Hei RTmetal, Juu scartit on heitetty mäkeen jo hyvän aikaa sitten, digiboksia ja TV:tä yhdistää tosiaankin vain HDMI. Olen tässä testaillut kaikkia mahdollisia sekä boksin että TV:n säätöjä kuvanlaadun parantamiseksi (kiitos kaikille täällä apua vinkanneille! ), mutta kuva ei vain ota parantuakseen. Etenkin MTV3, Liv ja AVA ovat aikamoista suttua. Tämän päivän YLEHD-lähetykset sen sijaan olivat aivan priimaa. Koska vika ei voi olla juuri hankituissa uudenuutukaisissa antenni- eikä HDMI-piuhoissa, mieleeni tuli, olisiko huonoon kuvanlaatuun syynä sittenkin antennirasian T-haaroitin (vai mikä lie data/TV splitter se sitten nimeltään onkaan)? Olen ymmärtänyt, että huonolaatuinen haaroitin saattaisi lähettää häiriösignaalia tjsp? Parisen vuotta on käytössä ollut tällainen: www.bonfib.fi josta tulee signaali sekä tv:lle että modeemille. Olisiko aihetta kokeilla parempilaatuista haaroitinta ja jos niin millaista? Modeemin kytkemisessä pois päältä ei ole vaikutusta tv-kuvaan. Eniten tv-kuvan laadussa häiritsee pehmeys, epätarkkuus ja varsinkin lumimaisemissa korostuva "varjoisuus", ts. näyttää siltä, kuin ohjelma olisi kuvattu likaisen kameralinssin läpi roiskeineen ja haamuvarjoineen. Vaikea selittää tarkalleen, mutta varsinkin hiihtokisojen tv-katselu on tuosta syystä aikamoista tuskaa. Tämänhetkisiä tietoja: kuvasuhde: ei skaalattu HDMI-ulostulon tila: YCbCr HD-resoluutio: 1080i tv-signaalin laatu: 90-98 (kaikilla kanavilla) Kiitos jälleen, jos vinkkejä löytyisi!
Itsellä samanlaisia ongelmia. Samassa yhteydessä olen miettinyt miksi ko. boksin asetuksissa on mahdollista tehdä säätöjä kuvan suhteen, sillä tuntuu, että niistä säädöistä ei ole kuin haittaa. Boksin kautta tuleva kuva on todella kylmä värisävyltään, eikä sitä noilla säädöillä ainakaan paremmaksi saa. Ihmettelenkin sitä miksi boksin kautta tuleva kuva eroaa tv:seen suoraan tulevasta kuvasta? Sama signaali niillä kuitenkin on. En ymmärrä miksi boksille annetaan tässä asiassa "valtuutus" muuttaa kuvan laatua??
Kyllä homman tulisi toimia hyvälaatuisella signaalilla kaikissa tapauksissa. Oli laite päällä, valmiustilassa, virransäästötilassa tai kokonaan pois. Mahdollinen teoriani olisi että jos digiboksiin tuleva signaali on heikkotasoinen ja kanavanipun taajuudella on joku häiriö niin loop out lähdöstä tuleva singnaali vahvistetaan jolloin taajuudella oleva virhekin vahvistuu. Antennisignaalin laatu huononee aina sen kulkiessa jonkun laitteen läpi. Jos tulosignaali juuri ja juuri toimii niin ollaan toimuvuuden rajoilla. Signaalin taso ei myöskään aina merkkaa. Laadun pitää olla hyvä. Näissä asioissa ei valitettavasti digiboksit ole parhaita mittareita. Antenniasentaja voi mitata signaalin laadun. Mittareista saa kuitenkin suuntaa asialle. Se ettei signaalin taso kerro aina koko totuutta johtuu sitä että huonoakin signaalia voidaan vahvistaa. Samalla vahvistuu myös taustalla oleva "kohina". Vähän kuin vääntäisi huonosta audio tallenteesta volumet täysille. Joskus myös se että laitteet eivät ole samassa maapotentiaalissa (samassa maassa) aiheuttaa hurinaa. Galvaanisella erottimella varustetut antennijohdot auttavat asiaan.
SD TV-kanavien bittinopeus ei riitä kun kysessä on suuremmat ja suuremmat televisiot. Sitä varten tarvitaan HD-kanavia. TV:n merkki, tyyppi ja asetukset toki vaikuttavat myös siihen onko kuva lämmin, kylmä jne. HDThunderin kuvanlaatua on tällä palstalla kehuttu ihan hyväksi ja samaa mieltä olen itsekin. HD-kanavilla kaikki ohjelmat eivät ole tuotettu HD-laadulla. Kun kohdalle sattuu oikeaa HD-sisältöä niin kuva on hyvä. Aika moni kanava on jo saatavilla HD:na varsinkin kaapelissa. Antennissa HD-kanavia tarjoaa DNA.
Itse itseäni lainaten. Laitteessani olikin ostettuna vanhempi firmware sisällä (vähän sekoitti, kun sekä vanhemmalla että uudemmalla firmwarella oli sama versionumero 2.61). Laitoin uudemman firmwaren (Kingstonin tikulla ilman ongelmia) ja nyt ei tuntuisi enää olevan ongelmia noiden First HD -kanavan tallenteiden kanssa (kokemus kahdesta tallennuksesta, joista toinen tallennettu ennen uutta firmwarea ja toinen uuden firmwaren asennuksen jälkeen).
Asiaa on parannettu viimeisimmässä manuaalissa. Tallenteita ei tosin voi editoida missään vaiheessa :-(
Scartilla tuetaan pakko-ohjausta joka ei toimi vastaavasti minkään HDMI:n tapauksessa. Ei siis mikään tämän laitteen puute.
OK, kiitos tiedosta, etten turhaan edes haikaile tuollaisen laitteen perään. Pitänee vain yrittää sopeutua.
Piti oikein testata ja väitteesi on ns. puppua : panin tallennukseen YLE1 ja MTV3 HD (eri nipuissa) ja surffailin TVn omalla virittimellä ihan normaalisti. Harvoinhan tämmöistä (kaksi kanavanippua käytössä jolloin kolamanteen ei pääse) käytännössä tarvitsee mutta toimii kyllä. Tuota, meneehän sulla boxista HDMIn lisäksi normi antennipiuha TVhen...? Tyhmä kysymys, I know
Moi, Vaikuttaa kyllä siltä että vika olisi signaalissa / kytkennöissä... voisko olla siinä "T-Kappaleessa". Se että HD kuva näkyy hyvin mut normi kanavat ei vaikuttaa tosin pikkasen oudolta... Minulla oli joskus vanhan didgi boksin kanssa sama ongelma se oli silloin kytketty DVDn kautta (scarteilla ei ollut HDMI) (ja koska DVDssä oli kovalevy ja digiboksissa ei ollut kovalevy). Silloin kuva oli paljon huonompi kun se tuli digiboksilta verrattuna siihen että katseli suoraan DVDtä tai Telkkaria (telkkarissa oli oma digiviritin). Kuva oli samantyyppinen kun nyt kuvailet. Ehdottaisin että kokeilet vielä mahdollisimman raakana eli ilman mahdollisia haarottimia DVDtä ym... Tsemppiä kytkentöihin ja virityksiin...
Ei se vika voi olla signaalissa, kun kuva kerran näkyy, vika on pikemminkin poksin piireissä kun ovat kehnonpuoleiset... Kuvaamasi oli tyypillistä analogiselle ajalle, nyt ainoaksi vaihtoehdoksi jää kuvankäsittelyyn osalliset piirit ja niiden säädöt... T: Vesku
Kyseessä on kaapelitalous, joten antennisignaalin voimakkuus tuskin vaikuttaa näin paljon. Kuva kun häviää TV:stä täysin siinä samalla hetkellä kun boxi lähtee käyntiin. Ja tuon mainitsemani asetus sentään mahdollisti TV katselun silloin kun boxi on sammutettu kaukosäätimestä. Eli ongelma ei ole enää niin suuri. Tosin on laskettava HDthunderin eduksi vastaanottimen laadukkuus, tuo Samsungin TV kun pätkii ja nykii jatkuvasti. Se oli yksi syy hankkia koko digiboxi.
Kaapelitaloudessani tuo signaalin heikkeneminen on satunnaista. Joskus signaalin laatu putoaa puoleen ja allekin, ja joskus taas boksilla ei ole mitään vaikutusta. Otin lopulta tuon virransäästön pois, koska sen päälle asettamisen jälkeen tulivat myös ensimmäiset epäonnistuneet talletukset (boksi ei siis edes mennyt päälle, kun olisi pitänyt alkaa tallentamaan).
Onko kaikilla maksukortit toimineet moitteetta ko. boksissa. Itsellä on MTV3 total ja Soneran kaapeliverkko, mutta en vain saa kanavia näkyviin. Boksi näyttäisi tunnistavan kortin mutta itse kanavia en vain saa näkyviin. Onkohan boksissa jokin asetus, mitä en osaa ottaa huomioon?
Ei ole kyllä ollut ongelmia ainakaan nyt uusimman firmwaren jälkeen. Parituksen odottaminen kesti muutaman minuutin.
Tähän boksien (pätee oletettavasti myös thunderiin) pitämään ääneen liittyen voin vahvistaa tämän pitävän usein paikkansa. HDThunderia en ole mennyt aukomaan, mutta menneisyydessä on kyllä kokemusta useammastakin boksista joissa kovalevy piti olevinaan ääntä. No, usein "viaksi" paljastui resonoiva kotelo. Eli itse kovalevy voi kyllä toimia ihan normaalisti, mutta levyn täristessä hieman siihen luettaessa/kirjoittaessa, voi boksin kotelo ja/tai kovalevyn "kelkka" resonoida ja naksua. Näin ollen tosiaan ihan ruuvejen avaaminen ja tasainen kiristäminen voi auttaa ongelmaan, eikä itse levyä ole edes välttämättä pakko vaihtaa. HUOM: EN KEHOTA KETÄÄN AVAAMAAN LAITETTA ITSE VARSINKAAN TAKUUAIKANA, mutta esim. huoltoon laittaessa ei kannata välttämättä kirjoittaa vikakuvaukseen pelkästään "kovalevy rikki", sillä monesti näin ei välttämättä ole.
Moi, Kun ohjelmoi ohjelmaoppaan kautta ohjelma ja valitsee kerran viikossa vaihtoehdon. Ohjelma muuttuu punaiseksi eli ihan ok, mutta kun kelaa viikon eteenpäin niin miksi viikon päästä oleva sama ohjelma ei ole punaisella merkitty ohjelma oppaaseen? Se on kyllä aktiivinen koska kun siinä painaa tallenna ohjelma (eli siinä viikon päästä olevaa ohjelmaa) niin boksi ilmoittaa että aika menee päällekkäin aiemman ajastuksen kanssa. Eli on aktiivinen mutta ei punaisena...
Joo tämä on yksi ärsyttävimmistä 'ominaisuuksista'. Samaten kun katsoo ajastuslistaa niin näkyy vain pvm jolloin eka viikkoajastus tehty eikä seuraavaksi tapahtuvaa tallennuspvm:ää. En ole missään muussa boxissa nähnyt moista ohjelmointikömmähdystä (siitähän lienee kyse, toivottavasti korjaantuu). Mutta muuten noin ylipäätänsä ainakin täällä boxi rokkaa hyvin.
Eilen ilmeni uusia bugeja ajastustoiminnoissa: 1. Ohjelma alkaa keskiyöllä 00:00:00 ja jos käyttää ajastuksen ennakkoa (5min minulla), ajastus on viikottain toistuva JA jos ed. päivänä/yönä on samaan aikaan ohjelmaa tulee ajastetun ohjelman nimeksi tuo edellisen vuorokauden ohjelman nimi. Itse ajastus on oikea-aikainen. 2. Muutaman kerran on tuo keskiyöllä alkava ajastus epäonnistunut ts. boksi ei ole alkanut tallentaa vaikka ohjelmaoppaassa näkyy punaisena. Siksi olen laittanut ennakkoa tallennukselle. Tällöin kuitenkin tallennetun ohjelman nimi onkin tuon edellisen ohjelman nimi (vrt. edellä). 3. Jos tämän keskiyöllä tapahtuvan tallennuksen siirtää alkamaan esim. 00:01 niin tallennus on pari kertaa alkanut päivän liian aikaisin (vrt. kohta yksi) jos on asettanut ennakkoa. 4. Jos on tallennus käynnissä mitään muuta ajastettua ohjelmaa ei voi editoida esim. toisen ajastuksen alkamisaikaa ei onnistu muuttamaan (näin ainakin minulla) ja vaikka olen asettanut kieleksi suomen tulee virheilmoitus englanniksi. Boksi jumittaa satunnaisesti vieläkin valikoita selatessa, mm. eilen olin muuttamassa ajastusta ja kolme kertaa meni jumiin SAMAN ajastetun ohjelman editoinnin kohdalla (olin siirtämässä ajastusaikaa). Lopulta odottelin muutaman minuutin ja kas, jumitus oli poistunut. Mitä lie muistintyhjennystä tai muuta korjaavaa tekee taustalla.