Mites se meni muilla merkeillä, vaihdettiin maa Tanskaksi tjsp., niin sitten sai nuo LCN:n pois ja kanavat pysymään paikoillaan siinä järjestyksessä mihin ne on asetettu... T: Vesku
No nyt on laskenut hinta Ruotsissa KDL-55W905A -mallilla. Esim. ElGiganten myy 11.990 kr eli noin 1350 euroa. Taidanpa lähteä telkkarikaupoille viikonlopulla kun Tukholmassa asun. Eiköhän Suomessa tapahdu sama hintakehitys aivan lähiaikoina.
No niin tuollahan se onnistui, telkka Tanskaksi ja taas pääsi järjestelemään kanavia. Taisi ohjelistopäivityksen aikana muuttua tuo ettei Suomi asetuksilla päässyt enää muuttamaan kanavajärjestystä.
(huokaus) On lähes aina yhtä suloista, kun joku reppana luulee tietävänsä toisten olohuoneen sisustan yksinomaan omien olettamustensa turvin, tuhlaamalla aikaa kaltaisiin kommentteihin.
Tuli tuo 55" W905 ostettua viikonloppuna. Vaikuttaa melkoisen laadukkaalta peliltä, kun sitä olen tuossa pikaisesti testaillut. Saako noita kanavia jotenkin järjesteltyä, kun sitä on tuossa jotkut aiemminkin jo kyselleet? Ärsyttää kun en saa HD -kanavia siirreltyä ylöspäin. Edit. Näköjään täytyy vaihtaa maaksi joku muu kuin Suomi, niin toimii. Täytyypä testata.
Viimeisen softapäivityksen myötä telkku puskee virtaa ainakin usbiin parin tunnin välein, mikähän siinä mahtaa olla syynä? Ja puskee myös dataa verkkoon. Pitäs vasta kahentoista aikaan käydä kattoo päivityksiä, mutta kuiteki se yöllä heräilee ja tekee jotain. Tämmösii ne linuxit sitten on? Etäkäynnistys on ainaki poissa, ettei sen pitäs pitää usbissa virtaa eikä kailotella verkkoon. Ja nii, viritin on vähä herkempi/huonompi kun elisan viihdeboxissa kun tuulella nyt tahtoo vinkua että heikko signaali, elisan boxin kanssa ei moista koskaan käynyt. Täytyy vissii kattoa riittääkö antennivahvistimes potku vai pitäskö toi iänikuinen antenni laittaa seuraavaksi uusintalistalle. Mikäs se tuo lcn tuolla valikossa onkaan? On kyl aika monta kohtaa jotka ei selvii ja käyttöoppaat on joteki niin surkeeta. Onkohan jossain kattava PDF? Mallina W805.
55W905A:n omistajat löytäneet valmiiksi kalibroituja tv'n asetuksia? Flatpanelshd on toistaiseksi ainoa sivusto, jonka itse olen löytänyt, joka konkreettisesti näyttää taulukon avulla missä pykälässä mikäkin säädin on heidän kalibroinin jälkeen Sony'ssa. Eikä siten, että siellä näkyisi ainoastaan tulokset kaiken maailman algoritmien rinnastamana. Lisää...?
^40-tuumaisen säädöt: http://www.avforums.com/threads/sony-kdl-40w905a-reviewers-recommended-best-settings.1786198/
Nyt oli paikallisella expertillä 55w905 varustettu 1590eur hintalapulla. Vieressä oli uusi 55w955 Laitteen ulkonäkö oli parempi mutta kuvanlaatu ei ole yhtä hyvä kuin w905 ssa. Tuo lgn paneelin pinta on jotenki sumempi verrattuna w905 kiiltävempään mutta samalla myös terävämpään paneeliin.
Tänään tuli kotiutettua viikonloppuna ostettu 55W905 ja hyvältähän se vaikuttaa, täytyy sitten paremmalla ajalla säädellä ja tutkia valovuodot tms. Lippulaivamalliksi laitteen "isompi" kaukosäädin on aika rimpula ja en äkkiseltään keksinyt miten pääsisi hyppäämään nopeasti takaisin edelliselle kanavalle. Wanhan Sony Z4500 mallin kake oli sentään taustavalaistu ja perkeleen painava tiiliskivi, turhiakin nappeja tosin oli runsaasti...
Taustavalon laskeminen esim. kolmeen auttaa peittämään häiritsevältäkin tuntuvaa pilveilyä mm. paneelin nurkissa, ja saa muutoinkin kuvanlaadun huokumaan hivenen hienostuneempaa asennetta, jopa pelkkiä tv-lähetyksiä ajatellen. Hifisilmät suosittelee taustavalon katkaisemista kokonaan, kun katsominen tapahtuu pimeässä ilman valaistusta, erityisesti elokuvista nauttiessa, mutta tuolloin tummuus saattaa tuntua jo jokseenkin ahdistavalta. Seuraavan poiskytkennästä kannattaa kuitenkin huolehtia ensisijassa: Kaukosäädin (Home -näppäin) - Asetukset - Järjestelmäasetukset - Eko - Valotunnistin: POIS Klassinen kiristysruuvien löysääminen tv-paneelin takaa, ei ainakaan 905A:ssa muodosta minkäänlaista helpotusta mahdollisista valovuodoista. Rinnakkaiselo pilveilyn kanssa on tietty yksilökokemus, mutta jos nyt esim. mainitun ja vaikkapa plasmoissa yhä esiintyvän kuvan kiinnipalamisen välillä olisi arvottava niin... Pääkaukosäädin on kieltämättä aivan uskomaton muovirimpula, vaikka mieluumin kevyt kake kuin sorkkarauta.
Kalibroitunakin valovuodot tuota luokkaa HUH HUH -> http://www.flatpanelshd.com/pictures/sonyw9_large19.jpg
Pitää tähän nyt kyllä nykyisenä plasmamiehenä sen verran puuttua, että jonkin ajan kestävää jäännöskuvaa voi olla, mutta kiinnipalaminen normikäytössä lie todella harvinaista. Jäännöskuvakin jää käytännössä vain idioottimaisista kanavalogoista (esim. Eurosport). Lähipiirissä on tuollainen 55" 905 ja kun kuvan oman plasmani (55VT60) jäljiltä satuin näkemään, niin ei voinut kuin kaunistella sanojaan. Kaikki LCD:n ärsyttävyydet iski heti silmille. Pilveilyä en kirkkaassa ympäristössä voinut havaita, mutta vääristyneet värit ja liiketoiston vajavaisuus olivat silmiinpistävästi läsnä. Itse ruutuhan on todella musta, mutta taustavalo tietenkin hämärässä katsellessa muuttaa tilannetta. Todennäköisesti näkemäni töllö ei kuitenkaan ollut ihanteellisissa säädöissä vaan tehdasasetuksilla, joka selittänee edelliset ongelmat. Pakko siitä on parempaakin kuvaa saada ulos, kun sitä niin kehutaan.
Kovin on kaukana kauheimmista kyseinen kuvakaappaus. Kyllä tuon kanssa pystyy elämään, hyvin jopa, joskaan se tietenkään palkitsevaa ole sikäli sisällön sijaan tuijottaa (pimeissä kohdissa) yksinomaan mainittua. Hyvä muistaa sekin, että kun kuvasuhde supistuu 2.35:1 ja siitä laajemmaksi, käy valovuotokin vähemmän häiritseväksi sen jäädessä esitettävän kuvan ulkopuolelle. Itseä ei esimerkin kaltainen häiritse, vakavammat vastaavat luonnollisesti sitten sitäkin enemmän. Katselukokemus, kun on kovin yksilöllistä sekin, suhteellisuuden subjektiivisuudesta tässä tapauksessa nyt puhumattakaan.
Ei taustavaloa = ei kuvaa. LCD-television pikselit eivät ole itsevalaisevia. Siitä johtuen LCD-televisioissa on aina ilman poikkeuksia oltava taustavalo päällä, mikäli katsotaan jotain muuta kuin kokomustaa ruutua. Liian kirkkaalle sitä ei tietenkään kannata turhanpäiten asettaa, vaan aina ko. katselutilan valaistuksen mukaan. Näin mahdollinen pilveily yms. ei korostu, eivätkä silmätkään rasitu ylikirkkaasta kuvasta. Myös muutamien EdgeLED-televisioiden "pseudo local dimming" (taustavalo jaettu vaakakaistaleisiin?) ja joidenkin DirectLED-televisioiden perinteinen local dimming (taustavalo jaettu ruutuihin) auttavat jossain määrin hillitsemään mahdollista pilveilyä. Eli tummemman alueen taustavaloa voidaan jossain määrin himmentää. Ja kirkkaamman vastaavasti kirkastaa. Ilmeinen ongelma on kuitenkin se, että pikseleitä on pari miljoonaa (1920 x 1080), mutta taustavalon alueita vain muutamasta kaistaleesta (EdgeLED) muutamiin kymmeniin, tai korkeintaan muutamiin satoihin ruutuihin (DirectLED). Itsevalaisevat ja kirkkaudeltaan täysin itsenäiset pikselit ovatkin fiksumpi tapa ratkaista asia. LCD-tekniikalla sellainen ei vain valitettavasti ole mahdollista. OLED-tekniikalla se sen sijaan onnistuu ja plasmoillakin varauksin (pikselit vuotavat valoaan naapuripikseleihin, täysin pimeitä pikseleitä ei voi olla). Yleisesti ottaen plasma ei ole aina automaattisesti parempi kuvaltaan, kuin LCD. Tai huonompikaan. Vaan asia riippuu katsojasta ja hänen näköaististaan, tottumuksista, valaistusolosuhteista, vertailluista tv-malleista, kalibroinnista tai sen puuttumisesta (kaupan räikeä "karkkiväritila" + kaikki "kuvanparannuspiirit" päällä) jne. Edellinen, eli kesällä -07 ostamani televisio oli plasma (pansun PX70). Nykyinen, vajaat pari vuotta tuoreempi tv on kuvaltaan ja myös mustan tasoltaan sitä paljon parempi DirectLED LCD (Sony X4500). Toki varsinkin plasmat ovat tuosta surkeasta tasosta sittemmin rutkasti kehittyneet. Varsinkin mustan tasoltaan. Joskin tietyt perusongelmat ovat jossain määrin yhä edelleen läsnä. Tosin saman voi kyllä sanoa LCD-televisioistakin. Lisäksi nykyiset EdgeLED-mallit, joissa siis taustavalon virkaa hoitaa muutama hassu ledi tv:n reunassa, jopa vain kahdessa reunassa, ovat tuoneet aivan uusia ongelmia ja haasteita kuvanlaatuun liittyen. Joita ei edes Sony W905:ssa ole täysin kyetty ratkaisemaan. Sony W955:stä en viitsi edes aloittaa... Joten parasta olisi siis aina varmistaa omin silmin ennen ostopäätöstä. Varsinkin jos on harkitsemassa plasmasta LCD:een siirtymistä, tai päinvastoin. Jos ei ole pikkurahasta puutetta, eikä kaikkein suurimpia kuvakokoja tavoittele, niin OLED on moniin käyttötarkoituksiin paras ratkaisu. Varsinkin jos hämärässä tai jopa pilkkopimeässä haluaa katsella.
Kokeile sitä wanhaa kaukoa jos on vielä tallella. Minulla on vuodelta 1998 peräisin oleva wanha Sonyn telkkarin kaukosäädin jonka lähes kaikki nappulat (mm. tuo hyppely edestakaisin edellisen ja nykyisen kanavan välillä) toimivat vuoden 2013 mallin kanssa. Onneksi tajusin säästää wanhan kapulan vaikka itse putki onkin toimitettu kierrätykseen. Itseasiassa tällä hetkellä viidellä eri remotella toimii perusohjaukset joten yksi on aina käden ulottuvilla. Sony ei turhan usein muuttele noita "koodeja" kaukoissaan. W905:n omasta kakkoskaukosta vielä senverran että on/off siinä näyttäisi toimivan infrapunalla, mutta muut nappulat kai bluutuuttina. Joten sillä saa hyvinkin kaukaa (vaikkapa keittiöstä voileipää vääntäessä) säädettyä volyymit kovemmalle jos haluaa kuulla mitä televisiossa tapahtuu.