Ei veitsiä saa säilyttää tukissa! Epähygienistä ja ne tylsyvätkin siinä. Oikeampi tapa esim. on magneettitelineessä.
Aktiivisena kokkailijana olen ollut erittäin tyytyväinen Kai-veitsiin. Japanissa valmistettu ja ihan sika teräviä. Malleja saa vaikka minkälaisia, mutta hintaakin on yleensä aika paljon. Laadustahan joutuu aina maksamaan. Itse olen sitä mieltä että voi laittaa kerralla vähän enemmän rahaa veitseen, joka sitten kestää vuosia tai loppuelämän (hyvin pidettynä tietenkin). Olen itse hankkinut vähän halvemman mallin, mutta vaikka se olikin halvempi, ei ole ollut valittamsita laadusta. Kannattaa katsoa, ja ovat kuulemma maailmanlaajuisesti suosituimpia ammattilaisten kesken.
Onkohan tälläinen (eli Ikean Slitbar damaskiteräs(?) keittiöveitsi) hyvä? Yleensä kun jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei ole totta.
Kestiväthän nuo marcoolion ikeapuukot sentään 1 vuoden, 7 kuukautta ja 26 päivää. Dealextremestä reilu vuosi sitten hankkimani halpiskeraamiset ovat toistaiseksi yhtenä kappaleena. Käyttö tosin on ollut hyvin vähäistä, kun moneen hommaan (esim hedelmien yms leikkaamiseen) fiskarsin ohutteräinen juuresveitsi on kätevämpi.
Itseasiassa leikkasin porkkanaa. Veitsi on ollut kovassa käytössä ja tylsynyt jonkun verran uudesta. Klassinen kypsän tomaatin leikkaustesti terän omalla painolla ei enää nikottelematta mennyt läpi. Muutama klommokin oli terään tullut. Sarjan toinen ja isompi musta veitsi on vielä käytössä, mutta myös se on tylsynyt hieman.
Suuri osa halpiskeittiöveitsistä käyttää samanlaista surkeaa terän kiinnitystä. Yleensä ne kuitenkin kestävät porkkanoiden leikkaamisen.
Nyt on tämmöset Victorinoxin veitset. Lisäksi ovaali timanttipinnoitettu puikko. Yllätyin terävyydestä verrattuna keraamisiin. Joko on huomattavasti tylsyneet keraamiset tai eivät alun alkujaankaan olleet 100% terässä. Perspektiivi huijaa kuvassa aika paljon. Pikkuveitsien vieressä oleva on iso kokkiveitsi (20 cm) oikein mukavan leveällä terällä. Etualan kokkiveitsi taas on suhteellisen pieni.
On muuten hyviä veitsiä. Itsellä on se pieni lahjaveitsi (tomaattiveitsi) ja tuollainen iso kokkiveitsi. Isolla kokkiveitsellä leikkasin mm. suuren palan peukalosta pois :thumbsup:
Noilla sujuu varmasti porkkanoiden pilkkominen huoletta. Tuo iso kokkiveitsi on aivan ehdoton keittiön yleistyökalu. Pienet veitset ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Tomaatti- ja vihannesveitsen lisäksi yllättävän usein tulee käytettyä myös käyrävartista kuorimaveistä. Puikolla voi jonkin pitää teriä yllä, mutta teroittamiseen tarvittaisiin oikeastaan vielä eri välineet.
Kävin paikallisessa keittiötarvikeliikkeessä (Idelli) hypistelemässä ja ostin sitten samantien, kun totesin kahvojen sopivan kouraan. Yksittäin oli veitset myynnissä, mutta myyjä antoi kyllä hieman alennusta ja teroituskupongin 3 veitselle. Valmiita Victorinox-settejä on kyllä olemassa, mutta en nettitarjonnasta löytänyt mieleistäni. Hintaluokka on about samaa kuin esimerkiksi täällä: http://www.lumenex.fi/tuotteet/VEITSET Kivijalkaliikkeestä ostin, koska halusin veitsiä hypistellä ja toisaalta samantien käyttöön.
Harkitsen vakavasti käyttäväni ostopaikan teroituspalvelua (3€/veitsi). Kehui teroittavansa Turun ravintoloiden veitsistä ison osan...
Hmm, timanttipuikko kyllä teroittaa (eli hioo uuden särmän). Teräspuikot ovat sitten asia erikseen. Vai mitä tuolla yritit sanoa?