Paitsi että eipäs voi. Tai ainakin tuo edellyttäisi ensin eroamista EU:sta sekä Schengen-sopimuksesta. Toisaalta eipä tuollaista menettelyä ole edes kukaan muu ehdottanut tässä ketjussa, kuin sinä ihan itse. Rajoita nyt vähän sitä rölläämistäsi. Eihän tässä ole mistään eristäytymisestä puhuttu, eikä Pohjois-Korean mallista yhtään sen enempää. Onko mielestäsi Australia sama kuin PK, koska he eivät ota vastaan laittomia tulijoita venelasteittain? Voit tutustua sikäläiseen maahanmuuttopolitiikkaan esim. Australian valtion infosivuilla tai suoraan Australian Customs and Border Protection Servicen nettisivuilla (taikka tiivistetysti Wikipediassa).. Vasta tutustumisen jälkeen tule tänne takaisin ulisemaan PK:sta ja rajatkiinni-eristäytymisestä.. Ps. Australiaan voi mennä opiskelemaan tai tekemään töitä. Laittomaksi loiseläjäksi sinne ei voi mennä. Näillä kahdella on ihan hienoinen ero. Pps. Oletko aivan oikeasti ja tosissasi sitä mieltä, että esimerkiksi Abdigadir Osman Husseinin (joka ei ole koskaan ollut Suomen kansalainen) kaltaisia lasten sarjaraiskaajia ja murhamiehiä ei saa missään nimessä karkottaa takaisin koti-/synnyinmaahansa, vaan mieluummin heidät kannattaa vapauttaa Suomeen kylvämään lisää terroria ja aiheuttamaan lisää suomalaisia uhreja?
Eikö tämä nyt ole yhtään populistista? Jos oikein humaaneiksi aletaan, voidaan olettaa että todennäköisesti suomalaisella yhteiskunnalla on paremmat edellytykset sopeuttaa ko. yksilöt yhteiskunnan tuottaviksi jäseniksi kuin alkuperäismaalla.
Suoraan sanoen Somalialla on paremmat keinot Abdigadirin kaltaisten ihmisten rankaisemiseen kuin Suomella. Jos Abdigadir lähetetään pikapostina Puntlandiin, niin ne teot loppuu hyvin nopeasti. Viimeistään vuoden päästä vapautumisestaan Abdigadir ei ole minkäänlainen uhka kenellekään.
Hyvä on. Rajoitan, mutta vain siksi etten jaksa väitellä enempää sellaisten kanssa, joille persujen "ratkaisut" ovat hyviä.
Minä annan poliitikkojen esittää ratkaisut. Perussuomalaisten esittämät ratkaisut eivät minusta ole hyviä, joten olen muiden puolueiden ratkaisujen kannalla.
Ikävä kyllä suvakit eivät ymmärrä että elintasopakolaisten pysäyttäminen niille sijoilleen on kestävin ratkaisu. Tämä on vaikea paikka. Tottakai välimerellä on vakava ongelma, lähes 2 % ylittämisen yrittäjistä kuolee. Kyse ei ole mistään pikkunumeroista vaan todellisesta ongelmasta. Samalla fakta on että jos Eurooppa valitsee kovan linjan eli alusten palauttamisen Pohjois-Afrikkaan niin pikkuhiljaa ihmissalakuljettajilta menee työpaikat ja ilmiö loppuu. Tällä tavalla säästettäisiin tuhansia henkiä. Pienimpiä rikollisia ovat ne jotka pyrkivät Eurooppaan. He ovat aikansa tuotteita, ei siinä ole mitään pahaa että yrittää ylittää Välimeren paremman elämän toivossa.
"Suomessa asuu 17.000 somalia. Heistä on turvapaikan saanut vain alle 100. Kaikki muut ovat tulleet jäädäkseen ilman oikeutta turvapaikkaan. Suomella ei ole mitään velvollisuutta eikä kansainvälistä sopimusta ottaa tänne elätettäväksi jokaista rajan ylittänyttä. Somaliassa asuu noin 10 miljoonaa asukasta. Maahanmuuttokriittiset ajattelevat, että maahan jääneillä 10 miljoonalla somalilla olisi yhtä suuri (=olematon) oikeus tulla sosiaaliturvaan Suomeen kuin täällä jo olevilla. Miksi autamme muutama tuhat somalia avuttomiksi kun he voisivat rakentaa omaa maataan hyväksi maaksi asua kaikille oman kansansa asukkaille. Suvaitsevaiset eivät hallitse matematiikkaa, eivätkä he pysty näkemään edessä olevaa tulevaisuutta. Al-Shabab-somalit tappoivat juuri 147 ihmistä Keniassa. Somalian sota voi kestää 100 vuotta niinkuin Afganistanissakin on sodittu monen sukupolven ajan. Jos sota jostain ihmeen syystä loppuisi, uusia tulee. Enenevässä määrin koska väkiluku kasvaa niin räjähdysmäisesti. Maahanmuuttokriittiset eivät ole rasisteja, mutta suvaitsevaiset ovat tietämättömiä ja ymmärtämättömiä, jotka uhraavat Suomen tulevaisuuden esittäessään hyväntekijää toisten rahoilla". Pauli Vahtera http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2015/04/05/matkaopas-suvaitsevaisille/
Kyse on näkemyseroista eikä niinkään ymmärryksestä. Tällaiset asiat ovat periaatteessa liian monimutkaisia ja ristiriitaisia ymmärrettäväksi. Siksi ihmisillä on näistä asioista näkemyseroja.
Yhteiskuntasopimus meni sitten karille. Ei hirvittävän iso yllätys niiden tietojen valossa mihin ay-liikkeen olisi pitänyt taipua. Sipilän mukaan tilanne vaatiikin nyt VM:n esittämiä leikkaustoimia. Eli kurjuutta tulee sitten muuta kautta. Todennäköisesti tarkoittaa samalla siis hallituspohjaa kepu + ps + kok. Huomenna tähän aikaa ei enää voi sitäkään spekuloida, kun Sipilä tiedottaa hallituspohjasta.
Jännä nähdä miten ajavat kaiken kurimuksen lisäksi alas autoverotuksen eli tästäkin tulee miljardin lovi valtion kassaan. Vai unohtuuko tuokin
Siltä tosiaan näyttää että kokoomus pääsee hallitukseen. Mielenkiintoista nähdä mikä on persujen kannatus 2019 vaaleissa, jos tuo hallitus toteutuu. Enpä ihmettelisi vaikka SDP olisi suurin puolue 2019.
Itse olen varma, että jos autovero poistetaan, niin se korvataan veronkorotuksilla ajoneuvoveroon ja ehkä bensaveroon. Jälkimmäinen varsinkin sopisi hyvin, koska autoveron poistoa usein perustellaan vanhalla runsaasti bensaa kuluttavalla autokannalla. Tosin myös ajoneuvovero on päästöperusteinen.
Vaikea uskoa. Alle 50-vuotiaiden joukossa SDP:n kannatus on nykyään noin 7 prosenttia. 4 vuoden päästä ne nyt yli viisikymppiset vuosikymmeniä SDP:tä kannattaneet ovat taas 4 vuotta vanhempia ja osa jo haudassa.
Polttoaineverotuksen nostolla on monia muita vaikutuksia esim. vaikka kuljetusliikkeet saavatkin kulut vähennyksiksi, niin kummasti polttoaineiden kallistuessa nostetaan kuljetuskustannuksia eli kaikkien hyödykkeiden hinnat nousee. Lisäksi ei paljon lämmitä esim. 5k€:n autoilla ajavaa pienituloista duunaria että uuden auton jotku saa muutaman tonnin halvemmalla, kun sitten kaikki maksaa nousseita ajoneuvoveroja ja kallistuneita polttoaineita. Toki autovero tarttis poistaa, mutta loven paikkaamiseen pitäisi keksiä jotain muita tapoja kuin lisätä muita veroluonteisia maksuja autoilijoille.
Tuossa on haastateltu vain 1004 ihmistä, joten voi tulla yksittäinen tuollainen tulos. Sanoisin, että SDP saa varmasti yli 10 % alle 50-vuotiaiden äänistä. Yle uutisoi joulukuussa, että SDP:n kannatus 18-24 vuotiaiden keskuudessa on järkyttävän alhaalla (3 %). Samassa uutisessa sanottiin, että 2014 heinäkuussa oli ollut vielä 15 % ja sahannut sillä välillä edestakaisin, mikä on ymmärrettävää, koska tuo ei ole kovin iso ryhmä n. 2000 ihmisen otoksessa. Kokonaisuudessaan minulle jää mielikuva, että Ylen mukaan jopa 18-24-vuotiaissa demarien kannatus lienee vähintään tuolla 7 % tasolla. Toki SDP:llä on syystäkin vanhojen ihmisten puolueen maine, mutta samalla se on myös edelleen vahva työväenpuolue. Arvioni SDP:n noususta perustuu siihen, että tunnetusti puolueesta on lähtenyt valtavasti miesäänestäjiä persujen leiriin. Jos persut joutuu olemaan keskustan ja kokoomuksen kanssa leikkaushallituksessa, niin se tulee kirpaisemaan heitä pahasti. Kokoomuksen kannatus vaan kasvaa mitä enemmän leikkaa. Keskustaa nyt äänestetään kuitenkin aina maaseudulla, joten ei ole väliä mitä ne tekee. Vain persuilla on hävittävää. Tästä syystä uskon, että Soini haluaisi nimenomaan samoista äänestäjistä kamppailevan SDP:n hallitukseen jakamaan vastuun.
Gallupeissa on yleensä tuota suuruusluokkaa oleva otos. On sitten firmasta kiinni, että miten hyvin aineisto vastaa todellisuutta, mutta kyllä tuolla määrällä suuntaa antava tulos pitäisi syntyä. Tarvittaisiin enemmän aineistoa tietojen analysointiin. Esim. 18-24-vuotiaat ovat vain pieni osa alle 50-vuotiaista äänestäjistä, joten ei näitä ryhmiä kovin suoraan voi verrata keskenään. Mielenkiintoista silti tuo tieto, että kesällä nuoret ovat noinkin paljon kannattaneet SDP:tä. Kyllä myös kepun ja persujen välillä liikkuu paljon äänestäjiä. Sen takia kepulle onkin tärkeää, että persut ovat hallituksessa. Persuille puolestaan tosiaan demarien olo hallituksessa olisi hyvä, mutta nyt vireillä oleva leikkauslinja lienee hyvin hankala demarien kannalta. Oppositiossa aina kannatus kasvaa, mutta toisaalta on myös mahdollista, että Suomen talous kääntyy neljässä vuodessa nousuun. Tällöin oppositiopuolueet eivät niin paljon kasvata kannatustaan.
Timo Soinilta lähti mopo käsistä hallituspohjaa koskevassa tiedotustilaisuudessa. Mies vauhkosi jostain hillotolpasta* ja perussuomalaisten erinomaisuudesta samalla kuin haukkui edellisen hallituksen ja tiuski naama punaisena takaisin jopa lehdistön edustajille. Tästä miehestä on tulossa seuraava valtiovarainministeri? * Stadin "kuplassa" elävänä kaupunkilaisena en tiennyt, että hillotolppa on ravitermi.