Nyt on PS64D8005 seinällä (toivottavasti vielä työpäivän jälkeenkin) ja hyvältä näyttää. Ehdin vähän asetuksiakin säädellä jo AVS Forumin vinkkien mukaan. Tuo plasman sirinä vaan on jännä juttu, johon en ole törmännyt, koska en ole ennen plasmojen kanssa ollut tekemisissä. Sirinä tosiaan "kuuluu" ainoastaan sweetspotissa ja pienikin liikkuminen tuon alueen ulkopuolelle hävittää sirinän. Muuttuuko tuo ajan kanssa positiivisesti vai paheneeko se entisestään? Olen kyllä niin tyytyväinen kuvanlaatuun yhden blurayn ja yhden Canal+ Premier HD pelin perusteella.
Olisiko jollain ajatusta saako tuota sampan omaa mediatoistinta mitenkään ulostamaan 24hz ripin natiivitaajuudellaan? Nykimisestä päätellen kaikki pyörii 60hz:llä.
PS63C7705:een ei saanut enää varaosapaneelia tai korvaavaa laitetta, saan tilalle takuuvaihtona PS64D8005:n. Ihan mukavaa, vaikka huoltoon ja vaihtoon onkin nyt mennyt kuusi viikkoa ja vielä menee ainakin viikko. Hurja on tahti kulutuselektroniikalla.
Osaako joku neuvoa d7005 ongelman kanssa? Kanavalistassa yle tv 1 vieressä on "X"-merkki ja kanava kopioituu kanavapaikalta 853 eteenpäin ihan itsekseen. Illalla oli kahdeksan ylen 1 kanavaa suosikit listalla. Miten saan tuon äksän pois? Edit: Kyseessä siis led-versio, ei plasma. Yöllä menny väärään ketjuun tämä viesti. Ehkäpä jollain on plasmassa ollut sama ongelma..
Osaako kukaan sanoa Sampan PS51D8005 nettiominaisuuksista vs. BD-D8500N? Itselläni toi D8500N ja jos molemmissa on samat nettiominaisuudet, niin voisin tyytyä tuohon PS51D7005:seen
Samsung 59"D555 Laitoin samsungille kyselyn, kun ylen logo on palanut kiinni. Ei mene takuuseen, se ei ole yllätys koska ohjekirjassahan tästä on maininta. Mutta Vi***aa aika paljon, kun 2011 mallissa voi vielä näin käydä. No, nyt sitten katsellaan ylen logoa loppu käyttöikä.
Ota yhteyttä kuluttajavirastoon, kyllä TV:n pitää normi TV katselu hoitaa asianmukaisesti vähintään kestoikänsä ajan.. oli plasma tai ei. Harmi että näitä sampan plasmoja tehdään vaihtelevan laatuisilla paneeleilla.. oma 63C7705 sietää varsin hyvin esim. peleissä esiintyviä staattisia (valkeitakin) kuvioita tuntikausia. Ei ole varsinaisesti palamista jäänyt.
Olethan kokeillut asetuksista löytyvää kuvanvierityshommaa? Se valko-musta liukukukuva poistaa tuollaiset palamiset, kunhan annat sen pyöriä tarpeeksi kauan.
Sain eilen kotiin PS59D6905:sen ja olen muuten kohtuu tyytyväinen, mutta full HD -kuva on mielestäni todella sumea verrattuna edelliseen televisioon (Sonyn W4500). Läheltä katsottaessa kuvassa on eräänlaista pisteilyä (eli mustalla esiintyy vihreitä pisteitä kohinana), onko tämä sitä kuuluisaa plasmakohinaa? Kohinaa ei erota metriä kauempaa, mutta vaikuttaisi se sumentavan terävyyttä melko paljon. Huomaa esim. PS3:sen selainta käytettäessä, että tekstejä on rasittavaa tavata, kun kirjaimet ovat sumeita. Pelatessa ja elokuvia katsellessa asiaa ei niin pane merkille. Tiesin kyllä etukäteen, että plasma ei ole aivan yhtä terävä kuin LCD, mutta en arvannut, että ero olisi noin suuri. Liikkeissä ei ollut plasmoissa yleensä ikinä mitään full HD -materiaalia, joten en osannut varautua asiaan. Vai onko kuvaamani asia ominaisuus vai joku vika paneelissa? Perintäistä pörinää ja surinaa kuuluu selvästi katseluetäisyydelle, mutta yritän siihen tottua. Jos ei totu, niin lähtee vehje palautukseen.
Kyllä, tuo on sitä plasmoille ominaista kohinaa jota näkyy varsinkin mustalla kuvalla. Tuon kohinan pitäisi kyllä pienentyä paljon jos olet säätänyt TV:n oikein. Jos sinulla ei ole oikeita säätökuvia käytettävissä, kannattaa kirkkaus säätää alaspäin siten että tuo kohina juuri katoaa. Voit käyttää vaikka elokuvan ylä ja alareunoissa olevia mustia palkkeja säätämisen apuna. Omassa 7005 mallissa noin säädettynä kirkkaus on melkolailla oikein myös testilevyllä tarkistettuna. Toinen säätö mikä vaikuttaa paljon kuvan terävyyteen on kuvakoon säätö. Tarkista että kuvakokona (MENU - Kuva - Näytön säätö) ei ole valittuna 16:9, Autom. leveys, Zoom tms. Valittuna pitää olla "Mukautettu ruutu" tai "Screen Fit", muuten näyttö ei toimi 1:1 1080 resoluutiolla materiaalilla vaan skaalaa sitä ja se aiheuttaa epäterävyyttä. Jos tuleva kuva on jotain muuta kuin HD materiaalia, silloin "Mukautettu ruutu" ei ole valittavissa ja TV luonnollisestikkin skaalaa 1080 resoluutioon. Mielestäni oman tv:n terävyys on ihan hyvää luokkaa, tosin en ole verrannut sitä LCD televisioihin.
Kiitoksia vinkeistä. Mulla taitaa olla nimenomaan tuo automaattinen wide tjsp. kuva-asetuksena päällä. Täytyypä kokeilla tuota toista vaihtoehtoa. SD-kuvan säädin hdtvtestin asetusten mukaan, samoja asetuksia ei oikein saa PS3:en kanssa, koska olen asettanut sen PC-inputiksi, jotta input lag olisi mahdollisimman alhainen. Toki kirkkautta voisi kokeilla säätää vielä hiukan alaspäin.
TV:tä ei kannata säätää minkään sivuston tai foorumin antamien ervojen mukaan, jokainen paneeli on jossainmäärin yksilö ja tarvitsee omat säätönsä. Vaikka mitään kovin suuria eroja ei olekkaan niin noilla muitten kalibroinnilla on sattuman kauppaa meneekö oman telkun asetukset kohdalleen vai enemmän pieleen. Kokeilin omassa joskus useampia toisten kalibrointiarvoja ja jotkut tekivät kuvasta aivan kamalan, toisilla taas ei silmämääräisesti ollut paljoakaan eroa omiin asetuksiin joissa vain värikylläisyys, tint, kontrasti ja kirkkaus on sädetty testikuvien avulla kohdalleen Movie tilassa Warm 1 värilämpötilalla sekä ylimääräiset kuvanmuokkauset pois päältä. Noilla muitten kalibroinneilla mennään vain oletusasetuksista suuntaan tai toiseen, harvoin kuitenkaan niin että kuva olisi oikea, pelkästään eri kuin tehdasasetus. Tuo PC inputin asettaminen poistaa mahdollisuuden käyttää tuota 1:1 Screen Fittiä, valittavissa on vain muistaakseni 16:9 ja 4:3. En kyllä ymmärrä miksi näin pitää olla koska silloin PC ja konsolikäytössä kuvaan tulee overscannia mikä ei varsinkaan PC käytössä luulisi olevan toivottavaa. En tiedä toimisiko sitten jollain VGA:lla tai DVI:llä ja oikeasti PC:n kanssa oikeammin kuin HDMI:llä (olikos tässä edes VGA/DVI liitäntöjä...) Voit testata sen jollain kuvalla, tv croppaa tuolla PC inputilla jonkin verran kuvasta - tekee skaalauksen - sumentaa kuvaa. En suosittele PC inputin käyttöä. Kokeilin sitä itsekkin kun pelasin viimeisintä Uncharted peliä ja kuva todella oli melko paljon epätarkempi. Käytä vain game modea, lagi on silloin ainakin omasta mielestä riittävän pieni ja kuva parempi, säätömahdollisuuksia hieman enemmän.
Noniin, vaihdoin PC inputin pois ja game moden päälle. Samalla asetin kuvan koon asentoon Screen fit. Ja täytyy sanoa, että nyt on kuvan terävyys kohdallaan! Eli kiitoksia vinkeistä . Mites Samsungin omistajilla on käytössä tuo mustan tason säätö? En muista yhtäkkiä mikä sen nimi valikossa oli, mutta arvoina oli low ja normal. Asennossa low musta on todella mustaa, mutta kuva on liian tumma ja kaikki tumman pään yksityiskohdat häviää. Normalilla taas vaikuttaisi, että kuva on ehkä hiukan liian vaalean sävyinen ja muistuttaa aika paljon edellisen LCD:n kuvaa. Miten saisi säädettyä jotenkin näiden välille? Jätin asetuksen kohtaan "Normal" ja vähensin kirkkautta 45:een ja cell lightin arvoon 13, mutta edelleen kuva hiukan liian kirkas ja musta harmaahkoa.
Kannattaa joku testikuva tyrkätä ruutuun (esim. telkun oma?) missä olisi harmaasävy porrastu niin siitä saisit perus mustan ja valkoisen pään kohdilleen.. Tuo low ja normal on siis se skaala väreissä ja mielestäni kannattaa pitää siellä Normal tilassa mutta myös PS3 päästä pitää laittaa vastaavaksi.. siellähän on kaikenlaisia vaihtoehtoja. Jos siellä ei ole vaalentavaa tekijää niin sitten rukkaat sen skaalan telkusta "oikein". Itselläni vanhemmassa C sarjalaisessa saa pelimoodissa+ Standard asetuksella laittaa Cell light 16 kieppeille, kirkkaus 52 ja kontrasti 95 (gamma tais olla 0) niin kuva on hyvä, ei puhki kummastakaan päästä ja värit ja keskisävyjen kirkkaus hyvä. Kaikki dynaamiset kontrastit ja mustan taso "parannukset" pois. Edge enhacement voi ola päällä, ei aiheuta huononnusta kuvassa vaan silottelee tiettyjä pikku väri yksityskohtia paremmaksi. Säädöstä perus vinkki, lisää kirkkautta kunnes väriliuku palkin musta alkaa "kohisemaan" ja siitä sitten taaksepäin siten että musta on musta ilman mitään plasma kohinaa, ja seuraava harmaa sävy näkyy "hyvin", valkoisessa sama tyyli, tai ainakin niin että erotat toisistaan 2 viimeistä valkoisen/harmaan porrasta.
Täällä suunnilleen sama tarina. Tosin vaihdokiksi tulee PS64E8005. Kolmas Samsung töllö menossa, toivottavasti nyt osuisi kohdilleen.
Tuo HDMI low ja normal säätö riippuu missä muodossa kuva tulee televisiolle, sen mukaan joudut säätämään kirkkauden kohdalleen niin ettei musta pää mene tukkoon. Low asetus on käytössä vain RGB signaaleilla, ei YCbCr signaalilla. Eli esimerkiksi omassa Oppo Blu-ray soittimessa on mahdollisuus valita YCbCr 4:4:4 / 4:2:2 tai RGB Video Level / RGB PC Level. Jos valitsen jommankumman YCbCr:n niin TV:n HDMI Black Level ei ole valittavissa, vaan on oletuksena "Normal", TV:n kirkkaussäätönä käyttäisin silloin jotain 54-60. Itse käytän RGB Video Level asetusta koska erinäisten testikuvien perusteella se aiheutti vähiten virheitä kuvaan (erot todella pieniä ja juuri ja juuri nähtävissä sopivilla testikuvilla). Tällöin voin valita TV:stä Normal ja Low välillä. Käytän Low asetusta ja kirkkauden voin pitää suunilleen samassa eli. n. 54-60. Jos valitsisin "Normal" asetuksen joutuisin laskemaan kirkkauden n. 44-45:een ja silloin ainakin omassa telkussa paneeli saattaa "sulkea" itsensä kokonaan hetkeksi kun lähteeltä tulee täysin mustaa kuvaa (havaittavissa esim. Blade Runner Blu-ray alkutekstien aikana). PS3:n kanssa en ole varma mitä säätöjä olen käyttänyt, muistaakseni pleikassa RGB Limited on päällä ja muut Super White tms. myös. PS3:n Blu-ray video output on YCbCr tai Auto. TV:ssä PS3 inputille taitaa olla HDMI Normal ja kirkkaus jossain 46 tienoilla, koska käsittääkseni noilla asetuksilla pleikka syöttää aina RGB signaalia peleillä ja YCbCr:ää Blu-rayllä, jolloin tuo Low asetus aiheuttaisi sen että peleille pitäisi olla samalle inputille säädettynä suurempi kirkkaus kuin elokuville, koska YCbCr tulee telkulle aina Normal tasolla eikä sitä voi vaihtaa. Tuo PS3:n RGB Limited säätö tekee sovittamisen vielä monimutkaisemmaksi enkä itse ole vieläkään 100% varma mitä säätöjä mieluiten käyttäisin jos PS3 olis sekä peli- että elokuvakäytössä. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja säätökuvilla ja pelimateriaalilla Tuota Edge Enhancement säätöä olen myös välillä käyttänyt päällä ja pois. Toisaalta kuvaan tule hieman näennäistä terävyyttä, toisaalta se taas aiheuttaa lievää haloilua. Näyttäisi toimivan kutakuinkin samoin kuin sharpness- säätö mutta jotenkin hienovaraisemmin. Sharpness 10-15 ja Edge Enhancement on näyttää ihan hyvältä mutta testikuvissa EE näyttää lieviä haloja. Pelkällä sharpness 15 asetuksella haloja ei periaatteessa vielä näy. Lievä pettymyshän tuo mustan taso on ollut ennakko-odotuksiin verrattuna. En aiemmin ollut juuri tutustunut plasmoihin ja oletin että pimeässä huoneessa musta todella olisi ollut mustaa, mutta enempi se yhä on tumman harmaata. Parempi silti kuin useimmissa näkemissäni edge LCD telkuissa ja onpahan ainakin tasaista
Ärh. Nyt se meni rikki. Meinaan PS51D7005. Ei mene päälle ollenkaan, poweriledi vaan vilkkuu hetken aikaa kun ottaa johdon irti ja pistää takasin. Kaukosäätimeen tv reagoi vilkuttamalla samaa lediä ja siihen se jääkin. No, katotaan onko kuusi viikkoa telkkari tietokoneen varassa..
Katsoin tuolta aiemmasta viestistäsi nuo kuvat. Itsellä aivan samanlainen tilanne tuon oman 63" sampan kuvan kanssa. Kuinka nopeasti eka ilmoituksesta huoltomies pääsi paikalle ja kuinka nikottelematta vaihto tuohon 64" onnistui. Mahtaako tuo paneelitilanne tuon 63" kanssa olla pysyvä, eli varaosana ei enää löydy ja saisin itsellenikin tuon 64"?
Voisko joku D8000/7000:n omistava kerta, että onko teillä se uudempi filtteri joka tekee satenkaari efektin? Mahtaako tuo olla alkuperäistä filtteriä huonompi noin muuten? Samsung ilmeisesti viime syksynä jossain vaiheessa muutti nuo filtterit erilaisiksi sen kuplimisen takia.
Minun 59D7005:n vaihdetussa paneelissa sateenkaariefekti on näkyvämpi mitä se oli aiemmassa. Efekti vastaa dlp projektoreitten sateenkaariefektiä, ei juuri haittaa normaali katselussa. En ole kyllä varma johtuuko tuo filtteristä, tuntuisi olevan enempi itse paneelin ominaisuus. Lisäksi tässä uudessa filtterissä on sellainen vaakaraidoitus n. 5 cm välein, tämäkään ei näy normaalisti muuten kuin sivusta joskus tummalla kuvalla. Tämä on selvästi filtteristä johtuvaa koska raidoitus liikkuu sen mukaan miltä korkeudelta sitä tarkkailee. Onneksi nuo kumpikaan ei ole niin häiritseviä kuin se vilkkuva pikseli jonka takia paneeli vaihdettiin, mutta jos saisi valita niin ottaisin sen vanhanmallisen filtterin koska siinä ei tuota raidoittumista ole. Tuon takia ei kuitenkaan mielestäni kannata jättää paneelia vaihdattamatta jos siinä on muuta vikaa.