Isompaa ruutua (75" ja isommat)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana teemus_, 11.12.2014.

  1. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    No eihän sen pitäisi, niin. Mutta kun... niin vain tapahtuu.


    Viimeiset puolitoista vuotta olen mittaillut X-Rite i1 Display Prolla. Pitäisi olla fotosensoriltaan hyvin ikääntymistä sietävä ja muutenkin tasalaatuinen kolorimetri; harrastelijavehkeitten eliittiä. Mittaria olen asetellut eri kokoisiin LG, Panasonic, Samsung ja Sony merkkisiin LCD-telkkareihin. Sama perusongelma kaikissa: täysin munkista kiinni mitä paketista milloinkin paljastuu. Iso koko lisää kuvaongelman tod. näköisyyttä.
    Harmaissa ja gammassa liikutaan "parhaimmillaan" erittäin näkyvissä poikkeamissa. Värit (ainakin luminanssit) ja paneelin yleinen kirkkaustaso voi heitellä myös. Ne näkee ilman kolorimetriakin aika nopsasti pyöräyttämällä koko ruudun kokoiset IRE 10 - 100 harmaakuvat läpi hoksotin kutosella. Toinen videonäytön vajokkiuksien subjektiivinen tehopaljastin on tietokonekäyttö; käy esim. silmäilemässä Windowsin res.hallinnan tuttua näkymää. Jokin peli, missä kameraa/pelihahmon näkymää voi käännellä ja liikutella vapaasti, on myös erityisen tehokas.

    No siitä keskeltä ne lukemat on yleensä tavattu ottaa, joo. Kannattaa kuitenkin pitää vähintään peruutuspeilistä silmällä mitä tapahtuu paneelin reunemmilla alueilla. Ainakin jos menee niitä valkotasapainosäätöjä tekemään. Hyvällä tuurilla reunempien alueitten virheet ovat pieniä tai ainakin samaan suuntaan kuin keskellä, mutta se on tuurista kiinni. Sitä ei näe mistään TV-arvostelusta, on analisaattoriin kulloinkin päässeen telkkariyksilön ominaisuus.
    Pahasti vinkurallaan olevalla paneeliyksilölla valkotasapainovirhe voi olla esim. jokaisessa reunassa eri suuntaan. Ja näitä yksilöitä LCD-telkkareissa todellakin riittää. Tällöin ainakin valkotasapainon "kalibroinnissa" joutuu tyytymään johonkin keskimäärin vähiten revalleen viettävään esiasetukseen. Jos lukemat ottaisi ja säädön tekisi vain siitä keskipisteestä, kuvan saattaisi saada mittarin mukaan hyväksikin, mutta se menisi kokonaisuutena "selittämättömästi" entistä enemmän perseelleen. Hyvää einestä videosubjektivismille... "mittari ei kertonutkaan totuutta kuvanlaadusta..." :D

    Isojen LCD-paneelien valmistaminen sarjatuotantona on osoittautunut käytännössä liian vaikeaksi ainakin videohifistien vaatimustasolla. Jonkin kuva-ongelman saamisen tod.näköisyys kaupantekijäisiksi on suorassa suhteessa paneelin kokoon.
    Videotykki on käytännössä hyvä ohitusreitti isojen LCD-paneelien sarjatuotanto-ongelmille. Tykkien paneelit ovat hyvin pieniä - kuva suurennetaan optiikalla: sarjatuotannollisesti helppoja valmistaa tasalaatuisena. Huonoja ja viallisia videotykkejäkin on markkinoilla, mutta tykeissä kuvaongelmaa ei esiinny epidemia-tasolla kuten +1 metrisissä telkkaripaneeleissa.
    Tykin laittamisessa on tietysti omat käytännön ongelmansa - mutta se on eri asia. Videohifistisestä kalibrointinäkökulmasta tarkasteltuna se on LCD-tekniikan käytännön sovelluksena 55"+ -kuvakoossa LCD-töllöttimeen verrattuna selvästi parempi ratkaisu.
     
  2. granvik

    granvik Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    hifismi lähenee enemmän psykologiaa kuin teknologiaa äärimuodoissaan
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 596
    Saadut tykkäykset:
    524
    Kyllä, mutta se seikka, että iso LCD-paneeli on siinä määrin virheellinen, ettei paneelin väri vaikka IRE 50 -harmaalla ole tasainen on sekä mittarilla että silmillä todistettavissa ja toistettavissa oleva fakta.

    Toisin kuin mittareille ja sokkotestissä myös aisteille näkymätön parannus jonkin komponentin lisäämisellä.
     
  4. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    En toki kiistä tämän ongelmakohdan olemassaoloa, mutta siitä olisin hieman kriittinen kuinka paljon painoarvoa tälle kannattaa asettaa.

    Standardinsa toki kullakin. On toki niin tökeröjäkin epätasaisuuksia paneeleissa, että tv:n vaihtaminen on paikallaan, mutta kyllä nyt valtaosa virheettömistä ruuduista pitäisi mennä kriittisemmältäkin silmältä nykypäivänä läpi.

    Mittaria asettelemalla ruudun eri kohtiin varmasti tulee poikkeamia DeltaE:n määrään mutta arvioisin poikkeaman liikkuvan tosiaan DeltaE 2 (suuntaan tai toiseen) tietämillä riippuen kohdasta paneelilla, joka ei pitäisi olla ihmissilmällä havaittavissa. Tasaisia värejä ja testikuvia katselemalla saattaa toki ihan silmälläkin nähdä kirkkauserot, mutta kuinka paljon sitten ihan oikealla videosisällöllä. En ole myöskään kohdannut TV:tä, joka kalibroinnin jälkeen näyttäisi huonommalta, kuin esiasetuksella johtuen epätasaisesta paneelista. Kun virheen korjaa keskeltä tai muusta pilvettömästä kohdasta se vaikuttaa kumminkin yhtälailla kumulatiivisesti myös näihin kohtiin - oikaisten niistä sen parhaimman mahdollisen version.

    Esim. Standarditila
    dE paneelin keskellä 8
    dE pilveilyn päällä 10

    Kalibroitu
    dE paneelin keskellä 0
    dE pilveilyn "ääripisteessä" 2

    Tottahan toki tuo, että aina sitä heittää venäläistä rulettia kun tv:n ostaa, että kuinka hyvin onnistunut paneeli sieltä itselle tällä kertaa napsahtaa. Saattaahan se olla, että omakin mielipide olisi eriävä jos tämmöisen 75" ruudun kanssa saisi harrastella vaihtorumbaa mikäli saisi useamman rumasti pilveilevän yksilön - toistaiseksi on käynyt onni. Tämä 75" ruutu on tasaisin mitä olen itse saanut omistaa ja hyvä niin.

    Omassa puntarissa pidemmän korren vetää helppous, äänettömyys, parempi kontrasti ja käytännöllisyys normaalissa olohuoneessa.
     
  5. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    Rinnakkaistarkkailua voi suorittaa vaikkapa tuollaisen mittariville-kuvion mukaisista mittauspisteistä (9 kpl). Siis: kolorimetri käy kaikissa ristikolla merkityissä pisteissä ottamasssa lukemat, eikä pojota vain siinä keskellä. Leading -ideologiana keskikohdasta tehty säätö ei saa tehdä liikaa penalti shottia muiden mittauspisteiden tulokseen. Kuten se tyypillisellä king-size -LCD-telkkarilla tekee.

    [​IMG]


    Noin pieniä valkkaribalanssin muutoksia ei silmällä edes huomaa. Jos tuollaisen saisi käsiinsä, kyseinen telkkari kannattaisi pitää niin kauan kuin se kestää. Kyseessä on LCD-telkkareitten maailmassa melkein lottovoiton tasoinen onnenkantamoinen.

    Käytännössä, tyypillisessä ison LCD-telkkarin paketista paljastuksessa, puhutaan PALJON isommista lukemista. DE -poikkeama cal.keskikohtaan verrattuna jopa +-10. Näytön vasen reuna voi esim. kellertää, alareuna punertaa ja yläreuna sinertää. Windowsin res.hallinta -tarkastuksessa voi näkyä kunnon DSE-paskarannut toisessa reunassa. Gamma on mittauspisteestä riippuen joko yläpäästä koholla, alapäästä lurpallaan, jostain kohtaa notkolla, tai jotenkin muuten, miten _________________ satunnaisesti perseellään. Ruudun toinen reuna on isolle LCD-paneelille tyypillisesti n. 5 ftL:ää kirkkaampi/tummempi ja kaikki kulmat on tunnelmaa luovasti tummennettu. Jos kyseessä VA-paneeli, töllötintä ei voi edes katsoa riittävän läheltä (katseluetäisyys korkeintaan 1,5x näytön leveys) saamatta pesurikäsiteltyjä kaistaleita reunoilleen, kyseessä ihan VA-paneelin ominaisuus. Tämän takia ainut edes potentiaalisesti videohifistin käyttöön kelpaava LCD-telkkarin paneelityyppi onkin IPS.

    Ymmärrän kyllä erittäin hyvin LCD-telkkariin ajavat käytännön syyt. Edes semikriittisen kalibraattorin katsastusta paljon yli 50":n koossa ne kuvanlaatumielessä kuitenkaan harvemmin kestävät. Ikävää. Mutta näin vain on.
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2015
  6. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäköhän mahdat hakea tällä todistelulla sitten takaa? Huomaatko nämä ongelmat selkeästi, myös ihan oikeassa käytössä, ei testikuvissa tai mittaria liikuttelemalla. Huomasitko ongelman vasta, kun päätit koittaa kalibraattoria toiseen kohtaan?

    Ei kannata ostaa Samsung 75H6xxx TV:tä, koska tähän mennessä kaikki sen ostaneet ovat lähinnä kiitelleet hyvää screen-uniformityä, sekä hyvää kuvanlaatua - mutta sinä et usko tätä todeksi, vaikket tv:tä omistakkaan? LCD TV:n kalibroiminen on täysin turhaa?

    Mainitsemani esimerkki oli ehkä kärjistetty päästä temmatuilla mutuarvoilla lähinnä näyttääkseen esimerkin kalibroinnin kumulatiivisesta vaikutuksesta, pitää testailla ihan oikeat arvot jahka kalibraattorin käsiini saan - yhtälailla imho hieman kärjistelyksi menivät tyypilliset suuren paneelin ongelmat.

    LCD teknologia on toki rajallinen mitä tulee kalibroidun kuvan tuottamiseen, eipä tässä ennen OLEDIn pääsemistä lapsenkengistä juuri vastaavaa vaihtoehtoa ole saatavilla. Se repeävätkö nämä ongelmat käsistä, kun ruudun koko kasvaa yli 50":n onkin sitten se missä olen eri mieltä. Itselläni on ollut 42" (2010), 55"(2013) ja nyt 75" (2015) ruutu, ja makkarissa myös uudehko 40". Kaikki aikansa melko top-end malleja ja edge lit lcd, paitsi toi 42". Näistä kirkkaasti parhaan taustavalon tasaisuuden olen toistaiseksi saanut tällä 75" ruudulla.

    No, tärkeintähän toki on, että jokainen on itse tyytyväinen omaan valintaansa.
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2015
  7. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yritän todistaa sen, että LCD-telkkaria ei kannata tässä kokoluokassa ostaa. LCD-telkkari on ihan hyvä (=nykyään käytännössä ainut, OLED vielä vaiheessa) pikkunäyttöjen tekniikka. Mutta tässä 70"+ jumbotron -kokoluokassa ei enää. Ollaan jo videotykin domainissa. Tuon kokoinen telkkari on paitsi kuvanlaadullinen riskikeskittymä, myös logistinen painajainen: siirtelyyn tarvitsee vähintään kaksi henkilöä ja kuljetukseen pakettiauton.

    Yleensä kuvaongelman tunnistaa & paikantaa ensin mittarilla. Sitten sen alkaa huomata myös katselussa. Pelkässä TV-ohjelmien ja elokuvien katselussa, olkkaritelkkarin etä-avopallosovelluksessa (k-et. yli 1,5x näytön leveys) ikäväkin kuvanlaatusatiainen voi piileskellä taustalla pitkäänkin paljastumatta. Oikean Videoasennuksen katseluetäisyydellä (k.et MAKS. 1,5x näytön leveys) ja tietokone kuvalähteenä kuvaongelmat huomaa nopeasti myös katselussa.

    LCD-television kalibroimisen yrittäminen ei ole turhaa, ainakin mitata sen voi tietenkin aina. Mutta liian usein joutuu tyytymään pelkkään kuvan mittaamiseen ja yleissäätöjen (kirkkaus, kontrasti, taustavalo, terävöitys pois, kuvanraiskauspiirit pois) tekemiseen. Kehittyneet kuvasäädöt joutuu jättämään nollille liian suurien epälineaarisuuksien takia, mistä edellä oli puhetta.

    50" - 55" tuntuu todellakin olevan jonkinlainen veteen piirretty rajaviiva LCD-telkkarin vakavien kuvaongelmien ilmaantumistod.näköisyydessä. Ehkä kysymys on osittain myös kuvakoosta noin yleensä: pikkunäytön irvistelyt on helpompi antaa anteeksi, koska kuva on vielä täysin alamittainen myös mittakaavaltaan.
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2015
  8. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tuota tuota...eilen paloi hihat, anteeksi siitä...poistin viestit :)

    Jotta tähän pähkäilyyn saataisiin jotain todellista näyttöä mittailin 16-pisteestä tuon em. pelkän keskipisteen lisäksi.
    Linkki löytyy TÄÄLTÄ.

    Vaikka eroja löytyy ja epätasaisuutta tuli todisteltua myös mittarilla, niin ei pidä paikkaansa etteikö kalibrointia kannattaisi tehdä ja etteikö siitä olisi jotain hyötyä.
    Kyseenalaista on hieroa gammaa 10-pisteellä, itse säätelin tätä vain 2-pisteen säädöllä.
    Tämä telkku tarjoaa kumpupilvien lomasta loistavaa mustantasoa LCD-telkuksi ;)
    Taustavalolla nuo virheet tasoittuvat.

    Onneksi en ole videopuristi vaikka joku niin ehkä luulee, ei lcd telkkua voisi ajatellakaan, sellaista TV:tä ei vielä edes ole joka kelpaisi todelliselle videohifistille
    (itsellä ollut viisi plasmaa Panat 42" PX700, 50" C10, 55" ST50, 42" GT60, Samsung 64" E8005 ja nyt edellisen Sony 60W605 jälkeen toinen LCD.
    Näistä kaikista ottaisin juurikin tämän nykyisen loistavan kuvanlaadun sekä hinta/kokosuhteen takia.
    Myös plasman lämpeneminen, surina, plasmakohina, vertical bleeding, IR/palaminen, sekä lämmön aiheuttamat värivirheet [magentaa, vihreää jne. mm. David Mackenzie vaihdatti Panan plasmaan paneelin tämän takia] ovat siellä kiusana, LCD:ssä valovuodot.
    Jos rahaa olisi "paljon" niin tilanne olisi eri ja katseluhuone olisi erikseen, mutta tänne valkoiseen pienehköön vuokrakämppään ei ole mitään järkeä projektoria hommata).
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2015
  9. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin näin. Maken tarkastuksesta (kiitos tästä) näkee hyvin, että paneeli on hyvinkin tasainen mitä tulee käytettyyn tekniikkaan. Toivottavasti et pane pahaksesi, että lainaan tähän vielä mittaamasi arvot kalibroidulla ruudulla.

    DeltaE ei kasva missään vaiheessa mitenkään yli hälyyttävien lukujen, ei edes nurkissa. Suurin heitto on aivan ylänurkassa, tietyllä IRE kuvalla, joka sekin on vain hyvin mieto 7.26 keskiarvon ollessa kumminkin sielläkin 4,52.

    Värit pysyvät kautta linjan tarkkoina ja jos näistä laskee keskiarvollisen virhemarginaalin koko paneelin sisällä, voidaan puhua hyvinkin yhtenäisestä ruudusta.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2015
  10. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    No niin, lisää mittauksia on suoritettu. Hyvä, hyvä.


    "Kaikki dE:t hyvin lähellä nollaa" muuttui

    1 gray scale average 4.52 max 7.261
    5 gray scale average 3.90 max 6.53
    9 gray scale average 3.14 max 5.25
    13 gray scale average 3.64 max 6.91

    ...

    Valkotasapainon irvistelyä löytyykin "nollan" sijasta jo ihan näkyviä määriä. Kuten oli ennustettavissa. Tässä on muuten selvästi kysymyksessä keskimääräistä onnistuneempi yksilö, Make73:lla on ollut onnea telkkariruletissa. Käytössä on saattanut olla jotain huippumallin tehostettua laadunvalvontaa tehtaalla.
    Noita kun kaivettaisiin paketista auki mittarin armoille vaikka 10 kpl, lukemat huonontuisivat keskimäärin lisää melko varmasti. Maken yksilö nyt näyttää kuitenkin tämän perusteella tässä suhteessa ihan käyttökelpoiselta.
     
  11. lator

    lator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2006
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitat myynti-ilmoon nuo arvot mukaan niin saisit käytettynä enemmän tuosta telkkarista kuin maksoit uutena.
     
  12. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan kyse ollut kumminkin tässä vaiheessa keskustelua ihan normaalisti mitatuista keskipisteen arvoista, kuten nyt yleensä tavataan tehdä.

    Nämä sun jutut alkaa kuulostaa vähän sellaiselta katkeransuloiselta todistelulta; on tullut ehkä itse ostettua se IPS-paneelinen 42" ruutu, joka on tietysti paljon parempi kaikinpuolin ja vaihtoehtoisesti käytössä sitten on se heikkokontrastinen pärisevä videotykki, jonka käyttö on työlästä ja kallista pitkässä juoksussa ja nyt pitää tulla pätemään ja perustelemaan niitä omia valintoja - kun joku muu on ehkä saanut melko huokeaan hintaan "oikeasti" selkeästi paremman tuotteen näistä. Perusmeno.

    Villi veikkaus, että et ole oikeasti edes ikinä nähnyt kotiolosuhteissa tai edes kaupassa, tämän kokoluokan paneelia - etenkään kalibroituna. Netissä kumminkin luki jotain ehkä vuonna 2010 ja tämän perusteelta nyt katkerana raapustan ja haukun tavaranne.

    Huomioit varmaan, että tuo max arvo tarkottaa valkotasapainossa sitä kenties yhdestä esim IRE10 kuvasta löytyvää suurempaa heittoa, siinä missä keskiarvot ovat kauttaaltaan selkeästi alle 5 jokaisessa kohdassa (pääsääntöisesti jopa alle 3, koko paneelin alueelta!), jota ei kyllä varmasti huomaa normaalissa katselussa. Paneeli kumminkin aaltoilee normaalisti eroavaisuuskohtiin ns. pehmeällä liukumalla, jolloin silmillä havaittava ero on vieläkin huomaamattomampi verrattuna siihen, jos vierekkäin olisi tiukalla linjalla vedettynä tämä ero.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2015
  13. xioxia

    xioxia Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikaisen googlettelun jälkeen tv näyttää aika positiiviseltä ja hintakaan ei oo paha.
    Kellään hajua pääseekö kyseistä mallia "UE75H6475" tampereella ihmettelemään?
     
  14. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Oli miten oli, niin ei tämä monesta pisteestä mittailu tullut edes mieleeni, mielenkiintoista oli nähdä kuinka eri kohdista tuli heittoa.
    Jos erot olisivat olleet suurempia olisi saattanut jopa yöunet mennä muutamaksi yöksi ;)

    Kyselin hdtvtest.co.uk foorumilta kuinka he revikoissaan mittaavat LCD:t ja Davidin vastaus oli että tapana on mittailla keskeltä:
    http://forums.hdtvtest.co.uk/index.php?topic=9413.0

    En ihan kuutta miljoonaa ala mittailemaan, mutta aattelin jos aikaa ja mielenkiintoa löytyy niin seuraavaksi säätää pisteen jossa MLL on mahdollisimman alhainen ja tehdä uudet tarkistusmittaukset...meneekö sitten paremmaksi vai huonommaksi (mittausten lukemat) jää nähtäväksi :)
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2015
  15. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    No niin. Katsoin Make73:n tulokset läpi. Erittäin hyvin dokumentoitu mittaussetti. Make on selvästi Mittarimiehiä. :D
    Isoimpia valkotasapainon dE -arvoja antaa näköjään vasen reuna. DE:t ovat koholla IRE 60 - 100 -välillä kautta linjan, dominoivina väreinä vihreä ja punainen l. pientä kellerrystä voi olla siellä reunalla havaittavissa. Gamma hieman pomppii joka puolella, mutta kokonaisuutena OK. Värit on OK kautta linjan. Kontrastia on hyvälle VA-paneelille tyypillisesti todella reippaasti, penalti shottina se tavallinen ei-IPS:n katselukulmarajoitus l. lähikatselu ei onnistu.

    Joo. Isoksi LCD-telkkariksi jopa erikoisen hyvät tulokset. Onnea on ollut matkassa runsaasti (ja/tai sitä huippumallin erikoishoonauslisää tehtaalla). Kyllä tuo minulle kelpaisi noiden mittautulosten suhteen ihan hyvin. Ikävä kyllä tuolle lineaarisuustasolle ei ole keskimääräisellä karvaperse -LCD-telkkarilla mitään asiaa. :(
     
  16. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa ihan fiksulta lähestymistavalta. Toisaalta se näyttää olevan ruudussa 1, jossa greyscalen deltae on suurimmillaan, joka taas kalibroituna saanee muun ruudun vinksalleen (?)

    Vaihtoehtoisesti voisi laskea tekemiesi mittauksien perusteella useimmin löytyvän yhteisen nimittäjän greyscalen DeltaE arvosta. Koska tämähän on tila, joka kattaa valtaosan paneelin pinta-alasta, jolloin tämä pinta-alueellisesti suurin alue kalibroituisi eniten "oikeaksi".

    Laskeskelin tuosta pikaisesti excelillä yhteisimmät nimittäjät pitäen silmällä myös matalaa MLL:llää, ja paras kompromissi koko paneelin kalibroimisen kannalta löytynee sekä värien ja greyscalen osalta ansipatternin kohdasta 14, 15 tai 16

    katso liitettä gg.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2015
  17. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitoksia analysoinnista Doctore ja antti-la :)

    Pitänee kokeilla jollain ehdottamallasi kohdalla ja myös mittari ulos paneelista kolmijalkaan kiinnitettynä.
    Tosin kun luin tämän, niin en oikein tiedä...pitää kokeilla pitääkö todella paikkansa.
    Jos näin on, niin kysäistä X-Riteltä onko mittari todella suunniteltu vain kiinni paneelissa mittaukseen.
    Vielä kun osaisi laskea tuon 7 asteen F(ield)O(f)V(iew) perusteella sopivan etäisyyden niin että ei ainakaan vie mittaria liian kauas.
    Sen tiedon löysin että mittausalan halkaisija on 24mm kun kiinni paneelissa/lasissa.
     
  18. jiimu

    jiimu Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2009
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    en noista mittauksista niin ymmärrä mutta mielenkiinnosta vaan kysyisin, että onkos tässä mustan taso nyt siis plasman tasolla vai jopa parempi?
     
  19. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei ole plasman tasolla, ainakaan parhaiden sellaisten :)
    Edellinen plasmani Samsung lippulaivamalli E8005 tarjosi 0.018cd/m2 kun tässä em. mittauksissa parhaimmillaan 0.024cd/m2 ja pahimmillaan 0.052cd/m2.
    Panasonicin viimeisimmät plasmat tarjoavat sitten selkeästi parempaa 0.003cd/m2 ja OLED:it 0.0001cd/m2 :)
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2015
  20. BMF1234

    BMF1234 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    49
    Moi,

    Laitoin itsekin kyseisen Samsungin UE75H6400 töllön tilaukseen kun ei maltti pitänyt. Minulla on vanhuudestaan epsonin tykki ja 106" kangas, sekä 55" samsungin töllö, joten ruudun pienennys kankaaseen verrtattuna tulee olemaan aika hurja vaikkakin 75" töllö on iso.

    Vaihtoon päädyin useastakin syystä (ei enää pilkkopimeässä katselua, voi pitää pientä valaistusta päällä, tykin humina loppuu, kahden näytön välinen kikkailu loppuu, erillistä mediasoitinta ei enää tarvitse ja vanhan 55" töllön voi siirtää makkariin, sekä saa uusimmat viihdepalvelut suoraan töllöön (netflix,spotify,hbo jne...) Katseluetäisyys on ollut 4,5m joten täytynee hilata sohvaa lähemmäs jatkossa niin pääsee vähän lähemmäksi töllöä. Olisikin nyt muutama kysymys mihin toivoisin saavan vastauksen teiltä kyseisen mallin omistajilta:

    -Itseäni kiinnostaisi vielä käyttökokemukset netflixin ja hbo:n suhteen ja toimiiko nämä fullhd:na vai hd:na? en ole kumpaakaan omistanut mutta jatkossa tarkotus kokeilla.
    -Mihin säätöihin/asetuksiin olette kalibrointien jälkeen päätyneet..tästä varmaan oli oma sivukin? (itse en osaa)
    -Toimiiko tekstitykset tuon dlna:n kautta esim mkv videoita katseltaessa?
    -tuo pintamateriaali taitaa olla matta eikä kirkas, onko tämä ollut haitaksi esim päivällä katseltaessa eli peilaako paljon tms..?

    Näihin saan varmaan itsekin selvitettyä vastaukset kunhan saan töllön mutta pitää vielä muutama viikko ilmeisesti odotella ja kokemuksia kaipailisin...


    Tuon ledihomman ajattelin itsekin toteuttaa ikean valoilla ja vahvarissa on yksi lähtö 230V laitteelle johon liitän ledit. Eli vahvistimen käynnistyessä ledit lähtee päälle... :)

    4k töllöä en enää jäänyt odottelemaan kun näytästää ettei materiaaliakaan ole saatavilla ihan hetkeen ja tuolta katseluetäisyydeltä (+4 metriä) 4k kuva on aika turha 75" tuumankin kokoisesta töllykästä katsottuna.
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2015