Niin jak,tarkoitin tuleeko niitä alle 20Hz ääniä tuonkokoisesta laisinkaan,niin että ne kuulisikin,epäilen että ei tule.
:hitme: Luetko edes noita viestejä mihin kommentoit? :hitme: Kyseessähän oli erillisen leffahuoneen nykyiset tupla 18" subukat suljetuissa koteloissa, alle 20neliön äänieristetyssä&akustoidussa huoneessa.. Olisi tuokin selvinnyt jos harkitsisit edes hiukan ennen typerää huutelua.
No se nyt oli pikku trolli,herra kun näet aina ottaa herneet nenään jos arvostelee hänen suosittelemaansa laitettta,tiedän että hänellä nykyään nuo leffahuoneessa. :OI A,nyt kyllä jutusteltiin jostain muusta kuin 2x18" subeista 150L koteloissa,kyllä kai niissä potkua piisaa,en epäile asiaa.
Mikä sitten on hyvä, 12 tuumainen on liika pieni ja 15-tuumaiset on muistaakseni amismeininkiä,eivätkä toista napakasti jne. Ja varsinkin jos niitä on pikku matriisi. Kyllähän se 12-tuumainenkin ilmaa liikuttaa. Varsinkin jos niitä on vaikka 8 tai 16 kappaletta Ei se ero 12- ja 15-tuumaisen elementin pinta-alassa kuitenkaan järin suuri ole, joten liikepoikkeamaa suljetussa kaivataan. Äänenpaineessa hävitään siellä matalilla paljon, verrattuna oikein suunniteltuun refleksiin. Ja kunnollinen refleksi toimii musiikillakin aivan mainiosti ja hieman äänenpainetta nostettaessa päihittää sen suljetun pihisijän. Joo, en ole itse koskaan ollut suljetun ystävä, kun 16:sta 15-tuumaista ei pysty sijoittamaan
Tuskin nyt kuitenkaan herneet nenään, mutta sun asenteesi alkaa pikkuhiljaa ottaa aivoon. Kysyjä kysyy, että mitä kannattaisi käydä kuuntelemassa, ja minä sanoin, että tuolla budjetilla kannattaa tämäkin käydä. En ainakaan tarkoittanut sanoa, enkä mielestäni myöskään sanonut, että "osta tämä sokkona vaan siksi, että minä suosittelen". Sun argumenteilla kun mistä tahansa subwooferista tekee huonon se, että se on suljettu ja mistä tahansa kaiuttimesta se, että se liittyy jollain tavalla Hifitaloon. Jep jep. Yhtään haukkumaasi tuotetta et ole kuullut, mutta tuonkin Paradigimin subin tiesit huonoksi jo suoraan sillä, että totesit sen olevan suljettu ja siten "fysiikan lakien takia" toistokyvytön ja jokatapauksessa ylihintainen. Ja otin ne omat DIY-subit alaviitteeksi tasan huomauttaakseni, että myös suljetuista on mahdollista saada alas ulottuvaa toistoa. Paradigmiin palaan sen verran, että valmistajan ilmoituksen ja PBK:n mittakäppyrän (ja ARC:n käppyrä, joka on sama, on testeissä todettu todelliseksi, eikä mainoskäyräksi) toisto menee huoneessa ali 20hz. Omalta näppituntumalta väitän, että tuo toistaa vähintään yhtä alas, kuin Monolith. Toiston laatu on sitten jotain ihan muuta. Se on hyvä subwoofer ja mahtuu kysyjän budjettiin = kannattaa käydä kuuntelemassa. Jos tarkoitat Paradigmia, niin enpä ole etsinyt. Nuo on ne ilmoitetut tehot (jos oikein muistan). Eihän se teho itsessään mitään kerro sinänsä, mutta tietänet itsekin, että pienemmässä suljetussa kotelossa tarvitaan enemmän tehoa, kuin isossa, jos pyritään samoihin äänenpaineisiin. Tuossa kuitenkin on huomattavasti tehokkaampi vahvistin, kuin monissa refleksibokseissa (esim. Monolith tai SVS:n 12"...).
Minä en näistä juurikaan tiedä ,mutta eiks se soinnin kannalta olis kaikista ihanteellisin tilanne että pyrittäisiin mahdollisimman suureen koteloon mahdollisimman pienellä vahvistimella siis refleksi koteloissa? Yleisestihän noissa suljetuissa joudutaan käyttämään suuria vahvistimia ja pitkäiskuisia elementtejä että saadaan toisto riittävän ales mutta samalla säröt kasvaa. Mitäs x_jmt_x kun sinulla on tuollainen paradigmin subbari niin onko se ns:kuinka herkkä vai tarviiko sitä käskyttää että sieltä alkaa paineita ja napakkuutta saamaan ulos?
Kysäsempä että eikö sinua kiinnosta DIY -henkisyys ? Omaan tsybbäriin sahautin valmiit palat kuviopuulla (aukot 3:lle elementille, terminaalille, sisätuet etc etc) MDF:n ollessa materiaalina niin tuli maksamaan ~120e (sisälsi lähetykset) sain jopa tuon kasattua ja päällystettyä täällä aneemisissa kerrostalo olosuhteissa. Hinta-laatusuhteeltaan tämä oma laitos vastaa aivan satavarmasti kalliimman pään subbareita.
Hmm, nyt en ole ihan varma, mitä tarkoitat. AV-vahvistin on syöttävä pää ja trimmi taitaa olla aika pitkälti nollassa. Jos tarkoitat sitä, että soiko hyvin myös pienemmillä voimakkuuksilla, niin soi. Ei ole tarvetta siirtyä ns. luukutustehoihin, että subwoofer alkaa soimaan. Onhan sillä hintaa ja absoluuttisesti pelkkää bassoa saa edullisemminkin. Jos taas kompakti ja todella hyvin katsettava kestävä kotelo, sisäänrakennettu huonekorjaus (joka skabaa samoissa kisoissa AntiModen kanssa, kuulemma) ja napakka sävykäs ääni kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa. Musiikkikäytössä tuo vie jotain Monoliittia (joka on edelleen erinomainen subwoofer) kuin metrin mittaa eikä sen puoleen häviä leffakäytössäkään. Mutta tuo on sen hintaluokan peli, että elä hyvä ihminen sokkona osta. Tuota tai mitään muutakaan.
Ei ole. Ihanteellisin tilanne olisi ei koteloa ollenkaan, eli siis dipolina (pelkkä etulevy jossa elementit asennettuna) taikka free-airina (elementit asennettuna seinään ja hengittelevät esim. toiseen erilliseen huoneeseen). Monet hienoimmat eksoottiset musikanttien harrastekaiuttimet ovatkin dipoleita. Myöskin elektrostaattiset paneelit ovat yleensä ilman koteloa, eli dipolina. Erittäin suuri suljettu on sitten seuraavaksi paras. Refleksit ovat teoriassa aina huonosta, koska putken sisältämän ilman tai passiivisäteilijän massa ja liikenergia vaikuttavat varsinaisen kaiutinkartion liikkeeseen, riuhtoen sitä milloin mihinkin suuntaan. Elementti joutuu paljon kovempaan rasitukseen taistellessaa refleksiviritystä vastaan, kuin lineaarisen ilmajousen vastuksen tarjoavassa suuressa suljetussa. Omat ongelmansa refleksivirityksestä aiheuttuu myös vahvistimelle, sillä ementin impedanssi muuttuu refleksivirityksen ympäristössä vuoristoradaksi. Kontrollin pitäminen muuttuu lähes mahdottomaksi, kun esim 8ohm elementin impedanssi voikin olla refleksikotelon toiminnan tuloksena mitä tahansa 2-8ohm väliltä. Heikompi vahvari voi kyykätä aika helposti tuollaisessa tilanteessa..
Oliko jo täällä mainittuna, tiedä häntä, mutta lsoundin mainoskirjeessä suositut SVS SB12-NSD ja SVS PB12-NSD DSP satkun alennuksessa. Tosin marraskuun lopussa tullee lisää varastoon, mutta jos ei kiirus niin säästömahdollisuus.
Todellakin kiinnostaisi,mutta tieto ja taito ei riitä voishan sitä tuotakin harkita,eiköhän siitäkin saisi ihan asiallisen näköisen jos vaikka teetättäisi kotelon puusepällä. Onko mitään linkkiä heittää missä kerrottaisiin rakentamista. Onko subbareita olemassa valmiina rakennus sarjoina kotivehkeisiin?
Tekisi mieli vaihtaa subi hieman pienempään ja sievemmän väriseen (en ole nainen tai kärsi hellasäröstä ) Nykyinen subi on Velodyne CHT 12R. Kuunteluhuoneena toimii 50-luvun kerrostalokopin noin 20 neliöinen huone. Talon äänieristykset ovat sitä luokaa, että naapurin sänkyhipat kuuluvat liian yksityiskohtaisesti. Käyttö leffat, pelailu ja musiikki varmaan 60,20,20 suhteella. Muina kaiuttimina toimivat Monitor Audion RX1:det ja Center. Pääkaiuttimien väri pianovalkoinen, joten myös subi olisi mukava saada saman värisenä. SVS SB 1000 tai PB1000 vaikuttaisivat varsin mukavilta, mutta kumpi sitten olisi parempi? Vai kenties jokin muu? Antimode löytyy. Tuosta vanhasta Velodynestäkin saisi vielä varmaan ihan mukavat rahat, joten vaihtobudjetti pysyisi suht hallinnassa.
Eilen lähti L Sound:sta SVS PB12-NSD DSP subbari tilaukseen tämän ketjun suosituksien perusteella, toivottavasti en joudu pettymään. Kauanko ko. putiikista tilatut tuotteet matkaa Suomeen? Postikulut oli kyllä aika kovat (70eur)!
Muistaakseni L-soundin postituspäivät ovat ma ja to, joten laatikkosi lähti hyvällä tuurilla eilen Norjasta kohti Suomea. Tai sitten se lähtee seuraavan viikon maanantaina. Syksyllä toimituksessa kesti noin reilu viikko.
Onko stereo subbareiden omistajat ollut tyytyväisiä kahteen subiin, onko toisto tasasempaa ja parempaa? Mietin tässä että hommasiko toisen XLS200 vai vaihtasko yhteen XXLS400 subbariin vai tilaisko SVS SB-1000 *2??? Onko tolla SVS SB 1000 ja XLS200 suurta eroa alarajataajuudessa ja onko käytännön fiiliksiä, kuinka paljon parempi on SVS elokuva käytössä?
Höpsis, halpaa kuin mikä. Ilmaiseksiko kaikki pitäisi saada? Tosin, silloin se olisi vain piilotettu hintaan Ja jos vertaan hintaa kiloa kohti, paljon halvempi kuin Suomen postissa kirjeen kilohinta
70 euroa on kaukana halvasta kun kyse on postikuluista. Lsoundin kanssa tuskin pystyy noista hinnoistakaan tinkimään, korjatkaa toki jos olen väärässä? Lähetteletkö paljon subeja kirjepostina Suomessa?
Lähetyskuluista. Ota huomioon, että tilaat useampikymmenkiloista tuotetta, jonka laatikkoa ei mittojensa puolesta paljoa yksin nostella.