suomalaisen TV-lähetyksen ääni on laadullisesti mitä on, rohkenen epäillä, minkä verran jos lainkaan noissa on eroa.
Itsellä kokemuksia Samsung TV:n 3.5 mm kuulokeliitännästä, täysin OK mekaaninen laatu ja äänenlaatukin aivan riittävä TV-äänelle. Minkä merkkisestä sinulla kokemusta?
Täällä toisilla kokemuksia uudesta 6000A:sta, Tubesta? Hankin tänään ja pulttasin keittiön seinään (sen voi myös seinäasentaa vaakaan, reiätkin on valmiina). Voi jummi. Meillä on kotona jo liuta muita pikku-Geneleccejä (6010A, 8030A) mutta silti veti naama aika rankasti hymyyn kun kytkin tuon ekaa kertaa tulille. Ei noin pienestä purkista kerta kaikkiaan voi lähteä niin hyvin ääntä! Eihän tuollainen kahteen suuntaan "tuuttaava" torvi tietysti samantasoista stereokuvaa tuota kuin perinteiset aktiivimonitorit mutta ai että se soi hienosti keittiön tyyppisessä tilassa, jossa tarkoitus on saada sopiva taustamusiikki soimaan. Mielestäni tuossa Tubessa - jota mm. Stockmann myy nyt 429 eurolla - on ihan pistämätön hinta-laatusuhde. Kerta kaikkiaan. Stocka muuten myy verkkokaupassaan valkoista versiota - ja juuri sen halusin. Mietin vaan että ovatko nuo samaa "1000 kappaleen rajoitettua erää" kuin Genelecin verkkokaupassa myynnissä olevat. Geneleciltä niitä saa vain harmaana (?). Suosittelen todella lämpimästi tällaisiin "toissijaisiin" kuuntelutarkoituksiin. Investoin vielä Audio Pron langattomaan settiin ja sillä siirtyy signaali kivuttomasti olkkarista keittiöön. Tuon setin vastaanotin on kuin tehty Tubelle, jossa on valmiina USB-virtaliitin vastaanottimelle. No, ei ihan täydellistä, sillä Audio Pron kalikka on musta. Ei se onneksi jalustan alta näy.
Itse asiassa ainoa meikun (kieltämättä korkeat) mekaaniset laatuvaatimukset täyttävä em. naarasliitin (liittimet) löytyy Panasonicin töllöstä... Tietokoneen emoilta nomaalisti löytyvät ovat suoraan sielta, syvältä ja poikittain... T: Vesku
Hei mites saisin kätevästi Vinyylisoittimen ja iMacin kiinni 8020B settiin? Eli en haluaisi käyttää erillistä pre amppia vinyylisoittimelle ja sitten vielä erikseen dac tai esivahvistin.
Olen pari vuotta kuunnellut tietokoneelta musaa 6010-parin + 5040 -subbarin kanssa. Soundi on ihan ok, mutta nälkä on kasvanut vähitellen! Mitä mieltä olette, kannattaako vaihtaa 6010:t 8020B -boxeihin? Paraneeko ääni kuultavasti? Isompaa subbaria en raaskisi enää hankkia joten kannattaako kuitenkin pitää edelleen tuo 5040 käytössä? Ja voiko 8020 kanssa käyttää sitä kätevää "änenvoimakkuusmukulaa" joka tuon 5040 kanssa tuli? Vaatiiko nuo 8020:t uudenlaiset johdotukset?
Itselle kävi juuri noin ja 6010 vaihtui eka 8020 malleihin ja lopulta 8030. Merkittävin ero oli 6010 - 8020 välillä. Se on TODELLA iso ainakin omasta mielestäni. Tästä on kirjoiteltu juuri enemmänkin 6010 ketjussa.
1. Paranee, varsinkin jos etäisyyttä on vähänkään enemmän. 2. 5040 voi käyttää, mutta joudut tekemään muutaman säädön, koska 5040 on paketista vedettynä säädetty 6010:lle. Kts. ohjekirja. 3. Voit käyttää "kaukosäädintä" edelleen. 4. 8020:n kanssa tarvitset XLR-liittimiä eli käytännössä RCA-XLR -kaapelit nykyisten RCA-RCA tilalle.