Minulla tuollainen kytkentä, toiminut noin viisimetrisellä kaapelilla ilman sovitinta ja ilman pienintäkään häiriötä yli vuoden.
Onko tuota vanhempaa valkoista 8030a:ta mahdollista vielä saada? pistin tästä tuonne teidän sähköpostiin kyssäriä eile myös.. elikkä mustalla diskantilla ja volume/power namiskoilla? Olisi nimittäin yksi avaamaton tuota vanhempaa mallia eikä kyllä nappaisi ostaa rinnalle tuota uutta missä on valkoinen diskantti ja nappulat..
On mahdollista saada mustalla diskantilla ja säätimillä. Hinta on sama. Muista vaan mainita tämä tilauksen yhteydessä.
Jokos uusista G- ja F-sarjoista voisi jotain kertoilla? Habitaressa ainakin olleet näytillä. Ja uutisista lyhykäinen esittely löytyi, muttei teknisiä tietoja. Kaiuttimet ovat ilmeisesti ulkomitoiltaan täysin vastaavia 80x0 kanssa. Onko automaattisen virrankytkennän ja valkoisen ledin lisäksi tehty muita muutoksia? Volumesäädöt ja virtakytkimet ovat ainakin häipyneet etupaneelista. Onko saundiltaan samnlaiset kuin vanhat? Subeissa langaton kaukosäätö (olihan jo 5051A:ssakin) ja enemmän liitäntöjä. Mitä muuta uutta? Saundi sama kuin 5040 ja 5051? Sopivatko F-sarjan subit yhteen esim 8020B kanssa? Ja milloinka niitä löytää liikkeistä?
Messuspekulaation perusteella uudessa G-sarjassa on uudet elementit tms. mutta kuulemma kahvipullaa on tarjolla jos joku pystyy sokkotestillä erottamaan uutta vanhasta. Uusi mallisto tais olla noin 8-10% kalliimpi.
Hei, fyysisten ulkomittojen puolesta G- ja F-sarjalaiset vastaavat 8000-sarjaa, 6010A, 5040A ja 5051A:ta, mutta sekä sisäisiä että ulkoisia, kuin myös teknisiä eroavaisuuksia löytyy paljon. ErP2013-standardin mukainen älykäs virranhallinta (standby-tilan kulutus alle 0,5 W) Valkoinen LED Kytkin LEDin poiskytkemiseen pl. G One RCA-liitin G One ja G Two RCA- ja XLR-liitin G Three ja G Four Kiinteä sisääntuloherkkyys kaikissa malleissa pl. subbarit, joka vastaa nykyistä 6010A ja 5040A eli 10 dB alhaisempi kuin 8000-sarjassa Kytkin sisääntuloherkkyyden nostamiseen +10 dB G Three ja G Four Kaiutinelementtimuutoksia pl. F One ja F Two Volumesäädin ja virtakytkin poistettu etupaneelista G Two ja G Three Virtakytkin muutettu erilaiseksi ja takapaneelin ulkonäkömuutos G One Kotikäyttöön optimoidut ja selkeämmin nimetyt huonevastesäädöt Langaton kaukosäädin järjestelmän tasonsäätöön F One ja F Two Uudistetut pakkaukset Pidempi takuu (2 + 3 vuotta) Mahdollisesti jotain muutoksia unohtui listalta, mutta päivitetään jatkossa. Uudet mallit ovat yhteensopivia sekä sähköisesti että äänellisesti "vanhojen" mallien kanssa, huomioiden sisääntuloherkkyys. Uudet mallit tulevat kauppoihin syksyn aikana.
Habitaressa oli hälisevästä ympäristöstä huolimatta mielenkiintoista kuulla Genelecin "koko sarja" vertailussa. Käytetyllä musalla G Three ja G Four vaikuttivat keskenään hyvin samankaltaisilta, mutta sitten taas 8260A oli ihan eri sfääreissä (kuten hinnan ja ominaisuuksien puolesta pitääkin olla). Tämä siis yhden biisin kuuntelukokemuksella.
Kiitoksia vastauksista. Vielä kysymys väreistä: Ovatko valkoinen ja musta ainoat saatavilla olevat värit G- ja F-sarjasta? Vai onko esim antrasiitin väristä F Two:ta saatavissa? Antrasiittihan ei käsittääkseni ollut värivalikoimissa enää 5051:n tapauksessakaan. Antrasiitin värinen 8020B-pari vain kaipaisi subia kaveriksi.
Näyttäisi verkkokauppa ottavan vastaan ennakkotilauksia uudesta g-sarjasta.G two mallille tulisi hinnaksi 910€ pari mikä kyllä saa oman valinnan kääntymään Focal cms40 mallin puoleen, vai onko jotain miksi pitäisi suosia geneä?
Kyseessähän on oikeastaan identtiset kaiuttimet, molemmilla toistetaan esim. musiikkia. Kannattanee siis ostaa edullisemmat...
Morjens. Voiko noita uusia G/F -malleja yhdistellä "vapaasti"? Olen ajatellut kolmea kolmosta eteen, kahta ykköstä taakse ja F -ykköstä alapäätä täydentämään. Syynä on melko vaatimaton elokuvakäyttö, jonka vuoksi tuntuu että takapönttöihin ei kannata hirveästi rahaa upottaa...
Voi tietenkin yhdistellä, mutta ei täysin vapaasti. Perussääntö on, että keskikaiuttimeksi voi valita maksimissaan yhden pykälän pienemmän mallin ja takakaiuttimiksi kahta pykälää pienemmän mallin. Eli mainittu kokoonpano menee vielä noihin rajoihin. F One subbari soveltuu parhaiten G One ja G Two pariksi, F Two vastaavasti G Two, G Three ja G Four kanssa. Rankempi leffakäyttö vaatii kaksi F Two:ta.
Sellainen kysymys olisi, että kuinka nuo DSP-subbarit on oikein ajateltu kytkettäväksi DSP-kaiuttimien kanssa kotiteatterivahvistimeen? Millainen olisi kytkentä esim. 7.1 XLR-ulostulot omaavasta etuvahvistimesta -> 7271 + 3 * 8260 + 4 * 8240 kombolle? Tarvitaanko jotain muutakin vielä mukaan? Onko tuollaisen setin järkevyydestä muuten kommenttia? Tarkoitus olisi ihan olohuoneeseen joskus tuollainen setti saada ja äänenpaineet ei tule nyt olemaan mitään järkyttävän kovia. Akustointia harrastettaisiin seuraavasti: Olohuoneessa, jossa etukaiuttimet olisivat (sekä seinään upotettu subwoofer), olisi raskaasti akustoitu, noin 0,5 m paksu villoineen ynnä muine akustointimateriaaleineen sekä taustapuolen kipsilevyineen. Muu huone melko normaalia olkkaria pikku akustointitauluja ym. olohuonekelpoisia elementtejä, kattoon akustointipaneelit. Katselu ja kuuntelutilana ehkä noin 30 m2, avointa tilaa tuplasti, eli 60 m2.
7271 ei syö kuin digitaalista signaalia. Tuommonen vahvaimen ja subbarin väliin. http://www.genelec.fi/tuotteet/dsp-tuotteet/ad9200a-2/
Tätä vähän pelkäsinkin. Omasta mielestäni tuo on kyllä jotenkin uskomatonta. Taitaa olla kannattavampi valita sitten 7071 + 4 x 8040, hinta tulee melko paljon halvemmaksi ja tuon DSP:n noiden kohdalta voisi antaa jonkin hyvän AV-etusen tehtäväksi. Tuollaista AV-etusta, joka kävisi sellaisenaan 7271:n kanssa ei taida olla olemassa? Ainakaan kohtuulliseen rahaan?
No eihän nyt tuo ad-muunnin maksa mitään enään tuommosen setin lisäksi Sitte siihe pitää hommata se überkallis db25-xlr-liittimellä oleva kaapeli vielä, jolla tulee signaalit vahvistimesta ad-muuntimelle