Kiitos vastauksesta! Minä olen myös säätänyt kyllästymiseen asti tuota 3D syvyys asetusta, eikä se ole poistanut ongelmaa. Ruudun koko PS3:ssa minulla on kyllä oikein asetettu, mutta vaikuttaa kommmenttiesi perusteella, että ongelma tuskin siis korjaantuu huollossakaan. Näin ollen voi olla parempi pitää TV turvassa kotona, kuin laittaa sitä huoltoon naarmuuntumaan ja kolhiintumaan.
Oma 55W905A myös ainakin tällä nykyisellä päivityksellä naksahtaa viideksi minuutiksi "aktiiviseksi" ehkä muutaman kerran päivässä. Tuossa tilassa tv kuluttaa n. 16-17 wattia sähköä. Eli jotain se puuhastelee ruutu pimeänä muulloinkin kuin vain asetuksista säätämäni automaattisen ohjelmistopäivityksen nuuskimisen aikaan. Tuolloin tv myös kytkeytyy langattomaan verkkoon mihin sen olen konffannut. Ja tosiaan myös tallennuksiin käytettävä USB 1 (HDD REC) aktivoituu tällöin. Vaikuttaakohan näihin ylimääräisiin aktivoitumisiin kenties Autom. digitaalipalveluiden päivitys -asetus joka on omassa televisiossani päällä? Jos automaattinen ohjelmistopäivitys on asetettu vaikka klo 03:00 aikaan tapahtuvaksi, tv naksahtaa n. klo 02:57 aktiiviseksi ja palautuu lepotilaan *naks* n. klo 03:02. Heikosta signaalista tuli mieleeni: Oma vehkeeni on DNA/Welhon kaapelissa. Jos katsoo tv:n valikosta vaikkapa Ylen TV1 SD -kanavan signaalitasoa niin se on suurinpiirtein tapissa. Mutta Yle TV1 HD -kanavan levelit ovat selvästi matalammalla. Ilmeisesti HD vaatii kunnon signaalia? Mainittakoon vielä että oma "seinästä" tuleva signaalini on pariinkin kertaan Y-haaroitettu muille laitteille joten levelit saattaavat olla vähän matalalla. En nyt ole tv:n ääressä mutta tarkoititko tuolla lcn:llä asetusta "LNA CH (C12)" tms.? Jotain löysin googlettamalla, tosin ei tuo minulle juuri mitään sano: http://sony-paa-pa-en-web--paa.cust...a-in-digital-manual-tuning-and-lna-(ch---)-in Kunnon pdf-manuaalia kyllä tulee ikävä. Näyttäisi että Sony on uusimpien laitteidensa osalta siirtymässä kokonaan i-Manuaaleihin? Ei hyvä. Ainakin 905-mallissa pääsee muuten eräänlaiseen "System Check" -menuun suuntaamalla kaukosäädin kohti tv:tä sen ollessa stand by -tilassa ja painamalla erittäin nopeaan tahtiin peräkkäin nappuloita [i+/?], [5], [volume-] ja [power on/off]. Tällöin avautuu vihreällä tekstillä varustettu screeni josta näkee erinäisiä tietoja laitteesta, mm. paneelityypin (alaosassa oikealla, kohta PNL: ). Tuo ei ole mikään Service Menu joten mitään tuhoja siellä ei kaiketi saa tehtyä. Tilasta pääsee pois yksinkertaisesti sammuttamalla laitteen on/off nappulasta.
Kertoisiko joku tietämättömälle mistä johtuu kun PS3 on päällä ja yhdistettynä HDMI:llä televisioon niin samaanaikaan antenniverkon YLE:n HD-kanavat eivät näy, ilmoittaa vain "ei signaalia"? TV on KDL55W807.
Signaalitasoista. Olen hieman päätynyt siihen tulokseen että näissä uudemissa (2013) malleissa on kehnompi viritin kuin vanhemmissa. Edelleen käytössä oleva 2012 malli ei koskaan herjaa heikosta signaalista, mutta 2013 mallit kärsivät tästä ongelmasta ajoittain. Kyseessä Elisan kaapeli ja ongelmana varsinkin HD kanavat ( varsinkin MTV3HD) Signaalinvahvistin piti jo yhteen telkkariin hommata.
Tsekkasin vielä omat signaalitasot suoralla kytkennällä antennirasiaan ja nyt oli myös HD signaali siellä 96/100 lukemissa. Eli nuo aiemmin mainitsemani matalat tasot johtuivat selvästi antenniliitännän haaroituksista Y-palikoilla.
Leffatelkkari 3D ym. on erikseen jo, nyt ostovuorossa pienempi 42" ja vähähellasäröinen "olkkaritelkkari". Olen kallistunut Sonyn suuntaan, koska hyvä Areena-sovellus olisi lasten käyttöä ajatellen mukava plussa. Ja itseä miellyttää Sonyn blu-ray-soittimessani oleva sovellus paljon enemmän kuin esim. LG:n telkkarissani oleva. Asiaan: Pallottelen mielessäni kahden välillä: 700-sarjalainen ja 800-sarjalainen. Jälkimmäisessä selvänä erona 3D, mitä en tähän tarvitse, isompi ykköstöllö täyttää tämän tarpeen. Toinen ero spekseissä on Motionflow 200 vs. 400 Hz. Rinnakkain en ole laitteita päässyt näkemään, joten kysymys, onko näissä sen verran eroa, että lisäsatsaus kannattaa, kun kyse on pienehköstä paneelista? Vai kuuluuko se joka tapauksessa olla off?
Tuli haettu 828 lauantaina. Kuva on hyvä verrattuna 7 vuotta vanhaan Panasonicin plasmaan, 42px80. Ainoa mikä "häiritsee" on valovuoto. Kuinka normaalia tuo on soneissa? Täytyy otta kuva illalla.
Sen verta "normaalia" Sonyn mielestä, että käytännössä käyttökelvoton LCD ei oikeuttanut sen enempää kaupan purkuun kuin hyvitykseenkään, vaikka tuosta väännettiin kuluttajariitalautakuntaa myöten. Dokumentaatio muistaakseni "yleinen valovuotoketju" -threadissa.
Pääset helpommalla kun hyväksyt sen, kun se on nyky sony LCD-telkkujen perusominaisuuksia siinä missä katselukulmaongelmatkin.
Löytyykö 828-mallin kuva-asetuksista (lisäasetukset) Dynaaminen LED-ohjaus? Jos löytyy, niin onko se tällä hetkellä asennossa "Pois"? Jos se on Pois, niin kokeile kahta muuta vaihtoehtoa (englanniksi low ja standard, suomeksi ehkä "pieni" ja "vakio", en muista eksakteja termejä).
Omassani dynaaminen led-ohjaus oli (liian pitkään) asetuksella: pois, kunnes havahduin siihen kuinka hyvin kyseisen säädön asettaminen tilaan: vakio, tuntui hillitsevän juuri valovuotoa. Ero on huomattava joten asetusta en hevillä muuta.
Omassa W905 mallissa tuo led ohjaus on minimillä, mutta en silti pysty havaitsemaan oikeastaan minkäänlaista valovuotoa. Täytyy sanoa että tyytyväinen olen.
HX855 ei ole 13-malleja, mutta vastaava asetus on kytketty muistaakseni asentoon low, ja valovuotoa on sanotaanko riittävästi.
No, jo on tuuri purassu jos noin todella on? Tietämättä kuinka hämärässä katsot ja näin ollen miten tarkoin mainitun havainnoit, tohtisin kuitenkin epäillä omastasi(kin) paneelille ominaiset peruspeeloilut löytyvän? Tietty sehän on aina plussaa jos virheitä (syystä tahi toisesta) ei havaitse = tietämättömyys on autuutta. Itseä on alkanut ärsyttämään kaikkinainen ***tanan pilkkua bylsivä kuvahifistely, joka jyrää itse sisällöstä nauttimisen lähes tyystin alleen. Näin ollen on tullut siirryttyä suosiolla nauttimaan ylempänä mainitusta autuudesta täysin rinnoin. Tosin seuraavaa ei kyllästy tuulettamaan; luojan kiitos EN päätynyt ostamaan tämän vuoden mallistosta ansaitusti puhki haukuttua 955:sta! Oli lentää pullat ja kahvit sieraimista testituloksia lukiessa.
Uuden (plasman) hankinnassa olennaisinta on ensin suorittaa vähintään 200h sisäänajo erikseen sitä varten valmistetulla diashowlla, joka valmistelee paneelin optimaalisesti tosikoitoksiin. Tämän jälkeen on syytä kopioida jonkun Random Jampan[SUP]TM[/SUP] netissä postaamat asetukset, jotka ovat ehkä joskus olleet oikeat jollekin paneeli-yksilölle. Tämän jälkeen katsotaan 20min kerrallaan Foxia ja EuroSportia, jonka jälkeen pimennetään koko kämppä ja aletaan nenänmitan päästä paneelista etsimään jälkiä pelätystä kiinnipalamisesta. Vai jotta sisäänajoa.. Jos tämä on niin halvatun olennaista, niin miksi ilmeisesti yksikään valmistaja (prove me wrong) ei suosittele paneelin sisäänajoa tai edes varoittele kiinnipalon riskeistä, jos sitä tarkkaan kolorimetrin kanssa analysoitua koko väritoistoa optimaalisesti kuormittavaa diashowta ei ole vatkattu ruudulla.
No sitten säästät heti sen 250 euroa joka Sun piti pistää kalibrointiin. On sitten mielipide muuttunut melko paljon siitä kun tuolla Panan plasma threadissa kerroit kuinka työn ja tuskan alla niiden rahojen kokoonsaaminen on ja ostat sitten vain parasta, VT tai ZT oli kiikarissa Mitä tulee sisäänajoon plasmalla niin ei siinä ole järkeä jos ei itse kalibroi telkkua ja tarkoitus on tosiaan kuluttaa paneelia nopeammin koska alun muutokset ovat suuria. Tuo Jenkkien foorumin D-Nice hypetys on mennyt överiksi ja kun kaveri itsekin kerran kalibroi niitä työkseen niin luulisi olevan kokemusta että asetusten kopioinnilla yksilöstä toiseen ei ole mitään tekemistä kalibroinnin kanssa. HDTVtest sivustolla on esimerkkejä kuinka se menee jopa huonommaksi. Perussäätöjen kopiointi sen sijaan voi olla joskus järkevää jos ei itse osaa säättää esim. kirkkautta kohdilleen, ne kun ei juuri vaihtele. Mitä tulee kiinnipalamisiin, niin jos ei ole omaa kokemusta on paras olla hiljaa, sen verran v-mäistä se on kun osuu *aska yksilö kohdalle ja tapella sitten valmistajan kanssa kun nykyään kaikki viat ovat ominaisuuksia. Kuvan saaminen mahdollisimman lähelle sellaista miksi se on tarkoitettu ei sulje pois sisällön nauttimisesta. En pidä itseäni mitenkään kuvahifistinä, edelliset kirjoitukset kuulosti enemmänkin siltä että on parempi mieli hankkimaansa telkkuun. Jos laadulla ei ole mitään merkitystä niin kannattaa ostaa halvin tai pitää se vanha kuvaputkitelkku, se kun on monesti parempi kuin *aska "taulutelkku".
Onhan se. Vai "kehuskelin"? Ehkä oikeammin ilmaistuna; kirosin. Tuohon mitä mainitsit D-Nicen hypetyksestä on helppo yhtyä. CRT-telkku lepää hyvinkin hätävarana tuossa.
Kotiteatterihuoneeni on noin 3,5m leveä, 5m pitkä ja ja ainoa ikkuna on telkkarin yläpuolella, noin 2m korkeudessa. Ikkuna on 180cm leveä ja 50 korkea ja se on aina katsellessa pimeänä. Eli karmien yli menevä pimennusrullaverho. Aivan aavistus tulee valoa verhon sivuista, mutta huone on tosiaan lähes pimeä. Pitää ottaa tuo led-ohjaus pois joku yö kun katselen niin pystyy tarkistamaan ilman sitä vähääkään valonkajoa. Varmastikin sitä valovuotoa on mutta jos en lähes pimeässä huoneessa sitä huomaa normaaleilla katselusäädöillä, olen enemmän kuin tyytyväinen. Mutta tosiaan, en ole normikäytössä huomannut valovuotoa (ja olen kyllä koittanut etsiä). Oli tosiaan sama että tuli kiire hankkia tämä kun näin miten huonosti tämän vuoden mallit pärjäsivät. Pari päivää sai metsästää että yleensä löysin alle 400km etäisyydeltä. (Gigantista jotta 30pv palaustusoikeus juuri tämän valovuotomahdollisuuden takia...) Edit: Panan ST50ST tosiaan tuli parin viikon jälkeen huollosta. Poweri vaihdettu sammuilun takia ja nyt se nököttää tuossa laatikossa odottamassa uutta kotia.
Joo, enemmän kuin tyytyväinen valintaan olen myös minä, vaikka vasta viime hetkellä päätöksen plasman ostosta pyörsinkin puoltamaan tätä tekniikkaa. Varastosaldo ostohetkellä näytti +100, ja heti seuraavana päivänä tasan puolet vähemmän, jonka jälkeen ei sitten hurahtanutkaan kuin kullin luikaus kun jo myytiin eioota. Plasma vs. Edge-Led-Lcd -hyvät ja huonot puolet tuli läpikahlattua hulluuteen saakka ja hyvä niin. Lopulta kenties ne kaikkein pienimmät erot ratkaisi oston ledin hyväksi, kuten nyt esim. omassa huushollissa sattuneista syistä hyvinkin arvonsa osoittanut tv'n kuumentumattomuus, joka lisäksi tunti tolkulla vastaanotinta päällä pitävälle muodostaa joka päiväisen ilon ja kiitoksen aiheen. Näin vain yhtenä esimerkkinä. Mustan taso (kalibroimattomanakin) osoitti jo out of boks -asetuksilla, ettei laitetta testaajienkaan taholta ollut pienimmässäkään määrin suotta ylistetty. Ehdottomasti parhaita tv'ä tällä rintamalla joita on valmistettu. Toivottavasti uuden tv'n hankintaa ei tarvitse edes ajatella seuraavaan vuosikymmeneen, ellei äkkirikastuminen muuta tilannetta radikaalisti...? Jees, tuntuu tuossa valossa josta jo mainitsit siltä, että lienet saanut varsin salonkikelpoisen paneelin.
Osaisiko joku sanoa, mitä muuttaa äänivalikosta löytyvä kuuloke/äänilähtö? Mulla on kuulokelähdössä kiinni 2.1 aktiivijärjestelmä, joka tuntuu toimivan identtisesti oli valittuna sitten kuuloke tai äänilähtö. Mitähän tuo asetus mahtaa muuttaa?