Piti oikein käydä kirjastossa "lukemassa" tämä uusi bitti ihan näiden kirjoitusten takia. No mitä sieltä löytyi, samaa "selattavuutta" kuin parina viime vuonnakin. Eli yksikään juttu ei innostanut lukemaan juttua loppuu eli vähän semmoinen "pläräämpä nyt lehden läpi"-lehti. Ilmaiseksi voin lehden "lukea", mutta tilaamaan en enään tätä tuotosta ala, menee rahat hukkaan.
Niin, ei siinä tosiaan mitään varsinaisia hifi- tai kotiteatterijuttuja ole. Eikä niitä tietokonejuttuja. Niiden sijaan on juttuja tyyliin "televisiota voit katsoa esimerkiksi seuraavilla tavoilla: a) televisiosta b) netistä c) digboksilla" ja "vertailut ovat tyyliä valtavan kokoinen kuva ja 6 pisteen fontilla jotain yhdentekevää infoa jonka jokainen jo tietää ja siten vertailutekstiä himpun verran, jossa perusteluita ym. ei juuri ole. Ja sitten on jotain aukeaman kokoisia hienoja otsikkokuvia. Jotain "Tekniikan Gloriaa" tuossa on tehty. Ehkä se lehti on ihan hyvä jollekin, mutta ei hifin, kotiteatterin, eikä tietokoneiden harrastajille. Enemmän henkilöhaastattelu-artikkeleita, joissa keskitytään muihin asioihin kuin tekniikkaan. Mennään siis tuollaiselle lifestyle-naistenlehti-alueelle, mutta vain "miehille suunnattuna".
Terve Ari, kiitos näkemyksistäsi. Toden totta, kaikki lukijat eivät kokeneet lehden uudistusta hyväksi. Karkeasti sanottuna kolmannes koki, kolmannes ei osannut sanoa ja kolmannes koki, että alaspäin mentiin. Koimme, että tulos oli meidän kannaltamme hyvä. Lehden uudistus oli niin radikaali, että odotimme voimakkaampaa reaktiota. Ne jotka ymmärsivät, ymmärsivät lehden uudistuksen juuri niin mitä me tekijät sillä tavoiteltiin. Lehti on laajentanut ajattelumaailmaansa ja katsoo elämää suuremmilla silmälaseilla. Hieman tarkemmin tuloksista tuolla: http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/blogit/hyvin_arvioitu Emme ole kääntäneet selkäämme hifisteille ja kotiteatterin rakentelijoille. Esimerkiksi seuraavaan lehteen on menossa iso juttu, miten nyky-tv:n äänenlaatua voi fiksusti parantaa. Ymmärrän kyllä, että kaikkein ammattitaitoisimpia lukijoita näkökulma ei tyydytä. Otan - ja kolleegani ottavat - mielelläni juttuideoita vastaan. ystävällisesti Jari jari.peltola at sanomamagazines.fi
Hienosti oli kysely järjestetty! En nyt pysty täysin vannomaan, mutta muistaakseni kysely esitettiin jo ennen uusimman numeron julkaisua tai korkeintaan niiden parin maistiaissivun julkaisun yhteydessä. Joka tapauksessa kyselyyn en ole vastannut sen jälkeen, kun uusimman lehden olen käsiini saanut ja nyt kun yritin linkistä osallistua, niin olen kuulemma jo osallistunut kyselyyn. Yritin nimittäin heti uusimman numeron selattuani kovasti etsiä mbnetin sivuilta jotain, minne voisin kertoa mihin sen uudistuksen voisi työntää vaikka poikittain, mutta löysin ainoastaan toimituksen palauteosion, jonne palautteen lähettäminen ei kolmannellakaan kerralla onnistunut. Omalta osalta olen päättänyt antaa lehdelle 2 seuraavaa numeroa aikaa ja jos taso ei oleellisesti muutu, niin aion perua kestotilaukseni ja vaatia rahat takaisin (vuodeksi eteenpäin jo maksetuista lehdistä) vaikka kuluttaja-asiamiehen avulla. Vedoten siihen, että minulle lähetetään eri lehteä kuin olen tilannut.
Kuvittelisi, että jos selvästi alle kolmannes piti muutoksesta ja taas reipas kolmannes piti sitä huonona, niin reaktion voisi tulkita voimakkaaksi. Pinnallisemmin silmälasein? Tai olisiko Lowest common denominator kenties oikea termi? No, katsotaan (kirjastokappaleesta) mihin suuntaan homma jatkossa menee.
Sama juttu, en lehden saamisen jälkeen ole tuohon vastannut, vaan kysely oli ilmeisesti avoinna jo aiemmin, koska enää en ole siihen päässyt.
Mikrobitin väki, nyt hopi-hopi koodareille maistiaisia eri ohjelmointikielistä. Ohjelmoinnin alkeet erinäköisllä kielillä, ei tarvi syväälle mennä, kunhan kakarat pääsee alkuun eli linkkejä lisäopiskelua varten lopuksi. IT-talot kiittää, kuten kiittivät c64 sukupolvellekin.
Hyvä Jari Peltola Olette kääntäneet selkänne tietokoneiden harrastajille!! Alkuaan lehti oli Suomen Suurin Tietokonelehti jossa keskityttiin hyvinkin perusteellisesti tietokoneiden sielunelämään, virittelyyn, kasaamiseen, ohjelmointiin, vertailuihin jne. 17 vuoden kestotilaajana voin sanoa että tämä uusi lehti on täysi pettymys itselleni ja näköjään monelle muullekin. Jos luet aiemmalta sivulta kommenttini niin ehkä ymmärrät miksi ja kuinka iso pettymys tämä uudistus on ollut!! Itsekin katselen vielä muutaman numeron ja sitten teen ratkaisuni monien muiden pitkään lehteä tilanneiden tapaan. 17 vuoden kestotilaus päättyy osaltani viimeistään joulukuussa ja siirryn sellaisten julkaisuiden pariin joista saan rahoilleni vastinetta. Yritin myöskin vastata tuohon kyselyyn mutta automaatti väitti että olen jo vastannut, mikä ei pidä paikkaansa. Joten purin pahaa mieltäni lehdestä tälle palstalle aiemmin vaikka täällä onkin enemmänkin kotiteatteri hifi harrastajia. Yhtä kaikki kannattaa ottaa siellä toimituksessa ne järjettömän paksut suodatinlasit pois nenältä, katsoa kestotilaajien kritiikki huolella ja tehdä sen mukaan uusia päätöksiä, sillä tämä uudistus on mennyt todella pahasti metsään. Veikkaan että enemmistö pitkä-aikaisista kestotilaajista on hyvin pettynyt muuttuneeseen lehden linjaan. Edelleen luulen että jatkossa levikki tulee laskemaan kuin lehmän häntä, sulautuminen toiseen lehteen on mahdollinen tai jopa kunniakkaan pitkän perinteisen TIETOKONEHARRASTAJIEN lehden lopettaminen on todennäköistä. Sanonpa vaan että oikein emämunauksen olette nyt tehneet!! Jukka
Eihän siitä pääse mihinkään, että tämän uudistuksen myötä mB on nyt 'viihde-elektroniikkaa for dummies'. Ja luultavasti aivan tietoisesti niin. Pintaraapaisuja siellä täällä, isoja kuvia, vähän tekstiä. Nyt yritetään hakea laajempaa lukijakuntaa sillä riskillä, että vanhat kestotilaajat kaikkoavat. Minusta suunta on väärä, mutta minun mielipiteelläni ei olekaan enää väliä, koska en kuulu uuteen kohderyhmään. Kuvaavaa uudesta linjasta on täälläkin mainittu juttu, jossa tv vietiin (uuden kohderyhmän) kotiin. Jutussa kerrotaan, että 'kosketuslevyllä varustetun kaukosäätimen käyttöä ei jaksettu opetella'. Tällaista analyysia nähtävästi odottavat uudet lukijat. Kannessakin mainostettu kaksintaistelu iPad3 vastaan Galaxy Tab oli myös paljon kertova: yksi sivu, jossa toki poikkeuksellisesti enemmän teksiä kuin kuvia. Vanhassa Mikrobitissä olisi ollut luultavasti 'hieman' syväluotaavampi artikkeli. Mutta edelleen odotetun uuden lukijankunnan mukainen, he kun eivät jaksa lukea monisivuisia teknisiä juttuja. Lay-outista minulle tuli mieleen lehden välissä monta vuotta nähty Asuksen mainos yhdistettynä S-ryhmän Yhteishyvä-lehden tasoiseen uusien Rainbow-tuotteiden esittelyyn. Oma tilaukseni taisi sopivasti loppua tähän ensimmäiseen uuteen numeroon. Uutta tilausta ei tarvitse tehdä. Odotan mielenkiinnolla löytävätkö uudet lukijat lehden. Ja vielä Jari Peltolalle: kyllä me kaikki tyytymättömät ymmärsimme uudistuksen juuri sellaisena kuin tekijät tavoittelivatkin, emme vaan ole samaa mieltä valitusta linjasta. Mielenkiintoinen ajatusmaailma, että olisitte tehneet jotain niin hienoa, että kaikki vanhat lukijat eivät pysty sitä ymmärtämään. Edit. Kysely on vielä käynnissä, mutta minäkin olen näköjään jo vastannut kyselyyn niin monta kertaa kuin linkin lähettäjä on sallinut, eli en lainkaan. Kun kyselee ennen lehden ilmestymistä tilaajille niin kritiikki on vähemmän tyrmäävää...
No joo, olipahan uudistus. Paljon kuvia, vähän tekstiä, ei lainkaan syväluotaavaa asiaa. Lehti on suunnattu ihmisille, jotka haluavat olla trenditietoisia uusimmista suunnitteluvirtauksista ja uusimmista vimpaimista, mutta joiden kiinnostus lopahtaa sillä hetkellä kun pitäisi yrittää ymmärtää ja ajatella itse. "Ääh, liian monimutkaista, ei kiinnosta" --> Menee sytyttämään kynttilän Steven Jobs -alttarille. Niinpä lopputuloksena on pinnallisen tyhmä lehti tyhmille. Kaikkea roskaa sitä julkaistaankin. Kun oikein pinnistin, keksin kaksi (2) hyvää asiaa lehdestä. - Ulkoasu on kieltämättä tyylikäs. Harmi vaan että ulkoasun kustannuksella sisältö on jäänyt toissijaiseksi. (Lisää tähän omavalintainen Apple-vertaus) - Henrik Kärkkäinen. Jos mies pystyy kirjoittamaan kiinnostavaa, hauskaa ja humoristista tekstiä mm. DDR3-muistien hintamuutoksista :sleep:, ei kirjoittaja voi olla kovin huono. Päästäkää Henkka irti ja antakaa kaverin kirjoittaa vieläkin provosoivammalla tyylillä á la Jeremy Clarkson, niin saatte sentään jotain muutakin väriä lehteenne kuin Appl...^Z^Z^Z^Z tylsät beigesävyt. Kestotilauksen lopetin jo talvella, ennen uusinta muutosta. Tällä lehdellä ette minusta tilaajaa enää saa. Lisäys. http://www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/net_nyt/hyvin_arvioitu täältä löytyvä linkki: http://digiumenterprise.com/answer/?inv=44629005&chk=G7JH4ZE3 Ei siis tosiaankaan toimi. Saahan tälläkin tavalla tilastoja muokattua haluamansa näköisiksi. Mitenkäs ne vertailumuodot menivätkään? Vale, emävale, tilasto.
Joo, minäkin olen muka vastannut jo kyselyyn, vaikken ole kommentoinut uudistusta kuin täällä. Mutta mitäs sitä tällaisen lehteä aivan ensimmäisestä numerosta lähtien kestotilannee mielipiteellä olisikaan merkitystä, on varmaan ihan väärät mielipiteetkin... Esimerkki siitä miten vaikka nyky-tv:n äänentoistoa parannetaan on sellaisen tason asiaa jota itse tarvitsen korkeintaan eläkkeellä olevan äitini laitteistoa päivittäessäni, siellä on 40-tuumainen full-hd-tv ja näppärä kotiteatteripaketti varustettuna laadukkailla hifikaiuttimilla. Itsellänihän ei edes ole sellaista "nyky-tv":tä, vaan pari videoprojektoria, ja äänentoistoa ei paranneta mitenkään muuten kuin että se toteutetaan hankkimalla jonkun hyvämaineisen valmistajan ylemmän pään kotiteatterivahvistin ja tarpeeksi laadukkaita kaiuttimia. Eli mennään laadun ja määrän ehdoilla, kustannukset, ulkonäkö tai muut eivät ole merkitseviä, onneksi Hifimaailma testasi noita eri valmistajien parhaita kotiteatterimöykkyjä sentään. Edellinen vahvistin joka sekin oli valmistajansa paras laite tuoteryhmässään oli aikoinaan testattu edesmenneessä HIFI-lehdessä, joka "yhdistettiin" MB-lehteen, vaikkei siitä paljon ole kyllä jäänteitä jäljellä enää, etenkään tämän viimeisen uudistuksen jälkeen... En ole vielä MB:n tilausta (pidempään sitä ei ole kukaan muu voinut tilatakaan, korkeintaan yhtä pitkään) koska haluan antaa vielä tilaisuuden. Jostainhan minäkin haluan lukea että mikä on hyvä näytönohjain htpc-käytössä (vaikka tietokoneeni onkin merkkikone, tosin sekin valmistajan tehokkaasta päästä valittu) tai lukea juttuja uudestakin teknologiasta, vaikka sen parissa työskentelee jatkuvasti muutenkin. Mutta toivotaan että tämä ensimmäinen uudistunut numero oli enemmän kokeilu tuolla "miesten ja tekniikan lifestyle-Gloria"-linjalla ja siltä palattaisiin vähän enemmän käsittelemään myös tietokone-, hifi- ja kotiteatteriaiheita. Jos lehti jatkaa aivan tällaisena kuin tämä viimeisin Kirkko ja Kaupunki-lehdeltä väritykseltään näyttänyt painotuote, niin sitten pitää jatkaa tilauksen lopettamisen harkitsemista. Tuohon kyselyyn en kyllä luottaisi pätkääkään, jos se muka on auki, mutta siihen ei voi vastata kun muka on vastannut jo... arpooko se ip-osoitteella sen vastauksen, nehän muuttuvat dhcp:n kautta ulkoisen osoitteen osalta muutenkin konetta käynnistettäessä usein.
Tuo kysely on ilmeisesti ollut sähköpostikysely jossa on henkilökohtainen koodi URL:in lopussa, ja kun siihen on kerran joku vastannut, on se koodi käytetty. Se sitten on mysteeri miksi tuollainen linkki on julkaistu. Vai kuvastaaako se(kin) Mikrobitin nykyistä tietoteknistä tasoa...?
Yrittikö joku lukea niitä kommentteja sieltä mbnetin sivuilta? Siellä on laitettu korkeudeltaan vaihteleva nettielementti ENNEN niitä tekstikommentteja ja se vaihtuu itsestään muutaman sekunnin välinen joka aikaan saa teksti nykimisen ylös alas edes takaisin vähän väliä. Todella ärsyttävää... Kukakohan tuosta uudesta linjasta sitten pitää? Ei nykyiset vanhat tilaajat ainakaan. Sekä Mikrobitin että HIFI-lehden pitkäaikaisena tilaajana ja myös lehdenteon harrastelijana olen oikeasti surullinen tuosta uudistuksesta, vaikka lehdessä toki muutama ihan luettava juttu olikin, mutta ei muutaman uuden hyvän idean takia kannattaisi kaikkea vanhaa hyvää heittää roskikseen.
Lukijan visio siitä, millainen Mikrobitti voisi olla tänäkin päivänä, jos vain haluttaisiin. Tässä linkissä mielenkiintoinen projekti Mikrobitin korvaajaksi. Ruvetaan tekemään suomenkielistä tietotekniikkalehteä, jonka painotus on luovassa harrastamisessa lievällä vastakulttuurisella twistillä (eli vähemmän kulutushuorausta ja enemmän tee-se-itse-meininkiä!) Tarkoitus ei ole tehdä retrolehteä eikä huippuasiantuntijoiden julkaisua, vaikka esimerkiksi vanhoja laitteita ja ohjelmointia tullaankin varmasti joissakin jutuissa käsittelemään. Ajatuksena on palauttaa näkyville sellainen innostunut harrastuneisuus, joka on markkinavoimien myllerryksessä painunut maan alle.
Täytyy sanoa, että tuo fiktiivinen kansilehti sisältää paljon mielenkiintoisempia otsikoita kuin aito MB vuosikymmeniin.
Nii...in! Meillä on kesä ja talvi, syksy ja kevät, yö ja päivä ja sitten on vielä asiakkaan odotukset ja kustantajan toteutus. Kaikki aika kaukana toisistaan, etten sanoisi jopa toistensa vastakohdat...
Joo nyt toimi ja vastattu/vuodatettu on. Toivottavasti nyt huomaavat että kaikki eivät todellakaan niele tätä uudistusta purematta. Jokainen saa itse päättää minne rahansa laittaa ja vanha kliseehän on että asiakas on aina oikeassa... Jukka
Täytyy hieman vetää takaisin uusimman, toisen, mB:n myötä mielipidettäni uudesta mB:stä: Mainokset ovat näyttävämmät. Vertailu sivu 38 kuvaa täydellisesti tämän, sivun 5 mukaan aikuisemman lehden tason; vertailussa 808 ja Ixus 510. Tuloksena voittajaksi saadaan tietenkin perinteinen kamera: "Aito kamera on yhä askeleen edellä parastakin puhelinta" . Puhelinta verrataan muihin puhelimiin vaikka kyseessä pitäisi olla kameravertailu, ainakin otsikon mukaan( kännykkä haastaa pokkarin) ja muutenkin vertailussa ei ole mitään järkeä, hauska kenties joidenkin mielestä mutta...