Olisikohan RGB asetus väärin? Jos PS4 tuuppaa RGB:tä 0-255 (full) ja TV vastaanottaa RGB:tä 16-235 (limited) niin musta on hailakan harmaata ja PLUGE testikuviota käytettäessä näkyvät referenssimustan alapuoliset palkit....
musta katottiin mustalla kuvalla ja tiputettiin kirkkautta niin alas kuin mittarin mukaan pohja on löydetty. testipalkkeissa näkyy 17 nyt just ja just. tämmöset muistikuvat jäi mulla säädöstä. en oo varma tuosta full vai limited säädöstä kyllä. aikon vois valaista? elokuvatilaa vois joku päivä viel kokeilla!
Joo taso pitää olla 16-235 PS3:sta ja Sonyn halpis blu-ray soittimesta saa ainakin muuttamalla blu-ray 24p pois tai päälle. PS4:lla en ole kauheasti säädellyt kun tavallinen soitin on näppärämpi kaukosäätimellä. Sanoisin että kirkkautta ei pidä mennä (ainakaan noin paljoa) säätämään tai sitten on joku asetus pielessä, toivon mukaan selviää...voi muuten olla ettei esim. mustasta puvun takista juuri erotu laskoksia ja varjoja Yleensä kirkkautta ei tarvitse muuttaa tai jos tarvitsee niin korkeintaa 1-2 pykälää.
Olisikohan kellään järkeviä arvoja tälläiseen töllöön, LG 60PH660V.. On tää kauheeta kun ei nykyään osaa enää itse säätää telkkarin kuvaakaan :thumbsup:
Suosittelen kalibrointia, koska jokainen on oma yksilönsä. Mutta jos nyt välttämättä haluat kokeilla niin omat asetukseni kalibroinnin jälkeen ovat: Virransäästö: Pois Kuvatila: Edistynyt 1 Taustavalo: 73 Kontrasti: 97 Kirkkaus: 61 Vaakaterävyys: 10 Pystyterävyys: 10 Väri: 60 Värisävy: G11 Edistynyt säätö Dynaaminen kontrasti: Pois Super-resoluutio: Pois Värialue: Normaali Reunanterävöitys: Pois Värisuodin: Pois Gamma: 2.4 Valkotasapaino Värilämpötila: Lämmin 1 Tapa: 2 pistettä Malli: Ulko Pisteet: Korkea Punainen: -28 Vihreä: 0 Sininen: -20 Värienhallintajärjestelmä Magenta Saturaatio: 0 Värisävy: 0 Valoisuus: 0 Keltainen Saturaatio: -11 Värisävy: 0 Valoisuus: 0 Punainen Saturaatio: -8 Värisävy: 0 Valoisuus: 0 Vihreä Saturaatio: -1 Värisävy: 0 Valoisuus: 0 Sininen Saturaatio: -3 Värisävy: 0 Valoisuus: 0 Syaani Saturaatio: 0 Värisävy: 0 Valoisuus: 0 Kuva-asetukset Kohinanvaimennus: Pois MPEG-kohinnanvaimennus: Pois Mustantaso: Matala TruMotion: Pois
Lukaise aluksi vaikka TÄMÄ ja TÄMÄ. Tieto on osittain vanhentunutta softan ja laitteiden osalta, mutta perusperiaate tuosta selviää kyllä hyvin.
Kinks 58, säädin töllön noille arvoille mutta ei toimi ei, valkoinen on harmaata.. Täytynee yrittää etsiä ja rukoilla että tohon saa paremmat värit-- Törm'äsin netissä sellaiseenkin huhuun että noiden plasmojen kuva paranisi muutaman viikon käytön jälkeen, pitääkö tämä paikkaansa? Make. Kiitos!
tänään katsottiin. kuvalähteenä siis ps4. MUTTA, ps4:sen rgb full tai limited asennolla ei ollut mitään väliä. alle 17 palkit näkyivät kirkkaustestissä ja yli 235:n palkit kontrastissa. merkillistä. vaihdoimme sitten kuvalähteeksi ps3:sen niin siinäpä tuo limited/full asennon säätö sitten vaikutti ja nostimme taustavaloa/kirkkautta mitä oli tuolla ps4:llä.
Niin, kun ei ollut sama yksilö, niin ei päde samat säädötkään. Plazalla on useampia käyttäjiä, joilla on sekä mittauskalusto, että kokemusta. Josko joku asuisi lähimaastossasi ja tulisi pullopalkalla käymään televisiosi säädöt läpi.
Olisikohan kyse näistä Super White & Blacker than black asetuksista eli lähetellään myös 0-16 ja 235-255 tasot? Ainakin PS3:ssa saa valittua päälle/pois jostakin. PS4:ssa näyttääkin olevan YCbCr Limited/Full valinta tuon sijaan.
ps3:ssa otimme tuon super whiten pois ja laitoimme rgb rangen limitediksi. tällöin ei näkynyt 0-16 ja 235-255 palkistoja ollenkaan. kuten ei pidäkään. ps4:ssa ei ollut tuota superwhitea, pelkästään rgb full/limited ja erikseen vielä YCbCr Limited/Full. molemmat limitedille tökättiin, mutta silti tuli 0-16 ja 235-255 ruudulle.
Olisikohan sillai, että ps4 ulostaa Limited asetuksella (leffoissa) kuitenkin 0-255 tasot aina ja tv:llä tehdään sitten black level valinta niinkuin halutaan. Jos valitaan Full niin sitten tehdäänkin venytys jos kyseessä on videotasot eli 16-235 -> 0-255 ja 0-255 tasoinen video näkyy samoin kuin Limited asetuksella?
Olisiko Oulun suunnalla harrastajaa joka kohtuullista korvausta vastaan tulisi säätämään Samsung ue55h6400:n? Itsellä ei riitä innostus alkaa perehtymään säädön saloihin, toiveena silti saada ruutu toistamaan järkevää kuvaa. Jos vapaaehtoisia löytyy niin txt/puh/priva tavoittaa, kiitos! Ville O4O - kuusi3O1400
Kokeilin myös tuota PS4:lla ja kirjoittelin siitä täällä, onnistuu siis jos telkussa on valinta käytetäänkö 0-255 vai 16-235, muuten ei, vaan signaali muunnetaan 16-235
töllönä oli Sonyn KDL 55W805A siinä ei vissiin ole töllön puolella tuota säätömahdollisuutta? Panan plasmassa näkyi semmoinen olevan. ps4:llä tosiaan ei ollut tuolla full/limited vaihtoehdossa mitään eroa, aina näkyi tuo 0-255 skaala läpi. töllön asetukset samat ja kuvalähteen vaihto ps3:seen ni heti muuttui 16-235
Tuli sitten vihdoin itsekin hankittua i1Display Pro ja lähdettyä kalibrointileikkiin. Käytössä on sony v5500-telkkari (5v vanha) ja se on pelkästään HTPC:n näyttönä. Mistähän mahtaa johtua, että HCFR:llä (3.1.6) kun manuaalisesti kalibroin telkkarin esim grayscale ja gamma sekä värilämpötila pysyy huomattavasti lähempänä tavoitteellisia arvoja, kuin jos laitan i1Profilerin tekemään profiilin tietokoneelle? Siis work flow: TV:n asetukset kuntoon HCFR:n avulla - Kontrasti white clippingillä (234 näkyy himmesti välkkyvänä) sekä mittarilla 40ftL - Brigthness niin että 17 näkyy erittäin himmeänä välkyntänä - Grayscale tarkistus -> 30% gray lowRGB kuntoon ->80% grayhigh RGB kuntoon ->tarkastukset - Gamma mahd lähelle 2.2 (grayscale läpi gammamuutosten kanssa kunnes kohdallaan) - Primaryt mahd lähelle (ao arvoja) saturationin säädöllä: Red primary: x=0.640 / y=0.330 Green primary: x=0.300 / y=0.600 Blue primary: x=0.150 / y=0.060 Ja siis tämän jälkeen kokeilin i1Proferin icc-profiilia, joka sitten antoi huomattavasti poikkeavat arvot noihin (vaikka kirkkauden laittoikin samaan mittarin numeeriseen arvoon, kuin oli säädetty edellä). Siis sininen tippuu jonkun verrankin grascalessa alaspäin. 6500K ei profiilin kanssa enää pysy lähelläkään. Eli siis manuaalisesti kalibroituna hcfr antaa "paremmat" arvot kuin icc-profiilin kanssa.
En asiaa tunne täysin, mutta yksi veikkaus voisi olla, että ohjelmissa on käytössä eri korjausmatriisit. Yksinkertaisimmillaan näyttötyyppivalinta lcd/crt valitsee tämän. Colorimetri ei mittaa kuin kapeita aallonpituuskaistoja ja korjausmatriisin avulla vehje pystyy paremmin arvioimaan oikean värin joka näytöllä näkyy. Sitä kumpi ohjelmista näyttää enemmän oikein, ei pysty tietämään, ehkä i1profiler. Tarkin tapa onkin luoda tuo kyseiselle mittari ja näyttökombolle korjausmatriisi/spectralset käyttäen spektrometriä ja käyttää sitä. Lisätietoa: http://dispcalgui.hoech.net/colorimetercorrections/ Ei varmastikaan ihan semmoista tietoa mitä uusi kalibraattorin omistaja haluaisi kuulla.. Myös softabugi tai joku asetusero (white point, gammakäyrän valinta, black compensation päällä/pois) tietysti aina mahdollinen...