Oliko Helsingin expossa mitään puhetta, että joko näistä G-sarjalaisista, milloin tulee myyntiin? Ja missä lie hinnat pyöriä. Verkkokaupan hinnat ovat kai suositushintoja, mutta entä oikea hinta?
Jos Genelec 8020B kajareille lähtisi subbaria päivittämään, niin miten pikkukattila 5040A suoriutuu tässä? Houkuttelisi hinnan puolesta enemmän kuin 7050 mutta epäilyttää toimivuus ja tehon määrä. Käyttöhän on musikki 70% ja leffat/sarjat 30%. Onko kellään kokemuksia tästä setistä?
Ei mielestäni kannata. Kuuntelin noitakin ja aivan lähikuuntelussa antaa jotain etua. Se isompi kattilasubbari vain...
Rupeekos 7050 kuulostamaan jo oikealle subbarille? Eikait siinä muu auta, kun vaan lähteä kuuntelemaan näitä liikkeeseen. Tuppaa vaan kalliiksi käymään nämä testireissut.
No sehän se kai 8020B:n kaveriksi on suunniteltukin. http://audiovideo.fi/testi/genelec-8020b-aktiivikaiuttimet-seka-7050b-ja-5051a-subwooferit-testissa
Isompaa pataa vaan kehiin! Mulla on semmonen 8020B parin kaverina sain sen aika "edullisesti" (850e) paikallisen hifiliikkeen loppuumyynnistä
Kokemusta on 8020 ja 5040 -yhdistelmästä. Kun tuon subbarin hankin, isoveljestä (5051) ei ollut vielä tietoa ja 7050 ei ulkoasullisesti sopinut. Riippuu varmaan tilasta miten toimii, mutta ainakin itse koin 5040:n tuovan selkeän parannuksen alapään toistoon. Tosin kuuntelen vain maltillisilla kuunteluvoimakkuuksilla, joten mikäli tarkoitus saada mökää enemmän lienevät isommat mallit parempia.
Itsellä myös 5040 subi 8020 kanssa ja kyllä se ihan hyvin toimii. Kaiuttimista olen säätänyt volumenapit kello 12 kohdalle, sillä nämä äänenpaineet riittävät varsin hyvin omaan kerrostalokäyttööni.
Hyvä hyvä! Arvelinkin, että 5040 toimii myös, ainakin kohtuullisesti. Pitääpäs käydä testaamassa lähiliikeessä!
5040A soveltuu 8020B:n partneriksi stereo-operaatioihin. Myös monikanavaoperaatioihin se soveltuu, mutta tällöin 5040A rajoittaa SPL:ää ennen pääkaiuttimia. Onkos sinulla siviilejä audiomaisemassa: seinän takana/omassa huushollissa? Nimittäin tuollakin setillä rönkäisee jo komeat valitukset vaikka kaikilta talon asukkailta naapurillisessa ympäristössä. Kerrospaskassa tuosta isompi subbari on ainakin täyttä tuhlausta, 5040A:kin on jo käytännön käyttömahdollisuuksiensa suhteen järkevyyden punarajalla. Genelecciin tuhlaaminen on tosin paras tapa suorittaa tuhlaaminen, jos tuhlaamaan kertakaikkiaan on päästävä. Herkkyyseron kompensointi taisi unohtua. Hanikat defaultilla 5040A soi 10 dB 8020B:tä hiljempaa. Kompensoinnit tehtynä ulottaa 8020B:n bassotoiston n. oktaavin alemmas, mikä yleisen käsityksen mukaan on aika paljonkin "jotain etua". SPL:n puolesta kestää sen mitä 8020B -parikin eli ei rajoita oikein kalibroidun systeemin SPL:ää kun playback-kanavia on kaksi (2) kpl. Monikanavakäytössä alkaa rajoittaa SPL:ää viiden 8020B:n tulituki -tehtävissä ennen niitä. Mutta tämä on tiedossa ja räime tällöin siviilit evakossa -tasolla. Ei puhettakaan tämmöisistä volumetasoista naapurillisessa-/perheympäristössä.
Juu onhan tuo 5051 vähä overkill kerrostalossa mutta hyvin pelittää ok-talossa tarkotuksena ois jossain vaiheessa laajentaa tuota omaa settiä 5.1:ksi parilla 8030:llä ja silloin tuo 5040 jäis vähä pieneksi summasummarum: jotakin sinne pienimpien genejen alapäähän tarvitaan
Tällä hetkellä asustelen OK-talossa ja muitakin asukkeja löytyy, mutta häätöä ei tule vaikka vähän volaa nostattaisi. Tulevaisuudessa muutto kerrostaloon on kuitenkin edessä, joten jos tulevia naapureita ajattelee niin 5040A on heille se mukavempi vaihtoehto.
Desibelit on yksi asia, alarajataajuus on toinen asia. 5040A:n alarajataajuus on 35 hertsiä, joka on subbarille suht korkea. 7050B ja 5051A menevät 8-10 hertsiä alemmaksi.
35 hertsiä kaiuttomassa tilassa. Tyypillisesti huoneessa noin 30 hertsiä. Ja jos puhutaan vaikkapa musiikkikäytöstä, hyvin harvassa biisissä on edes noin pieniä taajuuksia.
Musiikkimakuasioista ei sovi kiistellä, mutta väitän että elämä alkaa vasta tuolta <-30hz. Vetää mukavasti suupielet kohti korvia sitten kun on sopiva kappale soimassa ja laitteisto toistaa vaikkapa 20hz tienoille. Näistä saundeista on tietenkin onnellisen tietämätön jos laitteet ei toista riittävän alas, on vain tyytyväinen kun soi hyvin, samaan aikaan osa musiikkikappaleen sisällöstä jää kuulematta IMHO
Sikäli, kun äänitteellä noin matalia ääniä on. Lukemani mukaan vapaana soiva basson kieli on alimmillaan 42hz. Toki ns. elektronisessa musiikissa voidaan mennä niin alas, kuin sattuu huvittamaan, mutta se on sitten toinen tarina. Enkä nyt tarkoita mitään diskopoppia, vaan esimerkiksi Massive Attackin Mezzanine taitaa hätyytellä kuulorajaa hetkittäin. Jos musiikkimaku ei sellaiseen suuntaudu eikä myöskään kirkkourkuihin, niin vähemmän sitä tarvetta tuollaiselle on. Itsellä on 20hz saakka +100db toistava subbari, mutta ihan muista syistä, kuin musiikinkuuntelua varten. En siis ole subbarinvastustaja.
Olen pointtisi kanssa täsmälleen samaa mieltä, mutta tässä lisätietoa http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_guitar_tuning 5- tai 6-kieliset bassot ovat kuitenkin yleisiä. Mielestäni kuitenkin edelleen pätee Zipmanin "harvassa biisissä on alle 30Hz" tavaraa.
Sinulla taitaa olla jonkin verran vääristynyt käsitys äänitaajuusasteikon alapään esiintymisestä ja roolista musiikkiteoksissa.
Säädöt kohdallaan. Yks sankari selitti lätkän MM-kisojen aikaan, kuinka mahtava äänentoisto sillä on, kun Mertarannan köhiminen sai huonekasvit heilumaan. Sitä Passoa nääs. :OI