NASia tekisi mieli kokeilla, mutta mistä lähteä liikenteeseen?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana xnikula, 09.02.2015.

  1. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 898
    Saadut tykkäykset:
    528
    Sissopii olla potkua NAS:ssa, että transkoodaus sujuu....

    Vaatinee vähintään PCH C-200 -tason laitteen vastapäähän, eikä levykuvat taida tulla DLNA:sta läpi...
     
  2. Zerp

    Zerp Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ym. NASsissa on rautatason tuki transkoodaukseen. Sillä homma sujuu varsin laadukkaasti vielä HD-materiaalillakin.

    Enpä tainnut väittääkään missään vaiheessa, että DLNA:n läpi saisi levykuvan kulkemaan :cool:
     
  3. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Vielä yksi mahdollisuus on hankkia myös erillinen mediatoistolaite jolla voi sitten päästä käsiksi suoraan koneen tai NASsin verkkojakoihin, DNLA-toisto tietysti onnistuu myös mutta siinä on noita rajoituksia. Tässä ratkaisumallissa levykuvienkin pitäisi tulla lävitse, mutta tämä on sitten itse mediatoistimen ominaisuus eikä välttämättä ole tuettu kaikissa mediatoistimissa. Yleensäkin tällä linjalla mentäessä ollaan naimisissa mediatoistimen ominaisuuksien, formaattituen ja päivitysten kanssa. Siinä missä DNLA-ratkaisussa toistolaite voi olla mikä tahansa DNLA-toistoa tukeva laite niin tässä homman onnistumen on kiinni yhdestä tietystä laitteesta.
     
  4. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 898
    Saadut tykkäykset:
    528
    Jep, noin olen itse tehnyt omien Drobojen ja PCH C-200:n kanssa...
    Moni BD-soitin toistaa tiedostoja, mutta ei noita imageita, BD tai DVD...
    BD-iso-imageitten toisto lienee torpattu jo parin vuoden takaisista toistimista viimeistään firmispäivityksissä...

    Se mediatoistin lienee se "paras" vaihtoehto, ilman mitään DLNA-roskaa.
    Mutta vaatii aineiston muuntoa PC:llä toistimessa "soivaan" formaattiin....
    Siinä taas vaaditaan muuntosoftaa (FormatFactory on aika hyvä ilmainen) ja PC:ltä (oma i7+16Gt) joko potkua tai enemmän aikaa....

    T: Vesku
     
  5. xnikula

    xnikula Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2008
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos bugisia serveriohjelmistoja on paljon, saisiko suosituksen ei-bugisesta? Eli itse en tarvi muuta kuin NASissa olevat leffat saisi toistumaan esim tuon ps3:n kautta videotykille, ja mahdollisesti olohuoneen televisioon. Kummassakin on oma vahvistin edessä. Sinne NASiin voin ripata leffat missä muodossa vain tarvitsee..
    Synologyn DS214play näyttää putkahtelevan useasta paikasta esille, siinä taitaa olla toimintavarma ja helppokäyttöinen laite?

    Edit: tuossa mallissa onkin vain kaksi levypaikkaa.. Pitää kattoo joku toinen malli missä neljälle paikka. Olisi edes pikkuisen vikasietoa raid5 muodossa..

    Edit2: tämmöinen löytyi: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/18662/fjfvh/Synology-Disk-Station-DS-414j-verkkolevypalvelin
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2015
  6. Zerp

    Zerp Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse olen ollut Synologyn ominaisuuksiin tyytyväinen. Konfigurointi kävi kivuttomasti, päivitys on ollut suoraviivaista ja käyttö verkkolevynä PC:n kanssa, pilvipalvelimena sekä DLNA-serverinä on ollut melko ongelmatonta (pilvipalvelimen toiminnassa NATin yli oli jossain vaiheessa bugeja, mutta viime aikoina niitä ei ole enää tuntunut olevan). Play-sarjasta näyttäisi löytyvän myös nelipaikkainen versio. Jos transkoodaukselle on käyttöä, niin ehkä se olisi sopiva sinun tarpeisiin?

    Edit: DTS-äänen kanssa DLNA:n yli oli ainakin jossain vaiheessa ongelmia. Ongelmat johtuivat muistaakseni DTS-lisenssistä (olisikohan tuo ollut liian kallis tai jotain, jolloin tuki poistui ainakin väliaikaisesti). DTS-tuen nykytilan suhteen en ole ajan tasalla, sillä en ole tarvinnut sitä itse aikoihin.
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2015
  7. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2



    Sinun kannattaa laittaa kaksi erillistä asiaa:

    -kunnon mediatoistin. PS3, XBox360 ja AppleTv eivät ole sellaisia tähän tarkoitukseen.
    -videot varastoiva kiintolevytila



    Raskaitten videoitten (bitrate >30 Mbps) toistamisessa verkon yli ilmenee aina jotain ongelmaa. Ennemmin tai myöhemmin. Maksimaalisen ongelmavapaaseen toistoon suosittelen verkon ja servereitten poistamista yhtälöstä ja playback-tapahtumaa suoraan paikalliselta kiintolevyltä.


    Kunnon Mediasoittimeksi suosittelen ja itse käytän tätä mediatoistinta:

    http://www.amazon.de/Dune-TV-303D-u...=UTF8&qid=1424094464&sr=8-1&keywords=dune+303

    Todella hyvä ja varmakäyntinen videojuhta. Siihen on liitetty 500 GB:n USB-kiintolevy, mitä "tankkaan" FTP:llä varastolähteistä katselua varten. Suoraan verkosta lorotettunakin toisto kyllä 95% ajasta toimii, mutta raskailla BD-ripeillä saattaa joskus esiintyä pieniä jölkötyksiä. <5 Mbps nettilirut nyt menevät vaikka poikittain mistä tahansa, ne eivät ota laitteista kunnolla mittaa. Kontainerimuodoista MKV on on paras, yhteensopivin ja muutenkin toimivin.

    Videot varastoivan kiintolevytilan ja sen solutionin suhteen kehottaisin kokeilemaan ensin vaikkapa yhdellä kappaleella 3 teran kiintolevyä siihen työ-PC:een (jos se on pöytäkone). Rippausharjoituksia ja -rutiinien hakua siihen, ottaa tuntumaa ja testailee paljonkohan niitä online-tilassa köllöttäviä, mutta ainakin jo kertaalleen katseltuja, elokuvia nyt käytännössä tuleekaan haluttua katsella uudelleen. Jos tämän jälkeen edelleen tuntuu siltä että oman videodatacentterin pito on Se Juttu, kiitää ostamaan 3-10000 teratavua lisää kiintolevytilaa. Ja sen online-tilassa pyörittämiseen sopivan NAS:n tai oikean serverikoneen.
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2015
  8. Zerp

    Zerp Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    PS3 ajaa itselläni oikein mainiosti asiansa.
    Hitaassa langattomassa verkossa tämä saattaa joissain tilanteissa pitää paikkansa, 1GBitin langallisessa ei koskaan, ellei laitteissa ole jotain vikaa. Synologylta tulee jatkuvasti reilut 100MB/s (yli 800Mbit/s) omassa verkossani, koskaan ei ole ollut pienintäkään ongelmaa toiston kanssa kaistan riittävyyden puolesta.
     
  9. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    PS3 ei toista MKV:ta eikä ymmärrä yli 4 GB:n filekoon tiedostojärjestelmiä. Se on täysin riippuvainen verkon DLNA-serverien palveluista. DLNA on systeeminä täysi susi jo ennen syntymäänsä.


    Kuulostaa yli 30 Mbps -videoitten toistokokemuksen puutteelta tai jonkinlaiselta tarkkaavaisuushäiriöltä (esim. nukkumiselta) katselun aikana. Katseleppa hoksottimet kutosella ja silmät auki vaikka 20 kpl täyspitkän elokuvan suoraa BD-rippiä verkon yli. Yhtään framepudotusta tms. bufferin alijuoksua yms. pykäisyä/piereskelyä ei saa tulla. Verkon yli paussilta lähtö esim kuselta/jääkaapilta paluun jälkeen ja kelauksissa sekoaminen on hyvä erikoistesti.
    Kaikilta näiltä nikotteluilta välttyy siirtämällä videon soittimen paikalliselle kiintolevylle katselua varten. Tuossa Dunessa esim. on hyvä FTP-serveri -toiminto, minkä avulla tiedoston kopioi verkon yli katselua odottamaan hyvin vikkelästi vaikkapa FileZillalla. Ei ole iso homma 100%:sta toimivuudesta.
     
  10. Zerp

    Zerp Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    DLNA sopii hyvin siihen käyttöön, mihin se on suunniteltu. Siinä on rajoituksensa, kuten on jo aiemmin puhuttu, mutta myös puolensa. Tuohon yleiseen paskanjauhantaasi kommentoin vaan sen verran, että tarpeita on erilaisia. Standalone mediasoittimella on puolensa, mutta se ei ole todellakaan mikään oikotie videonirvanaan. Omat rajoitteensa on silläkin.
     
  11. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olen kokemukseni perusteella vahvasti eri mieltä. HYVÄ standing all alone -mediasoitin, kuten tuo Dune, ratkaisee videon toisto-ongelmat käytännössä niin pitkälle kuin ne pystyy ratkaisemaan.

    Joo, näin on. Se ei osaa käydä popcorn-/viinakaupassa ja varoittaa käyttäjää huonoista elokuvista.
     
  12. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuli juuri kokeiltua sattumoisin yhtä DTS-MA -raitaa TS:n sisällä QNAPin Twonky Mediaserveriltä Oppo BDP-93EU -soittimelle ja ihan hienosti tuo onnistui. En tosin nyt mene sanomaan, että oliko tiedossa vain core, mutta iloisesti waffi ilmoitti pureskelevansa DTS-HD MA:ta. Taidan samalla perua puheitani DNLA:n kätevyydestä: QNAPin Twonky on hyvin kranttu sen suhteen, että tiedostolla on juuri oikea pääte (MP4 vs. MKV) ennen kuin se suostuu listaamaan tiedoston ja sitten vielä Twonkyn "Media Reveiver Type" asetus jonka se itsepäisesti asettaa aina itse miten haluaa, esim. Xbox One tunnistuu Xbox 360:ksi eikä suostu muistamaan arvoa jos tuon yrittää korjata oikeaksi.
     
  13. aheikkinen

    aheikkinen Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 008
    Saadut tykkäykset:
    137
    Onko noilla aiemmin mainituilla rippausohjelmistoilla toiminut aina homma moitteetta ja ilman syvällisempää säätöä? Siis levyllä olevien video- alkuperäiskielinenaudio- ja suomitekstitysraitojen tallentaminen sellaisenaan kontaineriin.

    Esim. 'soittolistojen' osalta, jos samalla levyllä on leffasta teatteriversio ja director's cut, niin osaako rippausohjelmisto ottaa sen pidemmän version talteen 'oikein' ja siten, että myöskin toistaessa pidennetyt kohtaukset toistuvat oikeassa järjestyksessä? Joutuuko jokaista nimikettä manuaalisesti peukaloimaan kuinka paljon ennen rippauksen aloittamista, vai siirtyvätkö leffat talteen 'automaatilla'?
     
  14. Panze1

    Panze1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. Zerp

    Zerp Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo taisi olla enemmän Synologyn ongelma, kuin DLNA:n. En ole törmännyt siihen enää vähään aikaan, joten kukaties se on jo Synollakin poistunut :)
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2015
  16. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Mitä enemmän olen tämän DNLA:n kanssa taistellut QNAPin App Centeristä saadun Twonkyn kanssa niin sitä enemmän oma pääni alkaa kääntymään erillistoistimen suuntaan (eli siis ei mitään DNLA-kiksautuksia vaan suoraan toistoa NASsin verkkojaoista). Käytännössä DNLA-toiston onnistuminen vaatii onnistumista DNLA-serveriohjelmiston sekä DNLA-toistolaitteen kanssa. Kaikki DNLA-toistolaitteet eivät ole yhtä kykeneviä. Joskus DNLA-serverillä DNLA-toistolaite tunnistautuu miten sattuu ja tähän ei aina välttämättä voi vaikuttaa, ainakaan helposti. Lisäksi ainakin Twonkyn kranttuisuus tiedostojen päätteiden osalta ihmetyttää. Ratkaisuksi voi tietysti tyrkyttää transkoodausta, mutta lähtökohtaisesti se ei ole ideaali tapa ja kaiken lisäksi vaatii prossutehoa johon eivät välttämättä edes paremmat NASsit yllä. En tosin mene sanomaan, että tuo DNLA on täysin kelvoton: omassa tapauksessani näyttää tuurilla onnistuvan QNAP Twonky & Oppo 93 -yhdistelmä aivan OK (ilmeisesti Oppo:n ansiosta...), mutta ei tämän pitäisi olla tuurista kiinni.

    Toistaiseksi näyttää siltä, että helpoimmalla pääsee jollakin verkkojakoja suoraan lukevalla mediatoistolaitteella, jossa on laaja formaattituki ja edes kohtuullinen käyttöliittymä. Jos tälläisen keksitte niin linkkiä, kiitos.
     
  17. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 898
    Saadut tykkäykset:
    528
    Onhan noita, esim. Popcornhour, aikaisemmin mainittu Dune yms....
    Tosin poppari on päivittämässä mallistoaan ja samoin pitää mainita, että BD-ISO:ja ei taida yksikään (uusi) värkki toistaa noitten mediatalojen vaikutuksesta....

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2015
  18. P.Kosunen

    P.Kosunen Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 369
    Saadut tykkäykset:
    14
    Atom prossullinen 3+ paikkainen QNAP/Synology on gigabitin verkossa nopeampi jopa RAID5-tilassa kuin useimmat 5x00rpm levyt paikallisena. 30 megabittiä eli alle 4 megatavua sekunnissa ei ollut ongelma edes 90-luvulla 100 megabitin verkossa.

    [​IMG]

    FTP on muinaisjäänne 70-luvulta, ei sen kanssa kannata enää pelleillä.
     
  19. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo Dune HD TV-303D on jo tämän uusimman copyrighteous -määräyksen mukaisesti invautettu BD-imagejen toiston suhteen: BD-ISO:t se toistaa imagen M2TS -tiedostojen soittolistana. Jos elokuva on pätkitty useampaan M2TS:ään (seamless branching), imagena toistaminen ei onnistu. Silloin imagesta joutuu turauttamaan MKV:n.

    Verkkosoitimen sijasta kuvaavampi nimi Dunen ja Popcorn Hourin tyyppisille mediasoittimille on "verkkoon liitetty tiedostosoitin".
     
  20. Doctore

    Doctore Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    14.01.2015
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nunnuka nunnuka lailaa-lailaa... et ymmärtänyt kirjoituksestani näköjään mitään.

    Raaka siirtonopeus ei ole ongelma. Vaan verkkoon liitetyn tiedostosoittimen käytännön epätäydellisyydet tietoliikenneketjun yli suoritettavassa playback-tapahtumassa. Ei selviä speksilistasta, ei selviä jostain internet-jonnen revieweri-kirjoitelmasta. Vaan KÄYTÄNNÖSSÄ katselemalla riittävän monta kymmentä suoraa BD-rippaus -nimikettä silmät auki, omalla verkkoon liitetyllä tiedostosoittimella, oman gigaeetterin yli. Toisto omalta paikalliselta kiintolevyltä... toimii vain paremmin.

    FTP = laajasti tuettu ja täysin käyttökelpoinen tapa siirrellä tiedostoja verkon yli. Nopein tapa siirtää verkon yli tavaraa ainakin Dune HD TV-303D:n paikalliselle kiintolevylle: tavallinen SMB/CIFS -levylinkki Winkkarin res.hallinnasta häviää sille siirtonopeudessa kymmeniä prosentteja.
    Saat minun puolestani vapaasti käyttää muuta advanced-tapaa jos vehkeesi sitä tukevat.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2015