1. Katso ihmeessä myös M030 malli. Suunnilleen samanhintainen kuin G2, kuitenkin yhtä kokoa isompi. M-sarjan kotelo on eri materiaalia ja vahvistimet virtapihejä D-luokkalaisia. 2. Pitäisi toimia ok. 3. stpaulssound.fi on ainakin ihan hyvä.
2. Olettaen, että tv:ssä on ylipäätään on analogilähtö ja että se tottelee volumensäätöä. Ei enää tänä päivänä itsestäänselvyys.
Millon mitäkin ja useampaan eri s-postiin. Puhelimella homma toimii kaikkein parhaiten, sähköpostia en enään laita ollenkaan. Isopodien mukana tuli muuten väärät ruuvit, ei mene kierteille taikka menee varmasti, mutta kierteet on sitten luultavemmin entiset.
Täällä oli ongelmana 6010 kaiuttimen suhinarätinä. Lääkkeenä oli reissu Iisalmeen auton katsastukseen ja reissu genelecin konttoriin. Kajari oli viikon siellä ja tänään saapui ja toimii erinomaisesti. Genelec saa kyllä erittäin hyvät pisteet hyvästä ja nopeasta palvelusta.
Ei olleet väärät ruuvit, mutta kotelon kierteissä on toki maalia tehtaan jäljiltä, ilmeisesti pitää vaan väkisin ruuvata paikalleen. Tosin pysyy nuo kaiuttimet ilman ruuvejakin aika tukevasti podien päällä. Ruuveissa on taltta/tähtipää kanta eli siinä ja siinä saako edes väkisin väännettyä paikalleen, näissä pitäisi olla kuusiokolo kannalla olevat pultit.
^ Sopivalla kierretapilla kierteet puhtaaksi ensin, niin menee helposti. katso liitettä kierretappi.jpg
Mulla on Genen M040:t etukaiuttimina, niin onkohan mitään järkeä hommata M030 keskikaiuttimeksi? Tulis TV:n yläpuolelle niin pienempi koko ois ainoa syy. Tietysti 3kpl samanlaisia eteen ois paras ratkaisu, kun näissähän on eri diskanttielementitkin.
Ihan hyväksyttävä ratkaisu, ellei ole mahdollista laittaa samanlaista. Äänenvärissä ei ole suurta eroa ko. mallien kesken.
Kuinka tukevat mahtaa olla Genelecin lattiajalustat 8000-403 8020B:n alla? Jalustat tulisi takakaiuttimille sellaiseen paikkaan, ettei ne ole ihmisten tiellä ollenkaan, kuitenkin aika vilkas kissa löytyy. Lähinnä toisella jalustalla on mahdollisuus kaatua suoraan eteenpäin (jalusta tulee sohvan ja subin väliin ja takana on seinä) toinen jalusta tuleekin sitten ihan huoneen kulmaan eikä se voi kaatua. Järeämpi jalusta 8000-409 ei taas mahdu enää tuonne kulmapaikkaan, koska lattialimpun halkaisija on liian suuri (nojoo, voishan sohvaa siirtää irti seinästä, mutta sitten kissa teroittaa kyntensä siellä(kin)). Tässä pitkään vatvonut erilaisia takakaiutintelinevaihtoehtoja aina seinätelineistä lähtien. Kuitenkin mieluusti jättäisin takabetoniseinän kittaamisen lähtömuuttoa tehdessäni tekemättä ja siksi noita lattiatelineitä tekisi mieli. EDIT: Ketjusta löytyikin käyttäjän aheikkinen kuvaus jalustan tukevuudesta, post #3717.
[Jossain määrin OT] Mielenkiintoinen testisetup studioiden akustiikan tutkimiseksi, toteutus Geneleceillä.
Siisä olisi melkoinen setuppi kotiteatteriin. Pitäisiköhän vielä harkita omaan vielä keskeneräiseen projektiini...
Miten muuten on Geneleccien pakkasenkeston laita, tarkoitus olisi hankkia kylmään piharakennukseen 2xG1+F1, 2xG2 tai 2xG3 ja mietityttää voiko kaiuttimien antaa olla piharakennuksessa talvetkin? Säältä tila on muuten kyllä suojattu ja sijaitsee pk-seudulla.
En välttämättä laittaisi sisäkäyttöön tarkoitettuja aktiivipönttöjä ulkotilaan edes kesällä. Lämpötilavaihteluiden lisäksi myös kosteus tekee hallaa. Kesällä etenkin ilman kosteusprosentti nousee säännöllisesti sataan, jolloin kosteus alkaa tiivistyä ilmasta pinnoille. Tiivistynyt kosteus voisi aiheuttaa elektroniikkaan vähintään korroosiota jos ei vakavampaakin.. Jos ulos jotain kaiuttimia laittaa, niin niitä ei saa sammuttaa ikinä. Tyhjäkäyntitehon pitäisi pitää kotelon sisäilma asteen tai pari ulkoilmaa lämpimämpänä ja siten myös kuivempana.. Ulkoasennuksista oli myös pari vuotta sitten tässä ketjussa juttua, eikä talvikäyttöä valmistajan edustaja suosittele:
Kiitokset, tila kuitenkin on suljettu joten kosteuden en luulisi niinkään olevan ongelma, lähinnä lämpötilan talvella. Ehkä ratkaisuna voisi toimia kaiuttimien siirtäminen varastoon syksyn tullessa.
Genelecit eivät tykkää pakkasesta tai kosteudesta. Sallittu käyttöympäristön lämpötila on 5-35 C ja 10-90% suhteellinen ilmankosteus (ei tiivistymistä). Säilytysolosuhteet voivat poiketa tästä lyhytaikaisesti, mutta pidempiaikaista altistusta ei suositella.
Täytyypä muuten sanoa, että tänään tapahtui asia, joka tuntui siltä kuin olisi uudet korvat saanut. Olen jo pidemmän aikaa pohtinut hieman tukkoista yläpään sointia, kun minulla on ollut miniDSP 2x4 Genelecien ja etuvahvarin välissä. SVS SB12-NSD saapui tänään ja siirsin heti miniDSP:n eturin ja sen väliin. No perussäädöt kuntoon (jakotaajuudet, viiveet jne.) ja vehkeet tulille. HUH mikä elämys, ihan kuin olisi uudet kaiuttimet hommannut! Subbari soi ihan ok ilman sen kummempaa säätöäkin Genejen kanssa, mutta suurin yllätys ja erittäin positiivinen sellainen on, että yläpää on todella läpikuultava, suorastaan 'crisp'. Varmasti osansa pelissä on jakosuotimilla ja subbarilla, mutta kyllä väitän myös, että kiitos Genejen erinomaisen tarkkuuden selvisi myös, ettei miniDSP 2x4 välttämättä ole järin hyvä kaiuttimien säätöön. Vaikka korjaisitkin vain bassopäätä, niin diskantti kulkee sen läpi myös. Ai että, nyt täytyy lähteä kauppaan, mutta ilta meneekin soundien säädössä :king: :naminami: :thumbsup:
Kyllähän se. Enemminkin veikkaan kyllä ongelmakohdaksi ad-muunnosta. Laatu saattaisi olla parempi ennen eturin volumesäätöä, mutta toisaalta tuo yläpään tukkoisuus on havaittavissa myös kovempaa soitettaessa (niin, että miniDSP:n dBFS-mittarit ovat miinuksella enää 10-6). Mutta onneksi bassopäässä diskantin mahdollinen verhoutuminen ei haittaa Ja kun vehje ei aiheuta tällä hetkellä hurinaakaan, vaikka on kiinni tietokoneessa ja rca-kaapeliakin on palalla jatkettu, niin eiköhän tuo passaa subin toiston korjaukseen melko mukavasti.