Käväsin hifi kaupassa, myyjä oli sitämieltä että en tarvii f2:sta g3:sien seuraksi. Sit sanoin että entä jos kattelen leffoja, oisko silloin hyvä? Se tuumas että joo sillon se kyllä vois olla hyvä. Mut alko selittään että sit ei sun kannata liittää g3:sia siihen subiin vaan ottaa piuhoilla suoraan vahvarilta ja liittää vain subi vahvarin sub(lfe) tuloon. Whaat? Onko näin? Siis enkö vois muka vetää vahvarilta kaikkia näitä kolmee L+R+SUB siihen subille ja sit siitä subilta vaan piuhat G3:sille? Mitä se myyjä ajo takaa? Toi myyjä on ollu tuolla hifi liikkeessä kyl niin kauan töissä ku vaan muistan ja luulis hänen toki tietävän. Mut teiltä vieläkin viisaamilta pakko kanssa kysellä? Kun nythän siinä jäis mulla kokonaan toi subin jakosuodin käyttämättä.
"Subbarin integroituminen kaiuttimiin vaatii myös vaihesäädön (tai viiveen) osumisen nappiin. Sitä ei Genen subitkaan sentään käyttäjän puolesta tee. ", kyllähän tuosta pitäisi olla pääteltävissä, ettei sitä tee mikään muukaan subbari. Sitä paitsi, siirryin ihan toiseen aspektiin SVS:ään siirryttäessä. Nimittäin se, mitä suunnilleen samalla rahamäärällä saa Gene vs. SVS. Väitätkö, etteikö SVS PB-1000 olisi järkevämpi valinta leffoille? - se ulottuu huomattavasti alemmas (19 hz +/-3 dB vrt. 27 hz - 6 dB) - siinä on isompi elementti (mahdollisesti siis enemmän liikerataa ja äänenpainetta) - siinä on enemmän tehoa (300 w vs. 150 w) - niitä saa kaksi Genen hinnalla -> ja tällöin saadaan enemmän ääntä matalillakin taajuuksilla --> sekä tasaisempi taajuusvaste hyvällä sijoittelulla ---> ja jää rahaa vaikka sähköiseen korjaukseenkin (betonisessa huoneessa melkeinpä pakollinen) SVS:n jakosuodin on säädettävää mallia, Genelecin ei. Kiinteän jakosuotimen toimivuus 'Jani-Petterin' betoniyksiössä on monesti jotakin muuta kuin mitä hyvissä olosuhteissa on suunniteltu ja toimivaksi todettu.
Tarkoitus on lienee ollut, että jakosuoto hoidettaisiin AV-vahvistimessa, eikä subwooferissa. Syytä, miksi näin pitäisi tehdä, kun se jakosuoto tuskin koskaan on parempi (joskaan ei välttämättä huonompi) en keksi. Voit, enkä keksi syytä olla näin tekemättä. EDIT: äkkisältään tuli mieleen, että olisiko teoriassa vahvistimen huonekorjaimelle ongelma, jos se ei erota subwooferia pääkaiuttimesta äänilähteenä subwooferin jakosuotaessa? Ei mitään käryä.
En ala nyt vääntämään kanssasi enempää, koska tämä foorumi kärsii jo nyt tolkuttomasti regujen vääntämisestä. Spoiler Alkup. kysyjä pyysi mielipiteitä Genelecin F2 vs. muut subwooferit. Viestisi #3912 ei sisällä yhtään väitettä siitä, missä suhteessa mainitsemasi SVS olisi parempi, kuin F2 - ellei sitten SVS ole ennestään tuttu ja harrasta rivien välistä lukemista ("samalla rahalla saa kaksi SVS:ää" lienee tulkittavissa niin, että suorituskyky on vähintäänkin sama hinnan ollessa vain puolet jne). Ja kun vähintään mahdollisesti subwoofereita heikommin tunteva henkilö esittää kysymyksiä, ei vaikkapa sellaista vähemmän tunnettua ominaisuutta kuin vaihesäätöä koskevia argumentteja kannata piilottaa "-kään" päätteeseen. Vasta nyt viestissäsi #3926 esität, miksi SVS on mielestäsi parempi. Koska itse huutelin F2 ominaisuuksista, niin kysyjälle tiivistäen: F2 hinnassa on aika monta muutakin asiaa, kuin pelkkä basson määrä. Mistä sinä sitten olet valmis maksamaan, on itsestäsi kiinni. Jos mennään absoluuttisesti 'mahdollisimman paljon mahdollisimman halvalla', niin ratkaisu on itse rakennettu subbari halvimmassa mahdollisessa toimivassa kotelossa, jota ei pintakäsitellä lainkaan. Toisaalta sitten, monenkohan SVS:n hintainen tämä on? Tuossakin tuotteessa saa aika paljon muutakin, kuin pelkkää bassoa. Jos sellaisesta on halukas maksamaan. Minä olin, kun olohuoneeseen piti subbari saada.
Spoiler SVS:stä on tällä foorumilla niin paljon keskusteltu, että valitettavasti argumentit vs. F Two jäivät hieman kepoisiksi alkuperäisessä viestissä. Kuvitellaan tilanne, että tuo subbari toistaisi voimalla 27-30 hz:iin (vähän kuin F Two). Haluaisit hyvälaatuista bassoa, mutta toisaalta myös tuntoaisteja kutkuttavat matalat nuotit kiinnostavat (ja nälkä kasvaa syödessä), kun et ole niitä G Three -kaiuttimillasi (en tiedä, mitä skobet sulla on, mutta tämä onkin vain kuvitelma) kuullut. Mielestäsi niissä on muhkea bassopää ilman subbariakin, ainoa mikä puuttuu, on vavahduttavat infra-taajuudet. Esim. SVS:n PB-2000 on vain 799 e, joka on suhteessa vielä vähemmän Paradigmiin nähden kuin PB-1000 suhteessa F Twohon. Kumman valitsisit, jos tarkoitus on myös katsoa leffoja? Jos Genen subin haluaa G Threelle, niin itse ottaisin 7060:n. Isompi elementti, isompi kotelo (viritystaajuus alempana, toisto ulottuu 19 hz +/- 3 dB valmistajan mukaan) ja 6 dB enemmän äänenpainetta valmistajan mukaan. Ettei olisi jopa Genenkin suositus 8030:lle (eli G Threelle)?
Tykkäsitte tai ette, ostin tänään 2kpl G3 ja 1kpl F2. Subeja ei ollu ku mustii, joten sen saan valkosen myöhemmin. G3:set on testissä kerrostalo huoneiston olohuoneessa tällähetkellä, vielä en jaksa alkaa sääteleen.. Mut näin pelkällä iPhonen + spotify testillä pelkillä G3:silla tässä kämpässä.. öö.. tulee kyllä aika kivasti ääntä, paineet ja taajuudet riittää varmasti saamaan häädön tästä. En yksinkertaisesti voi/kehtaa kokeilla edes kuin kovaa noi sois. Pelkästään nämä tosiaankin toistaa matalia niin että ymmärrän miksi moni ei edes suosittele lisäksi subia. Ja näähän kuulostaa tällasesssa olohuone tilassa aivan hiton hyvälle, verrattuna niitä kaupan isoja puitteita. Bassopuolen miinus merkkisiä åpikkunappuloita saa ehdottomasti kääntää on asentoon. Lisää tällasen keltanokka hifisteliän kokemuksia tulee sit kun saan subin kaveriksi. Tiedänhän mää että teitä konkareita ei mun kokemukset hirveesti kiinnosta, mutta esim. mua ois kyllä kiinnostanut lueskella tällaisen vähemmän hifi miehen mielipiteitä Tottahan toki konkareilta tulee tosi mielenkiintoisia pointteja ja vinkkejä, en minä teitä mitenkään haluu ali arvioida
Itselläkin oli vajaat pari vuotta sitten positiivisessa mielessä melkoiset epäuskon tunteet pinnassa, kun ensimmäistä kertaa laitoin omassa tilassa soimaan pykälää isommat 8040A:t... Iisalmessa on kunnon taikureita töissä, kun tällaisista pienistä sievistä alumiinisista pääsiäismunista saadaan parempaa ääntä, kovemmalla paineella ja tarkemmalla kontrollilla, kuin useimmista näitä kalliimmistakin passiivisista isoista lattiakajareista.. Hyviä kuunteluhetkiä!
Komppaan tuota taikuri vertausta! Tänne myös tuli hankittua 3x G3, 2x G2 + Paradigm seismic ja todella yllätti G3 toiston laatu & alapään voima. Musiikki soi ilman subbaria mutta leffa käytössä kiva mauste. Sen verran tykästyin G3 että ostin viel pari kipaletta tyttöystävän kämppään :thumbsup: harkinnassa myös sinne tuo F2 josta ei kokemuksia mutta veikkaan että pettymystä ei tule! Harmittaa vaan kun kämppä on niin pieni että ei oikeestaan pääse suurempia kokoluokkia ostamaan.
Edelleenkin tätä ihmettelen, toisenkn hifi liikkeen myyjä näin totesi. Sano vaan et jos haluut leffoja katellessa LFE efektin toimiin kunnolla ois viisain vetää kajareille suoraan vahvarilta omat piuhat ja subbarille pelkästään LFE kanavasta. Yritin kysellä ja ymmärtää mutta en ymmärtänyt silti. Eikö kukaan osaa selittää mitä nää myyjät ajo takaa?
Johan minä jo kerran arvailin tässä viestissä. Edelleen tuossa ohjeessa ei minun mielestäni ollut tolkun häivää. Älä usko myyjää. Se sama tyyppi väittää sulle kuitenkin, että virtakaapeleissa on äänellistä eroa.
Joo, no onneksi ei alkanut mulle niitä 200€ kaapelia myymään väkisin Joo, kokeilemallakin se selviää tää johdotus jos haluaa päästä varmuuteen.
Joo-o. Toki voidaan kysellä oletko vertaillut itse virtakaapeleita tai kuullut niissä eroja. Mutta eipä jaksa Eiköhän lähteenä oli taasen dvdplaza ja mutu
Myyjä ei ehkä ihan ole perillä siitä, että miten Geneleccien subwooferit on tarkoitettu toimiviksi. Tuo hänen ehdottamansa kytkentätapa on se, mitä käytetään useimpien kaiuttimien kanssa ja kyllä sitä voi Geneleccienkin kanssa käyttää, vaikkei ehkä kannata. Käytännön ero taitaa olla se, että jos signaali viedään subbarin kautta, niin taajuusjako on kiinteä 85 Hz ja jako on jyrkempi kuin kotiteatterivahvistimissa. Mitä tällä voi sitten olla vaikutusta? Pääkaiuttimet ehkä pääsevät helpommalla bassojen suhteen, subbari ei ehkä paikallistu niin helposti kuin jos jako olisi loivempi. Mutta tätähän on helppo testata, kun vain kytkee pari piuhaa lisää tai irrottaa ne. Muista vain säätää vahvistimesta pääkaiuttimet largeksi silloin kun signaali kierrätetään subbarin kautta. Jos ne ovat vahvistimen asetuksissa tyyppiä small, niin jako tapahtuu vahvistimessa.
Ajatteli varmaan, että vahvistimen huonekorjaimesta saisi paremman hyödyn, kun antaisi sen päättää jakotaajudet. Käytettäessä Genen jakaria, pitää kaikki kaiuttimet asettaa isoksi (no ei toki pakko, mutta mikä järki olisi käyttää kaksia jakosuotimia :hitme. Ja jottei unohdu, niin tokihan se kaapeli on myös vahvistimen subwoofer-lähdön ja Genen väliin laitettava .1-materiaalia varten. Mitkä ovat F Twon jakosuotimien jyrkkyydet? En löytänyt käyttöohjeesta kuin subsonic-filtterin (@ 27 hz) jyrrkkyden ja se on 18 db/oct AV-vahvareissa ne ovat nykyisin yleensä 12 db/oct ylipäästö kaiuttimille ja 24 db/oct alipäästö subbarille.
Loppuisikohan myyjän osaaminen juuri tässä, eli suhteessa lfe-kanavan toistamiseen. Badderikomun selostuksen perusteella kuulostaa siltä, että myyjä ymmärtää sen, että pääkaiuttimet asetetaan largeksi ja sen, että subbari toimii näille ikäänkuin kolmitieparin bassoelementtinä. Yleensä kun kaiuttimia ajetaan largena, niin ne eivät saa toistettavakseen lfe-kanavaa. Voisiko olla niin, että myyjä ajattelee largevalinnan automaattisesti poissulkevan .1 käytön (lfe-kanavan) mahdollisuuden. Tätä largevalinta ei tee. Kun right ja left (pääkaiuttimet) asetetaan largeksi, niin niille lähetetään toistettavaksi myös right ja left kanaviin tarkoitetut matalat taajuudet. LFE-kanavan toistumiseen large valinnalla ei ole suoranaista vaikutusta. LFE saadaan käyttöön vetämällä kaapeli vahvistimen sub preout-liitännästä genelecin lfe in-liitäntään ja tarkistamalla, että av-vahvistimen speaker configissa, tai vastaavassa, subbari on asetettu "on" ja lfe:n ohjaus asetettu "sub".
Lainaus F2 esitteestä: "Pääkaiuttimet kytketään subwooferin antoliittimiin, jolloin subwoofer suodattaa alle 85 hertsin taajuudet toistettavakseen." Eikös LFE mee jopa 120Hz:iin tossa F2:ssa? Jos laitan pääkaiuttimet siitä läpi niin eikö se anna sit subille yli 85Hz taajuuksii ollenkaan, vaan ne menee pääkaiuttimien toistettavaksi? Ja se sit myyjän mielestä oli se pointti..? Eli toi subi "potkasis" paremmin tota ääntä tonne 120Hz kuin noi pääkaiuttimet. Voi olla että puhun puuta heinää.. Otan sen riskin..
Hölönpölö nyt. Tuo subin kautta kierrättäminen on aikakaudelta ennen av-vahvareita jossa oma subwoofer lähtö (Ja jakosuodin). Eli stereovahvistimien aikakaudelta. Toki Stereovahvistimen kanssa musalla tuota voisi jopa kuvitella käyttävänsä. Muuten ehdottomasti ei.
F Twossa on lfe-sisääntulo, josta on käyttöohjeessa maininta, että ylärajataajuus on 120 hz (tarkottanee, että siinä sisääntulossa on alipäästösuodin 120 hz:n kohdassa). Eli vahvarin subwoofer outista johto siihen.
Onko G-sarjalaisissa myös XLR-liitännät? Kun eikös RCA:t löydy ainakin. Lähinnä G5 ja G4 kiinnostaa...