Tässä on jälleen yksi erittäin hyvä syy Nokialle siirtyä Android-leiriin. Microsoftin Windows Phone-yksikön johtaja käyttää itse Android-luuria. Ei hyvää päivää mitä touhua. http://mynokiablog.com/2013/02/09/joe-belfiore-forgets-which-os-hes-supposed-to-be-using/
Kyllä se on ollut olemassa aika monta vuotta. Jos taas jollekin tietylle puhelinmallille tai alustalle, niin ole ystävällinen ja opasta meitä tyhmempiä. Omassa N9:ssä kun on ollut Spotify yli vuoden käytössä, eli ei se ainakaan "Nokialaisiin" ole myöskään..
Kyse on WP8-versiosta. WP7-versio oli koodattu siten, ettei se toiminut WP8:ssa, ja Spotifyltä kesti jonkin aikaa tuottaa WP8-versio.
Aika vaisua on kyllä ollut kurssikehitys. Viime syksynä kurssi aina pomppaili, kun esiteltiin jotain uusia härveleitä tai sopimuksia. Nyt laitteita on kuitenkin ollut myynnissä jo jonkin aikaa, mutta myyntiluvut (ja tuotantomäärät) eivät ole päätä huimanneet, joten ihan pienillä hypetyksillä ei kurssia kiskota ylöspäin. Tarttis tulla oikeasti tulosta. Itse olen tässä aikeissa hieman pienentää Nokia-possaani, kunhan kurssi hieman nousee Mobile World Congress -julkistusten yhteydessä. Junaan ehtii kyllä mukaan myöhemminkin, jos tarvetta on.
Kyllähän tämän laskun syyksi on arvioitu huomenna laukeavien 2,8, 2,9 ja 3,0€ warranttien arvon nollaamista. Ilmeisesti 33 warranttia laukeaa huomenna. Jos noista on osto-puolen warreja on paljon enemmän ihmisillä kuin myynti-puolen warreja, niin pankkien kannattaa laskea tarkoituksellisesti kurssia. Huomenna saatetaan hakea vielä 2,8€ warret nollaksi. Turbowarrethan nollaantuu täysin, jos kurssi edes käy knock-out tason alla ja normi warre on nollan arvoinen sulkupäivänä, jos on tuon tason alla. Maanantaina sitten taas noustaisiin, kun voitot on jo tehty ja pankit ostaa takaisin osakkeita, joiden myynnillä kurssia laskettiin tässä loppuviikosta. Mitään järjellistä syytähän tähän laskuun ei ole uutisten muodossa tullut. Ison rahan haluja ei kannata yrittää vastustaa vaan peesata mukana. Vielä kun itsekkin sen oppisi.
Google Play vuotaa tarkoituksellisesti asiakkaiden tiedot (nimi, sähköpostiosoite, osoite) sovelluskehittäjille: http://appleinsider.com/articles/13...wn-story-of-massive-google-play-security-flaw
Kyseessähän on ominaisuus eikä vuoto... ongelmahan tässä on lähinnä että kaikki ns sovelluskehittäjät eivät ole ihan rehtiä porukkaa. Niinpä Googlen olisi tosiaan syytä suunnitella tuo kauppasysteemi uusiksi. Tällähän ei sinänsä ole mitään tekemistä Nokian kanssa, eikä ole ollenkaan varmaa etteikö mikkisoftankin systeemeissä piile jotain tietovuotoja.
Tuli hypisteltyä Surfacea.. Ei paskempi viritelmä. Sen paksumman näppiksen kanssa on käytännössä pieni läppäri. iPad alkaa vaikuttaa vähän alkeelliselta. Ensikosketuksella tuli joka tapauksessa selväksi, että Win RT on tulevaisuutta. Chromebook-tyyppinen läppäri ARM-piirisarjalla ja Win RT:llä, siinä seuraava trendi?
Mä veikkaan itse, että Windows RT hylätään vähin äänin. Käytännössä siinä ei ole mitään järkeä, kun on kuitenkin about samanlaiset Windows 8 -laitteet (ja ne puutteet, mitä W8-laitteissa on, ratkennee aika pian, eli 1-2 vuotta). Chromebook ChromeOS:llä taas on selvästi tulevaisuutta. Chromebook Pixel, jos nyt ei osoitu pelkäksi feikiksi, voi olla jossain määrin game changer.
Itselläni on visio, että ARM-pohjaiset laitteet valtaavat läppärimarkkinan, osin myös desktop-puolen seuraavien parin kolmen vuoden aikana. Intel on lupaillut ARM:ia vastaavaa energiatehokkuutta jo viimeiset 3-4 vuotta ja toistaiseksi epäonnistunut surkeasti. AMD panostaa ARM-puolelle lisääntyvästi, samoin monet muut toimijat. Vain WinRT pyörii ARM-alustalla. Epäilemättä näemme jatkossa 10+ ARM-ytimen tehoprosessoreja. Chrome on ideana hyvä, mutta varsin rajoittunut. Mielenkiintoista nähdä mikä on Applen OSX:n seuraava evoluutio, veikkaan siirtymää ARM-pohjaiseksi iOS-desktop-hybridijärjestelmäksi. Pelipakkaa siis jaetaan uusiksi. Mikä on sitten Nokian rooli tässä muutoksessa - jää nähtäväksi.. Kovin tuskaiselta tuo laitevalmistajan rooli tällä hetkellä vaikuttaa, joten laittaisin omat rahani likoon sen puolesta, että Nokiasta muodostuu palveluntuottajayritys (ala IBM) mobiili- ja navigaatiopuolelle.
Intelin etuna on se, että sillä on teollisuuden parhaat tuotantolaitokset. Se on valmistusprosessissa koko ajan yhden pykälän muita edellä. Kyllä mä uskon, että se saa piirinsä energiatehokkaiksi, kun kokemusta näistä pienen virrankulutuksen laitteista tulee lisää. ARMin etuna on tietty se, että mobiilisoftat tehdään enimmäkseen ARMille, joten jos Intelin vermeitä haluaa käyttää, niin on hiukan alakynnessä. Käskytranslaatiot arkkitehtuurista toiseen lennossa eivät kyllä ole ihan tuntematon juttu, onhan niitä Applekin Maceissa käyttänyt.
Ja Intelillä on jo käytännössä Haswell valmiina, joka vaikuttaisi aika killeri arkkitehtuurilta, ja jonka on sanottu korjaavan puutteet virrankulutuksen suhteen. Edit. tämä olisi ollut mielenkiintoista, jos Nokia - Intel yhteistyö olisi jatkunut MeeGon parissa.
Kaikki laitteet ovat tavalla tai toisella rajoittuneita. Mutta jos tulevaisuus on Native Clientin, WebGL:n jne., niin ei ne enää paljoa rajoita loppukäyttäjää. Jo nyt ihmiset käyttävät paljon special purpose laitteita, ja tulevaisuus näyttääkin menevän tällaiseen. Ei ole enää yhtä tietokonetta yhdellä arkkitehtuurilla.
Nokia: The products you’ll really want from us will ship during spring 2013 Nokian brändi loikkasi nousuun
Jaahas, nyt alkoi lievä hypetys, kun maanantaina julkaistaan uusia luureja. Lumia 1000:ta odotellessa. Toistaiseksi WP8-luurien kohdalla pahin ongelma on ollut se, ettei niitä saada tarpeeksi tehtaasta ulos. Työkaverini odotti joulukuulta helmikuulle Lumia 920:ta. :hitme: Toivottavasti uusien puhelinten kohdalla tuotanto saadaan paremmin käyntiin.