noita jos haluttaa lukea niin niille on omat lehtensä. ei hifilehdessä tarvitse mokkuloista/tukiasemien nopeuksista lukea.
Älä sitten lue, voit vähentää kokonaissivumäärästä kaksi sivua. Juttu kuitenkin alkaa "Netin teräväpiirtokuvaa tarjoavat striimauspalvelut edellyttävät nopeita ja luotettavia yhteyksiä". Tämä on (laajemminkin) jutun perustelu. Jos taas mielestäsi kuva ei kuulu lehteen, niin sitten "laadukkaan äänen ja kuvan erikoislehti" ei ilmeisesti ole sinulle. Vai pitäisikö näyttölaitteita arvioida ilman, että puhutaan mitään siitä, mistä sen kuvan saa (ja laitteita ilman, että mistä se ääni tulee)? Sitten pitäisi roiskaista myös elokuva- ja levyarvostelut lehdestä. Harrastajat siirtyvät koko ajan enenevässä määrin kohti digitaalia ei-fyysisiä formaatteja - joko striimejä tai tiedostoja - kohti, joko perinteisen fyysisen formaatin rinnalle tai sen sijaan. Ja niiden toistamiseen tarvitaan kotiverkko ja/tai ulkoinen nettiyhteys.
menee minusta kuitenkin lehden aihepiiristä, samalla tavalla ajateltuna pitäisi sähköyhtiöt vertailuttaa että keneltä tasaisin sähkö mikrobitti-peikko siellä vain kummittelee pääkopassa, tuleeko tästäkin....
Kyllä nettiliittymät ja liittymiseen tarkoitetut laitteet menevät selvästi ohi aihepiirin. Itseäni aihepiiri kiinnostaa, mutta luen vastaavat jutut mieluummin tietotekniikkaalan lehdestä. Toisaalta. Jaakko Eräpuun nettikaapeli-vertailu...
Kallis on uusi ulkoasu, juuri tuli seuraavan kauden lasku 9,49 e per numero. (10/2012 irtonumerohinta 8,90) Tästä tuli mieleen, että onko kenelläkään kokemusta digilehdestä? Hinta on mielestäni kohtuullinen (4-5 e/nro), mutta tuo lehtiluukkusovellus arveluttaa. Eli onko taitto tehty Tekniikan Maailman tyyliin uusiksi ja lukukokemus on hyvä vai onko Hifimaailmakin sovelluksen demolehtien kaltaisesti paskottu scan-to-pdf-tasoisesti ja zoomata saa joka lausetta? Lehtiä ei myöskään taida voida tallentaa, mikä ei näin ipad wifi omistajan korvin kuulosta kovin näppärältä...
Wlanin testaaminen ei sinänsä tosiaan mene vielä liikaa ohi aiheen. Nykyään kun tuota verkkoa voi hyödyntää monessa asiassa, kuten itse teen. Minulla on miniläppäri streamauskoneena (spotify jne.), jonne minulla on etätyöpöytäyhteys toisesta läppäristä ja pöytäkoneestakin. Näin saa kätevästi hallittua musiikkia sillä koneella missä sattuu kulloinkin istumaan 4G-mokkulan sotkeminen testiin kuitenkin oli ehkä hiukan aikaista. 4G toimii vielä erittäin harvassa paikassa, eikä 3G:llä streamata sujuvasti mitään lossless/HD formaatteja, spotify sillä toimii juuri sujuvasti.
Ei helvetissä verkkolaitteita ja muita tietotekniikkajuttuja Hifimaailmaan. Aihepiiri on kuvan- ja äänentoistolaitteet. Reititinjuttu oli selkeä poikkeama magazinen aihepiiristä. Piti katsoa oikein kaksi kertaa näenkö oikein, onko jutun aiheena todellakin se mikä siinä oli.
Oliko toiseksi uusimmassa numerossa jalustakaiutintesti? Mitä merkkejä oli mukana ja miten ne pärjäs?
Ei ollut: http://www.hifimaailma.fi/lehdet.php?sisallys=9_2012, vaan sitä edellisessä http://www.hifimaailma.fi/lehdet.php?sisallys=8_2012.
Verkkolaitearviosta herneenpalon nenäänsä nykäisseet suuttunevat myös tammikuun nrosta. http://www.hifimaailma.fi/lehdet.php?sisallys=1_2013
Epos Epic 2 **** (testivoittaja) KEF Q300 **** Elac BS63.2 **** Dali Icon 1 MK 2 *** Klipsch RB-61 mk II *** Monitor Aurio RX1 *** Rega RS 1 *** Neljä kuuntelijaa viidestä tykkäsi eniten Epoksesta. Viidennen suosikki oli Dali. Kaikki suhtautuivat myös KEFiin varsin myötämielisesti.
En tiedä muista, mutta itse luen Hifimaailmasta mielelläni langattomuuden ja verkkotoiston mahdollisuuksista AV-toistossa. Se kiinnostaa minua paljon. Tammikuun numero vaikuttaa siis mielenkiintoiselta ainakin tuolta osin. Aiempaa numeroa koskeva kritiikki koski omalla kohdallani sitä, että juttu fokusoi itse nettiliittymiin ja liittymiseen tarkoitettuun laitteeseen.
Uusimmassa lehdessä high end -osasto on siirretty oranssiin reservaattiin, jotta hörhömpiä juttuja ei tarvitse lukea, jos ei kiinnosta.
Mikäs Epoksesta teki voittajan kun 3 parasta sai kaikki 4 tähteä? (5 ilmeisesti maksimi?) Tai siis varmaan koska 4 piti siitä eniten mut jotain perusteluja
Pienet pyyhkeet uudesta lehdestä: Atmos vahvarissa ei mainittu lainkaan HDCP 2.2:a. Nykytiedon valossa näyttäisi siltä, että monet tulevat 4k lähteet tulevat tämän sisältämään (ja sisällöntuottajat todennäköisesti vaatimaan) ja jos vahvari ei tätä ominaisuutta tarjoa > kuvaa ei voi viedä vahvarin läpi. Testatuista laitteista Onkoy tätä ominaisuutta tukee muistaakseni yhdestä liitännästä, muut eivät tue ollenkaan. edit: ja kun vauhtiin pääsi niin artikkelissa olisi pitänyt puolueettomuuden vuoksi mainita myös Auro 3D, jonka päivitys on saatavilla Denoniin ja Marantziin. Lehti oli varmaankin mennyt painoon siinä vaiheessa, kun julkaisupäivä oli tiedossa, mutta etukäteistieto tästä tulevasta julkaisusta on ollut saatavilla jo hyvin pitkään. Nyt artikkelista jäi snadisti hassu fiilis, kun asiantuntijana haastateltu finnkinon henkilö vaan totesi Atmoksen olevan "ylivertainen" muihin nähden ja todellista vaihtoehtotietoa ei ollut saatavilla. Ideaalitilanteessa olisin toivonut asteen laadukkampaa tietoapakettia 3D äänestä, ehkäpä jopa kunnon haastattelua parilta toimittajalta. Sen päälle sitten vahvarivertailu sekä tietysti aitoa analyysiä siitä, miten nykyiset atmos leffat toimivat kotona. Nyt tietopaketti oli valitettavan torso vrt siihen mitä on voinut lukea jo aikoja sitten netistä saati sitten kuulla hifiexpossa. Maksulliselta sisällöltä olisi kuitenkin voinut odottaa jotain aidosti uutta ja erilaista.
Hifiexpon jutun kirjoittaja oli leiponut mitä sattuu, eikä oikolukijakaan tarttunut. Pikaisella silmällä Genelecin SAM kerrottiin tarkoittavan Smart Acustic Monitoring (se on edelleen Smart Active..) ja edelleen messuilla kerrottiin olleen näytillä 1237A ja 1238A mallien 'SAM-versiot'. Sikäli, kun 1238A:sta ei ole kuin yksi versio olemassa, niin tuossa ei ole mitään tolkkua. Jos nyt jotenkin haluaa tuon vääntää, niin 1038:n SAM-versio on 1238A, mutta se on jo väkisin vääntämistä. Hyvinkin mahdollista, että enemmänkin vastaavaa tössimistä oli, mutta pikavilkaisulla jäi huomaamatta ja rehellisesti monen muun valmistajan mallimerkinnät eivät ole ihan noin tuttuja.
Nyt liikutaan kyllä vaarallisilla vesillä, uusimman lehden irtonumero 11,90 e. Okei, fyysinen koko oli hieman kasvanut mutta 12 euroa 80 sivun lehdestä, josta puolet mainoksia, on hieman liikaa.
Aika lailla kävi samat ajatukset mielessä. Tuntui, että kovin olisi ollut vähän lukemista. Mitään vertailua en tehnyt tosin tehnyt eli ihan tunteella mennään.