Jep. Eron huomaa erittäin hyvin tuossa "meluraja = 85dB" -tekstissä sekä esimerkiksi laitteen ESC-näppäimessä.
Selvästi huomaa, ja tosiaan liikkuvassa kuvassa vielä selvemmin. Näyttäisi olevan myös niin että kanavalogossa virhettä ei uusintalähetyksessäkään ole, mutta taas tuossa kuvaan poltetussa grafiikassa (ja itse kuvassa) on. Kyseessä ei ole myöskään tv:n asetuksista johtuva ongelma, vaan ohjelmittain vaihteleva virhe. Tietysti tuollaisen saa osin piiloon jollain "kuvanparannus"-ominaisuudella, mutta se ei ole mikään ratkaisu lähetyspäässä olevaan ongelmaan. Ylellä suurimmat kuvanlaatuongelmat ovat jostain syystä sd-puolella (uusienkin) pohjoismaisten sarjojen kanssa, sekä urheilu- ja musiikkiohjelmissa, jälkimmäisissä tarkoituksella? Urheiluohjelmissa saattaa olla osasyynä se että käytössä on ollut samassa lähetyksessä useammanlaista kamerakalustoa, pohjoismaisten sarjojen ongelmaa en ymmärrä. Lisäksi Yle Fem:lla juuri tuon DVB-G:n selostuksen ja kuvien kaltaista ongelmaa tuntuu olevan vieläkin enemmän kuin esim. TV1:llä. Eräs erikoinen yksityiskohta on myös se, että ohjelmien mainoksissa kuvanlaatu on usein vielä luokattomampi kuin varsinaisessa ohjelmassa. Olisko syynä se että siinä vaiheessa kun kuvaan lisätään ylimääräisiä plansseja tms. kuva korruptoituu pilalle? Käytettävän ohjelman asetukset ovat varmaankin pielessä, tukin on niin ettei tuolle voida mitään. Ei houkuttele katsomaan satunnaista ohjelmaa, jos mainoksen perusteella kuva näyttää sahalaitaiselta ja nykivältä. Yleltä tulee kuitenkin sd-puolelta hyvääkin kuvaa, toisin kuin muilta kanavilta. Oletko kokeillut lähettää vastaavaa tekstiä Ylen palautteeseen tai tekniselle puolelle? Sen verran monta hyvää esimerkkiä olit tuohon poiminut, että olisi mielenkiintoista kuulla mitä vastaisivat. Itse olen joskun, kun selviä kuvavirheitä olen havainnut, lähettänyt Ylelle palautetta, ja aina sieltä on tullut vastaus. Joskun on jopa ollut hyötyä, joskus taas ei.
Sekä naisten FIN-RUS että miesten RUS-NO matsissa kuva palikoitui pahasti HD kanavilla toisen erän lopun live-kuvassa. Studio-osuudessa erän jälkeen ei palikoita ollut eikä nauhoitetuilla pätkillä erätuolla. Ilmeisesti bittejä ei liiku tarpeeksi mustan meren rannalta. Kolmanen erän alussa molemmat HD kanavat taas kunnossa live-lähetyksen osalta. DNA kaapeliverkko/Espoo.
Vanha vika on täällä taas, nyt ainakin TeemaHD:n ja FemHD:n EPG:t näyttävät DNA:n kaapelissa vain parhaillaan tulevan ja sitä seuraavan ohjelman.
Tampereella (Kangasalan lähetin) DNA:n antennissa kanavalla 12 (esim. MTV MAX HD) signaali huomattavan huonolaatuista verrattuna kanavien 8 ja 10 lähetteeseen.
Onko muilla ongelmia Ylen kanavien kanssa? Helsinki, DNA:n kaapeli Näköjään yleisempi ongelma: http://yle.fi/uutiset/ylen_televisiokanavat_pimenivat/7194772
Täällä oli Ylen HD-kanavat pimeinä eilen illalla. Antenniverkossa Itä-Helsingissä olen. Aamullakaan ei löytänyt mutta laitoin telkkarista (Sony KDL-W805) hakutoiminnosta laajemman haun päälle niin löytyivät uudelleen.
Yle on taas kadottanut puheäänet eli dialogin Yle2 HD kanavaltaan juuri tulevasta Bored to Death jaksosta. Normaali matalaresoluutio-kanavalla kuuluu oikein.
Täsmennän, että kyseinen dialogin audiokato koskee kakkoskauden jaksoja 4 sekä 8. Muissa kakkoskauden jaksoissa puhe kuului normaalisti, ainakin pikaisesti asiaa tutkien. Puheen saa kuuluville vaimeana robottipuheen taustalla, kun valitsee audioraidaksi Dutch, tai miten se valinta itse kullakin tehdään. Robottiääni-kidutusta vähemmän ärsyttävää on käynnistää tietokoneessa 2 playersoftaa samaan aikaan toistamaan fileitä: toisessa SD-tallenteen äänet ja toisessa HD-tallenteen kuva. Erillislaitteita käyttävä toistakoon audiota vaikka älykännykän kautta ja HD-kuvaa playerlaitteen kautta. Voi myös editoida fileiden audiot ja videot irti ja yhdistellä SD-ääni HD-videoon ja luoda siitä uusi tallenne, jota sitten voi katsoa rauhassa. Tämä audiopulma on minunkin ratkottava sinä vuonna kun tallenteet joskus katson. Luultavasti uusinta tai uusinnan uusinta onnistutaan lähettävään ehjänä, joten valitsen sen nimenomaisen tallenteen, jossa kuva sekä ääni on hengissä. Turha lähteä nyt kiireellä editoimaan fileitä tuntien ähellyksellä (huulisynkan ylläpitäminen tulee vaatimaan kymmeniä audiovenytyksiä ja -kutistuksia ohjelman kuluessa, kun datadropit ovat kadottaneet kuvaa tai ääntä ja jokaisen dropin takia huulisynkka häviää) jos uusinnan uusinnan uusinnan uusinnassa kaikki on kunnossa. Käytännössä olen havainnut, että kun toistaa (tavalla tai toisella / laitteella tai useammalla) ohjelmaa, jossa kuva ja ääni eivät etene vakiossa synkassa alusta loppuun, niin huomio pysyy pelkästään siinä huulisynkan reaaliaikaisessa säätämisessä, eikä itse ohjelmasta jää mitään muistikuvia. Vain epämieluisa työläs kokemus synkan kanssa tappelemisesta. Siksi MINÄ jätän nyt ja tulevaisuudessa katsomatta kaikki ne tallenteet, joissa huulisynkka on vaihtuvaa sorttia. Eli jaksot 4 ja 8 tässä tapauksessa katson joko ilman ääntä, tai sitten SD-tallenteina. Tai ehjästä uusinnasta. Normaaleissa tallenteissa on "kiinteä huulisynkkaongelma", jonka ratkaisuksi riittää se, että ohjelman alussa hieroo synkan kohdalleen ja sitten antaa mennä loppuun asti samalla säädöllä. Poikkeuksena musavideot sekä huonosti jälkiäänitetyt leffat, joissa leikkaus leikkaukselta huulisynkka heittelee miten sattuu, ja joutuisi säätämään synkkaa tauotta sormi kipeänä. En voi moista paskatuotantoa katsella. Tai ainakin katson ihan muualle kuin solistin/puhujan päähän. Muistutan jälleen, että TÄRKEIN säädin mitä minulla kämpässäni on, hiiren rullaan asetettuna, on huulisynkan reaaliaikainen säätö. Hiiren peukalo-painonapeissa puolestaan asuu volume Up ja Down. Joku pöljä saattaisi panna hiiren rullaan volumesäätimen, kun ei huulisynkasta mitään ymmärrä. Moinen sekopäisyys lienee musavideotuotantannossa sisäänpääsyvaatimus. Eli musavideobisnekseen ei huolita niitä, jotka ymmärtävät huulisynkan konseptin. Pitää olla sekä kuuro että sokea, jotta on lupa tuottaa musavideoita. Tai lähettää Yleisradiossa tv-sarjan jaksoja. Samoja idiootteja kaikki ammattilaiset, ihan pihalla laadunvalvonnan suhteen. .
MTV3 oli ainakin eilen sössinyt tekstityksen kanssa. Vähintäänkin sarjasta 'Kosto' puuttui tekstitys MTV3 HD-kanavalta, SD-puolelta tekstit löytyivät.
Myös sisarkanava AVA:lla oli tekstityksen kanssa ongelmia. Se näyttää käyttävän YLE:n tapaan DVB-tekstitystä, mutta nyt ei tekstejä näkynyt.
Länsi-Helsingissä kaikki HD -kabavat pikselöityvät, eivät näy, tv ilmoittaa että kanavaa ei ole, välillä näkyy, useinmiten ei. Kyseessä rivitaloyhtiö ja myös muilla samoja ongelmia. Maanantaina kysely digitalle ja sen jälkeen taloyhtiön isännöitsijälle jos vika onlisikin jakomossa..
Jimiltä tulee "hyvät ja huonot uutiset" uusintoja ja niissä äänenvoimakkuus seilaa aivan käsittämättömästi. Jopa kesken lauseen äänenvoimakkuus voi nousta tai laskea aivan älyttömästi niin ettei yhtäkkiä kuule juuri mitään tai meinaa saada kuulovaurion. Noita jos meinaa katsoa niin joutuu koko ajan itse säätämään voimakkuutta. Alkuperäisissä lähetyksissä kyseistä ong... "ominaisuutta" ei ollut. DNA Welhon kaapelissa on ainakin viikon ajan pikselöityneet kaikki hd-kanavat ja aina välillä myös sd-kanavat aina iltaisin.
Antenniverkossa kuulemma syynä radiokeli, jolloin häiriöitä esiintyy. Mutta kaapeliin ei tuon varmaan pitäisi vaikuttaa....?
Sama homma jälleen Teemalla Metal Evolution sarjan jaksossa. SD-teemalla kuuluu seloustus, HD:lla ei.
Teemalta tulleesta "Tatu V - kotirouva Marsista" puuttui äänet kokonaan HD-kanavalta. Ohjelma kuvattu teräväpiirtona niin täytyy valita katsooko sumeaa kuvaa äänillä vai teräväpiirtoa ilman ääniä (ohjelma suomenkielinen).