No PB-1000 refleksiviritteisenä menee alemmas ja enemmällä voimalla, että melkein ottaisin sen. Hiljaa kuunneltaessa suljettu saattaisi olla vähän tarkempi, mutta aika mutua tämäkin.
Ilman muuta leffakäyttöön PB1000 antimodella höystettynä, muuten voi tulla vähän ongelmia kerrostalossa. Tossa on erittäin hyvä vertailu miten PB/SB1000 toimivat leffoissa/musiikilla. http://www.hometheatershack.com/for...66069-svs-pb1000-sb1000-subwoofer-review.html
Kiitos linkistä. Näyttää siltä, että tuo antimode menee myös hankintaan.- Anti-mode 8033Cinema lienee sopiva täyttämään tehtävänsä?
Onko tuolla Lsoundilla koskaan mitään kamppanjoita? Tyyliin black friday tai tammikuun alennusmyynnit, joissa on oikeasti kovia tarjouksia? Uusi subbari on ostettava jossakin välillä, mutta ainakin tällä hetkellä kestän entisen satunnaisia häiriöääniä.
Just siellä oli black friday ja välillä muitakin, jollain 10-15% alennuksella normaalisti, ainakaan isompia en ole nähnyt. Se koska niitä on onkin sitten toinen juttu...
Välillä näkee -10% tarjouksia tai että saa toimituskuluitta (säästö 50€ ->). Lisäksi poistuvista malleista voi saada useamman satasen alennuksen, kun myyvät varastoa tyhjäksi.
Hyvä tietää, kiitos. Asia tuli ajankohtaiseksi juuri nyt kun selvisi että vahvistin ei olekaan rikki. Täytyy odotella seuraavia kampajoita ellei tuo vehje hajoa kokonaan ennen sitä. SVS ja Lsound löytyi täältä tänään, joten itsellä ei ole mitään taustatietoja siitä.
Sieltä on näköjään tullut uusi PC-2000. Nyt kotelossa on jalat eikä alustaa, jonka alla kumit. Tällä saattaa jopa olla vaikutusta kotelon käytökseen, kun elementti puhkuu alimpia nuotteja kovalla voimalla. Tuon edeltäjää kuulleenna sanoisin, että säädettynäkin soundi oli kovin kumimainen ja pidättynyt. Saman sarjan suljettu veli potkii matalillakin paljon uhkaavampaan sävyyn. Voisiko yksi vaikuttaja olla se elementin alla ja kotelon pohjassa kiinni ollut MDF(?)-levy? Myös refleksiputken suu on siiretty kotelon taakse vahvistinmoduulin alle. Se saattaa rajoittaa seinän lähelle sijoittamista (kärsiikö toisto, kun putki puhkuu kovaa pintaa kohti?), mutta onkohan sen avulla sitten saatu kotelosta jämäkämpi?
^ Erikoista. Onhan se ehkä kodin sisustusvastaavan mielestä paremman näköinen kun ei ole tuota alalevyä ja yläpuolikin on pinnoitettu vaikka kukkaruukulle. Muuten tuo aluslevy on varmaan yksi jäykistävä tekijä myös, tosin voihan sen muutenkin jäykäksi rakentaa. Kelluvan parketin päällä tuo levyratkaisu ainakin toimii ihan hyvin. Refleksiputken sijoitus on aika mielenkiintoinen tuossa takana, paljonkohan tosiaan tarvitsee ilmatilaa? Putki lienee käyrä tai kulmalla varustettu. Jotenkin tuntuu että tuollainen sylinteri on helpompi rakentaa niin että elementti on toisessa päässä ja refleksiputki toisessa. Mielenkiinnolla odotan vertailua vanha vs. uusi malli. Tuskinpa SVS mallia muuttaisi ellei siitä jotain etua saada vanhempaan verrattuna.
Komppaan kaikessa. Jotenkin toi on kyllä imo hienomman näkönen nyt, jos nyt voi sanoa että tommonen helvetillinen putki on hieno Mut tota pianomustaa vois jopa harkita omaankin olkkariin ehkä... Mielenkiinnolla kyllä odotan et miten toi vertailuissa pärjää vanhan ja esim. pb-2000:sen kanssa. Ja joo, ei varmasti kyllä muuttais jos huonompaan suuntaan menis... tai mistä sitä tietää, jos valmistus olis paljon halvempaa ja ero pieni niin tyhmät kuluttajat ostais kuitenkin ilosena
Moikka! Sain vihdoinkin tilattua tuon sb-2000. Minulla on denonin x4000 vahvistin jossa on audyssey multieq xt32 huonekorjain. Mihin säädän subbarissa tason, vaiheen ja jakotaajuuden, ennen tuon huonekorjaimen ajamista. Pääkaiuttimena monitor audio silver 6 joissa alataajuus 35?
- jakosuodin subista täysin auki/OFF:lle kun vahvari tekee jaon. Kalibrointi voi laittaa jaoksi 80Hz(tuo 80Hz on joku THX-suositus) - vaihe aluksi 0:aan, huonekorjain voi korjata vaiheen. dB-mittarilla sen voi tarkistaa. - taso klo11-12 pitäisi riittää(eli 40-50%). Kalibroinnin jälkeen vain tarkistat että vahvarissa subin kanavatasonkorjaus ei ole maksimissa (eli ei saisi olla -12dB tai +12dB, subi voi olla liian kovalla jos -12 tai liian hiljaisella jos +12)
Subbarin mukana pitäisi tulla ohjeet tuohon. Kuten sanottu niin jakotaajuus pois käytöstä eli LFE tai OFF tai joku vastaava asento. Vaihe nollaan. Kun käynnistät Audysseyn, niin alussa tulee subbarin tason säätäminen sinne hehtaarille. Eli näytöllä näkyy dB mittari onko yli vai ali, ja säädät sen potikasta siihen lähelle kohdalleen. Ja sitten jatkat sitä Audyssey setuppia normaalisti.
Vähän huonosti ovat tuota arponeet, ja jos sitä jakotaajuutta muuttaa itse käsin (esim. automatiikan 40hz -> käsin 80hz), vaihe pitää sovittaa taas uudelleen. Vaihesäätöön lähtökohtaisesti parempi työkalu on AV-vahvistimen subwooferin etäisyydensäätö. Se tekee täysin saman asian, kuin se subwooferin potikka, mutta todennäköisesti tarkemmin eikä varmaan koskaan huonommin. Lisäksi sitä saa säädettyä kuuntelupaikalta (mittauspaikalta) kaukosäätimellä. Vaihesäätöön tarvitaan: - testisignaalia soitettavaksi jakotaajuudelta; testilevy tai vaikka youtube, - perustason SPL-mittar (~50e tai vähemmän, ei paha investointi huomioiden subin hinta) Toki tuon saa tehtyä järeämmälläkin kalustolla, mutta tuo riittää.
http://www.svsound.com/STA-800D_front_800.jpg sellanen kysymys. input level - high level taikka normal? ja kumpaan ylempään vaiko alempaan rca:han? ja eikös se niin mennyt että yks portti tulpattu on on 16Hz ja se valitaan myös sieltä asetuksista? millasia valumeita olette pitänyt antimodea ajellessa?
, Jotkuu vahvistimet antaa vähemmän millivoltteja subin ohjaukseen niin sen takia tossa svs:ssä on valittavissa tuo herkkyys ja ylemmät rca:t on tarkotettu vahvarista subille ohjausta varten ja alemmat on jos "ketjutat" ton subin kautta toisen subin tai vaikka päätevahvistimen eli ne on outit
Juu kiitos. Millä volumella olette ajaneet antimoden? Saako muuten calibroinnin jälkee koskea subin volumeen? Säätääkö se sen sille voluumille. Ja onko sama mikä portti on suljettu niin tuleee 16hz