Tullut tässä muutama vuosi katseltua nx723:n kuvaa ja aina aika ajoin tulee pilveilyn johdosta mietittyä uutta telkkua. Nyt harkinnassa olisi Sonyn 48w605b tai 50w828 malli. Lueskelin netistä 50w828 (taitaa olla sama kuin w829 malli) mallista ja ihastelin sen saamaa huomiota arvosteluissa. Sitten ajattelin, että vilkaistaanpa halvempien mallien saamia arvosteluja ja eteen tuli 48w605b telkku. Halvemmassa mallissa ei ole 3d:tä, mutta en sitä tarvitse tämän kokoisessa kuvalähteessä. Eikä tuota w828 3d:tä taidettu arvosteluissa edes kehua erityisen hyväksi. Kummastakaan telkusta ei arvosteluissa ole mainittu pilveilystä, tosin avforums:lla jotkut saaneet huonoja kappaleita 50w828 mallista käsiinsä - foorumi ei jostain syystä toimi tällä hetkellä . Tuntuisi, että halvemman 605b mallin suoraled-taustavalo ratkaisu olisi w828:n edge-lediä parempi. Ainakin arvosteluissa 605b mallin mustaa toistoa on kehuttu erittäin hyväksi. Onko kellään kokemusta 605b mallista, vai olisiko järkevää sijoittaa muutama satku lisää w828 malliin? Alle 600 egen hintainen 48w605b houkuttelisi käydä hakemassa, koska löytyisi tuosta viereisestä kivijalkaliikkeestä 30 päivän palautusoikeudella . Niin ja onhan tuo 48w605b 2 tuuma pienempikin kuin 50w828...
Kannattaa verrata näytön aitoa virkistystaajuutta. Näytön virkistystaajuus (Hz) kuvaa itse paneelin päivitysnopeutta. ( MotionFlow hertseillä tarkoitetaan eriasiaa) 48W605 näytön virkistystaajuus 50HZ, 50W828 virkistystaajuus 100HZ.
Kuinkahan nopea paneeli tässä nx723 mallissa onkaan? Mitenköhän riittävä 50hz olisi, kun pääasiallinen käyttö on bluray-leffat ja pelikonsolikäyttö. Miten 50hz paneeli suoriutuu 60 fps rullaavasta pelistä? Jostain netistä lueskelin, että kaikki paneelit tukisi jossain mielessä 60hz:iä. Ihmetyttää sinänsä tuo 50hz vs 100 hz keskustelu, kun noissa w605b:n arvosteluissa ei mainita mitään, etteikö paneelin nopeus olisi riittävä melkein mihin tahansa... ps. Tv:n ostaminen on niiiin helppoa...niin siis hintalaatusuhteeltaan järkevän tv:n...
Kysytään tässä kun tuota 2013-ketjua ei saanut enää käyttää. Miten muuten taustavalon vuototestaus tehdään oikein? Tietty kirkkaus etc? 828:han siis itsellä.
Muistitikulle/tietokoneelle kuvia, jossa keskellä jotain valkosta ja sitten tuijotellaan kuvaa hämärässä/pimeässä. Niin ja telkusta kaikki dynaamiset ledikontrollit sun muut pois, että saa todellisen kuvan. Liekö tuossa w828:ssa edes hirväesti noita ledin kontrollointi jutskia? -> tuossa muutama kuva jotka itse tein testiä varten LINKKI Tässä tullut itse vähän toisiin aatoksiin tv:n oston suhteen, kun avasin oman nx723:n ja löysäilin telkun sisältä reunoilta ruuveja. Suhteellisen tasaiseksi sai taustavalon. Myös ruuvit ulkopuolelta joko pois/löysällä - jotkut ruuvit tosin melko tuikastikin kiinni ettei ihan hajoa käsiin .
Kannattaa testata myös tasaiset koko ruudun harmaat, esim. paintin vakioharmaat. Näkyy hyvin backlight uniformity ja dirty screen effect. Plasmaruuduissa harmaa paljastaisi myös kiinnipalamiset. Tai sitten ehkä kaikkein mieluiten kannattaa olla kokonaan testaamatta, jos ei ongelmat normaalikatselussa näy tai häiritse..
Onkos kukaan löytäny hyviä kuvasäätöjä 50 tuuman 828 malliin Soneran viihteen tarjoamalle kuvalle. Lisäksi Netflix kuvasäädöt kiinnostaisi? Huomasin toss eilen kun katsoin Netflixin kautta Killing sarjaa niin esim. hämärässä kuulusteluhuone kohtauksessa valaistus jotenkin oudosti vilkuu tummemmasta vaaleampaan. Eli siis kohtauksen valaistusolosuhteet ikäänkuin muuttuu äkisti valoisammaksi ja taas takas tummaksi..
Itsellä tuo 48W605B, mutta ei vertailukohtaa W800 sarjaan.. muutama havainto kuitenkin: + kuvanlaatu SD ja HD tv-kuvalla + liitännät + edukas - kanavanvaihto hitaampaa kuin vanhassa V5500 mallissa, tiedä sitten miten muuten nykymallit.. - applikaatiopuolikin tuntuu välillä tahmailevan, mutta kaikki tarpeelliset kilut kyllä löytyy
Hommasin Sony KDL-48W605B mallin halvan hinnan houkuttelemana ja täytyy sanoa, että olen kyllä pettynyt malliin (tai pikemmin Sonyn toimintaan :-(). Televisio on ominaisuuksiltaan hintaansa nähden hyvä ostos ja _still-kuva_ on väreiltään ja kontrastiltaan laadukas. Mutta: saamani kappale kärsii ns. banding-ongelmasta, eli kun kuva liikkuu vaakasuunnassa ja tausta on esim. harmaa, niin kuvassa näkyy pystysuoria läikkiä. Television hankinnassa kannattaa huomioida tämä riski, mikä taitaa päteä kaikkiin uusiin led-televisioihin tällä hetkellä ? Huomasin tämän ongelman vasta tuotteen palautusajan jälkeen (omaa tyhmyyttäni :-( ), eli ainoa vaihtoehto oli viedä vehje takuuhuoltoon Infocarelle. Infocaren puusilmiltä sain viestin "testasimme tuotetta viiden päivän ajan ja mitään tavanomaisesta poikkeavaa emme huomanneet". Käsissäni on siis viallinen kappale, jolle Sony ei suostu tekemään mitään. En tiedä, onko tässä mitään järkeä viedä asiaa kuluttaja-asiamiehelle etc., käsittääkseni tällaisissa tapauksissa tulee pääsääntöisesti kuluttajalle turpaan ? Minua harmittaa se, että tv on muilta ominaisuuksiltaan hyvä (input lag esim. PS4 käytössä), banding-ongelman vaan kun kerran huomaa, niin se iskee aina silmään.
Flatpanelshd:n arvostelussa ainakin oli heidän käyttämät asetukset. Tollanen valoisuuden vaihtelu viittaa asetuksiin, jotka säätelevät ledien kirkkautta jotta saataisiin parempaa kontrastia, veikkaisin tv:n asetuksista advanced contrast enhanceria/auto light limiteria/black correctorin olevan päällä. Jos tv suomeksi niin jotain noihin viittaavaa. Ainakin parempaa kuvaa (bluray) katsoessa en itse tuon tapaisia asetuksia pitäisi päällä.
Itsellä digiboxin tai esim Netflixin kuvalla(NF tulee PS3:sta itsellä) on muuten pois ne enchanmentit paitsi se joku automaattinen juttu(mitä voi manuaalisestikin halutessaan laittaa) on päällä kuten myös se värien tasoittaminen ja digiboxilla myös se yksityiskohtien parannus(matala). Muuten lähtenyt säätämään AVForumsin säädöistä noihinkin.
Expert näyttää myyvän myös 55W815 mitähän tuossa on eroa 828 malliin ? ainakin kauppaavat, 600Hz motionflow, 100Hz paneli...
Kiitos! Toimii aika hyvin netflixiin noin flatpanelshdn asetukset, välkyntäkin hävisi. Nyt pitäisi vielä yrittää säätää soneran viihteen kuvalle säädöt..
Tietääkö joku miten näissä Sonyn 2014-telsuissa(itsellä 828) ne laajemmat värit, super whitet yms joita voi asettaa pelikonsoleistam BD-soittimista jne niin tukeeko televisiot noita vai pitääkö ne vain olla off?
Riippuu vähän siitä, mitä vaadit telkkarilta. Onhan 100 hz virkistystaajuus ehdottomasti parempi kuin 50 hz, mutta tässä tullaan sen kysymyksen eteen, että miten paljon olet valmis maksamaan enemmän paremmasta kuvasta? Itse olen myös hankkimassa telkkaria ja oma ehdoton vaatimus on 100 hz. Ihan ok kuvan se 50 hz myös tarjoaa, mutta käy itse vertailemassa kaupassa. On paljon ihmisiä, joille tuolla asialla ei ole mitään väliä.
Mitenkäs tuo paneelin natiivivirkistystaajuus oikein näkyy kuvassa, kun ilmeisesti kyseessä ei ole sama asia näiden saippuaoopperaefektiä tarjoilevien "kuvanparannuspiirien" kanssa. Olen miettinyt jo pitkään, että myisin todella vähällä käytöllä olevan tykkini pois ja siirtyisin kohtuullisen ison tv-kuvan pariin. Tykin (Sony HW10) liiketoistossa en ole huomannut mitään puutteita, vaikkei siinä mitään parannuspiirejä olekaan. Puolisentoista vuotta vanhassa 40" cfl-taustavaloisessa Samsungin perustöllössä sen sijaan liiketoistossa on huomautettavaa, sillä kuva häntii tietynlaisella kuvalla silmiinpistävän paljon. Olisinko siis tyytyväinen tähän Sonyn perustelkkariin, kun katseltavana on lähinnä elokuvat ja sarjat? Urheilua en katso käytännössä ollenkaan.
Tuli kuitenkin ostettua pitkällisen pähkäilyn jälkeen tuollainen uusi W8-sarjalainen 55-tuumaisena. Kovasti tuon kuvaa hehkutetaan ja kehutaan sekä virallisissa että käyttäjäarvioissa, mutta ainakaan omaa tajuntaa se ei vielä räjäytä... :/ Parhaimmillaan kuva on ollut ihan "jees", mutta odotin kyllä vähän enemmän. Esim tavallinenkin Tv-kuva häntii sen verran, että joku Motionflow on pakko olla päällä aina. Se taas ei aina tuota luonnolisinta liikettä kaikkiin tilanteisiin. Lisäksi kuva sais olla mun mielestä kirkkaampi, se on jotenkin vaisu vaikka backlight on melkein täysillä. HD-kuvan pitäis olla tarkempi... Oletan että mulla on vaan asetukset pielessä. Olisko kellään heittää hyvää lottoriviä, niitähän tuossa kyllä riittää? (Edit: näemmä AVforumsissa noita löytyy...tosi kummallista vaan miten ihmiset suosivat väriasetusta "Warm", minusta se on Sonyissa aina todella epäluonnollinen, ruskeasävyinen, itse suosin "Neutralia".) Yritin katsoa olisko mulla jopa joku hertsiasetus jossain pielessä, mutta en ainakaan löytänyt. Katselu- ja tallennuslaitteena toimii Samsungin bluray-kovalevydigiboksi, joka menee Yamahan viritinvahvistimen kautta HDMI 1:een.
Osaako joku kertoa onko 50W705/706:sen paneeli sama kun 50W828:sin poislukien 3D jota tuossa W7:ssa ei ole. Tuli tilattua Webhallenin poistotarjouksesta 50W706:nen 630e mikä vaikutti varsin edulliselta kun keväällä W828:sta maksoin 250e enemmän ja käsittääkseni tuosta ei puutu kun 3D jota en kuitenkaan pysty katsomaan. Näkee nyt tuleeko tuolta mitään. Kauhean huonosti arvosteluja tuosta W7:sta missään. 42W705 on kehuttu hyvänä pelinäyttönä pienen latenssiaikansa johdosta, tässä lienee tuon W828:sin tasoa. Edit: on muuten yön aikana tippunut 599e tuon hinta...
Paikansin mahdollisen syyn ongelmiisi.. Kai olet edes verrannut kuvaa TV:n omalla virittimellä ja sitten tuolla boksilla? Oletko kokeillut vaihdella boksin ulostuloa DVB-T-lähetyksen resoluution mukaiseen 576i asetukseen, jolloin telkkari suorittaisi skaalaamisen? Skaalauksien laadussa on eroja, eli siitä riippuu kannattaako skaalaus tehdä digiboksilla vai telkkarilla (ja Sonyn Bravia Engine tjsp saattaa hyvinkin hoitaa kyseisen skaalauksen paremmin kuin Samsungin yhdistelmäverkonpaino). Onko Blu-Raylläkin ongelmia, vai vain TV-kuvassa?