Signal Quality antaa Ylen HD-kanavilla 10-15 % ja Signal Strength 73 %, kun SD-kanavilla molemmat on tapissa. Ei auta kuin koittaa tehdä (muutenkin suunnitelmissa ollutta) antennirasiaremppaa. Ihmetytti vain, kun aiemmin YLE HD näkyi ok.
Näkyy kaikki neljä YLE:n HD kanavaa SSP / Kuituanetin kaapeliverkossa, joutui vaan virittämään kanavat uudelleen.
Mitenkäs Mosiikki1-5 kanavat, jotka ovat 554 MHz taajudella myös QAM256 modulointi? Onko antennikaapeli rasiasta telkkuun vanha/halpa, koita toisella kaapelilla. Tai kiertääkö (ketjutettu) monen vehkeen läpi, ne voivat vaimentaa. Eikös DNA Welho tule mittaamaan rasian, jos siinä on kaapeliverkossa ongelma kun yleensä koko verkko on heidän hoidossaan. Jos sinulla on kaapelimodeemi niin näkevät sen avulla sinun singnaalitasosi helpdeskissä kun soitat sinne. Minulla oli aikoinaan ongelmia kaapelimodeemin kanssa, mutta saivat katukaivossa ollutta vahvistinta säätämällä riittävän signaalin ilman rasian vaihtoa vähemmän vaimentavaan.
Mosaiikkikanavilla laatu 47-50 % ja voimakkuus samat 73 %. Oma fiilis, että ongelma on nimenomaan se, että telkku on huoneen vastakkaisessa kulmassa kuin antennirasia. Ensin antennirasialle on pitkä veto kiinteänä ja sitten on vedetty törkeen pitkällä irtokaapelilla telkulle takaisin huoneen vastakkaiseen kulmaan. Kaapeli menee Topfieldin boksin läpi (olen siis telkun virittimellä havainnoinut asiaa). On jo pidempään ollut suunnitelmissa asentaa uusi rasia lyhyellä vedolla telkun taakse. Jos sekään ei auta, niin sitten pitänee soittaa Welholle.
Mites toimii jos telkkarin antennijohdon irrottaa ja käyttää vain digiboksia? Mulla oli HD-kanavien kanssa palikoitumisongelmia vanhassa talossa, ja tuo auttoi. Se tietysti tarkoittaa, ettei telkkarin viritintä voi käyttää, mutta minulle tämä ei ollut ongelma. Pitkä jatkojohto minullakin.
Samsung UE40-ES6715 on telkkarina. Ylen HD kanavat tulee näkyviin hienosti mutta YLE HD1 kanavan numeroa en saa muutettua miksikään muuksi kuin default 21. Kaikki muut kanavat siirtyy mihin vain kanavapaikkaan, mm YLE HD2 siirtyy 22 -> 2. Onko muut törmänneet? Olkkarin Sony KDL-55NX815:ssä maakikkailulla kanavat saa siirrettyä myös haluamilleen paikoille eli korvattua HD:lla nuo SD kanavapaikat.
Sitten ei näy lainkaan HD-kanavat eli digiboksi on SD-tasoa. Tietääkseni talon ja asunnon kiinteät asennukset on uusittu 2004. Koitan, jos huomenna ehtisin asentaa uuden seinärasian (ole skeptinen senkin suhteen). Tässä alkaa tulemaan kiire, jos pitää vielä kääntyä Welhon puoleen, jottei missaisi Sotshia HD:na!
Hieman mietityttää nää sun omatoimiset asennukset. Onko tilanne se, että sulla on jossain kauempana seinässä antennirasia ja siitä olet normaalisti liittimellä vetänyt pitkän syötön telkulle joka päättyy omatoimisesti asennettun rasiaan (josta kenties vielä pitkä antennikaapeli telkuun)? Jos noin niin eikö ekaksi kannattaisi roudata telkku kokeeksi sinne "lähderasian" tykö ja katsoa mitä signaalin tasot siellä näyttää? Jos ei siellä toimi niin eihän siihen uudet asennukset tule auttamaan vaan vikaa pitää welhon avustuksella ruveta etsimään. Ja sitten tähän itse asennettuun rasiaan. Jos kuvio menee alussa esittämälläni tavalla niin varmista ettei itse asentamasi rasia ole tarkoitettu ketjutettaviin asennuksiin ne vaimentavat signaalia 10-20db.
Tähän asti oikein. Eli eteiseen tulee kaapeli noususta F-liittimellä, joka on kytketty jakoliittimeen, josta lähtee rasialle piuha. Rasioita on yksi ja se on olohuoneen vastakkaisessa nurkassa (eteisestä ja myös telkusta katsoen). Sitten sieltä on vedetty tavallisella (n. 20 m) irtopiuhalla telkulle signaali. Asennus on törkeän näköinen ja piuhaa on loppupäässä 8-kiepillä monta metriä. Olen jo tämän vuoksi joka tapauksessa asentamassa uuden rasian, jonka kytken F-liittimellä eteisen jakoliittimeen. Rasia on päättyvää mallia. En ole telkulla (jossa siis ainoat HD-virittimet) kokeillut tuolla nykyrasialla nyt näitä uusia Ylen kanavia. Voisihan sitäkin kokeilla, mutta uskon, uusi rasia antaa vertailukelpoisen tuloksen.
Itse asiassa taso on nyt keskimäärin (lähes) sama kuin mitä se oli aikaisemminkin YLE HD:llä pois lukien testausjakso. Kirjoittelin edellisellä sivulla: Testilähetykset: "Piti vielä tarkastaa muistikuvat vanhoista YLE HD lähetyksistä. Tässä tapauksessa MM-kisat 2009. Bittivirta tosiaan n. 20 Mbps ja kodekki h.264. Ääniraita tuli tuolloin vielä perus mpeg-1 layer 2 muotoisena." Nykylähetykset: "Tarkastin kanavat juuri PC:n virittimellä. Kaikissa kuvan bittivirta n. 7,5-8,5 Mbps (eli samalla tasolla kuin vielä eilen näkyneessä Yle HD:ssä) ja äänet tällä hetkellä dd2.0 448 kbps." https://www.dvdplaza.fi/forums/show...D-kaapelissa?p=1570992&viewfull=1#post1570992 https://www.dvdplaza.fi/forums/show...D-kaapelissa?p=1571341&viewfull=1#post1571341 Olen toki samaa mieltä, että lähettävät nykyään liian bittinäännytettyä kuvaa. Toivoisin, että enkooderi tuuppaisi adaptiivisesti vaikkapa 8-15 Mbps striimiä keskimääräisen virran ollessa siitä väliltä. Vielä parempi, jos olisivat alkuperäisellä 20 Mbps tasolla. Muistelisin joskus lukeneeni, että näin kävi myös Briteissä BBC:llä. Aluksi oli überlaatua, sitten laskettiin selvästi bittivirtaa ja lopulta myös kuvan pikselikoko muutettiin eksoottiseen 1440x1080i muotoon. Eli kuva on edelleen 16:9 1080i, mutta pikselit ovat suorakaiteita eli tavallaan kuva on eräänlainen anamorfinen laajakuvaviritys. Olen nähnyt myös muutamia suoria BBC HD videokaappauksia, joissa tosiaan mainittu resoluutio. Pikseleitä vähentämällä päästiin enemmistä pakkausvirheistä ja toisaalta kuvan resoluution lasku on hankala todeta.
No niin, ostin uuden 10 m irtopiuhan ja kuva näkyy lähes täysillä tasoilla (telkun mittarien) mukaan). Eli kuten olen veikkaillutkin, niin varsinainen ongelma on tuo listoja pitkin vedetty törkeä jatkopiuhaviritys. Tavoitteena ehtiä illalla asentamaan uusi rasia telkun taakse. Katsotaan näkyykö sen jälkeen enää mitään. :hitme:
Pahoittelut monologista, mutta sen verran päivitän, että nyt on uusi rasia seinässä ja epäilyksistä huolimatta Ylen HD-kanavat näkyy nyt 100/100. :thumbsup: Eli syyllinen todellakin oli se irtopiuha kerällä. Ainoat kanavat näin äkkiseltään testattuna, joilla signaalin laatu sahaa 96-100 väliä, on Fox, Fox HD ja Nelonen HD. Kaikilla muilla 100/100. Ja Welhon verkossa siis mennään. Nyt kelpaa katsoa Super Bowlkin Nelonen Pro HD:lta! :naminami:
Onhan tämä Ylen HD muutos selkeä parannus vanhaan verrattuna, mitä tässä on muutama päivä kanavia tullut katseltua. Toivotaan että muutkin kanavat seuraavat perässä.
Totta. Ainakin tuo Galapagos luontodokkari oli komeaa ja erottelevaa katseltavaa. Ikävä vaan, että meikeläisellä kaikki HD kanavat palikoituvat satunnaisesti. Antennikaapelien vaihto, muiden laitteiden välistä poisto tai toinen rasia eivät tuoneet korjausta. Liekö sitten TV:n virittimessä vika, talokaapeloinnissa/laitteissa häikkää tai sitten jollain asukkaalla antenniverkkoon häiriötä tuottava laite. Asentajakin täällä pyörähti, mutta eihän sellaisella muutaman minuutin mittauksella ole mitään virkaa, varsinkin kun kävi aikaisin iltapäivästä muiden asukkaiden mahdollisten häiriölähteiden todennäköisesti ollessa suljettuina. Jos vain voisikin jättää mittalaitteen jauhamaan 24h, niin saisi varmuuden. Samoja mittalaitteita löytyy duunista useilla eri moduleilla, mutta antenniverkon moduli uupuu. Millähän saisi ujutettua tuon huomaamattomasti hankintoihin / jollekin projektille
Eilen illalla tuli taas Oulun 162 MHz muksiin (1 HD, Teema HD, Fem HD) pahaa palikoitumista ja signaalin taso ja laatu laskivat normaalista. Jatkui edelleen tänään aamulla. Onko muilla täällä päin asuvilla samaa ongelmaa? Oma asunto on 2007 rakennettu ja ainakaan tähän asti ei ole ollut mitään ongelmia kaapeliverkon (kaapelointien) kanssa niin kuin vanhemmissa asunnoissa voi olla. Sen huomasin viime viikolla, kun 162 MHz muksi toimi hyvin, että edelleen todella harvakseltaan saattoi vilahtaa kuvan alalaidassa leegot.
Ei minkäänlaisia ongelmia missään vaiheessa. Kaikki kanavat näkyy ongelmitta. Tosin taloyhtiössä uusittiin kaapeliverkko viime vuonna, niin olettaa sopisikin, että signaalit kunnossa. Tosin jouduin mokoman rempan aikana vaihtamaan digiboxiin Philipsin virittimien tilalle LG:n virittimet, kun Philipsit tahtoivat lähes kaikilla kanavilla pätkiskellä uudessa kaapeliverkossa. LGllä kaikki näkyny siitä asti pätkimäti, ja ongelmitta. Philipsit toimivat todella hyvin edellisessä taloyhtiössä. Onnea siispä ongelmanetsintään, se voi olla mielenkiintoista taloyhtiöstä riippuen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen: kaapelit, virittimet, jne. Ja siis tosiaan, Oulun Welhon kaapelista kyse.
Kiitos LOP tiedosta. Tietenkin olisin toivonut, että vikaa olisi ollut kaikilla Oulun verkossa . Vika on sitten jotain eksoottisempaa ja vaikeammin selviävää sorttia. Jos ei muuta, niin pitää jossain vaiheessa uusi koaksikaapelit, vaikka ei niiden kanssa toisaalta ole tähän asti mitään ongelmaa ollut. Nytkin eri taajuudella tuleva TV2 HD näkyy moitteetta ja samoin muut Suomen HD-kanavat. Se nyt on varmaan selvää, että ongelma kumpuaa tuosta matalahkosta 162 MHz taajuudesta. Ei sinällänsä taajuudesta itsestään, mutta kaikesta muusta liittyen hardiksiin ja piuhoituksiin näkyvillä ja rakenteissa. Miten virittimiä vaihdellaan? Ei taida olla kovin helppo vaihtoehto Humax WBOXin ja Sonyn telkun tapauksessa . Kysyin asiasta myös DNA:n vikapalvelusta.