Kiitos kuvasta, hieno setti! Kannattaa jossain vaiheessa harkita pieniä jalustoja kaiuttimien alle, nosto pöytätasosta parantaa aina ääntä.
Millaisia jalustoja suosittelisit 8050A kajareille? Ja kuinka paljon pitäisi nostaa, että hyöty olisi huomattava? Sanotaan, että jos 5cm nostaisin niin silloin akustinenakseli osuisi aivan suoraan korvan korkeudelle kuuntelupisteeseen.
Isopodit alle? Tai sitten jotain haet rautakaupasta kakkoskasia josta sahaat sopivat palat ja maalaat ne sopivan värisiksi. http://www.taloon.com/kuusi-mitalli...-lujuusluokiteltu/PM-FP02860/dp?openGroup=267
Tätä täytyy kyllä kompata. Nostin eilen omia 8020b purkkeja noin ~20 -25cm ylöspäin ja ääni parani selkeästi. Suurin syy tälle taisi olla, että akustinen akseli on nyt korvien korkeudella eikä 20cm sen alla. Pitänee kokeilla poistaa tuo 3db dippaus bassoista. Nostin väliaikaisratkaisuna kajareita 7 pokkarikirjalla. http://tinyurl.com/csk82sr
5 cm nosto ei vaikuta vielä juurikaan pöytäpinnasta tulevaan heijastukseen, mutta toki akustinen akseli on AINA hyvä saada kohdilleen nostamalla ja/tai tilttaamalla kaiutinta. Suosittelen vähintään 10-20 cm nostoa pöytäpinnasta.
Olisiko kenelläkään mielessä sopivia jalustoja pöydälle, jotka nostaisivat tuon 10-20cm. Vaatimuksena se että kestävät 8050a painon ja eivät ole huterat. Jälkikasvua vilisee ympärillä, joten tukevat pitää olla. Ja jos tekee jotkut jalustat itse esim. Lastulevystä nelikulmion muotoisen "laatikon" niin haittaako tuo jalustan onttous ja vaikuttaako äänen? Pitäisikö ennemmin olla vaikka täytettä sisällä tai kokonaan umpinainen? Mieluummin haluaisin kyllä tehdasvalmisteiset jalustat.
Osaako zipmanni sanoa sopisko nämä myös 8050:lle kun tiedoissa on mainittu vain mallit 8020-8040? http://www.verkkokauppa.com/fi/product/47876/cmgfx/Genelec-8000-406-poytajalusta-1-kpl-vari-musta
Eikö nuo ole aika huterat jo 8040A parillekkin? Näin ainakin kauppiaskin tuumi kanssani kun noista puhuin kun ostin telkkarin kaveriksi 8040:t. Tai kaipa ne pysyy pystyssä mutta kun 2v tenavat juoksee niitä tönimässä niin en oikein tiedä. Poika kova tönimään ja tuuppimaan kaikkea. :/ Ja riittääkö tuo 6kg limppu 8050a:lle kun sehän painaa jo 12kg? Ettei painopiste siirry liian ylös tuolloin.
Jos kaiuttimia tönitään, niin enpä uskaltaisi laittaa noille 8020B isompaa. Jos tuollainen vaara on ilmeinen, niin pintaan ruuvaus lienee ainoa varma vaihtoehto. Aiemmin viittasin vaan mekaaniseen yhteensopivuuteen, en niinkään tukevuuteen.
Tuli 5051 näiden 8020 pariksi. Aikaiemmin tullut kuunneltua pönttöä lähinnä messuilla. Plussat: - Hyvin laajentaa 8020 potkua - Äänenpainettakin tulee mukavasti - sovitus pääkaiuttimiin mutkaton - vaimo hyväksyy ulkonäön Miinukset: - Ei oikein erottele..menee bassolinjat ja bassaripotkut sekaisin - Olisiko jo aika päästä näistä dippiswitcheistä... - kaukosäädin on aika epäresponsiivinen, menee hintamielikuva pahasti rikki - miksei muotoilija ole saanut tehdä kaukosäätimestä hyvännäköistä (on kuitekin esillä eniten) Muuta: - näyttää jakkaralta - voisiko tämän päällä istua - mistään ei löydä säädyllistä - valkoista - rca piuhaa liittämiseen. Olisko voinut tulla mukaan. - MIKSI valkoisessa padassa tulee musta verkkojohto mukana (sama juttu muuten 8020 kanssa)
Kun näkyy valmistuskuvat olevan, niin joka sorvin ja hitsivehkeet omaava jamppa tuollaiset vääntää ja entraa vähän mittoja... T: Vesku
Noniin, tuli hommattua yhteensä 5 kappaletta vanhempia Genelecin kaiuttimia 1030 ja 1029 sarjaa. Eteen tulee tietenkin noita 1030:ia ja taakse noita 1029:iä. Muuten nuo 1029:it on siitä erikoiset, että valmistusvuosi on 2011. Suunnitelmatkin muuttui tässä matkan varrella. Nyt nuo laitteet tulee tuommoiseen pieneen, noin 13 neliön huoneeseen, josta laitellaan jonkinmoista kotiteatteria. Joo mutta tosiaan nyt olisi subbari hakusessa. Mietin tuossa tuota 5050A:ta. Siinä on todella hyvän näköinen subbari. Vähän kysymystä herättää tuo, että kun siinä on vain etukanaville (vasen, keski ja oikea) läpikierrätys. Eli silloin joutuisi takakanavat laittamaan suoraan vahvistimen takaa ja niille ei sitten tule sitä genelecin subbarin tekemää jakotaajuutta vaan vahvistimen tekemä rajaus. Mietin vain, että onko tämä käytännön kannalta ongelmallinen vai pitäisikö subbariksi laittaa 7050? Silloin saisin kaikki 5 kanavaa kiertämään subbarin kautta ja jakotaajuudet tulis kaikille sieltä. Sellainenkin juttu hiukan mietityttää, että kun nyt on tuommoinen harman kardonin vahvistin, jossa on vain rca-preoutit. Niin siinä joutuisi tekemään melko pitkät rca-xlr - johdot takakanaville. Sen sijaan jos subbarina olisi 7050, niin selviäisi melko lyihyillä rca-xlr - johdoilla ja subbarilta kaikille kaiuttimille balansoiduilla xlr-johdoilla. Riittävän pitkiä xlr-johtoja löytyy valmiina helpommin kuin rca-xlr-johtoja. Mahdollisesti äänenlaatu ainakin hiukan paranee? Netissä on myös myynnissä legendaarinen 1092a. Siinäkin on sama "ongelma" kuin tuossa 5050:ssa; vain 3 etukanavaa saa kierrätettyä läpi. Toki siinä on nuo liittimet xlr-liittimiä toisin kuin 5050a:ssa jossa ne on rca-liittimiä. Mutta siinäkin takakanavat joutuisi laittamaan suoraan vahvistimen takaa. Tämä nyt on vaan tällaista pähkäilyä. Olisko kenelläkään heittää jotain tyhjentävää kommenttia, joka ohjaisi oikeaan suuntaan asian kanssa?
Tyhjentävä vastaus tilattu.. eli ole mitään väliä missä takakanavien jaot tehdään leffamateriaalilla. Yhteensovitusongelmaa subin kanssa ei ole. Syy on se, että etukanavista tulee koko kaista, ja se osa mitä etukanavien ei kannata toistaa, eikä edes yrittää, silloin kun järjestelmässä on myös subbari, tulee subilta(alle 85hz+tietysti LFE). Takakanavilta ei tule "juuri mitään", yleensä sieltä tulee vain tilantuntua, ja "efektejä". Joten ei ole pelkoa että yhteensovitus subin kanssa toimii huonosti. Voit huoletta laittaa takakanaviin vaikka 60hz jaon vahvarista, tuskin edes huomaat leffoja katsoessa mikä jako siellä on tai kuinka jyrkkä. Selitys tarkoituksella suoraviivainen, varmasti on materiaalia josta saa enemmän irti paremmalla yhteensovituksella, paljoa sitä ei ole.