en vaan sattunut kuulemaan juurikaan eroa -2 ja -4 asetusten välillä niin tuota mietin. bassopäätä en ole vielä edes ehtinyt säätää, niissä dipit toimii sitten samalla tavalla.
Niin oikeastaan tarkoitin, että kaiuttimiin talletettaisiin pienempi volume näitä vahinkotapauksia varten ja sitten oikeassa käytössä nostettaisi riittävälle tasolle GLM:n kautta. Mutta sulla kun ei ole GLM aina päällä, niin ei onnistu.
Genelec M050A NCE LSE subi ylipäästäsuotimella. Ostaisin heti yhden, jos hinta olisi samoissa 7050b kanssa.
Kommenttipyyntö: 6010A (joulukuu 2009 valmistus) on ryhtynyt päästämään musiikin ohessa "sivuääntä", pientä "pärinää/särinää". Hyväksynkö tappion ja ostan uuden korvaavan vai lähdenkö kyselemään Geneleciltä / myyjältä kiinnostusta selvittää syytä?
Todennäköisesti bassoelementtiin tullut jotain vikaa. Takuu ei ole enää voimassa, mutta tokihan tuon huollettua saa. Postia/soittoa vaan meidän huoltoon: http://www.genelec.fi/yhteystiedot/
Speksauksen pohjana oletus: Stereolla mennään. Setup tällä hetkellä. Kajarit: 2 * 8260 Seuraavien lähteiden välille pitäisi löytää joku "palikka", joka siirtää optimaalisesti signaalin diginä kaiuttimille. Erittäin toivottavaa siis AES/EBU ulostulo. Lähteet: Kuva + ääni: Telkku, jossa optinen digiäänilähtö (tarkoitus tuoda telkkuun HDMI:llä pleikkari ja AppleTV ja äänet takas optisen kautta kaiuttimille) Pelkkä musiikki: Pääasiassa Spotifyä Sonoksen boxilla, jossa coax + optinen digiäänilähtö. Sonoksen foorumin mukaan Sonos käyttää parasta mahdollista Spotify streamiä, joten pitäs eiköhän tuo laadullisesti piisanne. Hankintaan menee ainakin: Genen radiotaajuus volansäätö (onko tästä tulossa joku päivitetty versio...aiemmin tässä ketjussa maininta? Jos päivttyy niin mitä uutta tulossa?) GLM2, koska aiemmin hommattu GLM1.4 versio ei ilmeisesti tue radiotaajuussäädintä + Mac läppärin käyttis liian uusi GLM1.4:lle Sitten pitäs miettiä, että mikäs olis sopiva palikka 8260 stereoparin ja äänilähteiden väliin? Olisko kommenttia alla oleviin vaihtoehtoihin? https://www.cambridgeaudio.com/products/851/851n / Testattu ja toimii. Kaukosäädin löytyy. AES/EBU lähtö suoraan löytyy. Suurimmalle osalle ominaisuuksista ei tarvetta. Hinta 1200€, ei mahdoton, mutta maksanko turhasta, kun käyttäisin pelkkänä switchinä...tottakai voisin hyödyntää soittimen omaa Spotify ohjelmaa, mutta liekkö se sen parempi kuin Sonoksessakaan? Toimisko jompi kumpi? Onko automaattinen signaalintunnistus näissä ongelma? http://www.mutec-net.com/product_mc-11-plus.php tai http://www.mutec-net.com/product_mc-6.php / Hinta halvempi. Kaukosäädin puuttuu, liekkö edes kaipaisin. http://www.thomann.de/fi/behringer_ultramatch_pro_src_2496.htm / Halpa, mutta ilmeisesti vähän laatuongelmia. http://www.thomann.de/fi/lake_people_dfc_c430_formatkonverter.htm / Halpa ja simppeli switch...toimiskohan? Ei kaukosäädintä. Joku muu, mikä? Lisäksi saa kommentoida, jos joku tuossa yllä olevassa pähkäilyssä on ihan pielessä
Minulla on 2ch-käytössä läppärin ja 8260:sen välissä tämä: http://www.musicalfidelity.com/support/discontinued-products/vSeries/v-link192/ Volumen hoitaa GLM-langaton kaukosäädin.
Tällänen ois ainakin olemassa: http://www.rdlnet.com/product.php?page=449 Ja näiltä vois kai kysellä: http://www.audico.fi/ Ruottista (sis. hintatiedot eli about 850 €): http://www.standardaudio.se/catalog/product/hr-dsx4.html
Tai sitten pari tällästä: http://www.sweetwater.com/store/detail/ODL312 http://www.sweetwater.com/store/detail/CDL313
Perusasetuksilla herkkyyseroa on 10 dB, mutta kaiuttimia voi vaimentaa maksimissaan 12 dB, joten kyllähän nuo saa tarvittaessa soimaan keskenään tasapainoisesti. Kannattaa kuitenkin huomata, että 5040:ssa on vähän yksinkertaisempi ylipäästösuodatus kaiuttimille, joka on tehty optimaaliseksi vain 6010/G One -malleille. Isompien kaiuttimien kanssa toistokaistat menevät jo aika paljon päällekkäin. Kaiuttimien bass roll-off -säätöä kannattaa myös harkita/säätää tarvittaessa.
Kiitti vinkistä. Kyselin hintaa: 929 euroa :/ On jo niin lähellä tuota CA 851N vekotinta, etten noin kallista simppeliä vehjettä ala laittamaan. Noita kattelin itsekin aiemmin. Pari tuollaista hoitas asian, mutta jostain pitäs valita, että kumpi soi...kuulemma Sonoksessa saattaa vehje lähettää nollaa, joten 8260 automaattinen tunnistus ei välttämättä toimi. Selkeä switch olis kiva. Olisko lisää ehdotuksia TAI kommentteja alkuperäiseen postaukseen, jossa pohdiskelin esim. tämän vekottimen sopivuutta? http://www.thomann.de/fi/lake_people_dfc_c430_formatkonverter.htm
Tässä: http://www.ebay.com/itm/M-Audio-C03...er-AES-Optical-SPDIF-Maudio-CO3-/191087639773 Täällä lisää juttua: http://www.core-sound.com/co3/1.php
Näyttäisi pätevältä. Miksi pohdit? Mikä kyseisessä epäilyttää? Toihan on matriisi kytkin, eli 3 inputtia ja 3 outputtia. Voit ohjata minkä tahansa inputin mihin tahansa outputtiin vaikka saman aikaisesti (= kaikissa voi olla eri, kaikissa voi olla sama, kahdessa voi olla sama jne). Sun käytössä vaan tod. näk. tuo balanced XLR output, joten sitten vaan käännät sit ensimmäistä kytkintä ja jätät kaksi muut kytkintä huomiotta, koska et ole niihin outputteihin kytkenyt mitään.
Tuonhan on oltava totaalinen ongenpaino. Olen kokeneemmilta oppinut, että kaikki järkevän hintainen on kuulematta paskaa, ja kaikki hyvä maksaa vähintään neljänumeroisia summia.
Monet tämänkin ketjun genelec omistajat käyttävät Master/slave jatkoroikkaa kaiuttimien päälle kytkentään. Itselläni oli Clas ohlsonin jatkoroikka, jossa on herkkyyttä varten oma ruuvi. Masterissa oli vahvistin ja kolme 8020b slave. Jatkoroikan herkkyydensäätö alkoi kahden vuoden käytön jälkeen sirisemään nyt laitteiden käynnistyksessä kuului roikasta kovempi äänistä särinää, tämä kovempi ääni oli liikaa geneleceille ja kaikki kolme slave pistokkeissa ollutta kaiuttimet menivät mykäksi. Edes vihreä valo ei syttynyt etupaneeliin testatessa toimivassa pistorasiassa. Onneksi selvisin säikähdyksellä ja kaiuttimista paloi vain sulakkeet, jotka oli helppo vaihtaa omatoimisesti. Tämä varoituksena clasun Master/slave käyttäjille. Sulake löytyy takapaneelin kannen alta ja on T315mAL250v.