M030: Mikä on paras gain vaihtoehto, -20, -10 vai 0dB äänenlaadun kannalta? Kytkettynä Focusriten äänikorttiin. (PC)
Sehän riippuu siitä, että mikä on toivottu maksimiäänenvoimakkuus. Pienin gain minimoi äänikortilta tulevan kohinan, mutta tosiaan rajoittaa äänenvoimakkuutta.
Mahtaakaan nuo 6010 Genet riittää perus olohuone elokuvateatteri käyttöön? Subbasen luonnollisesti kaveriksi joutu hommaamaan, mutta oisko pykälää isommat 8030 etukajareiksi paremmat? Onko noilla G1:llä muuta eroa 6010:iin verrattuna kun että on uusi nimi?
Olohuone/elokuvateatteri? Ja ei, ei riitä. Television katseluun kyllä, leffan katseluun ei. Itsellä on tietokonekaiuttimina, ei näitä kovin paljoa yli metristä kuuntele. About kaikilla kaiuttimilla joutuu elokuvakäytössä Nuo ovat kaksi pykälää isommat ja niissä on lukuisia asioita paremmin, kuin pikkuisissa. Ota niin isot, kuin lompakko kestää; 8030 / G three on hyvä kompromissi. Mallisarja, 6010 on vanhaa sarjaa ja G1 on uutta "kotisarjaa". Erot taitaa olla liittimissä, ledeissä ja virrankatkaisussa. Joku varmasti täydentää, jos et googlella löydä.
Ok, käytän nyt -20dB asetusta ja tälläkin asetuksella saa ihan riittävästi ääntä lähikentässä. Pieni miinus muuten tuon kaiuttimen vipukytkimistä, kaiutinta sammuttaessa pari kertaa osunut vahingossa käsi tuohon gain kytkimeen. Kiva kun kesken kuuntelun napsahtaa +20dB volumea päälle, ei varmaan tee hyvää kaiuttimelle.
Onko langattomaan äänentoistoon vinkkejä antaa? Eli ostin kesällä tuossa g-4 parin ja olen locitekin bluetooth adapterilla kuunnellut niitä jonkinaikaa nytten. Kokeilin nadin wireless dac1 viikonloppuna, mutta vein sen takaisin kauppaan kun ajattelin vielä kokeilla jos löytyisi jotain muita vaihtoehtoja. Ylimääräisiä johtoja ei oikein kiinnostaisi kissan takia läppäriltä vetää kaiuttimien suuntaan.Ja muutenkin, kun sen liikuteltavuus sais säilyä. Aihealueena vielä itselleni tuntematon tämä koko daccien sunmuiden maailma, mutta yritän alkaa opettelemaan näistä vehkeistä uusia juttuja. Tuo locitekin bluetooth wireless adapteri mikälie hässäkkä on muuten ihan ok, mutta tietokoneen perästä ei oikein soundi miellytä. Kitarat rätisee ja kuulostaa muutenkin vähän kovempaa kuunnellessa häijjyltä. Kännykän kautta taas soundi on ihan ok. Tuo Nadin purkki oli muuten ok, mutta ehdottomasti joku säädin siihen olisi kytkettävä. Kuitenkin ajattelin jos ehkä jostain olisi saatavilla langatonta ääntä haluaville paketti jossa olisi säätimet ja pelit samassa paketissa. Onko sellaisia ?
Miten olisi pebble audio? Tuommoinen USB->RCA voisi olla ihan kätevä tuohon tarkoitukseen. http://audiovideo.fi/testi/pebble-audio-rca2rca-ja-usb2rca-langaton-jarjestelma-testissa
Ahaa uusi tieto minulle, G sarjan myötä on näköjään Genelec viimeinkin onnistunut tilaamaan varastoonsa valkoisia virtapiuhoja, eihän siihen kovin montaa vuotta mennytkään Aikanaan kun itse hankin 8030:t, niin valkoisista virtapiuhoista ei Iisalmessa oltu kuultukaan
Kertokaahan viisaammat, ovatko M-sarjalaiset liian kovasävyiset akustoimattomaan kerrostalohuoneistoon?
Viikon päästä on Hifi Expo. Näyttää kuitenkin siltä, että Genelecillä ei ole osastoa siellä, vaan ainoastaan Digi Expon puolella. Olisiko niin, että parina viime vuonna on revitelty niin paljon Hifi Expossa, ettei nyt ole mitään uutta tarjottavaa?
^nythän niillä vasta hifisteille onkin tarjottavaa, kun ovat juuri julkaisseet 1237A ja 1238A mallit. Noilla kuuntelee kriittisempikin hifisti muzakinsa.
^ & ^^ Toivottavasti rakentavat sitten messuille jonkin täydellisesti äänieristetyn umpikuution, sillä siellä Digiexpon hälinähallissa ei tasan saa mistään audiotuotteesta mitään muuta todettua kuin "kyllä siitä ääntä kuuluu"...
Jos ovat, niin eikös tuossa ole kätevät dippikytkimet, joilla saa hyllykorjaimena tasoitettua? Ja hylly tarkoittaa korjauksen tyyppiä, ei tasoa, jolle kasataan tavaraa. Vai oliko M-sarjassa se vain bassoille..?
Ei se oikein sovellu käyttööni, kun läppäri liikkuu paikasta a paikkaan b välillä. Eli eikös tuosa peblestä toinen mötikkä tule koneeseen usb johdolla kiinni ja toinen kaiuttimiin ? Tuossa nadissakin ärsytti jo se usb johdonpätkä mikä koneessa oli kiinni, niin tuskin helpottaa tuo isompi mötikkä asiaa. Pöytäkoneeseen olisi hyvä ratkaisu varmasti molemmat. Täytyy yrittää etsiä vaihtoehtoja. Tai sit ostan sen nadin wireless dac1 ja sille vaikka pro-jectin säätimen väliin.. Mietintämyssy syvemmälle päähän..
Olen suunnitellut päivittää lähiaikoina olohuoneen kaiuttimet ja mielessä on nyt pyörinyt 8260A pari, nyt löytyi myös käytettynä 1038A pari suht edulliseen hintaan. Ajattelinkin kysyä tietävämmiltä että mahtaako tässä olla päivitettyyn 1038B versioon paljonkin eroja? Diskantti on ilmeisesti hivenen pienempi kuin uudessa versiossa. Kiinnostaisi tietää että onko sointipuolessa paljon eroja vanhan ja uuden välillä? 8250A parin omistin ja sen soinnista tykkäsin todella paljon, eli 8260A pari olisi siinä mielessä "varma" valinta. Mutta 1038A pari kiinnostaisi myös todella paljon.
Revisioiden välillä ei käsittääkseni ole äänellistä eroa? Ja jos jostain saat, niin ehdottomasti 1038. Se Brutaali Voima ja Tolkuton Helppous on jotain, mitä saa vain suurella kartiopinta-alalla yhdistettynä suureen herkkyyteen. Ainakin 1238A proto tehtaalla oli ns. päräyttävä kokemus.
Joo, siellähän sitä tuli ihastuttua näihin protoihin. Tällä hetkellä olohuoneessa nitrot, jotka tulee siirtymään leffahuoneeseen ja näitten tilalle pitäisi nyt katsella joku mielenkiintoinen pari. Pitää varmaan käydä koekuuntelemassa tämä kyseinen pari. Kiitokset pikaisesta vastauksesta.
B revisiossa näyttää sen diskantin lisäksi olevan bassokin vaihtunut. Ainakin nettihuhujen ja kuvien perusteella. Molempien datalehdissä on tosin täysin samat vaste- ja suuntaavuuskäppyrät vaikka päiväyksen perusteella B-malli on mitattu 9 vuotta myöhemmin... Taitavat muutokset sitten mennä toleranssien sisään, ehkä.
Tuohon kyselyyn liittyen onko nuForcen airdac tuttu kapine ? Ja jos omistat, niin kerro onko se hyvä hintaisekseen.