Nuo lakimuutokset ovat seurausta ihan eri äänestyksistä (jotka käytönnön syistä pidetiin samaan aikaan). Ne ovat osavaltiokohtaisia, eikä presidentillä ole niihin suoraa vaikutusmahdollisuutta. Homoliitot olivat myötätuulessa muissakin eilen pidetyissä äänestyksissä: http://www.huffingtonpost.com/2012/11/06/gay-marriage-results_n_2074188.html
D. Trump twiittaillut ahkerasti kuinka demokratia on kuollut ja kuinka pitäisi marssia Washingtoniin kun Mitt oli vielä johdossa kokonaisäänimäärässä. Nyt kun odotetusti Länsirannikon äänien tultua mukaan peliin Obama on jo yli miljoona ääntä johdossa tuossakin laskutavassa niin hauska nähdä miten Donald reagoi Oli suurta hupia aamulla katsella Fox Newsiä kun koittivat selitellä tappiota voitoksi ensin tuolla kokonaisäänimäärällä mutta nyt senkin käännyttyä joutuvat keksimään jotain muuta. Se lienee selvää että rebublikaaneilla on edessä suuret uudistukset jos meinaavat jatkossa pärjätä varsinkin kun 2016 tulee olemaan vielä huomattavasti suurempi määrä ei valkoisia äänestäjiä. Hämmästyttävän hyvin Nate Silverin blogissa ennustettiin lopputulema jo hyvissäajoin, itse seurailin sieltä käsin ennakkoarvioita ja nappiinhan ne meni vieläpä selvällä erolla toisin kuin useimmissa muissa ennusteissa. Se on toki huolestuttavaa että noinkin suuri osa jenkeistä äänestää miestä jonka uskonto on ehkä skientologian jälkeen typerin ja naurettavin, joka ei selittänyt mitenkään miten ajaisi nuo omat taloudelliset uudistuksensa läpi, joka olisi lisännyt puolustusbudjettia vaikka sille ei ole mitään tarvetta (tähän voisi jatkaa aborttiasiat, ehkäisyjutut, terveydenhuoltoasiat jne...). Oma lukunsa tietty kotimaiset henkilöt jotka Mittin voittoa toivoivat Ei taida olla kovin syvällisesti tullut tutustuttua mieheen ja hänen tekoihin ja suunnitelmiin. Iltiksen kyselyssä mm. Teuvo Hakkarainen kuului tähän hienoon joukkoon Halla-ahon ohella. Eiköhän se ole sanomattakin selvää mikä noita miehiä Obamassa kauhistuttaa.
Sinänsä vaalitapa voi kyllä aiheuttaa sen, että vähemmän ääniä saanut voi voittaa. Tämä riski on aina olemassa, jos vaalipiirit ovat pienempiä kuin koko maa. George W. Bush voitti yhdet vaalit, vaikka sai vähemmän ääniä kuin vastustajansa. En tiedä, vaahtosiko Trump silloin demokratian kuolemasta.
Aivopesussa pyritään juurikin sumentamaan kokonaiskuva ajattelusta, nähdään vain ne kuuluisat faktat. Sitäpaitsi äänestäjät olivat käsittääkseni ihmisiä ja (homoliittoja avoimesti kannattava) presidentti on arvostetuin ja vaikutusvaltaisin ihminen USA:ssa. Oletko kuullut perusoikeudesta nimeltä uskonnonvapaus? Jos olet niin et taida ymmärtää jenkkiläistä sielunmaisemaa. Nykyinen presidentti elää harhaluulossa että maailman velkaantunein maa on yhtä kuin rikkain. Ahaa, jenkeillä on varmaan eniten menetettävää ja tuo olisi lähinnä fiksuin teko tässä maailmantilanteessa. Itsellesikö olit presidenttiä haluamassa, etkö usko demokratiaan? Aborttien eli laillistettujen murhien määrä jenkeissä on häpeällisen suuri. Ehkäisystä päättää jatkossakin vapauden valtiossa jokainen käytännössä itse, ja on myytti että Romney olisi jotenkin terveydenhoitoa vastaan tai Obama muka hoitaisi sen jotenkin kuntoon. Suvaitsevaiston koneiston ja sen aivopesemien ihmisten jälkiä siivotaan vielä pitkään, jos se on ylipäänsä mahdollista. On kyllä ihan uskomatonta tuo vieläkin jatkuva puolineekerin hehkutus. Tyypillisen piilorasistista touhua koko juttu. Mutta kuvitelkaa minun puolesta mitä mielikuvituksellisimpia fantasioita, surettaa lähinnä jenkeissä loppuva elokuvanteko se vaatii nimittäin rahaa.
Puhutko itsestäsi, kun puhut aivopesusta? Faktojen sekoittaminen ainakin viittaa siihen. Sitten kysymyksiin: Äänestäjät ovat USA:ssa ihmisiä, joskin mm. äänestyksen hankaluuden takia (kirjautuminen äänestäjäksi) äänestysprosentti on alhainen. Presidentillä on vaikutusvaltaa myös moraalisella tasolla, mutta tässäkin suhteessa USA poikkeaa Suomesta: presidentin mielipidevaikutus on siellä rajoittuneempi. Toki molempien ilmiöiden (värillinen demokraattipressa ja homojen hyväksyntä) voi sanoa ilmentävän vihaamaasi suvaitsevampaa ilmapiiriä, mutta vihjaamaasi suoraa yhteyttä ei ole.
Oikea mies voitti, mutta juhlaan ei ole aihetta. Aamu-tv:ssä asiantuntija lausui sen surullisen faktan, että republikaanien on muutettava kantaansa mm. maahanmuuttoon sen takia koska maa täyttyy jatkuvasti latinoista joista suurin osa suostuu äänestämään vain sellaista ehdokasta mikä kannattaa lepsua maahanmuuttolinjaa. Eli sellaista demokratiaa, laittomasti tulevat ja sitten ovatkin uudet isännät yllättäen ratkaisevassa asemassa. Poliitikko joka eniten matelee ja mielistelee voittaa heidän äänet. Surullista että USA jakautuu, mutta näin se menee että jännitteet kasvaa kun kansaa ei kuunnella. Mustista yli 90% äänesti Obamaa. Latinoista yli 70%. Valkoiset kai 60-40 Romneyn hyväksi. Aiemmin näin räikeitä eroja ei ole ollut Lisäksi on korkea aika vaihtaa tuo presidentin valintatapa. Popular vote-prosentit tällä hetkellä 50-48 Obamalle, valitsijamiehet 303-206. Ja kun valitsijamiehillä on ainoastaan merkitystä niin se sokea Reettakin näkee että ei tuossa systeemissä ole mitään järkeä.
En ole sekoittanut faktoja keskenään, sinä ehkä kuvittelit niin kun itse aloit niitä latoa tiskiin. Tosiaan, haloslaista lässytystähän on nykyään paljon Suomessa. Vihasta puhuit sinä, minä taas en tekopyhää ilmapiiriä itse koe kovin miellyttäväksi, vai olisitko itse edelleen onnellinen kun suvaitsevaisuus kafkamaisen yllättäen loppuukin juuri omalla kohdalla? Senhän näkee näidenkin palstojen henkilökohtaisista vihapuheista. Kyllä se yhteys siellä on, miksi ihmeessä sen tarvitsisi olla suora? Tyypillisen yksioikoista ajattelua muuten johon törmää suomalaisilla palstoilla jatkuvasti. Kyse on trendeistä ja muutosvirroista. Obama on ihan kätevä käsinukke, hymyilevä linnunpelätin rikkaalle eliitille SEKÄ vähemmän älykkäälle suvaitsevaistolle. Nämä kaksi ryhmäähän eivät välitä miten menee taloudellisesti, moraalisesti tms. vähemmän tärkeää omaa napaa tuijottaessa, katsos kun elinikä menee kyllä rattoisasti rahoja ja etuja käyttäessä.
Noh, tuo on kaksipuoluejärjestelmän syytä. Pätee muuhunkin poliittiseen toimintaan USA:ssa. Sopii hyvin pääpuolueille, kun ei pääse pikkupuolueet sekoittamaan valta-asetelmia.
On hauska miettiä, kummat ovat enemmän pestyjä mustat vai valkoiset. Tuon perusteella mustat, mutta ehkä kyse on heillä vain pitkälti rotumentaliteetista. Joka tapauksessa heidän on ilmeisen pakko hyväksyä mulatti omakseen. Valkoiset ovat varmaan niin sotkeutuneita omiin monimutkaisuuksiinsa että unohtavat perusasiat, kunnes huomaavat ettei valtaa enää olekaan. Tulevaisuudessa todennäköisesti omivat itselleen espanjaa puhuvan valkoiset elintavat omaavan rikkaan latinon ehdokkaakseen. Surullisinta tässäkin on (valkoisten) naisten rappioituminen, heistähän valtaosa taisi fantasioida Obamaa, tiedetään kyllä kaikki miksi vai miten se meni naisethan haistavat vallan liikkeet aina ensimmäisinä ja valkoinen länsimaalainen mies alkaa tosiaan olla pitkään aikaan lyöty. Suomalaisten huono elokuvamaku tuleekin varmaan pitkälti tuosta, ei ymmärretä hyvän shown päälle vaan tärkeämpää on tuijottaa teknisiä faktoja, tämä pätee ihan yleisesti. No itsekin luultavasti haluaisin jakaa osavaltioista tulevat äänet jotenkin muuten kuin sata nolla, siinä tulee todennäköisesti jonkinlaista vääristymää aina.
Aloit kirjoittaa presidentinvaaliketjuun toisista äänestyksistä mainitsematta, että olivat toisia äänestyksiä. Sekoitit faktat, jos et päässäsi, niin ainakin viestinnässäsi. Kirjoituksistasi olen lukevinani, että vihaat suvaitsevaisuutta. Ehkä viha oli liian jyrkkä ilmaus? En tietenkään haluaisi joutua syrjityksi. En myöskään halua muiden joutuvan syrjityiksi (mikä on eri asia kuin kaiken salliminen - tämä on kuitenkin vahvasti ohi otsikon). Käsinukkeja jossain mielessä kaikki presidentit ovat (kuten edustuksellisen demokratian henkeen kuuluu). Demokraatit viime aikoina ovat kuitenkin tuntuneet olevan enemmän yleisen tasa-arvo-aatteen kuin tiettyjen taloudellisten intressien käsinukke. Taloudesta en sanoisi, etteivät demokraatit siitä välitä (ovat vain eri linjalla) - ei Romneykaan esittänyt esim. velanlyennykseen mitään konkreettista vaihtoehtoa. Moraalisissa kysymyksissä taas ovat kanssasi eri mieltä. Se ei tarkoita moraalittomuutta. Kaiken kaikkiaan omasta näkökulmastani tuo olisi ollut valinta kelvollisen ja kelvottoman välillä. Kelvollinenhan ei ole kovin lähellä virheetöntä...
Mä olen ollut Obaman kannattaja, mutta tuntuu että hän on saanut presidenttikaudellaan aikaan suht vähän. Suuri syy tähän on tietty republikaanien syvä inho häntä kohtaan (varmaan väärän värin takia, vaikkei sitä saakaan sanoa ääneen), eli kaikki neuvottelut kiistanalaisista asioista ovat olleet vaikeita. Mutta lopputulos kuitenkin on, että tulokset ovat suht vähäisiä. Olen myös miettinyt, että onko hän sittenkin hieman liian joustava tai pehmeä presidentiksi. Romney on vaikuttanut aikaansaavalta ja suht järkevältä tyypiltä, vaikka ajatustavat ovatkin ajoittain kuin rikkaalla paskiaisella. Uskon, että presidenttinä hän olisi ollut paljon parempi kuin edellinen republikaani, eli George W. Bush. Hän ei edusta patavanhoillisinta siipeä republikaaneissa, vaikka tietysti joutuikin heitä kumartelemaan jonkin verran. Presidentin toiminta riippuu tietysti paljon siitä, millaisia ihmisiä hänellä on lähijoukoissaan. Että joo. Mun mielestä ei siis olisi mennyt pahasti pieleen vaikka Romney olisikin tullut valituksi. Toisaalta Obamalla ei ole nyt paineita jatkokaudesta, joten hän voi ehkä ajaa jämäkämmin omia visioitaan.
http://yle.fi/uutiset/barack_obama_-_44_presidentti/6330089 Onhan tää ihan naurettavaa uutisointia, niin ei ole sinänsä ihmekään millaisia käsityksiä ihmiset saa. Onko se kaksonen vai mikä tuossakin nyt oli pointtina. :hitme:
Ohio Romney Rally - Interviews with Supporters Tää on kieltämättä samalla sekä huvittavaa, että pelottavaa.
Surkeaa katsottavaa kerrassaan. Ihmisillä ei ole mitään hajua miksi Obama on ollut huono tai miksi Romney olisi parempi mutta kerran Fox News niin sanoo niin pakkohan sen on olla niin. http://www.youtube.com/watch?v=yMLcbTTdBGQ Tuon paremmin sitä ei juuri voi sanoa. Jos ei rebublikaanit herää todellisuuteen niin edessä on entistä vaikeammat ajat. Toki tuo edellisestä videosta näkyvä äänestäjäkunta on vaikea saada järkiinsä vuosien systemaattisen tyhmentämisen jälkeen.
Obaman latteassa voittopuheessa oli yksi hyvä kohta: "It doesn't matter if you're black or white, or Hispanic or Asian, or Native American, or young or old or rich or poor, able, disabled, gay or straight. You can make it here in America if you're willing to try." Tässä asiassa ainakin suomalaisilla on oppimista. Ei täällä mielestäni ole sellaista aitoa yksilön kunnioitusta kuten USA:ssa. Milloin täällä aletaan arvottamaan ihmiset tekojensa mukaan ja unohdetaan epäolennaisuudet? Ihonvärillä, sukupuolella tai muilla seikoilla ei olisi tässä haaveilemassani Obamalandiassa mitään merkitystä. Kaikkia kohdeltaisi tasaveroisina ja kiintiöt poistettaisi. Toki tämä tarkottaisi sitä, että esim. naisille monet asiat olisivat vaikeampia kuin nykyään sillä kaikenlaiset helpotukset (esim. armeijassa) tietenkin aidon tasa-arvon nimessä poistettaisiin. "Positiivinen" syrjintä lopetettaisiin ja annettaisiin ihmisen rakentaa oma elämänsä. Tähänhän meillä on jo hyvä pohja koska täällä on ilmainen koulutus mikä on ihan fantastista. Olemme tuossa USA:aa paljon edellä, mutta itse kaipaan muutosta nimenomaan asennepuolelle jossa USA on meitä edellä. Suomen rakenteet ja USA:n asenteet = hyvä maa.
Muuten ihan hyvä kirjoitus imo, mutta tuo on kyllä myytti. Ettäkö ILMAISEKSI olemme suomalaiset PISA-tuloksissa maailman parhaita? Sopii epäillä. Ei, vaan verorahoilla ne koulutussysteemit rakennetaan, plus itse ainakin olen maksanut yliopistossa opiskelusta, eli lukukausimaksuja, prujuja yms. esim. tietokonetta en voinut raahata koulusta ilmaiseksi kämpilleni vaan piti ostaa oma. Vieläkin ihmetyttää että tulinko sitten huijatuksi, toisaalta muutkin makselivat noita.
On tuo nyt ilmaista kun vertaa esim. johonkin amerikkalaisiin yliopistoihin, joissa lukukausimaksut vaihtelevat välillä $10000-50000. Ja siihen päälle kirjat, monisteet, tietokoneet, kännykät, ruokailu, kenkien kuluminen ja mitä kaikkea muuta haluatkaan laskea koulunkäyntikuluiksi. Ja kyllä, verovaroillahan tuo kustannetaan suurimmaksi osaksi, mutta erona itse maksamiseen on se, että vähän heikompituloisellekaan perheelle ei ole mahdotonta lähettää jälkikasvua kouluun. Kumma, että tällaista ei yliopistokoulutettu mieli selittämättä ymmärrä.
Hyvä esimerkki yliopistokoulutuksen pesemästä mielestä; kuvittelu että koulutus muka antaa ikäänkuin automaattisesti avaimet ymmärrykseen. Koulutus on yleensä jo lähtökohtaisesti aika rajattua. Mutta epäilemättä suomalaisen koulutuksen ilmaisuus on mennyt hyvin perille yliopistojenkin kautta joten pesuohjelma on ollut sikäli varmaan aika onnistunut. Vaikkakin asia on aika paradoksaalinen. Ensinnäkin sinä esität koulutuksen olevan ilmaista VERRATTAESSA Yhdysvaltojen koulutukseen. Minkä logiikan sääntöjä tuo päättely noudattelee, eikö 0 euroa maksava koulutus voida laskea jo koulutuksesta itsestään käsin? Siinä voi sitten verrokkikoulutus maksaa vaikka 5 euroa tai 5 biljoonaa euroa niin se ilmainen on tästä täysin riippumattomasti kuitenkin ilmainen. Piti tosiaan itsekin lisätä noita mitä hyvin luettelit, eli kirjat, känny, ruokailu, kengät/vaatteet kuuluvat myös käytännössä koulutusmaksuihin ja itse nuokin on pakko yleensä Suomessa maksaa. Erona jenkkiyliopistoihin taitaa olla myös hinnan lisäksi jenkkiopetuksen hiukkasen parempi laatu, eli täysin suoraan vertailtavissa eivät kotimaiset yliopistot ole ulkomaisiin, ikävä kyllä. Vaikka ne olisivat ihan oikeastikin täysin ilmaisia. Onko muuten missään ollut ikinä hintalaskelmaa paljon keskimääräinen suomalainen työssäkäyvä on maksanut niistä yliopistoista? Ai niin, eihän tällaista voida edes ajatella kun kaikki on tosiaan ilmaista.
Tuo on yhtä paljon myytti tuo "parempi laatu", kuin meidän yliopistojen "ilmaisuus"... Itse en ole yliopistoa käynyt kummassakaan maassa, joten olen aika jäävi tuomitsemaan suoralta kädeltä kumpaakaan toista huonommaksi... Mutta ainahan sitä voi spekuloida sekundääreillä argumenteilla vaikka ihan huvikseen... T: Vesku