Öö, lyötkö jotain mustaa valkosella näistä tiskiin, häviää millä tavalla? Pikasella googletuksella f two häviää maksimiäänenpaineessa ja pb1000 menee reilusti matalemmalle? Hinnassa toki häviää sen 700 euroa... Musiikilla pienessä tilassa varmasti omiaan mut hinta ihan älytön, ellei noille "ylimääräisille" ominaisuuksille ole käyttöä. Saa kyllä kohtalaisen hyvän vahvistimenkin tuolla erotuksella. Se ei varmaan ole kuluttajan ongelma että subbarin tekijöille maksetaan enemmän palkkaa Suomessa?
Samaa mieltä,alarajataajuuskin hävyttömän pieni f2:sella,tuskin leffoille tulee kunnon potkua 8" elukasta oli sitten miten vaan rakennettu kukkapurkki,ai niin...varmaankin se keittiöhirmu tykkäis kun on pikku purkki lattialla...ei muuta.
Sivusta keskustelua seuraavana, valmistajan ilmoittamat speksit F2: - alarajataajuus vapaakentässä 27hz (-3db), maksimipaine 105db/1m. In-room sitten tippa enemmän molempia. Sinänsä vahvistintehoista ei ole koskaan voinut suoraan päätellä mitään, ja tuo 150W on D-luokassa eli pienellä häviöllä, mikä tekee sen vertaamisesta johonkin toiseen ei-D-luokkaiseen entistä turhempaa. Alkup. kysyjä pohdiskeli SB-2000, ei PB. Jaksaako joku minua vähemmän laiska kaivella vastaavat speksit ainakin tuon SB-2000 osalta? Aiheeseen liittyen, tottakai sillä Genelecillä on hintaa, jos ainoa mitattava arvo on basson määrä alarajataajuudella ja max SPL. Tosin jos sille linjalle lähtee, niin tuo SVS:kin on syytä unohtaa, kun DIY-nä saa samaan rahaan taas enemmän mölyä samaan rahaan. Ja sitä rataa. Onhan sillä Genelecillä hintaa. Siinä maksaa äänen lisäksi jakosuoto viidelle kanavalla, pieni koko, materiaalina käytetty alumiini, varmasti toimivat suojapiirit jne. Jos näille ei ole käyttöä tai tarvetta, niin eihän niistä kannata maksaakaan, vaan harkita muita tuotteita. Eihän siinä nyt ole missään vaiheessa ollut mitään epäselvää. Alkup. kysyjä kuitenkin kyseli Genelecin pääkaiuttimille subwooferia ja nimenomaan jakosuodolla subwooferissa. Tuohon on aika helppo suositella sitä subwooferia, joka on suunniteltu kyseisten pääkaiuttimien lisäbassoksi.
Mistä tuo 105db tuli kun valmistajan sivuilla on 102db? SB2000:lla on lsoundin mukaan alarajataajuus 16hz. http://www.lsound.eu/speakers/subwoofere/svs-sb-2000-black.html paineen voi joku vielä vähemmän laiska kaivaa esille PB1000 tuli esille kun joku totesi että se on iso. Eihän sitä Genelecciä kukaan ole kieltänytkään ettei kysyjälle olisi hyvä vaihtoehto, kallis se on joka tapauksessa
Se 105db tuli mitä ilmeisimmin mun puusilmäilystä... Ja tuosta mittaukset. Alaraja (-3db) SB:lle 19hz ja maksimitehoissa 17db ero 20hz vs 63hz. Eli äärirajoilla vaste heittää, kun parjatussa F2 vaste pysynee suorana. Näin ainakin aiemmissa... http://stereos.about.com/od/reviews...-2000-Subwoofer-Review-amp-Measurements_4.htm
SVS:n omilla sivuilla alarajataajuus 19 Hz, http://www.svsound.com/subwoofers/sealed-box. Näyttää LSoundilla olevan muutenkin vähän eri arvoja noille.
Pitää muistaa aina katsoa mitä on mitattu: http://www.svsound.com/subwoofers/sealed-box/sb-2000 Loppukäyttäjälle oleellisinta on vaste kuunteluhuoneessa. Ei niinkään vapaassa tilassa. Ero voi olla huomattava.
Tästä on tullut uusi matra. Mielestäni kuunteluhuone ei kuitenkaan muuta subin absoluuttista suorituskykyä , joka siis pitäisi imo mitata ulkona. Kyllähän sitä voi ajatella että vaikkapa 8 tuuman midbasso menee huoneessa 20hz asti, mutta eipä se hääviltä tule kuulostamaan tuolla taajuudella. Joku kumina yltää sinne asti.
Se on vähän kuin ostaisi hienon auton joka menee rataa ympäri todella nätisti ja speksit on hyvät, mutta Suomen uraisilla teillä vetelee sitten joka suuntaan. Siinä rattia hikisenä puristaessa ei paljoa lämmitä ajatella että kyllä tämä teoriassa tietyissä olosuhteissa on aivan mahtava ajettava. Kyllä se subi pitää saada sinne omaan kuuntelutilaan kokeiltavaksi. Eikä koittaa tehdä kovin isoja päätelmiä vapaassa tilassa mitattujen speksien perusteella. Ainoastaan suuntaa antavia.
Mantra tai ei, mikä siinä on niin vaikeaa uskoa, että kuunteluhuone vaikuttaa toistoon? Pieni huone varsinkin korostaa alapäätä käytännössä aina. Mittaus sinänsä on kyllä kieltämättä parasta suorittaa ulkona, jotta mittaus olisi objektiivisesti vertailukelpoinen, mutta kuuntelutilassa se vaste ei vaan enää tule samalta näyttämään.
Mitenkäs vaikka tällainen Behringerin PA-subbari toimisi kerrostalossa, jos huonekorjaukseen on mahdollisuus ja tavoitteena toiston ulottuvuudelle olisi 30-35 hz? Behringer Eurolive B1200D-PRO Luulisi ainakin hönkää löytyvän.
12" PA-subi on HT-käytössä paskempi kuin HT-käyttöön suunniteltu 12" subi.. Kotelon viritys ei tarjoa tukea lähes lainkaan alle viritystaajuuden, joten tuollainen minikokoinen lyhyen liikepoikkeaman elementti pohjaa lähes välittömästi viritystaajuuden alapuolella. Kannattanee mieluummin katsella pidempi-iskuista HT-käyttöön speksattua 12" elukkaa, ja koteloida se sitten tarkoituksenmukaisesti.. Ehkä kunnollisen kokoinen 18" PA-pönttö jaksaisi paineistaa huonetta myös viritystaajuuden alapuolella, mutta yhtäkaikki refleksikotelo muuttuu 'free-air' tyyppiseksi aika pian refleksin virtyksen alapuolella. Suhteellisen korkealle viritetty 18" PA-subi on ihan mahdollista pohjauttaa ja jopa rikkoa tarpeeksi matalalla leffamateriaalilla luukutettaessa. Mutta jaksaa se 18" elementti silti jo vähän paremmin paineistaa huonetta myös siellä viritystaajuuden alla. PA-elementtejä sinänsä voi hyvinkin käyttää, mutta suljettu olisi useinkin parempi kotelointitapa leffakäytössä, kuin aivan liian korkealle viritetty refleksi. Subsonicin käyttäminen sopivalta taajuudelta alkaen olisi ihan hyvä idea refleksikoteloiduilla subbareilla.
Tulipas tänään suoritettua subin ryömintää ekan kerran tässä uudessa tilassa. Paras paikka isolla marginaalilla löytyi lopulta aivan kuuntelupaikan edestä. Ero tuohon aikaisempaan edessä kajarin vieressä on todella iso. Ekan kerran kuulen tuosta vertigo sls mallista tasaista huoneen leviävää bassomattoa, mikä seuraa hyvin bassonuotteja. Täytyy sanoa, että sitä on kuin puulla päähän lyöty kun ekan kerran kuulee miltä sen varmaan pitäs kuulostaa, mutta ei koskaan kuulostanu. Vaatii vain aina subijumppaa, kun ei voi pysyvästi pitää siinä. Nyt ekan kerran musa kuulostaa hyvältä subin kanssa. Leffat on tietty sls kanssa sellaista kivaa tukevuutta alapäähän ilman mitään tärinöita.
Kantapäät saa ainakin värinähoitoo. Juu, paikka on hankala, mutta varmasti siirrän aina sillon ku haluu nautiskella musasta.
Joo, näinhän se on, että paras toisto saattaa löytyä siitä kuuntelupaikan edestä. REWin Room Sim väittäisi omaan tilaan ihan samaa tilannetta.. muualla vaste aivan kyntöpeltoa..
Oisko kellään intoo tilailla kimpassa subbaria L-soundilta, sais vaan nuo toimitukset ilmaiseksi jos tavaraa ylitonnilla..