Olen uusi palstan jäsen ja siirsin tämän keskustelun tuolta toiselta palstalta tänne koska tämä on lähempänä oikeita aiheita ja liitän mukaan pari kuvaa. Aloittelen kotiteatterin kasausta ja tilasin kyseisen vehkeen ajamaan kahta 12" sls:sää suljettuna, tekaisin kaksi kappaletta n. 80l. vaneriaskeja sohvien alle ja olen "alalla" aika vasta alkaja. AV-vahvistin on Yamaha rxv-675 ja 7.2, vedänkö tästä toisesta subbari liitännästä kumpaankin xlr sisään tuloon? Nämä elementithän on 8 ohmin ja jos tekee silta kytkennän niin onko noi ulos tulot kummatkin käytössä ja tuleeko tästä 4 ohmin kuorma? Kumpi moodi käyttöön dual mono vai bridged ja onko toi kuorma ok? Toisella palstalla sain hyvän vastauksen mutta haen hieman tarkennuksia. katso liitettä 2.jpg katso liitettä 1.jpg
Dual Mono on se järkevin eli aja yhdellä iNuken vahvistinkanavalla yhtä elementtiä ja toisella toista. Signaali Yamahan yhdestä subbariannosta jaettuna kummallekin kanavalle. Minulla ei nyt ole pääsyä Behrigerin softaan, mutta saako sieltä valittua yhden sisääntulo-liitännän, jonka signaalilla ohjataan kumpaakin päätevahvistinkanavaa?
Kyllä siellä on mahdollisuus bi-amp moodissa, olen taas googletellu lisää ja tuolla on saman tapainen kytkentä http://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/1515787-i-need-wiring-advice-two-passive-subs-one-inuke-amp.html ja tuossa huonolla englannillani ymmärtäisin niin että sillattu kytkentä olisi oikea (inuken takana kuva CH A output 1+ on plus ja 2+ on miinus.) Noihin sitten subbarit rinnan ja kuorma olisi 4 ohm ja kumpaankin inputtiin signaali? Tuolla inuken ohjausohjelma kohdassa Apps jos joku haluaa kokeilla http://www.behringer.com/EN/Products/NU3000DSP.aspx
Laittaisin myös dual monona. Helpompi kuorma vahvistimelle, ja mahdollisesti omat korjaukset kummallekin subille. Voihan tuota ajaa stereonakin, jolloin samat säädöt pätevät molempiin kanaviin. En tosin ole korjaillut itsekään kanavia erikseen, vaan molemmille menee samaa signaalia. Jospa sitten joskus kokeilisi olisiko mitään hyötyä tai haittaa. Minulla ei ole niin modernia vahvistinta että siinä olisi .2 subilähdöt, niin pitää kysyä että olisiko siitä mitään hyötyä jos toisi behrulle molemmat subikanavat ominaan? Ovatko nuo oikeasti erillisiä kanavia omine etäisyys jne. -säätöineen, vai tuleeko noista vain kahdesta reiästä samaa signaalia pihalle?
[QUOTE="Q";1596327]Minulla ei ole niin modernia vahvistinta että siinä olisi .2 subilähdöt, niin pitää kysyä että olisiko siitä mitään hyötyä jos toisi behrulle molemmat subikanavat ominaan? Ovatko nuo oikeasti erillisiä kanavia omine etäisyys jne. -säätöineen, vai tuleeko noista vain kahdesta reiästä samaa signaalia pihalle?[/QUOTE] Tätä pohdittiin aikanaan samaisen vahvistimen aiemman version topicissa. Tultiin kaiketi siihen tulokseen että molemmista lähdöistä tulee samaa tavaraa (ei ole omia säätöjä). Eli ei ole aito .2-kanava. Eri ohjelmalähteille voi kai kuitenkin valita eri lähdön ja subin, joten siinä mielessä se on enemmän kuin pelkkä haaroitin. edit: paitsi että olenkin itse avautunut siitä että ainakaan rxv-767 mallissa sitä subilähtöä ei pääse mistään vaihtamaan. Eli se siitäkin edusta. Tiedä sitten onko tilanne muuttunut uudempien mallien myötä..
Inuke 3000 Dsp kannattaa silastaa ja kytkeä rinnan nuo suljetuissa koteloissa lymyilevät peerlessit....silloin saa kuormaksi 4 ohmia johon vahvistin pystyy tarjoamaan"riittävästi"tehoa,on tunnettu seikka että nuo sls 12" subit suljetuissa eivät hajoa teholla.....liian pienellä vahvarilla ääritehoilla ja säröillä sitten taas eri juttu. Puhun myös kokemuksesta,minulla on ollut sls 12" 100litraisessa suljetussa kotelossa ja tehonsyöttöä kyllä kestää...itselläni oli sitä oikeaa(ei mainoswatteja)tehoa syöttävä vahvistin tuota ajamassa,800w ei ollut vielä mikään ongelma elementille. Ja ne oikeat tehot kyseisestä vahvistimesta mitattuna löytyy tuolta http://www.tools4music.de/uploads/tx_wmitt4marchiv/1311083916_ 032_038_Behringer_low.pdf Joitain suomessa mitattujakin löytyy mutta eivät ole mitattu sillastettuna. Mitään järkeä ei ole ajaa kyseisellä vahvistimella stereona subbareita,eikä edes taida onnistua se juttu.
Nuo tools4musicin mittaukset osoittaa, ettei kannata ajaa 4 ohmin kuormaa sillassa, niin minä tulkitsen ne Muutamassa sadassa millisekunnissa 2 ohmin (=4 sillassa)iskee suojaukset kehiin, joten parempi mennä 8 ohmin kuormalla, jolloin vahvistin ei ala omiaan touhuilemaan. Millainen tuo suojaus on, onko se limitteri tyyppinen vai pudottaako vahvistusta? En jaksanut tutustua. Ja miten ei muka stereona voisi tuolla ajaa subeja? Eikö siinä kaksi kanavaa ole, joten kumma jos se ei ole kaksikanavainen, kuten väittävät Kyllähän sen 300 watinkin pitäisi melkoisesti möykkää tuottavan. Tehon kasvattaminen siitä ei taatusti äänenmäärää, ainakaan puhdasta enää lisää ei tule.
Eiköhän inuke 3000 pysty syöttämään kahdelle sls:lle kytkyllä kun kytkyllä riittävästi tehoa, mutta dual mono olisi sen takia parempi että elementtejä ei tarvitsisi ainakaan sarjaan kytkeä, kun se taas ei ole suositeltavaa vaikka joissain ohjeissa niin neuvotaan tekemään Ps. Vaikka nuo suojapiirit on lauennu mittauksissa tietyllä kuormalla, niin tilanne saattaa olla ihan toinen, kun kuormana onkin oikea subbari, eikä mikään vastus
Tämä tila on pieni, reilu 10 neliön koppi ja en tarvitse varmaankaan suuria tehoja, kunhan kytkentä vaan on oikea. Tuolla http://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/1515787-i-need-wiring-advice-two-passive-subs-one-inuke-amp.html derrickdj1 kirjoittaa "If you are going to use the I Nuke 3000 DSP. Only use the Bridge mode. I am assuming you have speaker post on both subs. If the woofers in the sub are 8 Ohm, then connect the a wire from sub 1 to sub 2 in parallel. Then put a 4 prong neutrik connector on the main wire from sub 1 or 2 and connect that to channel A (not B) . Look on the back of the amp to see how to connect the wires for bridge mode. It is right under channel A on the back of the amp. Then run you sub cable from the avr to the Behringer amp. You will need and xlr adapter sold at Radio Shack for around $4.00. This will allow the sub cable to be connected to input A (not B and not A/B) this is important. Now in the GUI, set the amp to bridge mode and a 4 ohm load and go from there. If the woofer are 4 ohm, then wire them in series and in the GUI, set the load to 8 ohm. I have used these amps extensively for subwoofer setup. The stereo and dual mono mode will only deliver 1/4 to 1/3 the power of bridge mode. The manual say in bridge mode the equal output to Ch. A and B, this is not true with non- pro gear. There is an extensive guide to using the I Nuke 3000 DSP on the Chane Music and Cinema sit under the subwoofer forum." Tässä kytkennässä tulisi 1 sisääntulo A CH, ota näistä nyt selvää...
Ok. Eli hyöty tuplapiuhoista olisi näillänäkymin jotakuinkin 0. Eipä taida kannattaa. --------------------------------------------------------------------------- Tuosta siltaamisesta vielä; en näe hirveämmin järkeä ladata vahvarin perään mahdollisimman pieni-impedanssista elementtiä tai yhdistelmää, jos vain vahvistimen voi helpommallakin päästää. Ihan järkevää se on tietysti jos tuntuu ettei paukut muuten riitä, mutta ensisijaisena lähtökohtana mielestäni hieman erikoinen. En katsonut tuota Ilun linkkiä, mutta jos muistan oikein, taisi Samu mitata 4ohm kuormaan stereona jopa muutaman watin vähemmän kuin 8ohm. Liekö toiminta sitten sillattuna erilaista... .
^samu ei mitannut sillastettuna mitään eikä mitään mittausfaktaa ole audiosivuilla.......kuvaruutukaappauksia esim.mittaussoftasta. Tuossa laittamassani linkissä on muutakin kuin puheita. Omistan itse tuon vahvistimen ja ei laukea suojapiirit 4 ohmin kuormalla kovemmassakaan tykityksessä.
Oletko mitannut, miten kuorma vaikuttaa? Taatusti se toimii huomattavasti paremmin 8 ohmin kuin 2 ohmin kuorman kanssa. Kyse ei ole siitä, että suojaukset mykistäisi vehkeen, oletko 100% varma, ettei vaikkapa pääteasteen virranrajoitukset aiheuta omia jekkujaan toistoon? Kyllä ainakin itsellä tietoisuus moisista ongelmista estäisi käytön... Edit: ja sarjaanhan ei koskaan kannata kahta elementtiä kytkeä, identtisiä subbareita ei ole olemassa.
Rinnan kytkettynä minulla on 2X 8 ohmista elementtiä omissa koteloissaan,mitenkä se jak meni se laskutaito ?
Ja tässä sitä oleellsinta "mittausfaktaa" Montakohan Wattia tuommoinen kovemmassakaan tykityksessä on?
Yhdistelmässä 2x peerless sls ja ja inuke 3000 yhdistelmässä en olisi virranrajotuksista huolissani. 1x 10" sls 80l suljetussa xmax ylittyy 37w kohdalla ja 30hz 43w kohdalla jossa impedanssi on jo yli 11ohm jonka jälkeen nousu vaan jatkuu jyrkästi 45hz asti jossa on 40ohm huippu. 100 wattia tuo 10" kykenee teoriassa ottamaan vasta ~60hz kohdalla ja siitä ylöspäin. Nämä ovat tosin vain simuloituja ja 10" mallista, mutta tuosta voi saada vähän kuvaa että nuo ovat joka tapauksessa pienenpieniä virtoja verrattuna siihen mitä tuon luokan pääte kykenee antamaan.
Älähän antti taas provoa liikaa tai ne peliverkkarit repeää taas Eiköhän näitä vahvistimia voi jopa verrata jopa sillä perstuntumallakin,jos itselläni ei suojapiirit laukeile niin se kertoo ainakin minulle jotain(ei voi vähempää kiinnostaa virittää jotain keinokuormaa vahvarille ja mittailla persposket pitkällä),sen sanon että pyyhkii KAIKKIA plateamppeja mennen tullen,mukana paljon hypetystä saaneet hypexit joita olen kyllä itsekin omistanut,menneet romut myyntiin sittemmin huonon hinta/laatu suhteen takia.Onneksi on vielä tyhmiä joilta saa rahat pois noista.Esim Hypex PSC2.400 vahvistimesta ilmoitetut tehot on hattiwatteja,kuten hypex 2.0 ja 4.0 vahvistimistakin.Hattiwatteja on tietysti inuken ilmoituksessakin mutta pelivaraakin on ja OIKEIN tehdyt mittauksetkin jotain todistaa. AnttiU...se kova tykitys on sellaista kun asuu isossa omakotitalossa niin ikkunat pullistelee paineen voimasta ja naapurit alkaa katselemaan omakotitalon ostamista muualta vaikka lähimmät asuvat 50m päässä. Kerrostaloasujille sitten kelpaa vahvistimeksi hengetön hypex,kyllä silläkin häädön saa aikaiseksi. Heh,anttiu näyttää hypettävän hypexiä arvosteluissa täälläkin,onkohan raha vaihtanut taskua?? http://www.hifitalo.fi/hypex_pcs2400
Keskustelu käy vilkkaana ja täytyy kokeilla useita kytky vaihtoehtoja, olisiko jollakin suoraa linkkiä tai tyyppiä tuohon äänettömään tuulettimeen ja mieluimmin Tampereen seudulle niin ei tarvitse postikuluja miettiä kun osahan on halpa.
Sinulla on 2x8 ohmia, eli 4 ohmia rinnankytkettynä. Sitä kun ajat sillattuna, se on kahden ohmin kanavakohtainen kuorma. Ja lelun alimitoituksen kun huomioi, ei kahden ohmin kuormaa kannata käyttää.
Annas kun arvaan: se "oikein" tehty mittaus on se saksankielinen juttu, jossa saatiin huomattavasti suuremmat teholuvut, kuin eräässä kotimaisessa testissä (joka on siten väärä)? Pitää jatkossa muistaa kysyä Iluvailta, että mitkä testit/arvostelut on hyväksyttäviä ja mitkä ei. Sen verran jo tiedän, että kaikki Hypexit on paskaa. Ja joku Peerles oli kans. Ja kaikki, mitä Hifitalo myy. Ja mitä AudioVideolla on arvosteltu.
Onhan hypex kallis siihen verrattuna mitä behru pystyy tarjoamaan. Nykysin kallistusin inuke 6000 dsp:n puoleen ja mahdollisesti taistelisin taas tuulettimien meluongelmien kanssa. Hypexin suurimpana etuna nään juuri tuon passiivijäähyn, mutta siitä joutuu vain sen tuplahinnan maksamaan behruun nähden. Onhan noissa keskenään sitten omat plussat ja miinukset mitä en niin katso ratkasevaks asiaksi